2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
bu konu burada da daha önce çokca tartısıldı tabıkı ama canan karatay la yola cıkmanız onca habere rağmen yanlıs bence, cogu doktor sırf bu byzuden ayaklandı ve belırlı bı sure men cezası aldı.Dünya sağlık örgütü (WHO), American Obstetrik ve jinekolojı doktorlar bırlıgı(ACOG) Avr.obs.ve jınekolojı dokt.birliği (ESHRE) gibi kuruşlar olmak uzere yaptırılmasını öneren çokça fazla doktor var.Çoğusunun da kesın kanısı bebege bır zararı olmadıgı aksıne baska bı durum varsa bunun onelenebılecegı kı sız genetık seker oykusu olan bır bayan olarak bunu nasıl acabaya bırakabılıyorsunuz bılmıyorum.Belkide kimbilir dıyetle hallolamayacak kadar şekerınız vardır ve ınsulun kullanmanız gerekıyordur bunu bılebılırmısınz ? Tabıkıde hayır bılemezsınız ve sırf bu yuzden bebeğinizin erken doguma kılolu doguma buna baglı olarak gelısen hastalıklara yol acmıs olabılırsınız? olamam dıyebılırmısınız? dıyemezsınız malesef. Onca ınsanlar koca koca doktor olmuslar prof olmuslar cogu kesım dunya orgutlerıyle bırlıkte bu testın anneye yada bebege bır zararı olmadıgını, aksıne yapılmamasının daha zararlı sonuclar dogurabılecegını savunuyor. sırf bır doktor!!! ekranların yuzu olarak halka ne dese yaptıran kabul goren !!! bir kadını dınleyıp bu kararlara varmak ne yazıkkı ülkemız adına üzücü.Lütfen daha cok arastırma yapın daha cok makale okuyun ve Öykünüz acısından daha dıkkatlı karar verın bebeğiniz için
Siz de masallah profesör olmussunuz acaba soylediginiz bu kadar seyin ardinda kaynaklariniz ve dayanaklariniz var mi tartisilir. Belli ki kulakdan dolma bilgilerle kesin bilgiye ulasmis gibi konusuyorsunuz bu sizin yorumunuz saygi duyarim bunun yaptirilmamasi gerektigi soyleyen tek doktor canan karatay degil ayrica sadece sorusturma baslatildi ve kendini nasil savunmasi gerektigini bilir, ben burda onu savunucak dgilim dunyada bir cok ulke buna gerek gormuyo. Ayrica siz benm bebegimi ne derece dusunup dusunmedigimi sorgulayacak kisi dgilsiniz bn onu dusundugum icin yukleme yapmiyorum. Baskalarinin fikirlerini degistirmek ya da kesin bilgi bu demeye hakkim yok sizinde bu hakka sahip oldugunuzu dusunmuyorum. Prof Dr. ya da uzman olursunuz bana tıbbi açıklama yaparsiniz ayri. Sizin dusuncenize saygi duyarim sizin de bnm dusunceme saygı duymanizi rica ediyorum. Ben dogru bulmuyorum. Siz buluyosaniz yaptirin bu beni ilgilendirmez kendi kararınız.

Son düzenleme:
Anladim ama Canan Karatay sırf bu dusuncesi yuzunden 15 gün meslekten men cezasi aldi.Yine de sizin karariniz tabi ama doktorunuz istiyorsa yaptirin derim.Bir de Banu Çiftçi'nin bu konu hakkinda yazisi vardi okumanizi tavsiye ederim.
Tesekkur edrim tavsiyeniz icin kendisi takip ettigim bi doktordur yazisini degil de videosunu izlemistim. Bnm tek doktorum olmadi aciksasi surekli seyehat halinda oldugum icin. Bu doktorumla da yeni tanistim malesef. Arastirdigim kadariyla fikirlerime yakin (yuklemeyi gerekli gormeyen) bi doktor buldum, yakin cevremde alaninin en iyileri arasinda onun da fikrini almak istiyorum belki uygun tahliller sonunda bende bir risk gorup yaptirmak isteyebilir. Eger oyle bir riskim varsa da yaptiririm tabi.

