2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Kizlar eldiven konusu konusulmus benm kizimda taktrmiyordu eldiven hep cikariyordu, dr a gittigmzde dr eldiveni cikmia gorunce sordu ben de taktrmiyor hep cikariyor dedim dr da zorlayin takin dedi bir sekilde alissin bebekler ellerinden ve ayaklarindan soguk alirlar gaz sancilari artar dedi biz de o gunden beri hep takmaya calisiyoruz, alistida simdi cikarmiyor..kis bebegi gercekten zormus ne yapalim

Çorabı hiç çıkaramıyor çözümü onda buldum veya kendinden eldivenli zıbınlar var onu da çıkaramıyor :) Gerçekten elleri buz gibi oluveriyor hemen Dr da giydir dedi bana

canım aynı kısır döngüyü bende yaşadım malesef akşam 8 den 12 1 lere kadar memede iki memeyide bosaltiyor bi yandan kusuyor ama hala meme diye ağlıyor uyuyor yatırayım diyorum uyanıyor meme diye katılana kadar sonra en sonunda göğüslerim dolmaya vakti olmuyo yumoş yumoş en sonunda acikiyo ama busefer içecek bol süt olmuyor ve sonu bi biberon mamaya gidiyor malesef bu şekilde oldu ve ben 3 4 kez verdim baktım olcak gibi değil emzik almamasina rağmen zorla vermeye çalışıyorum her seferinde atıyor ben tıkıyorum atıyor ben tıkıyorum emdikten sonra öyle böyle 1bucuk 2 saat oyalamaya calisiyorum ve öyle meme veriyorum dünden beri bunu uyguluyorum o arada göğüste en azından süt doluyor öyle böyle ağlıyor emziği almıyor ilk gün baya zor geçti saatleri uzattığım için emme saatini ama geçirdim bakalım inşallah düzene bindiririm sende emzikle oyalamaya çalış Kucağın da gezdir kandır bi şekilde ağlayabilir ama onunda iyiliği için
Çok güzel özetlemişsin canım. Dün akşam yine mama vermek zorunda kaldım. Aç olunca ne uyuyor ne de duruyor. Dediğin gibi göğsün dolmasına fırsat vermiyorlar. Emzikle bir iki kez ben de oyalamaya çalıştım ama belli bir süre sonra atıyor ağzından :(

Evet insan geriliyor gerçekten sonra o da süte geçiyor sütle çocuğa geçiyor çocuğun huysuzluğu bi daha bizi geriyor :işsiz: benim de çok acıyor göğüslerim ama direniyorum hala bakalım nereye kadar böyle sürecek :KK43: kaç günlüktü senin bebeğin
26 günlük olduk canım. Çarşamba ilk ay kontrolumuz var bakalım doktorumuz ne diyecek

Çok güzel özetlemişsin canım. Dün akşam yine mama vermek zorunda kaldım. Aç olunca ne uyuyor ne de duruyor. Dediğin gibi göğsün dolmasına fırsat vermiyorlar. Emzikle bir iki kez ben de oyalamaya çalıştım ama belli bir süre sonra atıyor ağzından :KK43:
Benimki hala atıyor canım inat emin ol o atiyo ben veriyorum o atiyo ben veriyorum bi elim ağzında kucakta yürüyoruz bazen dakikalarca öyle öyle alışmaya başladı gibi aktif yine emmiyo hatta tutturan kadar savasiyoruz ama ınat ettim işte başta türlü oyalanmiyo çünkü ortada bi emme refleksi var ve hep onu gidermek emdikten yarim saat sonra bile aranmaya basliyo mesela kusuyo diyelim aynı zamanda da fazla almış demekki diyorum vermiyorum aç bu çocuk ya galiba kafasına girince zaten hiç yapılmıyo kusmus demekki aç değil diyorum bazen tam 2 saat olmuyor 1 buçuk saat onun ağlama derecesine göre haraket ediyorum böylelikle belki kendide istemez artık 2 gün atlattım bu şekilde çok şükür mama vermeden bakalım önümüz deki günler de ne olacak mama zehir değil tabiki öyle durumlarda mecbur veriyorsun yapcak bisey yok , ben çok kötü oluyordun her mama verdiğim de ağlamalar fln ama şimdi artık onada alıştırdım kendi mi biraz daha rahat düşünmeye çalışıyorum gerekirse verilir aç kalcak hali yok ya sen yinede oyalamaya cakis kuzum ilk emmede 10 dk sonrakinde 20 dk diye diye arttır kar kardir ben de o sekilim şuan

