2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Bayanlar uzun zamandır beşik harici ilk aylar için yanımızda kullanabileceğim beşik tarzı birşey bakıyordum.. chicco’nun next2me var ama baya pahalı o paraya açıkçası 6 ay kullanabileceğim bir ürün almak gereksiz gelmişti. Chicco’nun bir de lullago modeli var çok pratik katlanıp her yere götürülebiliyor. Onu takip ediyordum normalde 700 tl civarı az önce hepsiburada’da 344’e düşmüş hemen alıverdim.. isteyenlere, almayı düşünenlere tavsiye ederim bitmeden hazır böyle iyi indirime girmişken alın derim :)

Ben park beşik alacağım onun disinda evde dururken ilk aylarda puseti kullanacağım bu tarz besikler uzun sureli kullanilmiyor diye dusunuyorum gule gule kullanin bu arada ;)

Ben park beşik alacağım onun disinda evde dururken ilk aylarda puseti kullanacağım bu tarz besikler uzun sureli kullanilmiyor diye dusunuyorum gule gule kullanin bu arada :KK66:
Teşekkür ederim :) evet 7/8 aya kadar kullanılıyormuş ben normal ahşap beşik aldım 3/4 yaşına kadar kullanabileceği odasına ancak gündüzleri ve geceleri yanımda uyuyabileceği portatif hafif birşey bakıyordum bunun fiyatı da epeyce düşünce aldık :)

Kizlar gebelik sekeri yasayaniniz var mi? simdi belirtilerini okudum bende hepsi tutuyor:( hamileligimin basindan beri cok sik idrara cikiyorum,cok su iciyorum,basim agriyor kalp carpintim var surekli bisiler yeme ihtiyaci hissediyorum en kotusu cok halsizim:(

Hanimlar bende bir kac gundur bas agrisi,kalp carpintisi ve yorgunluk/uyku hali var. Gecen hafta randevum vardi ama nezlede oldum gidemedim erteledim. Bu belirtileri yasayan var mi? Neden olabilir?
Yaşamayan yokmu deseydin :emir_bebek: artik mide baski oldugundan bazen boguluyor gibi hissediyorum diyaframa baski oldugundan sanirsam nefes yarim yarim aliniyor hep yorgun halsiz

Kizlar gebelik sekeri yasayaniniz var mi? simdi belirtilerini okudum bende hepsi tutuyor:KK43: hamileligimin basindan beri cok sik idrara cikiyorum,cok su iciyorum,basim agriyor kalp carpintim var surekli bisiler yeme ihtiyaci hissediyorum en kotusu cok halsizim:KK43:
Bu saydiklarin gebelerde görülen özellikler hepsi
seker olsun veya olmasin butun gebeler rahme baski idrara sık çikiyoruZ su içme oranları eskiye göre artti mide süreklı yaniyor kustugum zamanlarda bile su içiyordum mideye felaket dokunuyordu eskiden gunde 1 bardak bile su içmezdim suan istiyo vucut suyu
Cogu gebe bulantidan diger cogunlukta baş agrisindan serum taktırıyor hamilelikte baş agrisi görülen bir durum yeme içme el ayak titremesi bayginlik hissi bunlar hamileligin başindan bri görulen her gecen gün siddeti attiyor bebis buyudukce bunlar sende görülüyor haaa seker belirtisi diye dusunme normal olan seyler kuzum iki canliyiz

Kızlar haftaya şeker yüklemem var benim de ama benim dr um aç yada tok farketmez dedi. İyice kafam karıştı
Sen aç karnina git bi arkadaş tok karnina gitti diyabet başlangicim var diye yakiniyordu degerleri baya yüksek çikmiş sonra ac karnina gitti degerleri normal cikti bende
bu doktorlari anlayamiyorm dogru tektir sana banasi olmaz niye hepsi farkli agizdan konusuyorlarki benim bildigim doktorlardan duydugum aç karnina kan degerine bakiliyor yukleme yapildiktan sonra tekrar bakiliyor ikisinin ayni cikmasi beklenemezki acla tok arasinda belli bir fark vardir

Aç karnına gitmiştim zaten. Doktorum aç tok farketmez demişti halbuki .
Sağlık ocağındaki doktorum yaptırma demişti . İstersen açlık ve tokluk şeker tahlili yaparız demişti. Ama yükleme yapma demişti .
Yaptım . Bir daha da yapmam
Tamam ozaman da hani dolma aklina takilmasin dolmadan degildir demek istedim canim ben anlamiyom
Biri aç karnina gel toksan yarin yapalim diyor seninki tok diyor kimisi kesin yaptirin kimisi yaptirmayin degisik

Bu saydiklarin gebelerde görülen özellikler hepsi
seker olsun veya olmasin butun gebeler rahme baski idrara sık çikiyoruZ su içme oranları eskiye göre artti mide süreklı yaniyor kustugum zamanlarda bile su içiyordum mideye felaket dokunuyordu eskiden gunde 1 bardak bile su içmezdim suan istiyo vucut suyu
Cogu gebe bulantidan diger cogunlukta baş agrisindan serum taktırıyor hamilelikte baş agrisi görülen bir durum yeme içme el ayak titremesi bayginlik hissi bunlar hamileligin başindan bri görulen her gecen gün siddeti attiyor bebis buyudukce bunlar sende görülüyor haaa seker belirtisi diye dusunme normal olan seyler kuzum iki canliyiz
Ilk gebeligim cok rahat gecmisti simdi bu belirtileri yasayinca altinda bir sey olabilir mi diye dusundum ama galiba her hamilelik farkli. Ins. Rutindir bendekilerde :110:

