2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Hiç kontrole gittigimde doktor açilman varmi bakalim falan demiyor ama ultrasonda bakarken rahmin kapali guzel suyun iyi diye söylüyor
Canım zaten açılma falan var mı doğum zamanı bakarlar.
Benim önceki kaybettigim hamileliğimde kanamam olunca gittik karından baktı durmayinca iğne verdiler hastanede yattım ertesi gunu alttan baktı kanama durmus mu diye baktı.ama açılma varmı diye bakmadi.

Sırf catı muayenesi yuzunden bayan doktor tercih etmek istedim 15.haftama kadar doktorum bayandi ve cok iyiydi ama baska ile gitti baska bayan doktor da yok hastanede baska hastanelerde olanlarda da iyi seyler duymadım erkek doktorla devam ediyorum insallah dusuncelerim degisir simdilik iyi :)

Neden gitmiştin canım hatırlayamadım .
Eğer bişey yok dediyse tekrar gitmene gerek olmayabilir ama tabi sen bilirsin.2.duzey ultrasonu daha pahalıdır muhtemelen
Benim 3.oğlum down sendromlu yaş ta 40 olunca doktorlar riskli gebelik diyorlar ama şimdiye kadar herşey normal çıktı fetal eko da çektirdim iyi çıktı. Bebeği aldırmayı asla düşünmüyorum o yüzden amniyosentez de yaptırmadım. Ama doktorlar riskli deyip kafamı karıştırıyor. 4.gebelikte bu kadar tedirgin olacağım aklima gelmezdi

Cnm bizde de parlaklık var aynı şeyler söylendi takipte olalım birbirimizi bilgi paylaşımı sağlarız en azından
Canim sizde parlakligin olcusu kac? Bende 2mm soylemisti 20 haftada yarin detayli ultrasonum var fetal eko cekilicek cok heyecanlaniyorum recede ruyamda kotu seyler gordum her halde cok dusundugumdendir ((((

Canım zaten açılma falan var mı doğum zamanı bakarlar.
Benim önceki kaybettigim hamileliğimde kanamam olunca gittik karından baktı durmayinca iğne verdiler hastanede yattım ertesi gunu alttan baktı kanama durmus mu diye baktı.ama açılma varmı diye bakmadi.
Anldim kuzum insan korkuyor varsa nerden bileyim
Diye birde artik alt kisim acik gibi duruyor eskiden dardi o dusundurdu acabami diye

Benim 3.oğlum down sendromlu yaş ta 40 olunca doktorlar riskli gebelik diyorlar ama şimdiye kadar herşey normal çıktı fetal eko da çektirdim iyi çıktı. Bebeği aldırmayı asla düşünmüyorum o yüzden amniyosentez de yaptırmadım. Ama doktorlar riskli deyip kafamı karıştırıyor. 4.gebelikte bu kadar tedirgin olacağım aklima gelmezdi
Canım zaten yapman gerekeni yapmışsın.daha da araştırma derim birsey çıksa ne yapacaksın aldıracak misin ?
Sadece seni üzecek.amniyosentez bebeğe zarar verebiliyor düşüğe sebep oluyor bence sen kalbini bozma dua et insallah bebeğin çok sağlıklı olur.
Ben ayrintiliya bile girmeyi düşünmuyordum doktor ısrar ettiği için girdim.bence rahat ol dua et bol bol.
İnsallah hepimizin bebeği sağlıklı olur

Canım çok mu ayakta kalmıştın.gecmis olsun.dikkat et bu haftalarda riskli sanırım.bende okulda farketmiyorum ayakta konu anlatmak zorunda kalıyorum birde küçükler 5.sinif aldım Çok konuşuyor yoruyorlar Allah'a emanetiz
Bu haftalar erken dogum icin riskli haftalarmis zaten canim o yuzden asiri korktum cokda ayakta kalmadim bunyem hassas biraz heralde sende dikkat et calisanlara daha zor bende calisiyodum ama hamilelikte surekli raporluyum ins 32 yi tamamlayalim boylede

Sırf catı muayenesi yuzunden bayan doktor tercih etmek istedim 15.haftama kadar doktorum bayandi ve cok iyiydi ama baska ile gitti baska bayan doktor da yok hastanede baska hastanelerde olanlarda da iyi seyler duymadım erkek doktorla devam ediyorum insallah dusuncelerim degisir simdilik iyi :)
İnsan ne olursa olsun bayanda bile cekiniyorki erkekde dahada cekinir kuzum insallah gonlune gore bi bayan doktor denk gelir

Anldim kuzum insan korkuyor varsa nerden bileyim
Diye birde artik alt kisim acik gibi duruyor eskiden dardi o dusundurdu acabami diye
Canım sen açıklığı anlayamazsın ki.hem açıklık olsa doktor mutlaka ultrasonda karından gorur.sen bunları düşünme .
Tabi açıklıkta zamanı gelince büyük nimet doğum zamanı kolayca açılsa kolay doğum yapsak süper olur ;)

B Beyza_2018 Papatyamaviss Papatyamaviss @nilufer_3457 o zman bu benim hisssettiklerim normal mi ? sanırım sizlerde çok sık hissetmiyorsunuz.
cok takıp etmıyorum acıkcası suan ıcın , henuz erken oldugu ıcın, saglık ocagındakı ebem bu haftalarda gunde bır kez hıssetsen bıle korkma hıssetmezsen o zaman gel dedı ben gun ıcınde devamlı hıssedıyorum ama kucuk ama buyuk bazen uyuyor herhalde bısey olmuyor bazen mınık mınık kıprasıyor bazen elım karnımdayken daha net hıssedıyorum bır ıkı hafta sonra daha da netlesır haraketler bence kılo vs bebegın pzsyon kısının kendı vucudu bebegın konumu bırcok etken var bu konuda o yuzden karsılastırma yapmak da cok dogru degıl acıkcası arkadasım

Ben tecrübelerime dayanarak molfix düşünüyorum kardeşim sleepy kullanıyor ama fiyata bakmak lazım biraz büyüyünce bimin bezini bile kullanabilirim.
bende de hedıye prrıma var bıtane kucuk bı paket hastane cantama onu koyucam kullanıcam yınede 2 3 gunde bıter zaten sonra sleepyle devam etmeyı dusunuyorum acıkcası

Bu haftalar erken dogum icin riskli haftalarmis zaten canim o yuzden asiri korktum cokda ayakta kalmadim bunyem hassas biraz heralde sende dikkat et calisanlara daha zor bende calisiyodum ama hamilelikte surekli raporluyum ins 32 yi tamamlayalim boylede

Günaydın kızlar, Geçmiş olsun PnarMracAlya PnarMracAlya Benim de 24. hafta hafif kan gelmişti hemen hastaneye gitmiştim buraya da yazmıştım hatta temizlikten sonra oldu diye. Bu haftalar çok önemli evet bazı hamilelikler daha hassas oluyor erken doğum riskine karşı yorulmamaya dikkat etmeliyiz. 30 a kadar çok çok önemli bizler için, ondan sonrası zaten bebek yeterli kiloya erişmiş oluyor yaşama şansları daha da artıyor...

İnşallah canım Allah hepimizin bebeğini korusun

Back
X