- 24 Ocak 2018
- 1.039
- 2.194
- 133
Siz de masallah profesör olmussunuz acaba soylediginiz bu kadar seyin ardinda kaynaklariniz ve dayanaklariniz var mi tartisilir. Belli ki kulakdan dolma bilgilerle kesin bilgiye ulasmis gibi konusuyorsunuz bu sizin yorumunuz saygi duyarim bunun yaptirilmamasi gerektigi soyleyen tek doktor canan karatay degil ayrica sadece sorusturma baslatildi ve kendini nasil savunmasi gerektigini bilir, ben burda onu savunucak dgilim dunyada bir cok ulke buna gerek gormuyo. Ayrica siz benm bebegimi ne derece dusunup dusunmedigimi sorgulayacak kisi dgilsiniz bn onu dusundugum icin yukleme yapmiyorum. Baskalarinin fikirlerini degistirmek ya da kesin bilgi bu demeye hakkim yok sizinde bu hakka sahip oldugunuzu dusunmuyorum. Prof Dr. ya da uzman olursunuz bana tıbbi açıklama yaparsiniz ayri. Sizin dusuncenize saygi duyarim sizin de bnm dusunceme saygı duymanizi rica ediyorum. Ben dogru bulmuyorum. Siz buluyosaniz yaptirin bu beni ilgilendirmez kendi kararınız.bu konu burada da daha önce çokca tartısıldı tabıkı ama canan karatay la yola cıkmanız onca habere rağmen yanlıs bence, cogu doktor sırf bu byzuden ayaklandı ve belırlı bı sure men cezası aldı.Dünya sağlık örgütü (WHO), American Obstetrik ve jinekolojı doktorlar bırlıgı(ACOG) Avr.obs.ve jınekolojı dokt.birliği (ESHRE) gibi kuruşlar olmak uzere yaptırılmasını öneren çokça fazla doktor var.Çoğusunun da kesın kanısı bebege bır zararı olmadıgı aksıne baska bı durum varsa bunun onelenebılecegı kı sız genetık seker oykusu olan bır bayan olarak bunu nasıl acabaya bırakabılıyorsunuz bılmıyorum.Belkide kimbilir dıyetle hallolamayacak kadar şekerınız vardır ve ınsulun kullanmanız gerekıyordur bunu bılebılırmısınz ? Tabıkıde hayır bılemezsınız ve sırf bu yuzden bebeğinizin erken doguma kılolu doguma buna baglı olarak gelısen hastalıklara yol acmıs olabılırsınız? olamam dıyebılırmısınız? dıyemezsınız malesef. Onca ınsanlar koca koca doktor olmuslar prof olmuslar cogu kesım dunya orgutlerıyle bırlıkte bu testın anneye yada bebege bır zararı olmadıgını, aksıne yapılmamasının daha zararlı sonuclar dogurabılecegını savunuyor. sırf bır doktor!!! ekranların yuzu olarak halka ne dese yaptıran kabul goren !!! bir kadını dınleyıp bu kararlara varmak ne yazıkkı ülkemız adına üzücü.Lütfen daha cok arastırma yapın daha cok makale okuyun ve Öykünüz acısından daha dıkkatlı karar verın bebeğiniz için
Son düzenleme: