belli başlı başlıkları yazarmısın yada yaptığın lisenin bir görüntüsü atarmısın zahmet olmazsa
liste şu anda yok işim bitince çöp olmuştu.
bebek arabası / puset (cybex iris m-air fiyatı uygundu. tepe tepe kullandık 2. de büyütür)
chicco next to me anne yanı beşiği
dolap ve şifonyer (ikea)
ev tipi ana kucağı (nuna leaf / oğlum hala kullanıyor 80 kg kadar taşıyor. yemek yerken yemek masasının üzerine koyuyorduk en çok o şekilde kullandık)
sling (neko)
kanguru (boba 4g)
banyo için küvet / kova / termometre*
oda için termometre
2 adet hastane çıkış seti (idil baby tavsiye ederim. ben alırken bilmiyordum sonradan keşfettim. kuzenime aldık gerçekten çoook güzeller)
müslin örtü* (tülbent yerine pusete fln örtmek için, birisi kucakladığında kucağına sermek için, banyo havlusunun içine ilk suyunu alması için, yarım kundak yapmak için, minik beşiğe çarşaf olarak..... çok amaçlı bence çooook gerekli. ne kadar çok olursa o kadar iyi)
battaniye (kalınlığı yaşadığınız şehrin hava koşullarına ve bebeğin doğduğu aya göre değişir)
uyku tulumu 2 adt (Panço)
*süt sağma mak, sterlizatör, dr browns biberonler arkadaşımdan geldi onları almadım. 3 aylıkken işe başladım biberonlara emzik aldım ve onları kullandım.
*mothercare 3lü tulumlardan almıştım oğlum 3,800 gr doğduğu halde büyük geldi 0-3 ay olanlar. ancak 40 ı çıkınca giydirebildim.
*carter's setlerinden almıştım 0-3 ay olanları yeni doğana uygundu. 40 ı çıkınca küçülmüşlerdi.
**** oğlum 23 eylül doğumlu önü kış olunca çıt çıtlı tulumların içine birşeyler giydirmek gerekti. nasipse bizim minikler ocakta gelecek çıtçıtlı yerine fermuarlı tulumlar tercih edin. daha kullanışlı olur.
ilk etapta sanırım bunları aldım. beğendiğim için hiç büyük kıyafet almadım. ilk ihtiyacımı karşılayacak kadar almıştım. 10 günlükken ilk defa dışarıya kahvaltıya gittik. çalıştığım için ev beni basmıştı. 40 ı çıksın fln diye bekleyemezdim. diğer tüm alışverişi ihtiyacım oldukça oğlumla beraber aldık. hem ben hava almış oldum hem de ihtiyacım olmayan bişeyler almamış oldum.