- 12 Temmuz 2016
- 1.245
- 2.032
- 83
Canım sıkıntı yapma germe kendini ben eşime bi kaç kez sinirlendirdi diye bağırdım iki gün kasıklarım ağrıdı. Şimdi kim ne yaparsa yapsın diyorum... Geçen bi musteri geldi siparişi istediği gibi değilmiş bilmem neymiş bana hakaretler savurdular hiç kasmadım kendimi sakinliğimi korudum muhatap olmadım karnımda cocuğa kadar beddua ettiler sırf cezai şart bedelini ödememek için (çünkü yalan söylüyorlardı hiç bi sorun yoktu) hamile olmasaydım hayatımda ilk kez iş yerinde birilerinin üstüne atlayacaktım. Ama Allah sabır veriyor gerçekten bebeğim için sustum güldüm geçtim. Sende öyle yap sakın gerilme bazen bazı şeyleri akışına bırakmak lazım. Ben ortada hiç bişe yokken sıkıntı çekiyorum. Hormonlardan diyorlar. İçim sıkılıyor hiç bir yere sığamıyorum zaten bide başkalarının sıkıntılarını üstlenemem :)Ben de cok bunaldım eşimle tayin muhabbeti yüzünden gerginiz bir aydır sürekli gerginlik tartışma ağlama baş agrısı gebeliğim zaten agır gecti bu ara hep aklımda ya bunlar bebeğime yansırsa ya onu etkilerse saglığına zarar gelirse korkusı içimi kemiriyor inşallah saglıkla gelir ogluşum etkilenmez bu kaostan(
İyi yapmışsınız canım. Hem zaten acele karar vermeyin. Beşikmiş yatakmış bunlar kişilerin yaşamına göre değişir. Mesela benim önerdiğim bebek arabası senin için uygun olmayabilir. Örnek verim ben travel sistem bebek arabası aldım. 360 derece gövdesi dönüyor. Çünkü yaşadığım yer rüzgarlı bir yer iki saat port bebeyi kaldır ters cevir ugrasılmaz. 2.si aracımız var bagaj kapatistesi için aldığımız bebek arabası uygun. Üniteyşe beraber kapanan almadık çünkü ben eşimsiz bir yere zaten fazla çıkmıyorum beni zorlamaz. Travel sistemler biraz daha ağır meşakkatli asansörümüz olmasaydı alamazdık ağır gelirdi merdivenle indir çıkar ( görümcem travel aldı ve asansör yok 1200 daha verdi küçülen pusetlerden aldı) Yaşadığımız yerde yollar çakıllı değil şişme ayaklı tercih ettik çünkü bebek uyurken sarsmıyor ve ses yapmıyor. Beşik konusunda da park yataklarının ölçüsünde “genellikle” normal yatak ölçüsü yok. Sünger kullanmak gerekiyor. Bebek için sünger hem sağlıklı değil omurga gelişimi açısından hem de sert ve ince. Üstelik boyutları kucuk oldugundan uzun süreli kullanıma uygun olmayabiliyor bazı cocuklar dağınık uyuduğundan. Biz de 70x130 3 kademeli beşik tercih ettik. Altı çekmeceli asla istemedik çünkü koruma yerleri kısa geliyor ve cocuk ayaklandığında aşağı düşebilir. Ancak odanızda yer yoksa ve yaz kış oda değişikliği yapıyorsanız park yatak uygun oluyor. Bu gibi durumlarda yaşam şartlarınıza uygun seçimler yapmak her ayrıntıyı değerlendirmek gerekiyor. Biz epeyce düşündük gezdik baktık kararımızı ona göre verdik ve satın aldık. Çevremizdeki tecrübeli annelerde bu konularda gerçekten bizim için faydalı olduGünaydın hanımlar.
Uzun tatilin son haftasonuna geldik.
Dün gezerken e bebeke filan baktık.
Park yataklara, bebek arabalarına, biberonlara Vs bakıp bakıp geri dönüyorum. Nasıl alacağım hangisi iyidir off çok zormuş ya... Bir kaç baby, üst baş, battaniye filan aldık hevesimizden ama esas büyük parçalar aklımı çok kurcalıyor.
Vitamin eksikliğidir canım doktoruna danışBen 20. Haftalik hamileyim bir kac gundur ara ara hamileligimin ilk haftalarinda agzimda olusan metalik tadin aynisi oluyor. Bu durumu yasayan var mi?
