2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Hmmm bunu soylicem doktora kesin. Çok fena kaşıntı dayanamiyorum bazen. Tırnaklarımi kestim. Çok yara olmaya başladı
Ablamda çıkmıştı benim de o da kaşıma fayda etmiyor böyle kesip kemiklerime kadar kaşımak istiyorum diyordu karaciğer enzimlerinin artmasından kaynaklanıyormuş ilaç kullanmıştı Doğuma kadar biraz olsun hafiflemişti kaşıntıları

Anlaşılarak yapılmış bir tercih üzerine sıkıntı çıkarmak yersiz inşallah esinde bu hatasundan döner
Benim esimde illa memleketine yakın olacak diye Yozgat'ı seçti ben daha farklı yerleri onerdim pek dinlemedi sonuçta yerleşme yerimiz değil 4-5 yıl buradayız diyerek geçecek zaman kendi bile bir dahaki tercihleri sen belirle diyor
Bu memleket sevdalari bu kadar önemli ise keşke kendi memleketinden eş alsalardi

Son düzenleme:
Hamilelikte çok duygusal oluyor insan alttan alma derim hatasını anlasın

Aynen canım bastan beri kararımız belliydi ve 1 yıl da fazla kaldım ben de diyorum memleketimden her dediğine eyvallah diyen birini alaydım ne sen yanardın ne ben 3 ayımı rezıl etti devam da ediyor gebe halimle

Yapıyor her işi ama sonra soyleniyor mecbur yani oglum da var kucak istiyod tuvalete gitmesi gerekiyor ev tasındı hala işler bitmemiş 2 gün durduk asık oldugu memleketine gittik geldiğim gün ne yapayım hamile çocuklu halimle memleketinden ayrılma aklına duygularına vurdu ailesi biz miyiz kıçı kırık memleketi mi anlamadım

Canim benim sen kendini korumaya calis olumsuz duygulardan malesef erkeklerin cogu biz kadar anlayisli yada dusunceli olamiyor. Oraya da aliscak illa ki adi uzerinde yani tayin kim isteyerek gidio ki yada kacimiz memnunuz ki su anki horev yerimizden
Gel de e anlat canım kafasıma koymuş burnumdan getirecek alalen de söylüyor tehdit ediyor iyi günlerin diye elinden geleni yapsın bakalım ben boş durur muyum

Gel de e anlat canım kafasıma koymuş burnumdan getirecek alalen de söylüyor tehdit ediyor iyi günlerin diye elinden geleni yapsın bakalım ben boş durur muyum
Allah Allah ortak kararda neden bu kadar keskin bıçak olmuş birileri birşey mi dedi yeni yeriniz hakkında
Şaşırmış mi kendini kaç saat oldu uzakliK memleketine merak ettim

Çok üzüldüm canım anlayışsız eşin ne olduğunu ben de doğumdan sonra acı bir şekilde tecrübe ettim umarım aklını başına alır

Hanımlar ben de bu Chicco'nun Next to Me modelini beğenmiştim. O zaman ona niyetleniyim..

Archpa bebek arabasının fiyatını hiç sorma, benimkinin fiyatı fenalarda Onun da çoğunluğunu annem karşıladı benim hediyem olsun dedi, ordan kotardım biraz Amaa Yemin Ediyorum bebek eşyası çok masraflı çoooookkk Ivır Zıvır bile şimdiden kaç paralar tutuyo yaa.. Ne yapıcaz biz ben bilmiyorum.. Aldığım her şeyi renksiz-unisex almaya çalışıyorum; malum bu ilk bebek, 2. bebek cinsiyeti ne olur ne olmaz onda da kullanırım diye..

Çok üzüldüm canım anlayışsız eşin ne olduğunu ben de doğumdan sonra acı bir şekilde tecrübe ettim umarım aklını başına alır
İnşallah canım normalde hiç böyle degildi tayinden sonra adam resmen baska biri oldu sabretmeye çalışıyorum

Allah Allah ortak kararda neden bu kadar keskin bıçak olmuş birileri birşey mi dedi yeni yeriniz hakkında
Şaşırmış mi kendini kaç saat oldu uzakliK memleketine merak ettim
Uzaklık arabayla "2bucuk saat" orda iş anlamında tanıdıgı nazının gectiği insanlar vardı,annesi orda kaldı,maddi giderimiz fazla degildi burası da büyükşehir sürekli şikayet edecek bişey buluyor

İlkinde ben de öyle olmuştum ikincisinde daha rahatım.
Her yaptığımız yanlış evladımızdan çıkacak diye korkuyoruz Allah korusun.
Rahat ol akışına bırak biraz kötüyü aklına getirme iyi olacak inşaallah her şey

