Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bende erteledım canıım doktor bıdahakı kontrolde yapıcaz demıstı 24 unde gıtmem gerkıyordu ama salladım bıdahakı hafta gıderım herhalde :)Çok şükür iyi olalım hepimiz inşallahh :)
Şeker yüklemesi yaptıracak mısın? Ben henüz gitmedim kontrole ayrıntılı da bebeği görünce erteledim :))
bende erteledım canıım doktor bıdahakı kontrolde yapıcaz demıstı 24 unde gıtmem gerkıyordu ama salladım bıdahakı hafta gıderım herhalde :)
Ooo bendede var kiloylada alakasi varmi bilmiyorum 50kiloyum ben suan ama hamileliktwn beri halsizim yurumeye mecalim yok birde hiçbisey yapasim gelmiyor yatsam sabah aksam ohSadece takatım yok yanı az bı yuruyeyım tukanıyom kılodan ıturu galıba![]()
ben ıstıyorum ıstıyorum ama ac beklemek benı dusunduruyoBende öyle düşünüyorum :)) Hiç de yükleme yaptırmak istemiyorum ayrıca.. Bakalım dr. ne diyecek
Dikkat etmeye çalışıyorum tabi ki ama ayrıntılı ultrason da girdiğim stresten sonra oluruna bırakmaya karar verdim doğrusu ,inşallah sorun çıkmaz bakalım :)ben de o glikozlu suyu içemem de:) hergün açlık kan şekerini ölçerek kontrol altında tutmak yerine yaptırmak daha iyi gibi ama tabii sonucunda diyet vericek şeker çıkarsa. ona göre besleniyosan sorun olmaz tabii:)
Bilemiyorum ki canım benim de ilk gebeliğim, dikkat ediyorum, testlerde sorun çıkmadı , aile de şeker yok diye biraz rahatım da bakalım sağlıkla gelsin bebislerimizAcaba gebelikte şekerli yememeye dikkat edip de sekeri yuksek cikan oldu mu?
Geçmiş olsun canım aynı şeyi ben de pazartesi akşamüstü yaşadım. Doktor beni o kadar korkuttu ki apar topar edirneye sevk etti. Rahim kısalığı deyip yatış verdiler Iki gün kontrol altınd tutuldum ama rahim kısalığı yok dendi sonra . Tam olarak senin kanama sebebi ne imiş. Internette de çok kötü senaryolar var baya endişe ettim. Şu an bi sorun görünmüyo dendi ama yine de içim rahat değil.Kizlar bugun bebegime biseyler almaya ciktik magazadayken lavaboya bi giriyim dedim baktim kan cok korktum gitmedimde hastaneye korkumdan aksam belime kasiklarima agri girince gittim demin geldim Allahtan kuzum iyiymis bol bol dinlen dedi doktor cok yorulmayacan dedi bidaha biyere cikarmiyim hicc
Benim güncel kilo 79.1@Tugce1910 @merve3337@tevafuk55 @Ygz2008 @cycas @edosko@nursena @anneveoglusumrskulkedisi @Sss33301@Kartanesii8892 @CrpDm12 @busra_brt@SariFrezya @jnstt @Mavisu27@ @morceket @Katrina_ @kubrafatih @Sim10@bebekaycali @s i d e l y a@MERYEM_2404 @aslvlkn@Hb0216 @aymutu
Archpa @ellenchurch @oozzee @Ebruzerm @Nehculferadis @Zuhal budak polat
Papatyalardaguzel @yelsem @Fatma Ersin Elif
firuzeew @isisya@kuzu2010@AyAl80 @cnmsncnm @Maviiece@Tatliballim @sedaerg9291@lemonade_85 @Pamuk Panda @burciii@Manikmidepresifmi @Beyza_2018@ecemine @mini87 @ngokces
cibi35 @tanem-tane20 @merve969696@yenihayat79 @delikiss@esenglvedat @neberuse KİLO BİLDİRİMLERİNİZİ ALAYIM KIZLAR AYRICA LİSTEYE BAKMADAN YAZMAYIN KIZLAR ÇÜNKÜ BİLGİLERİ GÉÇÉRKEN ZAMANIMI ALIYOR LİSTEYE BİR BAKIN 1. SAYFADA CİNSİYETİ LİSTEYE YAZMADIKLARIM BENİ ETİKETLESIN LÜTFEN ONLARIDA GEÇEYİM İSİMLER BELLİ OLDUYSA ONLARIDA YAZIN KIZLAR...