Canım tayin çıkmıştı dimi sizin taşınma olmadimiBen de cok bunaldım eşimle tayin muhabbeti yüzünden gerginiz bir aydır sürekli gerginlik tartışma ağlama baş agrısı gebeliğim zaten agır gecti bu ara hep aklımda ya bunlar bebeğime yansırsa ya onu etkilerse saglığına zarar gelirse korkusı içimi kemiriyor inşallah saglıkla gelir ogluşum etkilenmez bu kaostan(
Çok güzel açıklamışsin canım güle güle kullanınİyi yapmışsınız canım. Hem zaten acele karar vermeyin. Beşikmiş yatakmış bunlar kişilerin yaşamına göre değişir. Mesela benim önerdiğim bebek arabası senin için uygun olmayabilir. Örnek verim ben travel sistem bebek arabası aldım. 360 derece gövdesi dönüyor. Çünkü yaşadığım yer rüzgarlı bir yer iki saat port bebeyi kaldır ters cevir ugrasılmaz. 2.si aracımız var bagaj kapatistesi için aldığımız bebek arabası uygun. Üniteyşe beraber kapanan almadık çünkü ben eşimsiz bir yere zaten fazla çıkmıyorum beni zorlamaz. Travel sistemler biraz daha ağır meşakkatli asansörümüz olmasaydı alamazdık ağır gelirdi merdivenle indir çıkar ( görümcem travel aldı ve asansör yok 1200 daha verdi küçülen pusetlerden aldı) Yaşadığımız yerde yollar çakıllı değil şişme ayaklı tercih ettik çünkü bebek uyurken sarsmıyor ve ses yapmıyor. Beşik konusunda da park yataklarının ölçüsünde “genellikle” normal yatak ölçüsü yok. Sünger kullanmak gerekiyor. Bebek için sünger hem sağlıklı değil omurga gelişimi açısından hem de sert ve ince. Üstelik boyutları kucuk oldugundan uzun süreli kullanıma uygun olmayabiliyor bazı cocuklar dağınık uyuduğundan. Biz de 70x130 3 kademeli beşik tercih ettik. Altı çekmeceli asla istemedik çünkü koruma yerleri kısa geliyor ve cocuk ayaklandığında aşağı düşebilir. Ancak odanızda yer yoksa ve yaz kış oda değişikliği yapıyorsanız park yatak uygun oluyor. Bu gibi durumlarda yaşam şartlarınıza uygun seçimler yapmak her ayrıntıyı değerlendirmek gerekiyor. Biz epeyce düşündük gezdik baktık kararımızı ona göre verdik ve satın aldık. Çevremizdeki tecrübeli annelerde bu konularda gerçekten bizim için faydalı oldu
Cıktı canım taşındık ama eşim hiç istemedi önceki yer onun memleketiydi ama merkeze 2 saat uzak imkanları kısıtlı bir ilçeydi en baştan beri konuştuk kalmayacagımızı ama o ayrılmak istemedi hala acısını benden çıkarıyor sürekli gergin sürekli bir gerginlik bebegi benden çok o istemesine ragmen o bile engellemiyor adamı çok yorgunumCanım tayin çıkmıştı dimi sizin taşınma olmadimi
Canım tayin oldu artık içinizden biri bundan memnun değilse gerginlik bu işe tapusunu almiyoruz kentin zorunlu görev süresini doldurun tekrar tayin isteme olur
Sağlığına dikkat et rabbim yuvana huzur versin kendine iyi bak
Beddua sahibine döner vicdansız insanlar çogu zaman kulak tıkıyoruö ama bi yerde patlak veriyor işte ve migrenim var hemen başim tutuyor geçen baş agrısından ölüyorum bana o halde sana acıyasım gelmiyor diyor gel de takma yazarken bile gözlerim doluyor yavrularım saglıklı olsun iyi olsun inşallah buyuk ogluma bile sabrı yok ona dayanamıyorum çocuk diye ölen bi insan bu 7 ay olmadı diye karalar baglayan biri tanıyamıyorum artıkCanım sıkıntı yapma germe kendini ben eşime bi kaç kez sinirlendirdi diye bağırdım iki gün kasıklarım ağrıdı. Şimdi kim ne yaparsa yapsın diyorum... Geçen bi musteri geldi siparişi istediği gibi değilmiş bilmem neymiş bana hakaretler savurdular hiç kasmadım kendimi sakinliğimi korudum muhatap olmadım karnımda cocuğa kadar beddua ettiler sırf cezai şart bedelini ödememek için (çünkü yalan söylüyorlardı hiç bi sorun yoktu) hamile olmasaydım hayatımda ilk kez iş yerinde birilerinin üstüne atlayacaktım. Ama Allah sabır veriyor gerçekten bebeğim için sustum güldüm geçtim. Sende öyle yap sakın gerilme bazen bazı şeyleri akışına bırakmak lazım. Ben ortada hiç bişe yokken sıkıntı çekiyorum. Hormonlardan diyorlar. İçim sıkılıyor hiç bir yere sığamıyorum zaten bide başkalarının sıkıntılarını üstlenemem :)
Sonraki randevumda bir sorayim tesekkurlerVitamin eksikliğidir canım doktoruna danış
Canim benim sen kendini korumaya calis olumsuz duygulardan malesef erkeklerin cogu biz kadar anlayisli yada dusunceli olamiyor. Oraya da aliscak illa ki adi uzerinde yani tayin kim isteyerek gidio ki yada kacimiz memnunuz ki su anki horev yerimizdenCıktı canım taşındık ama eşim hiç istemedi önceki yer onun memleketiydi ama merkeze 2 saat uzak imkanları kısıtlı bir ilçeydi en baştan beri konuştuk kalmayacagımızı ama o ayrılmak istemedi hala acısını benden çıkarıyor sürekli gergin sürekli bir gerginlik bebegi benden çok o istemesine ragmen o bile engellemiyor adamı çok yorgunum
Biraz inceledim de gerçekten çok pozitif bir insan. Teşekkür ederim canım sayende görmüş oldumKızlar bu arada instagramda çağrı gülümser diye bir kadın doğum uzmanı var. İşini aşkla sevgiyle yapan en başta mükemmel bir insan çok iyi bir hekim. Ne soru sorsanız cevapsız bırakmıyor. Mutlaka takip edin derim. Ben bugun bir şeyler sordum hemen de cevap verdi keşke tüm doktorlar çağrı bey gibi olsa. Ağzından zorla laf alıyoruz kendi doktorlarımızın maalesef neyseki çağrı hoca var
Kurban yoğunluğu düğünler falan filan...Kizlar nerelerdesiniz böyle
Normal.olduguni duymuştum ama çok bilgim yok canım..Kızlar merhaba biraz önce uyandım ve burnum kanıyor..doktoruna ulaşamadım...internetten baktım normal diyor...burnu kanayan oldu mu ne yaptınız acil yardım....
Burunda kanamalar normal benimde bazen kaniyo bazende kanamış içerde kurumuş oluyo temizleyince fark ediyorum telaşlanmaKızlar merhaba biraz önce uyandım ve burnum kanıyor..doktoruna ulaşamadım...internetten baktım normal diyor...burnu kanayan oldu mu ne yaptınız acil yardım....
Sağolun...ilk defa oldu...ilk hamileliğimde yaşamadım hiç...Burunda kanamalar normal benimde bazen kaniyo bazende kanamış içerde kurumuş oluyo temizleyince fark ediyorum telaşlanma
Benim eşimde gecen ay bana garip garip davranıyordu. Sanırım bizden eski enerjiyi bekleyip alamadıkları için farkında olmadan psikolojileri bozuluyor onlarında. Yokmuş gibi davran ben öyle davrandım düzeldi. Düşün ev işine yardım eden yemeğime yardım eden adam gitti yerine başka biri geldi. Bana dio ki temizliği bana yaptırıyorsun (temizlik dediği ev süpürme wc yıkama) sanki bana dip köşe ev temizliyor. Ben de dedim ki senle ben aynı saatte işten eve geliyor sen haftanın iki günü izinlisin ben bir günü. Sen erkeksin benden güçlüsün üstüne bide ben hamileyim. Utanman lazım şu lafları ederken dedim. Ayrı yattım konuşmadım yokmuş gibi davrandım değil ev temizliği yemek bile yapmadım. Sanıyor iki bişeye yardım edince onun sayesinde ev düzene girdi yemekler pişti. Yok öyle bir şey. Destek olacaklarsa olsunlar köstek olmalarına izin veremeyizBeddua sahibine döner vicdansız insanlar çogu zaman kulak tıkıyoruö ama bi yerde patlak veriyor işte ve migrenim var hemen başim tutuyor geçen baş agrısından ölüyorum bana o halde sana acıyasım gelmiyor diyor gel de takma yazarken bile gözlerim doluyor yavrularım saglıklı olsun iyi olsun inşallah buyuk ogluma bile sabrı yok ona dayanamıyorum çocuk diye ölen bi insan bu 7 ay olmadı diye karalar baglayan biri tanıyamıyorum artık
Normal canım korkma kan basıncından dolayı oluyor. Panikleme burnuna pamuk tıkaKızlar merhaba biraz önce uyandım ve burnum kanıyor..doktoruna ulaşamadım...internetten baktım normal diyor...burnu kanayan oldu mu ne yaptınız acil yardım....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?