Anlasalarda onemsemiyor cogu dr benim birkac akrabam oyle dogurdu hatta bir tanesi makat gelisi dogurdu kadinin ic dis 40 dikisi var ikinci cocugu icinde gitmis dr a yine termis dr demis ilkini dogurduysan bunuda doguruursun cok biliyosan gel yat kendin dogur demis :))
Şimdi bu normal doğum mu benim devrelerim yanıyor.

Siz de masallah profesör olmussunuz acaba soylediginiz bu kadar seyin ardinda kaynaklariniz ve dayanaklariniz var mi tartisilir. Belli ki kulakdan dolma bilgilerle kesin bilgiye ulasmis gibi konusuyorsunuz bu sizin yorumunuz saygi duyarim bunun yaptirilmamasi gerektigi soyleyen tek doktor canan karatay degil ayrica sadece sorusturma baslatildi ve kendini nasil savunmasi gerektigini bilir, ben burda onu savunucak dgilim dunyada bir cok ulke buna gerek gormuyo. Ayrica siz benm bebegimi ne derece dusunup dusunmedigimi sorgulayacak kisi dgilsiniz bn onu dusundugum icin yukleme yapmiyorum. Baskalarinin fikirlerini degistirmek ya da kesin bilgi bu demeye hakkim yok sizinde bu hakka sahip oldugunuzu dusunmuyorum. Prof Dr. ya da uzman olursunuz bana tıbbi açıklama yaparsiniz ayri. Sizin dusuncenize saygi duyarim sizin de bnm dusunceme saygı duymanizi rica ediyorum. Ben dogru bulmuyorum. Siz buluyosaniz yaptirin bu beni ilgilendirmez kendi kararınız.
kendımce kaynagım ve dayaganım varkı konusuyorum sızınde bıraz arastırıp okumanızı ıstedım sadece, düşncenize saygı duyuyorumun altında soylememenız gereken seyler soylemıssınız.Asıl ben saygı duyuyorum bu konu karsısında.Sizin bebeğinizi sizden daha cok dusunecek degilim,bebğnizi düşünüp düşünmemenizi sorgulamıyorum veyahut canan karatayı savunuyorsun demiyorum.Gereksiz kalkan olusturmana gerek yok burda güzelcene sormussun napsam bilemedim yine de diye bı acabanız olmus yınede , bı acabanız olmasaydı kendı bıldıklerımı aktarmazdım.Haşa ben prof yada saglık kurumunda calısan bırı degılım ama okuyorum görüyorum youtube da bır cok doktor var izliyorum.Her zaman savundugum sey asagıda resımler ekledım lütfen okuyun , seker yukleme testını yaptırmayıp zarar goren ınsanlar var ben bunları sıze sunabılıyorum.Pekı ya sız bana seker yukleme testıını yaptırdım ve basıma böyle bı son geldı dıyen bırını bulun paylasın bende daha cok bılgı sahıbı olayım bu konuda.Dünyada bir cok ülke buna grek görmüyo demişsiniz.Gerek görmeyen ülkeleri lütfen bana söykeyın ben de size gerek goren ulkelerı soyleyım HOLLANDA BELCIKA AMERIKA İSVİCRE , daha fazalsını okumak ıstersenız erhan karaalp sayfasına bakabılırsınız.Veya cagrı gülümser banu ciftci kağan kocatepe ve aklıma suan gelmeyen doktorlar.. ben birşeyi kesin biliyorum bu böyledir diyede birşey asla demedim demem.Bu testi yaptırmayıp ölen erken dogan zarar gören bebeklerı bılıyorum ,okuyorum.. sadece bu sebep bıle benım gorusumu bu yonde değiştiriyor. Şeker yüklemesi yaptırmak istemezseniz bıle buna rağmen lütfen düzenli aralıklarla parmagınızdan alınan kan la , basit bi işlem bu , aclık tokluk sekerlerınızı en azından 1 2 haftada bir yapıp takıp edıp doktorunuzdan değerlendırmesını ısteyebılırsınız.Çünkü genetik faktorunuz var en azından ıcınızı bu sekılde rahat ettırebılırsınız bunu da yine seker konusunda acabanız kalması dıye alternatıf bır yontem olarak soyluyorum Ben burda kımsenın kotulugune bırsey demıyorum bu sekıl bı savunmaya gecmeseydınız keske.Yardımcı olmaya calısıyorum sadece

