2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
bir fincan kaynamıs sogutulmus suyun ıcıne cay kaısıgının ucu ıle kimyon koyup karıstırın 15dk dınlenmeye bırakın sonra uzerındeki sudan kımyon dıbıne cokuyor cunku bebeşinize verın ham gazını cıkarsın hemde mışıl mışıl uyusun 2 çay kasıgı ıle baslayın sonra duruma gore artırırsınız bu cok ıyı gelıyormus gnelde bırde kımyon ozlu bır damla varmıs gaz damlası annem onu cok onerır bırde anne rezene cayı ıcecek der ıdı :KK70: ama ne olur bılemem :KK70:

Benim arklarim bebek dogumdan eve ilk geldigi zaman bi tane sade sodayi acti ve 24saat bekletip 1 3 damla icirdi. Onlarin buyuklerinin deyisine gore bebegin gazsiz olmasini saglaemis onlarinki de .oyle oldu :)) illa ki tesaduftur ama paylasayim dedim:))

:D :D
Kimyonu bana dr sen tüket diyordu o da işe yaramadı bebeklere pek önerilmiyor
Maden suyunu hiç duymamıştım korkarım veremem öyle şeyler sindirim sistemlerine uygun değil diye düşünüyorum :)

:KK70: :KK70:
Kimyonu bana dr sen tüket diyordu o da işe yaramadı bebeklere pek önerilmiyor
Maden suyunu hiç duymamıştım korkarım veremem öyle şeyler sindirim sistemlerine uygun değil diye düşünüyorum :)
Ben oğluma 2 aylıktan itibaren vermiştim. Ama ben süt sağıp içine çok çok az kimyon katıp 1-2 çay kaşığı veriyordum ve oğlumu rahatlatıyordu gerçekten. Ben kendim de içiyordum aynı zamanda.
Maden suyunu da eşim 3 aylık vermişti ve ben şok olmuştum. Aşırı kızmıştım napıyorsun sen diye azarlamıştım adamı. Sonradan ben de gaz konusunda faydalı olduğunu duydum ne kadar doğrudur bilmem :KK48:

Papatyamaviss Papatyamaviss iyi fikir vermişsin Ben de oda süslemesi yaptıracam şirkete . Doğum fotoğrafçısı falan filan .
Ancak,, normal doğum düşünüyorum..ne zaman doğacağını allah bilir . Gece gitsem doğuma nasıl olacak o hazırlıklar:KK64:
O gün geldiğinde de kimseyi istemeyebilirim hastanede . Bilemiyorum ya

bana en masraflı ıslak mendil geliyor :)
bez stoğu yapmayın bebeğin popişi hangi bezi beğenirse ondan stoklarsın. deneme yanılma yoluyla ilerlemek lazım bezde. 21. ayda bez değiştirdik eski bez pişik yaptı mesela.
Merhaba arkadaşlar tüm yazılanları okuyorum ancak kendim yazmaya mecalim yok hala mide bulantıları kusmalar devam 13. haftadaym.Islak mendil konusuna gelince ben oğlumda neredeyse hiç kullnmadm diyebilirim kağıt havlularn yapraklarnı ılık suyla ıslatıp altını hep öyle temzledm sonra da pişik kremi mis gibi oluyordu hiç bi kere bile pişik olmamıştı oğlum.Bunda da öyle yapacağım.Size de önerrm

Maşallah muhabbetimiz bol olsun hanımlar :dua: annemlerde olunca fazla bakamıyorum hızınıza yetişemiyorum, şuan herkes hamile olduğumu öğrendi raftan tabak aldırmıyorlar oraya uzanma, aşağı eğilme, hasta muamelesi görüyorum annem saat başı acıktın mı diye başımda bekliyor acıkmadım desemde bebek acıkmıştır diye bişiyler tıkıyor bana, arkadaşlarımla görüşeceğim diye dışarı çıkıyorum annem baban da gelsin seninle seni bıraksın sonra alsın yürüme aman otobüse binme böyle sürekli :KK70:

