- 27 Kasım 2017
- 5.325
- 8.817
- 148
Ablamda çıkmıştı benim de o da kaşıma fayda etmiyor böyle kesip kemiklerime kadar kaşımak istiyorum diyordu karaciğer enzimlerinin artmasından kaynaklanıyormuş ilaç kullanmıştı Doğuma kadar biraz olsun hafiflemişti kaşıntılarıHmmm bunu soylicem doktora kesin. Çok fena kaşıntı dayanamiyorum bazen. Tırnaklarımi kestim. Çok yara olmaya başladı
Anlaşılarak yapılmış bir tercih üzerine sıkıntı çıkarmak yersiz inşallah esinde bu hatasundan dönerCıktı canım taşındık ama eşim hiç istemedi önceki yer onun memleketiydi ama merkeze 2 saat uzak imkanları kısıtlı bir ilçeydi en baştan beri konuştuk kalmayacagımızı ama o ayrılmak istemedi hala acısını benden çıkarıyor sürekli gergin sürekli bir gerginlik bebegi benden çok o istemesine ragmen o bile engellemiyor adamı çok yorgunum
Hamilelikte çok duygusal oluyor insan alttan alma derim hatasını anlasınBeddua sahibine döner vicdansız insanlar çogu zaman kulak tıkıyoruö ama bi yerde patlak veriyor işte ve migrenim var hemen başim tutuyor geçen baş agrısından ölüyorum bana o halde sana acıyasım gelmiyor diyor gel de takma yazarken bile gözlerim doluyor yavrularım saglıklı olsun iyi olsun inşallah buyuk ogluma bile sabrı yok ona dayanamıyorum çocuk diye ölen bi insan bu 7 ay olmadı diye karalar baglayan biri tanıyamıyorum artık
Gözün aydın canım Allah tamamına erdirsin inşallah sağlıkla@Ytmz bizimde cinsiyetimiz belli oldu nihayet Kızımız olacakmış 2 tane prensim vardı 1 de prenses geliyor inşallah eklermisin canım listeye
Aynen canım bastan beri kararımız belliydi ve 1 yıl da fazla kaldım ben de diyorum memleketimden her dediğine eyvallah diyen birini alaydım ne sen yanardın ne ben 3 ayımı rezıl etti devam da ediyor gebe halimleAnlaşılarak yapılmış bir tercih üzerine sıkıntı çıkarmak yersiz inşallah esinde bu hatasundan döner
Benim esinde illa memleketine yakın olacak diye Yozgat'ı seçti ben daha farklı yerleri onerdim pek dinlemedi sonuçta yerleşme yerimiz değil 4-5 yıl buradayız diyerek geçecek zaman kendi bile bir dahaki tercihleri sen belirle diyor
Bu memleket sevdalari bu kadar önemli ise keşke kendi memleketinden eş alsalardi
Yapıyor her işi ama sonra soyleniyor mecbur yani oglum da var kucak istiyod tuvalete gitmesi gerekiyor ev tasındı hala işler bitmemiş 2 gün durduk asık oldugu memleketine gittik geldiğim gün ne yapayım hamile çocuklu halimle memleketinden ayrılma aklına duygularına vurdu ailesi biz miyiz kıçı kırık memleketi mi anlamadımBenim eşimde gecen ay bana garip garip davranıyordu. Sanırım bizden eski enerjiyi bekleyip alamadıkları için farkında olmadan psikolojileri bozuluyor onlarında. Yokmuş gibi davran ben öyle davrandım düzeldi. Düşün ev işine yardım eden yemeğime yardım eden adam gitti yerine başka biri geldi. Bana dio ki temizliği bana yaptırıyorsun (temizlik dediği ev süpürme wc yıkama) sanki bana dip köşe ev temizliyor. Ben de dedim ki senle ben aynı saatte işten eve geliyor sen haftanın iki günü izinlisin ben bir günü. Sen erkeksin benden güçlüsün üstüne bide ben hamileyim. Utanman lazım şu lafları ederken dedim. Ayrı yattım konuşmadım yokmuş gibi davrandım değil ev temizliği yemek bile yapmadım. Sanıyor iki bişeye yardım edince onun sayesinde ev düzene girdi yemekler pişti. Yok öyle bir şey. Destek olacaklarsa olsunlar köstek olmalarına izin veremeyiz
Gel de e anlat canım kafasıma koymuş burnumdan getirecek alalen de söylüyor tehdit ediyor iyi günlerin diye elinden geleni yapsın bakalım ben boş durur muyumCanim benim sen kendini korumaya calis olumsuz duygulardan malesef erkeklerin cogu biz kadar anlayisli yada dusunceli olamiyor. Oraya da aliscak illa ki adi uzerinde yani tayin kim isteyerek gidio ki yada kacimiz memnunuz ki su anki horev yerimizden
Allah Allah ortak kararda neden bu kadar keskin bıçak olmuş birileri birşey mi dedi yeni yeriniz hakkındaGel de e anlat canım kafasıma koymuş burnumdan getirecek alalen de söylüyor tehdit ediyor iyi günlerin diye elinden geleni yapsın bakalım ben boş durur muyum
Çok üzüldüm canım anlayışsız eşin ne olduğunu ben de doğumdan sonra acı bir şekilde tecrübe ettim umarım aklını başına alırBeddua sahibine döner vicdansız insanlar çogu zaman kulak tıkıyoruö ama bi yerde patlak veriyor işte ve migrenim var hemen başim tutuyor geçen baş agrısından ölüyorum bana o halde sana acıyasım gelmiyor diyor gel de takma yazarken bile gözlerim doluyor yavrularım saglıklı olsun iyi olsun inşallah buyuk ogluma bile sabrı yok ona dayanamıyorum çocuk diye ölen bi insan bu 7 ay olmadı diye karalar baglayan biri tanıyamıyorum artık
Chicco next to me oneririm. Ilk 6 ay rahatlikla kullanabilirsiniz sonra besige gecmesi gerekir bebegin. Ama ilk 6 ay sizin icinde bebek icinde cok konforlu olur. Emzirmek cok daha kolay oluyor geceleri hem bebekte annenin yaninda oldugunu bildiginden daha az huzursuz oluyor.
