2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
ben Rabbim izin verirse tabı normal doğum yapmak cok ısterım , ama belımdekı problem buna engel olur mu acaba onu bılemıyorum cuma gunu doktora soracagım fızık doktoruda gorecek inşallah engel bişey olmaz hatta suan tedavısı olur cok cekıyorum cok
Ya çok geçmiş olsun inşaallah istediğin gibi olur :dua: İstanbul’da medipol Mega sanırım Bağcılar’da orası suda Doğum yaptırıyor ücretleri makulse orayla görüşeceğim

Zaten sanıyorum ki normal Doğum yapamam, kısa süreli de olsa vajinismus yaşadım (3 ay), ilk bebeğimi kaybettim kurtajla almak istediler ve doğal olarak o çatala çıkmam gerekiyordu hayır dedim çıkmam zehirler seni ölürsün dediler gene çıkmadım eve geldim sonra hastaneyi aradı eşim öncesinde bayıltsanız diye kabul ettiler öyle yaptırdım kürtajı, şuan da bile normal kadın Doğum muayene odalarında oluyor ya çatal korkuyorum ben o aletten çok korkunç geliyor bana o tarafa bakmamaya çalışıyorum :KK43:
Baya baya cok korkuyorsun genelde boyle korkmaya baglı bebek yukarı cıkıyor

S Sevimlipanduf kuzum doğum ve sonrası kısmında doğum öyküleri var pozitif olanları oku ıstersen ilk doğumunu cok rahat yapanlar bıle var aralarında hatta bitanesi evde doğum yapmıs yurtdışında ama :KK70: :KK70:
Ben bırseyı zorlamama taraftarıyım sancı anında o korkuyu unutup bormal dogurabılır ama korkusu cok fazla boyle durumlarda bebek yukarı cıkarmıs ve sezeryana alırlarmıs ama benı almadılar :D

Ben bırseyı zorlamama taraftarıyım sancı anında o korkuyu unutup bormal dogurabılır ama korkusu cok fazla boyle durumlarda bebek yukarı cıkarmıs ve sezeryana alırlarmıs ama benı almadılar :KK70:
İnşaallah unuturum ama şimdiden çatı muayenesini falan düşünüyorum tee kaç ay var :KK70:

Alttan cıkması daha kolay :) ama dedıgım gıbu cok korkuyırsun kendını cok korkutuyorsun
Daha bırsuru zamanın var kendını yatıstırmaya calıs
Catınada bakılacak dar ıse normal doguramassın zaten :)
He bi de o var özeldeki doktora daha 8. Haftadayım ilk kez gitmişim kadın bana şu hafta şu yapılacak bu hafta bu yapılacak hepsini saydı hepsini unuttum ama geldi çatı muayenesi yapacağız 34. Hafta da dedi onu unutamıyorum mesela :halay:

O alet çok korkunç bana bir robotu andırıyor, bi de ben eşime bile kendimi o kadar savunmasızca bırakamıyorken o alete ve doktora hiç bırakamam, sanırım bana sezaryen yolu gözüküyor :KK43:
haklısın. herşey sende bitiyor. benimde korkularım vardı bebek tedavisi olurken. tedavi süreci stresli birde muayane stresi olunca psikololjim bozulmaya başlamıştı. kendi kendimi rahatlattım. çataldan önce nefes egzersizi çook iyi geliyor tavsiye ederim.

benim oğlum 40+3 de geldi ve dr hiç çatı muayanesi yapmadı. o sancı gelmeden belli olmaz sancı gelip doğum anında açılır önceden anlaşılmaz demişti.

He bi de o var özeldeki doktora daha 8. Haftadayım ilk kez gitmişim kadın bana şu hafta şu yapılacak bu hafta bu yapılacak hepsini saydı hepsini unuttum ama geldi çatı muayenesi yapacağız 34. Hafta da dedi onu unutamıyorum mesela :halay:
Önceden çatı muayenesine ihtiyaç yok canım gereksiz stres yapma taa 5 6 hafta sonra doğacak ne alaka açılması