Doktorum yarin yapalim dedi ben istemedim ama kafam cok karisik. Seker yuklemesini dogru bulmuyorummerhabalar, şeker yüklemesi yaptıran yada yaptıracak olan var mı? yaptırmamayı düşünen var mı?
Ruh ikizimi buldummmm:) ben yazacak olsam valla bu kadar benzerdiOoo bendede var kiloylada alakasi varmi bilmiyorum 50kiloyum ben suan ama hamileliktwn beri halsizim yurumeye mecalim yok birde hiçbisey yapasim gelmiyor yatsam sabah aksam oh
Neden dogru bulmuyorsunuz ? Tespit edilirse onlemi olan bir sey sonucta bebeğe de zarari yok yapildigindaDoktorum yarin yapalim dedi ben istemedim ama kafam cok karisik. Seker yuklemesini dogru bulmuyorum![]()
Ben de diyet yaparak kontrol altinda tutmayi dusunuyorum canim, henuz gebelik sekeri icin diyet listelesini arastirmadim ama karbonhidrat ve sekeri kesmek istiyorum.Ben yaptırmayı düşünmüyorum canım şeker tüketmiyorum diyette gibi yiyorum zaten sürekli. Hatta şekeri yüksek çıkanlara verilen diyet listelerine bakıyorum ben daha sağlıklı besleniyorum sanki :)
Yaptırmak daha faydalı deniyor ama ben verilen şekeri icebilcegimi hiç sanmıyorum
Dogru olabilir kesin bir bilgiye sahip degilim o yuzden kararsizim. Ayrica annem ve anneannem seker hastasi ve ben 5 kilo dogmusum. Bunlari dusununce bende de olabilir. testle teshis konuluyo da alinan surubun fazla oldugunu dusunuyorum cocugun pankreasi tam olarak olusmadan nasil direnc gostericek ve henuz cok kucuk, korkum yuklemeden sonra cocukta sorun çıkarsa yani bir seyleri duzeltirken baska yerden hasar olmasini istemiyorum. Kesin sorun olucak diye bisey yok, Rabbim bebeklerimizi korusun. Ben acikcasi yaptirisam da yaptirmazsam da icim rahat etmiycek o yuzden vucuduma yuksek miktarda seker almayi dogru bulmuyorum, teshis koymak icin bile olsa. O yuzden yukleme yaptirmayip diyet yapmayi dusunuyorum. İkisi de aslinda buyuk bi risk bana gore. Keske tipta bu durum net olsa. Eger canan karatayi dinlemeseydim ben de yaptiririmdim ama kadinin soyledikleri bana mantikli geliyo.Neden dogru bulmuyorsunuz ? Tespit edilirse onlemi olan bir sey sonucta bebeğe de zarari yok yapildiginda
Ruh ikizimi buldummmm:) ben yazacak olsam valla bu kadar benzerdibende hep yorgun hep halsizim ama bise yaptigimda yok.
bu konu burada da daha önce çokca tartısıldı tabıkı ama canan karatay la yola cıkmanız onca habere rağmen yanlıs bence, cogu doktor sırf bu byzuden ayaklandı ve belırlı bı sure men cezası aldı.Dünya sağlık örgütü (WHO), American Obstetrik ve jinekolojı doktorlar bırlıgı(ACOG) Avr.obs.ve jınekolojı dokt.birliği (ESHRE) gibi kuruşlar olmak uzere yaptırılmasını öneren çokça fazla doktor var.Çoğusunun da kesın kanısı bebege bır zararı olmadıgı aksıne baska bı durum varsa bunun onelenebılecegı kı sız genetık seker oykusu olan bır bayan olarak bunu nasıl acabaya bırakabılıyorsunuz bılmıyorum.Belkide kimbilir dıyetle hallolamayacak kadar şekerınız vardır ve ınsulun kullanmanız gerekıyordur bunu bılebılırmısınz ? Tabıkıde hayır bılemezsınız ve sırf bu yuzden bebeğinizin erken doguma kılolu doguma buna baglı olarak gelısen hastalıklara yol acmıs olabılırsınız? olamam dıyebılırmısınız? dıyemezsınız malesef. Onca ınsanlar koca koca doktor olmuslar prof olmuslar cogu kesım dunya orgutlerıyle bırlıkte bu testın anneye yada bebege bır zararı olmadıgını, aksıne yapılmamasının daha zararlı sonuclar dogurabılecegını savunuyor. sırf bır doktor!!! ekranların yuzu olarak halka ne dese yaptıran kabul goren !!! bir kadını dınleyıp bu kararlara varmak ne yazıkkı ülkemız adına üzücü.Lütfen daha cok arastırma yapın daha cok makale okuyun ve Öykünüz acısından daha dıkkatlı karar verın bebeğiniz içinDogru olabilir kesin bir bilgiye sahip degilim o yuzden kararsizim. Ayrica annem ve anneannem seker hastasi ve ben 5 kilo dogmusum. Bunlari dusununce bende de olabilir. testle teshis konuluyo da alinan surubun fazla oldugunu dusunuyorum cocugun pankreasi tam olarak olusmadan nasil direnc gostericek ve henuz cok kucuk, korkum yuklemeden sonra cocukta sorun çıkarsa yani bir seyleri duzeltirken baska yerden hasar olmasini istemiyorum. Kesin sorun olucak diye bisey yok, Rabbim bebeklerimizi korusun. Ben acikcasi yaptirisam da yaptirmazsam da icim rahat etmiycek o yuzden vucuduma yuksek miktarda seker almayi dogru bulmuyorum, teshis koymak icin bile olsa. O yuzden yukleme yaptirmayip diyet yapmayi dusunuyorum. İkisi de aslinda buyuk bi risk bana gore. Keske tipta bu durum net olsa. Eger canan karatayi dinlemeseydim ben de yaptiririmdim ama kadinin soyledikleri bana mantikli geliyo.