Canım benimki de acıkınca hareket ediyor yaa yazık :)) Biz de bebek arabasını hamilelikten önce almıştık 1650 liraydı şimdi 2600 olmuş. Çok ii yapmışsınız her şeye zam geldi dolar arttığı için. Anne yanı chicconun beğeniyorum. Fiyatlar yüksek benim yatak odamda yer olduğu için beşiği yanıma kurduk zaten :))) Anne yanı özellikle ilk 2-3 ay çok kullanışlı aslında ama keşke biraz daha uygun olsaydı
İnşallah canım normalde hiç böyle degildi tayinden sonra adam resmen baska biri oldu sabretmeye çalışıyorumÇok üzüldüm canım anlayışsız eşin ne olduğunu ben de doğumdan sonra acı bir şekilde tecrübe ettim umarım aklını başına alır
Uzaklık arabayla "2bucuk saat" orda iş anlamında tanıdıgı nazının gectiği insanlar vardı,annesi orda kaldı,maddi giderimiz fazla degildi burası da büyükşehir sürekli şikayet edecek bişey buluyorAllah Allah ortak kararda neden bu kadar keskin bıçak olmuş birileri birşey mi dedi yeni yeriniz hakkında
Şaşırmış mi kendini kaç saat oldu uzakliK memleketine merak ettim
İlkinde ben de öyle olmuştum ikincisinde daha rahatım.Kızlar ben bu ara bir evham hormonlardan midir nedirya bebeğime bisi olursa, kayinvalideme kizdim ya çocuğumla sinanirsam ,saglikli dogar mi acaba gibi düşünceler ve arkasindn sürekli dua etmem.Allah im koru saglikli olarak doğduğu günleri gorelim onu buyitelim vb vb diye devam ediyor. Var mi böyle benim gibi düşünceli
İyi yapmışsınız canım. Hem zaten acele karar vermeyin. Beşikmiş yatakmış bunlar kişilerin yaşamına göre değişir. Mesela benim önerdiğim bebek arabası senin için uygun olmayabilir. Örnek verim ben travel sistem bebek arabası aldım. 360 derece gövdesi dönüyor. Çünkü yaşadığım yer rüzgarlı bir yer iki saat port bebeyi kaldır ters cevir ugrasılmaz. 2.si aracımız var bagaj kapatistesi için aldığımız bebek arabası uygun. Üniteyşe beraber kapanan almadık çünkü ben eşimsiz bir yere zaten fazla çıkmıyorum beni zorlamaz. Travel sistemler biraz daha ağır meşakkatli asansörümüz olmasaydı alamazdık ağır gelirdi merdivenle indir çıkar ( görümcem travel aldı ve asansör yok 1200 daha verdi küçülen pusetlerden aldı) Yaşadığımız yerde yollar çakıllı değil şişme ayaklı tercih ettik çünkü bebek uyurken sarsmıyor ve ses yapmıyor. Beşik konusunda da park yataklarının ölçüsünde “genellikle” normal yatak ölçüsü yok. Sünger kullanmak gerekiyor. Bebek için sünger hem sağlıklı değil omurga gelişimi açısından hem de sert ve ince. Üstelik boyutları kucuk oldugundan uzun süreli kullanıma uygun olmayabiliyor bazı cocuklar dağınık uyuduğundan. Biz de 70x130 3 kademeli beşik tercih ettik. Altı çekmeceli asla istemedik çünkü koruma yerleri kısa geliyor ve cocuk ayaklandığında aşağı düşebilir. Ancak odanızda yer yoksa ve yaz kış oda değişikliği yapıyorsanız park yatak uygun oluyor. Bu gibi durumlarda yaşam şartlarınıza uygun seçimler yapmak her ayrıntıyı değerlendirmek gerekiyor. Biz epeyce düşündük gezdik baktık kararımızı ona göre verdik ve satın aldık. Çevremizdeki tecrübeli annelerde bu konularda gerçekten bizim için faydalı oldu
Calsiyum eksikliği canım. Ben de fenayım. Bir Dr yazdı. Almadım. Benim dr pazartesi soracam öyle kullanmaya başlayacapım
Evet canım dönenler çok iyi rüzgar oldugu zaman 2 sn de dönüyorArchpa ne güzel yazmışsınız . Teşekkürler .360 derece dönenlerde var öyle mi. Harika.