Devlet suda Doğum mu yaptırtıyor ben gittiğim özel hastaneye sordum onu bizde yok ama isterseniz sancılarınızı çekene kadar küçük çocuk havuzunda olursunuz sonra Doğum esnasında o çatala çıkılacak illa, korkuyorum o çataldan korkuyorum işte kimse beni bayıltmadan çıkaramaz oraya :mad:
korkma canjm zaten o sancilardan gozun cataldan korktugun bile aklina gelmeyecek biran once bebegini kucagina almak isteyeceksin rabbim yardm ediyor

valla bende devlette yer bulamıyorum.Burda da bitane var ilçede oturuyorum ben.Birde çalışıyorum.Devlette randevu tuttursam işe uymuyo bişey cıkıyo kalıyo hep, birde burdakı devlette ziyaret saatinde bile içeriye kimseyi almıyorlar baba bıle 10 dk zorla gırıyo gun ıcınde.Benım ailem uzakta gelecekler goremıcekler bile ben o psıkolojıyle esımde hep yanımda olsun isterim annem de kardeşimde yanı o biraz benı soguttu bide devlettten, ama şartları cok ıyıymıs gecen doguma gıde bı akrabaya suda doğum ıstermısın fln dıye bıle sormuslar sasırdım
Burdaki devlet hastanesi de öyle içeri erkek alınmıyor onu bırak başka kimseyi de almıyor. İçeri zaten iki hasta alıyor aynı anda. Birisini muayene ediyor diğeri de bekliyor ya da yardımcısı şikayetleri kaydediyordu. Anlıyacağın yetmiyor hastane ve doktor sayısı da az işin kötüsü ilçe değil şehir merkezi burası.Bu yüzden özele yoğun talep var.

O alet çok korkunç bana bir robotu andırıyor, bi de ben eşime bile kendimi o kadar savunmasızca bırakamıyorken o alete ve doktora hiç bırakamam, sanırım bana sezaryen yolu gözüküyor :KK43:
Şimdiden karar verme derim. Normal doğan çocukların bağışıklık sistemi daha kuvvetli oluyor çünkü vajina salgılarındaki bakteriler çocuğa geçiyor ve bağırsak florasının kuvvetlenmesini sağlıyor. Fakat sezaryenle doğan bebelerin bağırsak florası direkt hastanedeki ortamda maruz kaldığı mikroplardan oluşuyor maalesef..Doktorlar maalesef çoğunlukla sezaryene yönlendiriyor ya da hastayı korkutuyor çatın çok dar doğuramazsın filan.Hiç inanasım gelmiyor çünkü çatı genişliği doğum sırasında belli oluyormuş. Eskiden insanlar evde doğuruyormuş düşünsene bu kadar zor ve acı verici birşey olsaydı 5-6 tane doğurmazlardı herhalde. Bir kadın tek başına kendi bebeğine dünyaya getirebilecek kapasiteye sahip Allahın bir lütfu bu. Hz .Meryem'in Hz.İsa'yı dünyaya getiriş şeklini hatırla...Doğum sancısı geldiği zaman sadece bebeğine sağlıkla kavuşmayı düşünüyorsun ve devamlı dua okuyorsun başka birşey gözü görmüyor insanın.Kegel egzersizleri ve alaturka tuvalet kullanmanın normal doğuma çok katkısı var.Bulunduğun şehirde Gebelik okulu kursları varsa mutlaka katıl derim.Hem teorik bilgi paylaşımı yapılıyor hem de egzersiz yapılıyor sınıflarda. Ben kızıma hamileyken katılmıştım ve çok büyük faydasını görmüştüm. Sancı çekerken yapılacak masajdan tut da nefes egzersizine kadar anlatılıyor. Seninle aynı duygu ve telaşları paylaşan insanlarla birarada olmak da artısı...bu konu hakkında daha çok yazarım da sen merak ettiğin bişey olursa sor daha iyi çok uzun yazdım çünkü.

S Sevimlipanduf kiz ne diye korkuyorsun alti ustu bacaklarini acacagin bir yatak orasi ay sanirim benimki bağımlılık :KK70:tedavilee sirasinda o kadar cok ciktım ki onlara sayısını hatirlamiyorum korkulacak hicbir yani yok bence.
Normal dogum en güzeli yaa ameliyat masasi hicte ic acıcı degil bence catal daha masum kendini alıştır bi sekilde bir gun doktora gidince kiyafetlerinle yat bi dene derim. Benim kızım sezaryen keske normal olabilseydi bebegine daha iyi zaman ayiriyorsun korkularini yen sen bunu yaparsın inaniyorum sana :KK68:

Burdaki devlet hastanesi de öyle içeri erkek alınmıyor onu bırak başka kimseyi de almıyor. İçeri zaten iki hasta alıyor aynı anda. Birisini muayene ediyor diğeri de bekliyor ya da yardımcısı şikayetleri kaydediyordu. Anlıyacağın yetmiyor hastane ve doktor sayısı da az işin kötüsü ilçe değil şehir merkezi burası.Bu yüzden özele yoğun talep var.
valla aynen oyle bu yuzden insanlar özele yöneliyo

S Sevimlipanduf vajinismus işin çok ayrı boyutu canım ben seni anlıyorum çünkü bende hiç alttan muayene olmadım normal doğumu bekledim ama Allah kolaylık verir diye yoksa o durumu yaşayan için hiçte kokay değil

Back
X