Eklentiler

• 1.webp
    1.webp
    36,8 KB · Görüntüleme: 60
  • 2.webp
    2.webp
    33,4 KB · Görüntüleme: 62
  • 3.webp
    3.webp
    46,1 KB · Görüntüleme: 64
  • 4.webp
    4.webp
    46,1 KB · Görüntüleme: 50
  • 5.webp
    5.webp
    42,4 KB · Görüntüleme: 64

Uzm.Dr. Enver Göncüoğlu demişki , uzun bır yola cıkacaksınız ve tekerlerınızı kontrol etmeden o yola cıktıgınızı varsayalım hiçbişey olmayabılır ama yuzde 4 ıhtımalle kaza gecırebılırsınız sırf kontrol etmedıgınız ıcın.EN güzeli yola cıkmadan tekerınızı kontrol etmek ve o sekılde yola cıkmak degılmidır. GEbelık sekerı 100 kişide 4 kadında cıktıgı varsayılıyo ve amac o 4 kadını bulabılıp saglıkla kontrollerını yapabılmek. Ayrıca seker yuk yapılan cocukların 10 sene boyunca takıbı yapılan arastırmalar var herhangı bır zarar verıcı durumla karsılasılmamıs en basıtınden ve en sevdıgım doktordan bır ornek vaktı olan ızlesın 3 4 dk bırsey

@Tugce1910 @merve3337@tevafuk55 @Ygz2008 @cycas @edosko@nursena @anneveoglusu mrskulkedisi mrskulkedisi @Sss33301@Kartanesii8892 @CrpDm12 @busra_brt@SariFrezya @jnstt M Mavisu27 @ @morceket @Katrina_ @kubrafatih @Sim10@bebekaycali @s i d e l y a@MERYEM_2404 @aslvlkn@Hb0216 @aymutu @Archpa@ellenchurch @oozzee @Ebruzerm @Nehculferadis @Zuhal budak polat Papatyalardaguzel Papatyalardaguzel @yelsem @Fatma Ersin Elif @firuzeew @isisya@kuzu2010@AyAl80 @cnmsncnm @Maviiece@Tatliballim @sedaerg9291@lemonade_85 @Pamuk Panda @burciii@Manikmidepresifmi @Beyza_2018@ecemine @mini87 @ngokces @cibi35@tanem-tane20 @merve969696@yenihayat79 @delikiss@esenglvedat @neberuse KİLO BİLDİRİMLERİNİZİ ALAYIM KIZLAR AYRICA LİSTEYE BAKMADAN YAZMAYIN KIZLAR ÇÜNKÜ BİLGİLERİ GÉÇÉRKEN ZAMANIMI ALIYOR LİSTEYE BİR BAKIN 1. SAYFADA CİNSİYETİ LİSTEYE YAZMADIKLARIM BENİ ETİKETLESIN LÜTFEN ONLARIDA GEÇEYİM İSİMLER BELLİ OLDUYSA ONLARIDA YAZIN KIZLAR...
Canim guncel kilo 50.5

@Ytmz canım güncel kilo 69 kızlar gebelik şekerinden konuşulmuş ben bu hafta kontrole gittiğimde açlık kan şekerine baktı sadece sonuçlara güzel dedi hatta ben sordum şeker yüklemesi olacak mı diye doktor gerek olmadığını söyledi toplamda 3 kilo aldım hatta 2 kiloyu da sadece bu ay aldım sağlık ocağında yapılıyormuş ebe doktor yapmazsa bir ekimde aç bi şekilde gel demişti şimdi emin olamıyorum doktor istemedi ama yine de yaptırmak mı gerek

