2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Maaşallah ne güzel uykusu varmış. Keşke bizim de olsa öyle ya:110:
Belki olur. Gün gün değişiyorlar sonuçta .
Sürekli kebap balık tantuni döner söylüyoruz. Pahalı oluyor . Kahvaltı kuruyoruz .
1 aylık olduk . İlk 1 hafta hastanedeydi zaten kızım. Dolapta stoklarım vardı , 10 gün yaklaşık olarak onlar yendi .
3 haftadır işte 2 defa yemek yapmışlığım var .
Ev yemekleri yapan yer daha uygun olur kebapçıdan balıkçıdan heralde.
Kuş uykusu ya mübarek.
Ben de bir tuhafım aslında . Çocuk uyurken bile özledim bir uyansın diye gözünün içine bakıyorum:olamaz:
dr.umuz bıze hıcbır bebek sıkıntısı yoksa aglamaz ve uyumazlık etmez demişti uyanıkken aglıyor mu gaz vs oluyor mu canım. gunduz uyusa uyutmamaya mı calıssan dıyecegım ama bebekler de neyaparsak yapalım uyudummı uyanmıyorlar. güvendıgınız bır lokantadan alırsanız daha az malıyetlı olur gercekten kebap pıde vs bunlar dedıgın gb hergun yense ayde sadece yeme içme 2bın tutar yapamadıgınsa 3cesıt yemeklerınden alabılırsın guvendıgın bıryerden ınsallah buyudukce duzene gırer canım

Kızlar bugün kontrole gittik oğlum 300 gr vermiş. Çok üzüldüm. :KK43: Kakasını da doymadığı için yapmıyormuş. Gögüslerime baktı sütün var ama bebeğe yaramamış dedi. Sagip siringayla verebilirsin dedi ama bu kez de memeyi istemez diye korkuyorum. Kuzum emerken yoruluyor hemen uykuya dalıyor ne yapsam uyanmıyor. Göğsüm de çok kalıyor ama çoğunu uyuyarak geçiriyor. Bundan mi kaynaklandı anlamadım. 10. Günde doğum kilosunu yakalaması lazım dedi doktor.

Canım yeni doğum oldu zamanla emmeye alışacak kuzun sen uyandırma için altını aç ayağını sık ıslak bezle yüzünü boynunu sil

Dr dedigini yap biraz kendine gelsin emecektir seni merak etme

Ya ben hiç oyle yapamıyorum bebeğe eşim ben bakarım sen biraz uyu diyor ama gözüme uyku bile girmiyor hele ki bırakıp dışarı çıkmak imkansız herhalde benim için yorgunluktan gebersem de ben bakarım kimseye bırakmam modundayım :))
Kendine yazık ediyorsun kendine bebeğine bebeğinin sağlıklı ve mutlu bir anneye igmhtiyaci var

sağol canımm evet trıbe giriyor heheh:) Sen nasılsın busabah aklıma geldın girince yazıcsktım kii sen girmiş yazmıssın bebişin nasıll oğluşun nasıll. ay ılkı de oğlandı değil mi:)
Yorgun uykusuz ama herşeyi ile çok güzel yıllarca ikinci evladimi aradım şükür sahip oldum büyük oğlum iyi yarı yıl tatili bitti okula devam küçük gazlı ve devamlı emismek istiyor

Senin keyfin nasıl kuzu nasıl çok tatlı annesi maşallah yavruna

Kızlar sizin fikrinize ihtiyacim var kanamam icerde birikmis kanamam gelmiyordu bu yuzden doktor metiler diye bir ilac yazdi söktürücü gibi. Emzirmede kullanmayin bebekte zehirlenme olabilir yazıyor msjla doktora sordum kadin dogumcu kullan bir sey olmaz dedi. Cocuk doktoru illa kullanman gerekse süt verme mama ver diyo ne yapacagimi sasirdim.

Yorgun uykusuz ama herşeyi ile çok güzel yıllarca ikinci evladimi aradım şükür sahip oldum büyük oğlum iyi yarı yıl tatili bitti okula devam küçük gazlı ve devamlı emismek istiyor

Ne mutlu sana ailene canım Allahım sağlık sıhhat versin mutlulugunuz hep ama hep devam etsin. Tatlı yorgunluklar değil mi ınsan çok ısteyınce herşeye razı oluyormuş. Anne olunca anlasım çok şeyi. Şükür iyiyiz kızım da ben de. Gaz peoblemı bızde de olmustu ama damlayı düzenli verınce düzeldi kuzum. bazen kaka yapamıyor o da şöyleymiş ne kadar doğru bılemıyorum ama bbeekler kaka yapmayı sonradan öğrenırmıs kaka yapma sıklığı azalınca ıkınmayı öğrenırmıs bı süre yapmakta güçlük çekermıs 2gün önce bunu yaşadık biz de. O gün çok üzüldüm stres oldum ama şükür ogrenmeye calsııyor eskıden 6yapıyosa sımdı 3,4 azaldıkca alıskın olmadıgından sanırım kendını zora sokuyor yoksa kakası yıne aynı normal halde. onun dısında gecelerı uyumadan once huysuz olabılıyor memedeyken kızarak kendını cekıyor uykuya dalınca bıdaha ertesı sabaha kadar rahatız acaba uykusundan mı huysuzlasıyor uyumayınca. gece uykularını "gece ve sabah aradakı emmelerini çıkarırsak 9,10saat uyuyor. gündüz de ıkı buyuk uyku 2şekerleme yapıyor