Kizlar eldiven konusu konusulmus benm kizimda taktrmiyordu eldiven hep cikariyordu, dr a gittigmzde dr eldiveni cikmia gorunce sordu ben de taktrmiyor hep cikariyor dedim dr da zorlayin takin dedi bir sekilde alissin bebekler ellerinden ve ayaklarindan soguk alirlar gaz sancilari artar dedi biz de o gunden beri hep takmaya calisiyoruz, alistida simdi cikarmiyor..kis bebegi gercekten zormus ne yapalim
Ben takmiyorum. Hergun tirnaklarini kesiyorum. Avrupada da taktirmiyorlarmia. Yuzunu cizsin bosver dedi , cocugun hisleri daha cok gelisiyor dedi avrupali arkadaslarim. Yuzunude cizmiyor dogrusu

Kızlarrr bugün çok soru sordum bu son. Uyku tulumu kullanan varım? Önerirmisiniz Marka model

Canim marka degilde model olarak soyle bir onerim olacak, yakasi biraz asagida olan modelleri sec. Ben 2 tane aldim, yakasi kizimin agzina girecek neredeyse o yuzden kullanamadim. Cok kalinda almani onermem icinde sikiliyorlar.

Yine bir doymama kriziyle karşı karşıyayız, saatlerdir bir o meme bir bu meme emziriyorum. Göğsüme yapıştı çocuk. Emerken bir süre sonra uyuyor yatağa koyuyorum uyanıyor :KK43: Sanırım günlük 1 biberon mama olmadan olmayacak artık. Tam mama hazırladım baktım ki uyumuş. Demek ki doymuş ki uyumuş, şımarıklıklarından yapıyorlar sanırım. Canıma okudu resmen :KK43:
Benimde ayni durum vardi. tum gun memede geziyordu. 5. Haftadayim, Bir anda memeden keskldi. 5 dk emiyor sonra dik durmak istiyor. Degisebilir sabredin derim. Meger bebegim gazi reflusu olmadi icin tum gun memede durabiliyormus. Z

Kizim pek kusmuyor. 2 3 kez fazla yedi diye kustu.ama her bebis.farklidir sanirim
Eldiveni biz.hic takmadik canim..temas etsin dediler anne.teniyle..tirnagida yok.takmiyorum ben evdeyken
Bizm iki dk eldiven olmasin elleri buz oluyor sizinki usumuyormu

Benim oglan da bir ikiniyor, bir cirliyor saatlerdr içim aciyor ya aglamamak için zor tutuyorum kendimi:KK43:( esim de stres yapiosun sen gerginligini hissediyor 2 ay sonra gaz kalmicak diyor ben daha da geriliyorum:/

4400 olmus çok şükür canım en son 3400 dü 1 kilo almış. Sarilik gözlerine bakıp devam ediyor ama sıkıntı yapma dedi.15 Gün sora gecmezse testler yapilacakmis.emzirme saatleri de hâlâ gündüz 1, gece 2 saati gecmeyecekmis.israrla biraz arttirsam dedim ama 2. ay dolunca dedi :KK70:
Oo masallah kuzum :nazar::nazar:hadi insallah kurtulursunuz su sariliktan da sende bebegin de rahata erin. Ben geceleri 2 den 3 3bucuk saate cikardim.o bile bi iyi geldi uyku vs icin en kisa zamanda darisi size insallah ❤

Allah kokaylik versin zor gercekten bizimki aksam yediden sonra bire kadar kok sokturuyor digerleri okadar siddetli degil en cok aksam basliyor gaz sancilari uyandiigi an mizirdiyor hic bakmiyor cocuk hep mzir mizir hep gezse
Aynen kuzum aksamlari siddeti iyice artiyor havanin kararmasiyla bizimkide. Kolikler zaten aksam baslarmis ya ins 3ayda biter de rahatlariz bebislerimizde bizde. ❤

Bizm iki dk eldiven olmasin elleri buz oluyor sizinki usumuyormu
Ben gun içinde uyanık olduğu saatlerde çıkarıyorum eldivenlerini ellerine falan bakıyor, ama dediğin gibi çok üşüyor elleri daha kan dolaşımı tam olmadığındanmış sanırım hemşire oyle demişti, uyurken takıyorum gene

Oo masallah kuzum :nazar::nazar:hadi insallah kurtulursunuz su sariliktan da sende bebegin de rahata erin. Ben geceleri 2 den 3 3bucuk saate cikardim.o bile bi iyi geldi uyku vs icin en kisa zamanda darisi size insallah ❤
Bizim de dün gece 4 saat olmuş uykumuz ama uyanınca çok aç oluyor kuzu şiddetli emmekten genzine kaçıyor sürekli, bende çok aç bıraktım ondan oldu galiba diyorum Ya da kan şekeri falan düşmez dimi ya

Bizim de dün gece 4 saat olmuş uykumuz ama uyanınca çok aç oluyor kuzu şiddetli emmekten genzine kaçıyor sürekli, bende çok aç bıraktım ondan oldu galiba diyorum Ya da kan şekeri falan düşmez dimi ya