kendımce kaynagım ve dayaganım varkı konusuyorum sızınde bıraz arastırıp okumanızı ıstedım sadece, düşncenize saygı duyuyorumun altında soylememenız gereken seyler soylemıssınız.Asıl ben saygı duyuyorum bu konu karsısında.Sizin bebeğinizi sizden daha cok dusunecek degilim,bebğnizi düşünüp düşünmemenizi sorgulamıyorum veyahut canan karatayı savunuyorsun demiyorum.Gereksiz kalkan olusturmana gerek yok burda güzelcene sormussun napsam bilemedim yine de diye bı acabanız olmus yınede , bı acabanız olmasaydı kendı bıldıklerımı aktarmazdım.Haşa ben prof yada saglık kurumunda calısan bırı degılım ama okuyorum görüyorum youtube da bır cok doktor var izliyorum.Her zaman savundugum sey asagıda resımler ekledım lütfen okuyun , seker yukleme testını yaptırmayıp zarar goren ınsanlar var ben bunları sıze sunabılıyorum.Pekı ya sız bana seker yukleme testıını yaptırdım ve basıma böyle bı son geldı dıyen bırını bulun paylasın bende daha cok bılgı sahıbı olayım bu konuda.Dünyada bir cok ülke buna grek görmüyo demişsiniz.Gerek görmeyen ülkeleri lütfen bana söykeyın ben de size gerek goren ulkelerı soyleyım HOLLANDA BELCIKA AMERIKA İSVİCRE , daha fazalsını okumak ıstersenız erhan karaalp sayfasına bakabılırsınız.Veya cagrı gülümser banu ciftci kağan kocatepe ve aklıma suan gelmeyen doktorlar.. ben birşeyi kesin biliyorum bu böyledir diyede birşey asla demedim demem.Bu testi yaptırmayıp ölen erken dogan zarar gören bebeklerı bılıyorum ,okuyorum.. sadece bu sebep bıle benım gorusumu bu yonde değiştiriyor. Şeker yüklemesi yaptırmak istemezseniz bıle buna rağmen lütfen düzenli aralıklarla parmagınızdan alınan kan la , basit bi işlem bu , aclık tokluk sekerlerınızı en azından 1 2 haftada bir yapıp takıp edıp doktorunuzdan değerlendırmesını ısteyebılırsınız.Çünkü genetik faktorunuz var en azından ıcınızı bu sekılde rahat ettırebılırsınız bunu da yine seker konusunda acabanız kalması dıye alternatıf bır yontem olarak soyluyorum Ben burda kımsenın kotulugune bırsey demıyorum bu sekıl bı savunmaya gecmeseydınız keske.Yardımcı olmaya calısıyorum sadece
Uslubunuzun farkinda bile degilsiniz kendi fikrinizi empoze etmeye calisir gibi davraniyosunuz. Keskin ve suclayici tavrinizdan dolayi oyle yazdim ve bnm amacim burda tartismk degil kendimi ya da dusuncemi size ispatlamak degil. Ben canan karatayin gorusunu begendigimi dile getiriyorum ve siz tartisma ortami yaratiyosunuz. Yazdiklarinizda yardimci olmaya calisan bir durum yoktu. Ben kimsenin fikrini degistirmeye calismam ama sizin uslubunuz bunu yansitiyordu. Burasi tartisilcak bi ortam degil bn sadece fikrimi soyluyorum ve siz saldirir gibi konusuyosunuz ve soylediginiz ulkeler canan karatayin da yukleme yaptirmayan ulkeler olarak saydiklari ulkeler ve ilave olarak ingiltere fransa da var. bazi doktorlarin soylediklerini gelip burda bana soyleyerek kaynakca gostermis olmuyorsunuz. Ben en iyisini biliyorum gibi en dogrusu bu gibi itamlarda bulunmam. Arastir diyosunuz surekli de sizin arastirmalarinizda karsi goruse saygi duyup karsi gorusu de dinleyip karar verdiginizi sanmiyorum. Evet turkiyede cogu doktor onayliyor. Bu cokluk beni tatmin etmiyo malesef. Bana arastir diyerek mi yardimci oluyorsunuz?
Mumkun oldugunca kibar davraniyor ve kirmamaya calisiyorum. Bu konuda beni kararsizliga iten ise; Cogu doktorun yukleme yapilmasini istemesindeki neden, dusuk bir dilim dahi olsa gebelik sekeri olan kisiyi bulup ona gore ilerlemek. Tamam ama buyuk bir dilim neden bosu bosuna o kadar gr seker yukletmek zorunda kaliyor. Bir seylri onlerken baska yerden de zarar verilmis olabiliyor. Ben eger risk varsa netlik acisindan yaptirabilirim. Ama risk olmayan anne ve bebeklere gerekli oldugunu dusunmuyorum. yani seker yuklemesi goruldugu kadar masum degil sonucunda hos olmayan durumlar cikabiliyor bebekte. En kotusu kalp durmasi gibi. Bence siz de biraz canan karatay dinleyin.