Kızlar sizin fikrinize ihtiyacim var kanamam icerde birikmis kanamam gelmiyordu bu yuzden doktor metiler diye bir ilac yazdi söktürücü gibi. Emzirmede kullanmayin bebekte zehirlenme olabilir yazıyor msjla doktora sordum kadin dogumcu kullan bir sey olmaz dedi. Cocuk doktoru illa kullanman gerekse süt verme mama ver diyo ne yapacagimi sasirdim.
Çocuk doktorun dediği gibi illa kullanmak gerwkiyosa mama ver için rahat etsin ama ne kadar kullancan oda var.uzun süreyse memeyi geri almayabilir.

dr.umuz bıze hıcbır bebek sıkıntısı yoksa aglamaz ve uyumazlık etmez demişti uyanıkken aglıyor mu gaz vs oluyor mu canım. gunduz uyusa uyutmamaya mı calıssan dıyecegım ama bebekler de neyaparsak yapalım uyudummı uyanmıyorlar. güvendıgınız bır lokantadan alırsanız daha az malıyetlı olur gercekten kebap pıde vs bunlar dedıgın gb hergun yense ayde sadece yeme içme 2bın tutar yapamadıgınsa 3cesıt yemeklerınden alabılırsın guvendıgın bıryerden ınsallah buyudukce duzene gırer canım
Bir sıkıntısı yok şükürler olsun ki allahıma. Göğsüne koy uyusun, o.
Şimdi yine uyudu (sanırım yani dur)
Çok sık meme istiyor bir de. Normal mi anlamıyorum ki

cıktı tatlımm❤ aslında gece uykumuz hep vardı 10.günden ıtıbaren gece uykusuna alıstrabıldım saatlerı cogalttım ve one çektim 3de bazen 4de uyuyordu. şimdi en gec 1de uyuyor tekrar öncekı uyanma saatıne baglı olarak. ama loğusalık bitince hakikaten daha sakın oldu masallah dıyeym gazını kendı cıkaramıyordu sımdı alttan patpat gıdıyor. daha bır bilinçlendi babasını da tanıyor Ona da gülüyor. Aslında genel olarak sakin bir bebekti gece uykusundan memeye kalkma sıklıgı azaldı 40ımızdan sonra 4, 5saat kesıntısız uyuyor bazen. Gündüz uykularımız çoğaldı ve daha algıları açıldı
Nasıl ayarlıyorsun uyku düzenini.
Bak şimdi daldı işte..dün de 17 yi bulmuştuk . Huyu değişti ya

cıktı tatlımm❤ aslında gece uykumuz hep vardı 10.günden ıtıbaren gece uykusuna alıstrabıldım saatlerı cogalttım ve one çektim 3de bazen 4de uyuyordu. şimdi en gec 1de uyuyor tekrar öncekı uyanma saatıne baglı olarak. ama loğusalık bitince hakikaten daha sakın oldu masallah dıyeym gazını kendı cıkaramıyordu sımdı alttan patpat gıdıyor. daha bır bilinçlendi babasını da tanıyor Ona da gülüyor. Aslında genel olarak sakin bir bebekti gece uykusundan memeye kalkma sıklıgı azaldı 40ımızdan sonra 4, 5saat kesıntısız uyuyor bazen. Gündüz uykularımız çoğaldı ve daha algıları açıldı
Maşallah kuzum tutuutuu:) benimkide 1 2 uyuyordu en geç 4 e kdr uğraştım dün aslında uyku saatleri fln da çok okudum ama hayaller hayatlar öne çekme olayını nasıl yaptın canım biz bugun 27 günlüğüz daha ondandır belki :D benim oğlan pek sakın denemez kıyametleri koparıyor :D bizde nurse harveys kullanıyoruz günde kaç dmla sizin

Veriyormusun peki benimkide o şekilde yapıyor ve süt kalmiyo goguslerimde saatlerce memede kaliyo gerçekten açıldığında da süt olmuyo sinirlenip ağlamaya basliyo memeyi tutmuyo bu sefer

Uyku duzenini nasil saglayip one cekiyorsunuz ki kizlar... benim oglan 29 günlük bugün cani ne zaman isterse o zaman uyuyor gündüz uykulari 1 saati gecmiyor soyle yatirayim 2-3 saat uyusun durumu yok :/ gerci ilk zamanlar sariligi yuksekti uyurdu uyandiramazdik buna da sukur de gene de insan birz daha fazla uyusun istiyor yani:)

Bence kadin dogumcuya sor kullanmam sart mi diye eger gerekli derse bebegine mama ver sonucta ilac mamadan daha zararlidr

Bence kadin dogumcuya sor kullanmam sart mi diye eger gerekli derse bebegine mama ver sonucta ilac mamadan daha zararlidr
Cnm 3 ayri kadin dogumcuya sordum 3 günü gecmemek sartiyla ilaci kullanabilirsin emzirebilirsinde dedi. Zaten sezeryan dogumdan sonra bu ilaci igne ile veriyorlarmis. Uzun sure kullanimi zararli imis.

uykuya geçiş evresini iyi gözlemlemelisiniz bebek henüz normal uykuya geçmeden koyarsanız beşiğine ağlar tamamen yanınıza alınca emzir veya biberon la alıyorsa besle guzelce canım sonra yanınzda yatmasına ızın ver dalınca bırak. ben genelde emme sonrası uyursa memeden cıkarıyorum uyucagınu anladıgımda. 5dk da yatagmda dalıyor sonra besıge koyuyorum
Cnm farketmiyor özellikle dalmasını bekliyorum gündüz sorun yok zaten gündüz daha uzun süre uyuyorgeceleri bu şekilde

Back
X