2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Özelliklikle iki çocuklu anneler yardımınıza ihtiyacım var.Cogunuz ilk haftaları atlattınız umarım düzene girmiş ve bu sıkıntıyla baş etmenin yolunu bulmuşsunuzdur. Oğlum bir ay sonra 4 yaşını dolduracak. Onun için çok üzülüyorum. Burda bir arkadaş yazmıştı bir arkadaşının çocuğuna kardeş yaptığı için pişman olduğundan bahsetmişti. Ona nasıl bunu yaptım diyo demişti. Ben böyle düşünmüyorum ama çok çok üzgünüm. Nasıl davranmalıyım ona bilmiyorum. Kardeşini seviyor gibi görünüyor ' kuzum tatlım sen çok guzelsin vb. ' diye seviyor. Sarılıp öpüyor yanağını okşuyor. Ama bunları hep dişlerini sıkarak yapyor( bu hareketleri bana hamileyken yapıyordu meğer o kıskançlık sinyalini bana o zaman vermis ama ben anlayamamışım) eve kimsenin gelmesini istemiyor. Annem yardım için kaldı bir hafta. ' artık git kendimiz kalalım ' dedi anneme. Çok hircinlasti. İstediği olmazsa bağırıp ağlıyor. Bebek zaten çok uyumuyor uyuttugum zaman da gidip öpüyo yanağını sikip uyandırıyor. Sonra bebek uyanmış diyo. Birşey dememek onu ekstra üzmemek için çok zor tutuyorum kendimi ama çok bunaldım. Yemeğimi kendim yemicem diyor. iki gecedir yanımıza geliyor uyanıp. Ne yapicam bilmiyorum
Evet çok zor bizimki de 3 yaşını biraz geçti.İlk gümlerdeki hırçınlığı biraz azaldı.
Hastaneden geldiğim gün bütün gece ağladı sen sakın gitme diye.
İştahı kapandı. Bütün gün çiş tutuyor.
İstediği olsa da olmasa da bağırıyor.
Yemekleri yerlere atıyor ağzındakileri tükürüyor.
Bizim bebek 46 günlük oldu bu davranışlar nispeten azaldı ama hala zorluyor.
Bebek uyuduğunda ilk günler benimki de uyandırıyordu. Ses yapmayalım odaya girmeyelim demek yerine sen bebekken ses olunca uyuyamazdın ağlardın yüzüne dokunulunca sevmezdin vb gibi anlattın şimdi eskisi gibi uyandırmıyor.
Annenin kalması iyi olurdu büyük çocuğa yemek hazırlamak saatinde kahvaltı ettirmek lüks bizim için. Ayrıca anneannesi oynardı onunla. İkna olmaz mı?
Mesela kızımın akşam uyku saatinde bebeğe mama veriyoruz. Emzirmem mümkün değil çok hırçınlaşıyor. Büyük çocuğu daha önemsiyorum şu an.
Bizim de gece yanımıza geliyor. Salona da beşik koydum bebeği oraya taşıyoruz. İkisi gece aynı odada olmuyor.
Geçen öğlen emzireceğim hayır hayır diye kendini yere attı sana sarılacağım birlikte dışarı çıkalım dedi nasıl geri çevireyim onu annem mama verdi ben onunla dışarı çıktım.
Şu an bebek anlamıyor ama büyükler anlıyor.
Zaman geçtikçe insan yolunu buluyor.
Biz ekimde 4 olacağız. Seninki de 2015 sanırım.
Nisanda misafir öğrenci okula vereceğim. Şu grip mevsimi bitsin.

kalça usgmızı cekıldık sorun cıkmadı şükürr kızım 50günlük 5kg olmus 800 gram daha almıs 18gunde dr sen daha 50günlükken boyleysen büyüyünce neolcan falan dedı:) şuan herşey yolunda kızımla şükür:KK200:

Ahhhh hadi yaaa Allahım korusun yavrularımızı ay sağıp vermek en doğrusu sanırım gece olunca uykulu uykulu da sağmak üşendiriyor insanı ama yapack birşey yok :KK43: yoksa evet çok tıkanıyor biraz bebeği yukarda tutmak lazım sanırım hani dik durucak yani ben öyle emziriyorum azcık faydası oluyor sanki
ben emzırmeyı brakmam canım yanı bıyere gıdınce ancak bıberon verıyrm sagdım mesela sabah hastanede verdım acıkınca. önemlı bısey olmaz allahn ıznı ıle bıberonda da cok gelıyor ustelık avent kullanıyorum onlar da tazyıklı nekdr olrsa olsun zamanla kendılerını kontrol edebılcekler bir deburnunu temızledık serumla.otrıbebe ıle epey fayda ettı azaldı tıkanması :) ıc tarf temzlendı

ben emzırmeyı brakmam canım yanı bıyere gıdınce ancak bıberon verıyrm sagdım mesela sabah hastanede verdım acıkınca. önemlı bısey olmaz allahn ıznı ıle bıberonda da cok gelıyor ustelık avent kullanıyorum onlar da tazyıklı nekdr olrsa olsun zamanla kendılerını kontrol edebılcekler bir deburnunu temızledık serumla.otrıbebe ıle epey fayda ettı azaldı tıkanması :) ıc tarf temzlendı
Sağılmış anne sütünü yanında nasıl taşıdın