Evet bahsettigim normal dogumdu
Biliyorum :) ironi olarak sormuştum 40 dikiş nedir vajina
Makat gelişli bebek anne nasıl talep ediyor doktor da nasıl risk alıyor neyseki sağlıklı doğmuş
Esas normal doğum kesisiz ve epiduralsizdir geri kalanı müdahaleli doğuma girer

Uzm.Dr. Enver Göncüoğlu demişki , uzun bır yola cıkacaksınız ve tekerlerınızı kontrol etmeden o yola cıktıgınızı varsayalım hiçbişey olmayabılır ama yuzde 4 ıhtımalle kaza gecırebılırsınız sırf kontrol etmedıgınız ıcın.EN güzeli yola cıkmadan tekerınızı kontrol etmek ve o sekılde yola cıkmak degılmidır. GEbelık sekerı 100 kişide 4 kadında cıktıgı varsayılıyo ve amac o 4 kadını bulabılıp saglıkla kontrollerını yapabılmek. Ayrıca seker yuk yapılan cocukların 10 sene boyunca takıbı yapılan arastırmalar var herhangı bır zarar verıcı durumla karsılasılmamıs en basıtınden ve en sevdıgım doktordan bır ornek vaktı olan ızlesın 3 4 dk bırsey

Bu sundugunuz bilgilerin hepsini biliyorum ve izlemistim zamaninda. Uzulerek soyluyorum ki bu bilgiler beni tatmin etmemisti.
Paylasimlariniz icin tesekkur ederiz :anneadayı:

@Ytmz canım güncel kilo 69 kızlar gebelik şekerinden konuşulmuş ben bu hafta kontrole gittiğimde açlık kan şekerine baktı sadece sonuçlara güzel dedi hatta ben sordum şeker yüklemesi olacak mı diye doktor gerek olmadığını söyledi toplamda 3 kilo aldım hatta 2 kiloyu da sadece bu ay aldım sağlık ocağında yapılıyormuş ebe doktor yapmazsa bir ekimde aç bi şekilde gel demişti şimdi emin olamıyorum doktor istemedi ama yine de yaptırmak mı gerek
Benim dr um da açlık sekerime ve kiloma bakıp gerekli gormedi.27. Haftada tekrar aclik tokluk bakıp tekrar karar verecekmis. Ben doktorum yaptir diyene kdr Yaptirmayacagim yani

mrskulkedisi mrskulkedisi Canım şeker yüklemesi yaptır ya da yaptırma bu tamamen senin kararın saygı duyarım.amacım kararını etkilemek değil ama bir iki mesajında "o kadar şeker " ifadesini kullanmışsın,açıklık getirmek istedim.50 gr şeker yüklemesi bir dilim pasta ya da iki dilim baklavaya eşdeğer.ve hamileligimiz boyunca her zaman olmasa da mutlaka tatlı yemisligimiz olmuştur.bu yüzden ben yaptırmakta bir zarar gormedim ve yaptirdim.yükleme yapıldı diye zarar gören bir hamile ya da bebek ben görmedim bugüne kadar,ama diyabetli olduğundan haberi olmayıpta zarar görenler çok fazla.herkesin kendi kararı tabiiki.yaptirilmayacaksa bile sık sık açlık tokluk şeklinde takip edilmesi gerekli diye düşünüyorum ben.allah hepimizin evlatlarına sağlık versin de sağ salim kucağımıza alalım inşallah.