b12 iğnesi oluyorum ben mesela eskıye gore dha ıyıyımD vitaminine birde B12 ye baktırın kızlar onlar yapıyor halsizliği. Bana en son magnezyum vermişti ağrı ve kramplar için o da işe yarıyor.
Dogru olabilir kesin bir bilgiye sahip degilim o yuzden kararsizim. Ayrica annem ve anneannem seker hastasi ve ben 5 kilo dogmusum. Bunlari dusununce bende de olabilir. testle teshis konuluyo da alinan surubun fazla oldugunu dusunuyorum cocugun pankreasi tam olarak olusmadan nasil direnc gostericek ve henuz cok kucuk, korkum yuklemeden sonra cocukta sorun çıkarsa yani bir seyleri duzeltirken baska yerden hasar olmasini istemiyorum. Kesin sorun olucak diye bisey yok, Rabbim bebeklerimizi korusun. Ben acikcasi yaptirisam da yaptirmazsam da icim rahat etmiycek o yuzden vucuduma yuksek miktarda seker almayi dogru bulmuyorum, teshis koymak icin bile olsa. O yuzden yukleme yaptirmayip diyet yapmayi dusunuyorum. İkisi de aslinda buyuk bi risk bana gore. Keske tipta bu durum net olsa. Eger canan karatayi dinlemeseydim ben de yaptiririmdim ama kadinin soyledikleri bana mantikli geliyo.
Canım 57 isim hala belli değil@Tugce1910 @merve3337@tevafuk55 @Ygz2008 @cycas @edosko@nursena @anneveoglusumrskulkedisi @Sss33301@Kartanesii8892 @CrpDm12 @busra_brt@SariFrezya @jnstt @Mavisu27@ @morceket @Katrina_ @kubrafatih @Sim10@bebekaycali @s i d e l y a@MERYEM_2404 @aslvlkn@Hb0216 @aymutu
firuzeew @isisya@kuzu2010@AyAl80 @cnmsncnm @Maviiece@Tatliballim @sedaerg9291@lemonade_85 @Pamuk Panda @burciii@Manikmidepresifmi @Beyza_2018@ecemine @mini87 @ngokces
cibi35 @tanem-tane20 @merve969696@yenihayat79 @delikiss@esenglvedat @neberuse KİLO BİLDİRİMLERİNİZİ ALAYIM KIZLAR AYRICA LİSTEYE BAKMADAN YAZMAYIN KIZLAR ÇÜNKÜ BİLGİLERİ GÉÇÉRKEN ZAMANIMI ALIYOR LİSTEYE BİR BAKIN 1. SAYFADA CİNSİYETİ LİSTEYE YAZMADIKLARIM BENİ ETİKETLESIN LÜTFEN ONLARIDA GEÇEYİM İSİMLER BELLİ OLDUYSA ONLARIDA YAZIN KIZLAR...
Guncel kilo 99@Tugce1910 @merve3337@tevafuk55 @Ygz2008 @cycas @edosko@nursena @anneveoglusumrskulkedisi @Sss33301@Kartanesii8892 @CrpDm12 @busra_brt@SariFrezya @jnstt @Mavisu27@ @morceket @Katrina_ @kubrafatih @Sim10@bebekaycali @s i d e l y a@MERYEM_2404 @aslvlkn@Hb0216 @aymutu