Yaa ne kadar guzel 3-4 saat olayi. Benim doktor mi bi degisik acaba yaa sarilik icin soylemiyor ki kaldirmayi. 2 aylikken bi saat arttircakmis, 3 aylikken bi saat, 4 aylikken 1 saat arttirma derken 6 aylilken ek gidaya da gecilecek fln... instgramdan bi doktor bulup sorsam mi napsam doktoru mu mu degistirsem :D

Yaa ne kadar guzel 3-4 saat olayi. Benim doktor mi bi degisik acaba yaa sarilik icin soylemiyor ki kaldirmayi. 2 aylikken bi saat arttircakmis, 3 aylikken bi saat, 4 aylikken 1 saat arttirma derken 6 aylilken ek gidaya da gecilecek fln... instgramdan bi doktor bulup sorsam mi napsam doktoru mu mu degistirsem :KK70:
Dün doktor bana 2 saatte bir doyur dedi aslında 2. Ayını bitiriyor bebek 10 gün sonra aslında yakında 3 saate bile çıkın derim ama erken doğmuş bir bebek olduğu için şimdilik 2 saatte bir devam et dedi, ben söyledim gece uykularımız artık iyi gidiyor 3 saat kesintisiz uyuyor geceleri 3 saatte bir emzirsem dedim çok iyi olur uykusu bölünmez buyume hormonu salgılanmış olur dedi, ben dün gece saati kurmadan yattım bebişim de uyandırmamış ondan 4 saat oldu :))

Birden bırakılmaz mı nasıl yani azaltarak falan mı bıraktıracaktık ki bilmiyordum bi daha randevumuz bir ay sonra, arada sağlık ocağı aşı günümüz var 10 gun sonra sorarım orada, inşaallah ya bazen o kadar iyi ki Bugün maşallah sadece 1 kez kustu
canım ben gaz damlasını sadece gaz ıcın sanıyodum bıgun cokfena oldu kızım dr a daha sorarken duzenli kullanmıyor msn dedı. dedm bn bıkez gazı oldu 1kez verdım bıkacgun olmadı duzenli kullanıcaksın bebegın daha bagırsakları duzene gırmez bısure dedı telde sormustum gazı gecmeyınce yanı hemen brakılmaz dıye bılıyrm sızın 2ay mı olmustu o bıtınce bıogaıaya gecırtıcem fln dedı hatta muhtemelm daha da devam edılcek ama tam emın de degılım etkılemeyım ben senı

Kızlar ya benim bebiş çok kıllı tüylü kulaklarında alnında sırtında poposuna yakın bel tarafında falan tuyler var bunlar ne zaman gidecek gider yani kesin dimi :KK70:

Dün doktor bana 2 saatte bir doyur dedi aslında 2. Ayını bitiriyor bebek 10 gün sonra aslında yakında 3 saate bile çıkın derim ama erken doğmuş bir bebek olduğu için şimdilik 2 saatte bir devam et dedi, ben söyledim gece uykularımız artık iyi gidiyor 3 saat kesintisiz uyuyor geceleri 3 saatte bir emzirsem dedim çok iyi olur uykusu bölünmez buyume hormonu salgılanmış olur dedi, ben dün gece saati kurmadan yattım bebişim de uyandırmamış ondan 4 saat oldu :))
neguzel acıklamıs canım bizimki de 4,5 saat kesıntısız uyuyor bana da uyandırma ac olsa uyanır zaten dedı uykusuzlk cekmıyoruım şükür hele son gunlerde uyanma sıklıgı azaldıkca daha bi guzel oldu mesela gece 4de memeye kalktı bıde sabah 7bucukta bıde demın kalkcaz artk babamız kahvaltımızı hazırlasın da :KK49:

neguzel acıklamıs canım bizimki de 4,5 saat kesıntısız uyuyor bana da uyandırma ac olsa uyanır zaten dedı uykusuzlk cekmıyoruım şükür hele son gunlerde uyanma sıklıgı azaldıkca daha bi guzel oldu mesela gece 4de memeye kalktı bıde sabah 7bucukta bıde demın kalkcaz artk babamız kahvaltımızı hazırlasın da :KK49:
Bizim sabahları bölünüyor uykumuz babamız işe gitmek için hazırlanıyor ya 12 de uyduk dün gece 4 çeyrekte emzirmeye kalktım yarım saat emdi sonra uyuduk ama bu kez uykumuz 3-4 saat olamıyor eşim işe gitmek için 6 da kalkıyor odada saç kurutma makinesi falan çalıştırıyor ışığı açıyor hele bi de bebişi öpünce hemen uyanıyor bizimki, 7.30 da geri yattık babayı işe gönderdik sonra 10 da kalktık, bizim de uyku sorunumuz kalmadı şükür ama gündüz uykularında çocuk benim yanında olmadığımı resmen anlıyor ve ben odadan çıkar çıkmaz uyanıyor şimdi uyuyor diğer odaya gidip ütü yapmam gerek ama ben daha masayı açmadan uyanır :)))

Back
X