Derece olcer var ama oyle dijitalli falan degil normal sayiyla cubuklulardan kacsa kac onemli degil sicaklik ben sogukta duramiyorum birde dogumdan sonra sanki benimde gazım var surekli bu ameliyatla ilgili bir durummuki sende durumlar nasil
Gaz var cikiyo en azından diyorum bence doğumla ilgili bi durum ameliyat değilde normal yapanda da aynı şey var 6 hafta boyunca rahim toparlanıp eski yerine inmeye çalışıyor içeride bi toparlanma süreci var yani o yapiyo bence

kalça usgmızı cekıldık sorun cıkmadı şükürr kızım 50günlük 5kg olmus 800 gram daha almıs 18gunde dr sen daha 50günlükken boyleysen büyüyünce neolcan falan dedı:) şuan herşey yolunda kızımla şükür:KK200:
Biz de cuma günü göz +işitme +kalça hepsini yaptıracağracağız

Sağılmış anne sütünü yanında nasıl taşıdın
bebek bakım çantamda kendı sıcaklıgını muhafaza eden ekstra termos gb canta var ona koydm canım hastaneye gttgm gb verdım evde yarım brakmıstık emmeyı. 3saate dek verebılırm onda da

bebek bakım çantamda kendı sıcaklıgını muhafaza eden ekstra termos gb canta var ona koydm canım hastaneye gttgm gb verdım evde yarım brakmıstık emmeyı. 3saate dek verebılırm onda da
Sağol canım
Buz kalıbıyla falan taşıdın diye düşündüm
Hemen verince rahat olmuş

Sen bayagi sonra olmussun. Ben oglumda da hemen olmustum. Acaba neye gore erken ya da gec olunuyor. Adet olmasanda yumurtlama oluyormus ama bide
evet canım gebe kalmaya engel degil regl olmamak zaten 1 yıla kadar normalmiş olmaması ama neye göre degişiyor bu süre bilmiyorum

Evet çok zor bizimki de 3 yaşını biraz geçti.İlk gümlerdeki hırçınlığı biraz azaldı.
Hastaneden geldiğim gün bütün gece ağladı sen sakın gitme diye.
İştahı kapandı. Bütün gün çiş tutuyor.
İstediği olsa da olmasa da bağırıyor.
Yemekleri yerlere atıyor ağzındakileri tükürüyor.
Bizim bebek 46 günlük oldu bu davranışlar nispeten azaldı ama hala zorluyor.
Bebek uyuduğunda ilk günler benimki de uyandırıyordu. Ses yapmayalım odaya girmeyelim demek yerine sen bebekken ses olunca uyuyamazdın ağlardın yüzüne dokunulunca sevmezdin vb gibi anlattın şimdi eskisi gibi uyandırmıyor.
Annenin kalması iyi olurdu büyük çocuğa yemek hazırlamak saatinde kahvaltı ettirmek lüks bizim için. Ayrıca anneannesi oynardı onunla. İkna olmaz mı?
Mesela kızımın akşam uyku saatinde bebeğe mama veriyoruz. Emzirmem mümkün değil çok hırçınlaşıyor. Büyük çocuğu daha önemsiyorum şu an.
Bizim de gece yanımıza geliyor. Salona da beşik koydum bebeği oraya taşıyoruz. İkisi gece aynı odada olmuyor.
Geçen öğlen emzireceğim hayır hayır diye kendini yere attı sana sarılacağım birlikte dışarı çıkalım dedi nasıl geri çevireyim onu annem mama verdi ben onunla dışarı çıktım.
Şu an bebek anlamıyor ama büyükler anlıyor.
Zaman geçtikçe insan yolunu buluyor.
Biz ekimde 4 olacağız. Seninki de 2015 sanırım.
Nisanda misafir öğrenci okula vereceğim. Şu grip mevsimi bitsin.
Çok teşekkür ederim canım.
Oğlum annemi kendisi istemedi malesef. Kalsa benim için iyi olurdu evet ama oğlumun psikolojisi daha kötü oluyor bunu farkettim. Uykudan uyandı ' bugün kimse gelmeyecek değil mi bize ' diyor. Önceden birileri geleceğinde ne kadar mutlu olurdu. :( Esim de dikkat etmeye çalışıyor ona ilgi gösteriyor ama dün dayanamadı kızdı. Kafasına bastırma onun kafası hassas dedikçe yapıyor. Babası kızınca gözlerime dolu dolu gözlerle öyle baktı ki hiç kıyamadım. Ne zormus :(

Back
X