KIZlar ben burda kac haftalık hamıleyım bılen var mı ? Ben anlmaıyorum

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    13,7 KB · Görüntüleme: 70
Maşallah muhabbetimiz bol olsun hanımlar :dua: annemlerde olunca fazla bakamıyorum hızınıza yetişemiyorum, şuan herkes hamile olduğumu öğrendi raftan tabak aldırmıyorlar oraya uzanma, aşağı eğilme, hasta muamelesi görüyorum annem saat başı acıktın mı diye başımda bekliyor acıkmadım desemde bebek acıkmıştır diye bişiyler tıkıyor bana, arkadaşlarımla görüşeceğim diye dışarı çıkıyorum annem baban da gelsin seninle seni bıraksın sonra alsın yürüme aman otobüse binme böyle sürekli :KK70:
:KK73:yürü desin yürü

Hıc dırdırlanma sonraaa. Ok ozlıcen :D kız keyfıne bak işte kendı evınde bakan olmaz :)

Hıc dırdırlanma sonraaa. Ok ozlıcen :KK70: kız keyfıne bak işte kendı evınde bakan olmaz :)
Valla çok özlüyorum evime gidince, annelerine yakın oturanlar kıymetini bilin ne güzel bir nimet anne evine yakın olmak yine de şükür tabi il değiştiren hatta ülke değiştirenler varken

Papatyamaviss Papatyamaviss iyi fikir vermişsin Ben de oda süslemesi yaptıracam şirkete . Doğum fotoğrafçısı falan filan .
Ancak,, normal doğum düşünüyorum..ne zaman doğacağını allah bilir . Gece gitsem doğuma nasıl olacak o hazırlıklar:KK64:
O gün geldiğinde de kimseyi istemeyebilirim hastanede . Bilemiyorum ya
Rabbım nasıp ederse inşallah arkadasım de , cunku gercekten o ana baglı bırsey bu, Allah korusun kordon dolanıyo kalp atısları dusuyo bebegın falan alıyolar sezeryana , SEn nasip ederse inşallah de de :) bende fotografcı dusunuyorum hastanenın vardır elbet ama oda suslemesıne okadar para harcamam acıkcası ben bana cok fazla gelıyor yanı :)

KIZlar ben burda kac haftalık hamıleyım bılen var mı ? Ben anlmaıyorum
Gebelik haftan sata göredir tektir dr düzeltme yapmadığı sürece.
Ama usde bazı ölçümler 3-5 gün geride veya ileride çıkabilir onlar yazıyor orada. Belli aralık verir us o aralıkta olması yeterli.
Mesela 15+1 haftalıksın diyelim sata göre.
Usde baş çevresi karın çevresi boy kilo vb her zaman 15+1 ile aynı olmaz.

Benim annem de bakamaz ama bakmayı geçtim görmeye bile gelemez bi Doğum yapınca görür bi de yaşına girince herhalde :KK43:
malesef bende uzagım farklı sehıre geldım,ünv okudugum sehır yabancılık fln sıkıntı yok ama keske annem olsaydı yanımda yada herhangı bır akrabam bazen evdekı akrabalarla olan kargasaları kalabalıgı ozluyorum :(

Rabbım nasıp ederse inşallah arkadasım de , cunku gercekten o ana baglı bırsey bu, Allah korusun kordon dolanıyo kalp atısları dusuyo bebegın falan alıyolar sezeryana , SEn nasip ederse inşallah de de :) bende fotografcı dusunuyorum hastanenın vardır elbet ama oda suslemesıne okadar para harcamam acıkcası ben bana cok fazla gelıyor yanı :)
Vallahi hergün 5 defa belki daha fazla dua ediyorum normal olsun diye. Öyle olacak hissediyorum. Bulduğum Dr. Da epizyosuz normal doğum yapan biri . Sezeryan yapmıyor .

Back
X