Tecrubeli anneler bebek banyo ürünlerinden sevibabymi yoksa babyjem mi tercih etmeliyiz bugunmalacaktik kerarsiz kaldik sevibaby daha büyük digeri küçük küvetinin büyük olmasi avantaj olurmu
Babyjem daha kaliteli duruyor ama sizin düsuncelerinizi alabilirmiym

Kızlar ya dalgınlığıma geldi günde 1 defa içmem gereken magnezyumu 2 defa içtim. Bi sabah bi akşam. Sorun olur mu acaba

Kizlar gebelik sekeri yasayaniniz var mi? simdi belirtilerini okudum bende hepsi tutuyor:KK43: hamileligimin basindan beri cok sik idrara cikiyorum,cok su iciyorum,basim agriyor kalp carpintim var surekli bisiler yeme ihtiyaci hissediyorum en kotusu cok halsizim:KK43:
Benim ilk üç ay kalp çarpıntısı vardı. Tsh hormonu düşük çıkmıştı ben de. Sen de bir baktı istersen. Sık idrara çıkma ve halsizlik bende de var. Şekerden değil de hamilelikten kaynaklanıyor.

Tamam ozaman da hani dolma aklina takilmasin dolmadan degildir demek istedim canim ben anlamiyom
Biri aç karnina gel toksan yarin yapalim diyor seninki tok diyor kimisi kesin yaptirin kimisi yaptirmayin degisik
Aslında aç olmak gerekmiyor da ben iyi ki aç gitmişim. Öncesinde açlık şekerime bakılmak istendi . 2 gün önce sağlık ocağında bakıldı gerek yok dediysem de bakmalıyız dendi. Ne kopatırsak mantığı işte . Ben kadın doğumda çalışırken biz de isterdik bu testleri. İçemeyen, kusan... Bu kadar zor mu yahu derdim, zormuş. Hoppa

Aslında aç olmak gerekmiyor da ben iyi ki aç gitmişim. Öncesinde açlık şekerime bakılmak istendi . 2 gün önce sağlık ocağında bakıldı gerek yok dediysem de bakmalıyız dendi. Ne kopatırsak mantığı işte . Ben kadın doğumda çalışırken biz de isterdik bu testleri. İçemeyen, kusan... Bu kadar zor mu yahu derdim, zormuş. Hoppa
Basina gelmeden insan anlamiyor ayy insallah ben kusmam ya ac karnina zaten kusacak gibi oluyorum birde onu icersem anam ortalik batacak
Özeldemi yaptirdin canm yuklemeni

Basina gelmeden insan anlamiyor ayy insallah ben kusmam ya ac karnina zaten kusacak gibi oluyorum birde onu icersem anam ortalik batacak
Özeldemi yaptirdin canm yuklemeni
Tok gitmiş olsam o bardak bitmezdi. Kusardım kesin . Şimdi bi de 100 gr içmemi istiyor . Mümkünatı yok.
Evet özelde . Sağlık ocağında yapılmıyor. Özel de dışardan gelen hastaların tahlillerini ücretli yapıyor . Sgk kapsamında yapmıyormuş. İşte yol kazan mantığı. İdrar kültürü +50gr şeker yüklemesi +açlık şeker ölçümü =85tl.
Bi de açık şekerim sağlık ocağındakiyle farklı çıktı . Tuhaf

Bende bilmiyordum onu ablama foto attım o da bel kuşağı dedi bebeklerin yeni doğduklarında bellerine tülbent falan sardıklarını biliyordum 10 lu setin içinden çıkması garip geldi bana da :) ablam sesi ya herşeyi patikli tulum şeklinde alma 1 aya kalmaz boy atacaklar gelişimini engelliyor patikli şeyler kısa geliyor hemen dedi ondan öyle aldım onu

Setin icinden cikan omuz örtüsüymüş tesadufen denk geldi bebek sitesine bakarken bebek kucakta iken omuza kustugu an kiyafet batmasin diye imis :))

Eklentiler

• Screenshot_20180923-211936.webp
    Screenshot_20180923-211936.webp
    13,5 KB · Görüntüleme: 70
Tok gitmiş olsam o bardak bitmezdi. Kusardım kesin . Şimdi bi de 100 gr içmemi istiyor . Mümkünatı yok.
Evet özelde . Sağlık ocağında yapılmıyor. Özel de dışardan gelen hastaların tahlillerini ücretli yapıyor . Sgk kapsamında yapmıyormuş. İşte yol kazan mantığı. İdrar kültürü +50gr şeker yüklemesi +açlık şeker ölçümü =85tl.
Bi de açık şekerim sağlık ocağındakiyle farklı çıktı . Tuhaf
Bizim burdaki saglikocagi yapiyor oda degisik sehir sehir farklilik gosteriyor demekki

Back
X