Benim dr um da açlık sekerime ve kiloma bakıp gerekli gormedi.27. Haftada tekrar aclik tokluk bakıp tekrar karar verecekmis. Ben doktorum yaptir diyene kdr Yaptirmayacagim yani
Saol canım cevabın için bende sağlık ocağında yaptırmak istemiyorum zaten doktorum gerek görmediği için bana da aynı şeyi söyledi önceki testlerinde normal çıkmış dedi yapmaya gerek görmedi tekrar da çağırmadı bakalım hakkımızda hayırlısı inşallah sağ salim kucağımıza alırız miniklerimizi

Bir de yükleme yaptıracak arkadaşlar ben elmalı gazoz gibi teneke kutuda bir içecek içtim ve çok rahat içebildim.hastanenin eczanesinden aldırdılar eşime.eger öyle bir imkanınız varsa onunla yaptirmanizi tavsiye ederim.

mrskulkedisi mrskulkedisi Canım şeker yüklemesi yaptır ya da yaptırma bu tamamen senin kararın saygı duyarım.amacım kararını etkilemek değil ama bir iki mesajında "o kadar şeker " ifadesini kullanmışsın,açıklık getirmek istedim.50 gr şeker yüklemesi bir dilim pasta ya da iki dilim baklavaya eşdeğer.ve hamileligimiz boyunca her zaman olmasa da mutlaka tatlı yemisligimiz olmuştur.bu yüzden ben yaptırmakta bir zarar gormedim ve yaptirdim.yükleme yapıldı diye zarar gören bir hamile ya da bebek ben görmedim bugüne kadar,ama diyabetli olduğundan haberi olmayıpta zarar görenler çok fazla.herkesin kendi kararı tabiiki.yaptirilmayacaksa bile sık sık açlık tokluk şeklinde takip edilmesi gerekli diye düşünüyorum ben.allah hepimizin evlatlarına sağlık versin de sağ salim kucağımıza alalım inşallah.
İnsallah canim onerilerin icin tesekkur ederim.
Yazdiklarinin coguna kesinlikle katiliyorum. Ben iki gorusten doktorlari da dinledikten sonra yaprtirmayi uygun gormedim ve seker zehirdir denildikten sonra da sekerle ilgili cok arastirma yaptim ve gercekten zehirmis. THAT SUGAR diye bi belgesel var onu izledim izlemediysen tavsiye ederim. Sekerin vucudumuzdaki etkilerinden bahsetmis. Ve 1 ay seker ve sekerli urunler tüketmeyerek benim de bazi deneyimlerim oldu. Yani normal bir insana bu kadar zararliyken çoçuğa da zararli olabilir diye dusunuyorum.
Ben ne canan karatayi ne de banu ciftci vb doktorlari kesinlikle hakli ya da haksiz diyemem tibbi bi arastirmam yok cunku. Ama arastirmalrima gore soylediklerinin altini en iyi dolduran canan karatay gibi geliyor bana, diger tezleri rahat curutebiliyor. Dogrudur ya da yanlıştır kesinlikle diyemem. Bu nedenle insanlarin fikirlerini degistirmek istemem. Herkes evladi icin en iyisini ister cunku. Yaptirilip bebek olumlerinin gerceklesmesi de var yaptirmayip da var. Allah korusun. Bu biraz vicdan isi ve ince bir cizgi diye dusunuyorum. Allah korusun eger bebegim benden gidicekse ona birseyler yukledigim icin gitmesin. Kaderci yaklasiyorum evet gelecegimi goremiyorum cunku.
Bu yuzden %100 bir bilgiye ulasmadan burda kesinlikle boyle soyle denilmesine tepkiliyim sadece. Uslubunuz icin tesekkur ederim ayrica.

Back
X