Çok güzel açıklamışsın gayet mantıklı. Açıkcası bende gereksiz eşya almak istemiyorum. Evimiz müsait evet ama bebek doğduktan sonra eşyaları artacak. Yatağı, beşiği, arabası sonrasında mama masası, yürüteç araç gereçleri Vs Vs kalabalık olmasın istiyorum. Aldığınız yatağın fotoğrafını koymanız mümkün mü? Açıkcası park yatağın mantıklı gelen en büyük artısı bebek büyüdüğünde yataktan düşme riski olmamasıydı benim için. Ama bu seferde en alt kademeye bebeği nasıl koyup alacağım zor olur diye tereddüt ettik. Ahşap beşiğin kademeli olanı mantıklı geldi. Mesela bebek 3 4 aylık oldu diyelim uyumadığı zamanlar yanımızda neye koyacağız, anakucağına filan herhalde. Baby nest diye yumuşak ufak çanta/yatak şeyleri var onlarda mantıklı gelmeye başladı.

Calsiyum eksikliği canım. Ben de fenayım. Bir Dr yazdı. Almadım. Benim dr pazartesi soracam öyle kullanmaya başlayacapım

Mutlaka ihmal etmeyin. Benimde 2 3 kere uyanınca kramp girdi, kalsiyum magnezyum Vs içeren bir takviye yazdı doktorum. Cidden kas ağrılarım gitti. Ağrı olmasa bile bebek bizim depodan yiyor me kadar yoğurt Vs tüketsekte yeterli gelmiyor sanırım. İleriki yaşlarda kemik erimesi diş dökülmesi yaşamamak için ben hemen aldım.

Canım o çantalar port bebe gibi olanlar sanırım yumuşak yastıklı gibi. Bence bi kaç kullandıktan sonra hiç bi işe yaramaz. Zaten uyumadığında ya memede oluyorlar ya da gazı çıkarmak için kucakta. Geri kalan zamanlarda uyuyorlar. Ben biraz daha büyüdüğünde uyumadığında mama sandalyesine koyarım diye düşünüyorum. Şöyle salıncaklı mama sandalyeleri var. Sırt kısmı kademeli yatak gibi de oluyor. Görümcem salıncaksızdan aldı ama inan cocuk ilk 5 ay beşik dışında yanlarında durduğunda hep ona yatırdılar. Ben vazgecmiştim ikea antilop mama sandalyesi alırım rahat taşınıyor katlanıyor diye ama yiğenimiz sığmıyor ve yine kademeli olan mama sandalyesini kullanmaya başladılar. Max 3 ay kullanmalık ikea antilop gibi mama sandalyeleri. Biz de yine salıncaklı mama sandalyesi almaya karar verdik. Biraz karışık yazmış olabilirim ama örnek olarak foto eklicem. Bir de beşikle yatağın fotosunu da atıyorum

Eklentiler

• 354D2DEE-1CD7-4722-B0EB-236760317CE0.webp
    9,3 KB · Görüntüleme: 62
  • 52E428EF-9373-49A2-92E7-FFD7A8BF6885.webp
    7,7 KB · Görüntüleme: 57
  • B952AE8C-5359-4991-833A-5D626257FE3B.webp
    9,3 KB · Görüntüleme: 59
  • D43EAA7A-B580-454C-B27C-B941D847FD20.webp
    3,8 KB · Görüntüleme: 54
Aynen canım ben şimdiye kadar cinsiyetine göre hiç bir şey almadım :))))) 2.si erkek olursa diye çünkü çok ara vermekte istemiyorum. Daha eksik çok bizde de ve en az 4000 lira harcamışızdır. Daha kayınvalidem bizde kalcak ona karyola yatak alcaz. Biz de indirimleri kovalıyoruz vakit var diye ama doların yükselmesi kötü oldu herşey zamlı. Özellikle eylülde çok yansıyacakmış

Ya çok ilginç sanki sadece kendi memleketinden ayrılıyor. Benim eşim de memur biz de ayrıyız memleketten yani ikimizde.. Eşimin ailesi de benim ailemde eşime el bebek gül bebek ama eşim evine gelmek için can atan birisi. Eğer kendi memleketi diye bana saracaksa istifa et derim hiç acımam. Çocuk mu avutcaz koca adam olmuşlar millet dağlarda bayırlardar karısından çocuklarından ayrı yaşıyor yeri geliyor ne meslekler var... O şimdi memleket sendromu yaşıyor bi 6 aya alışır yeni yerine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…