Canım o çantalar port bebe gibi olanlar sanırım yumuşak yastıklı gibi. Bence bi kaç kullandıktan sonra hiç bi işe yaramaz. Zaten uyumadığında ya memede oluyorlar ya da gazı çıkarmak için kucakta. Geri kalan zamanlarda uyuyorlar. Ben biraz daha büyüdüğünde uyumadığında mama sandalyesine koyarım diye düşünüyorum. Şöyle salıncaklı mama sandalyeleri var. Sırt kısmı kademeli yatak gibi de oluyor. Görümcem salıncaksızdan aldı ama inan cocuk ilk 5 ay beşik dışında yanlarında durduğunda hep ona yatırdılar. Ben vazgecmiştim ikea antilop mama sandalyesi alırım rahat taşınıyor katlanıyor diye ama yiğenimiz sığmıyor ve yine kademeli olan mama sandalyesini kullanmaya başladılar. Max 3 ay kullanmalık ikea antilop gibi mama sandalyeleri. Biz de yine salıncaklı mama sandalyesi almaya karar verdik. Biraz karışık yazmış olabilirim ama örnek olarak foto eklicem. Bir de beşikle yatağın fotosunu da atıyorumÇok güzel açıklamışsın gayet mantıklı. Açıkcası bende gereksiz eşya almak istemiyorum. Evimiz müsait evet ama bebek doğduktan sonra eşyaları artacak. Yatağı, beşiği, arabası sonrasında mama masası, yürüteç araç gereçleri Vs Vs kalabalık olmasın istiyorum. Aldığınız yatağın fotoğrafını koymanız mümkün mü? Açıkcası park yatağın mantıklı gelen en büyük artısı bebek büyüdüğünde yataktan düşme riski olmamasıydı benim için. Ama bu seferde en alt kademeye bebeği nasıl koyup alacağım zor olur diye tereddüt ettik. Ahşap beşiğin kademeli olanı mantıklı geldi. Mesela bebek 3 4 aylık oldu diyelim uyumadığı zamanlar yanımızda neye koyacağız, anakucağına filan herhalde. Baby nest diye yumuşak ufak çanta/yatak şeyleri var onlarda mantıklı gelmeye başladı.
Aynen canım ben şimdiye kadar cinsiyetine göre hiç bir şey almadım :))))) 2.si erkek olursa diye çünkü çok ara vermekte istemiyorum. Daha eksik çok bizde de ve en az 4000 lira harcamışızdır. Daha kayınvalidem bizde kalcak ona karyola yatak alcaz. Biz de indirimleri kovalıyoruz vakit var diye ama doların yükselmesi kötü oldu herşey zamlı. Özellikle eylülde çok yansıyacakmışHanımlar ben de bu Chicco'nun Next to Me modelini beğenmiştim. O zaman ona niyetleniyim..
Archpa bebek arabasının fiyatını hiç sorma, benimkinin fiyatı fenalarda Onun da çoğunluğunu annem karşıladı benim hediyem olsun dedi, ordan kotardım biraz Amaa Yemin Ediyorum bebek eşyası çok masraflı çoooookkk Ivır Zıvır bile şimdiden kaç paralar tutuyo yaa.. Ne yapıcaz biz ben bilmiyorum.. Aldığım her şeyi renksiz-unisex almaya çalışıyorum; malum bu ilk bebek, 2. bebek cinsiyeti ne olur ne olmaz onda da kullanırım diye..
Ya çok ilginç sanki sadece kendi memleketinden ayrılıyor. Benim eşim de memur biz de ayrıyız memleketten yani ikimizde.. Eşimin ailesi de benim ailemde eşime el bebek gül bebek ama eşim evine gelmek için can atan birisi. Eğer kendi memleketi diye bana saracaksa istifa et derim hiç acımam. Çocuk mu avutcaz koca adam olmuşlar millet dağlarda bayırlardar karısından çocuklarından ayrı yaşıyor yeri geliyor ne meslekler var... O şimdi memleket sendromu yaşıyor bi 6 aya alışır yeni yerine.Yapıyor her işi ama sonra soyleniyor mecbur yani oglum da var kucak istiyod tuvalete gitmesi gerekiyor ev tasındı hala işler bitmemiş 2 gün durduk asık oldugu memleketine gittik geldiğim gün ne yapayım hamile çocuklu halimle memleketinden ayrılma aklına duygularına vurdu ailesi biz miyiz kıçı kırık memleketi mi anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?