2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
canım benimki hafif hafif mızmızlansa almam da direk çığlık atıyor, resmen morarıyor 3 sn içinde :)) sürekli kucak istiyor. Anakucağında taş çatlasa 5 dk durur onda da biz onla konuşuyorsak

benimki çok yağlı idi, ilkinde doktor demişti ama hiç öyle peynir gibi bişey görmedim. Kalkan kullanmıyorum artık belki de ondan.. göğsüm uyum sağladı, şükür hep sütüm var ama akmıyor.. bide sana kötü bi haberim var, yağlı süt bebeklerde aşırı kabızlığa sebep olabiliyor :KK43: ilkinde 2 ay çektik kabızlık, poposunda 5 tane çatlak oluştu , kaç doktora gittik ve tek sebep sütümün çok yağlı olmasıymış

valla canım tok kalıyordur kesin çünkü 6 aylıkken bile 10 kg idi sadece anne sütüyle ama benimkisi dudak tiryakisiydi, geceleri 17 kez kalktığımı bilirim ve sadece meme isterdi. Memeyi kestiğim günün gecesi uyudu ilk kez :)) 2 saat kuralını hiç uygulamadım ama ben. Zaten 7 aylıkken çalışmaya başladım gündüzleri otomatikmen düzene girmişti

çok geçmiş olsun canım, bi sebebi varmıymış?? Deri hastalığı mı yoksa sadece Gözde mi çıkarmış??
ondan mı bazen yapamıyor kuzucum:KK43: ben artık azaldıgı ıcın sanıyorum yanı oyle dendı hep. ıkınıyor yapana dek bazen. ama kakası katı degıl herzamankı kıvamda buarada kabız olsa katı olmaz mı aynızamanda. dr.a danısayım ben de bılgılendırdıgın ıcın sagol canım. ya maşallah dyeym sutum cok ya emıyor mesela 2saat uyusun hemen akıyor yıne kalkanı bırakamıyorum oyuzden peynır gb derken kuruynca katman oluyor kalkanın kenarları her saatte ykamaya fırsatm olmuyor. bu yaglı olması kotü mu acaba. olmaması ıcın napmak lazm kı

Evet evet duymuştum onu hatta düzeltilmiş ay tabiri ile söyleniyor, zorlanmadan yapsa İnan sorun değil yapmasın çok ıkınıyor yavrucak
ay kuzum demın de benım minik yasadı bunu ıkındı bıraz. agladı epey uyuttum sonra daha kaka sıftahı yok bugun :( eün epey yapmıstı bigun cok bigun az yapıyor yaaa

ay kuzum demın de benım minik yasadı bunu ıkındı bıraz. agladı epey uyuttum sonra daha kaka sıftahı yok bugun :KK43: eün epey yapmıstı bigun cok bigun az yapıyor yaaa
Sabah beri uğraşıyorum yavrucak rahatlasın diye onu sokmadığım şekil kalmadı, şimdi zorlaya zorlaya yaptırdım poposuna krem sürdüm yumuşattım biraz sanırım, o yapınca yemin ediyorum ben rahatlıyorum hemen yüzümüz gülüyor çok önemli bir olay hemen eşime hber veriyorum yaptı yaptı diye :)) dün 2 kez yaptı birinde ben zorladım oyle yaptı diğerini kendiliğinden yaptı, ona rağmen gece huzurlu uyumadı uykusunda hep ıkındı

kızlar ya sızın de bebeklerınız kahkaha atıyor mu uyku gecıslerınde:) gecelerı genelde dalarken ard arda katılmaları oluyor gülerek :) bır de hı hı hııı dıye ıc cekısı :) tarıf etmeye calıstım :KK48:

Sabah beri uğraşıyorum yavrucak rahatlasın diye onu sokmadığım şekil kalmadı, şimdi zorlaya zorlaya yaptırdım poposuna krem sürdüm yumuşattım biraz sanırım, o yapınca yemin ediyorum ben rahatlıyorum hemen yüzümüz gülüyor çok önemli bir olay hemen eşime hber veriyorum yaptı yaptı diye :)) dün 2 kez yaptı birinde ben zorladım oyle yaptı diğerini kendiliğinden yaptı, ona rağmen gece huzurlu uyumadı uykusunda hep ıkındı
ah kuzumm anne olunca anlarsın derlerdı dogruymus ben de ılk kaka yapamadıgımız zaman yapınca aglamıstım ay esıme fotosunu bıle atıyorum ben de. Bi annenın en buyuk mutlulugu yemınle:)

Benim kaynanam ince bulgur var ya onu ye surekli derdi haslayip sut yapar diye. Bende acemi anne olarak ne duysam yapardim yeter ki sutum olsun diye :KK70: her gun yiyordum istisnasiz. Oglumda cok gazliydi ondanmi acaba :KK70:
Çok ilginç ya ben ilk defa burda duydum belki de ondandır :))

ah kuzumm anne olunca anlarsın derlerdı dogruymus ben de ılk kaka yapamadıgımız zaman yapınca aglamıstım ay esıme fotosunu bıle atıyorum ben de. Bi annenın en buyuk mutlulugu yemınle:)
Aynen Ya valla bi bebek kakası en büyük mutluluk sebebi artık :))

Aynen Ya valla bi bebek kakası en büyük mutluluk sebebi artık :))
bızım şükür daha gecelerı ıkınma gaz olmyo masallah kasıyım.kızımn bıyerlerını :) mesela tam dalıyor ya heh dıyoruz artk sabah 10a dek rhatız 2kez memeye uyanıyor sonra uyuyor yne babası gb uykuyu sevıyor cekmıs ona:) aksam esımn kuzenındeydık kızımla cok usluca durdu ama artk baska evde uyumuyor pek kv.lerin evı harıc. geldık anca 12ye dogru esım uyuttu ama tokoldugu halde memede uyumak ıcın uyandı oyle uyudu yıne yatagıma gecıyoruz yatarak emzırıyorum emerek dalıyor sonra besıge koyuyorum ama büyüdükce boyle de uyumıcak muhtemelen okadar kıtap vs arastırıyorum okuyorm bu uyku egıtımlerı her bebege ıslemıyor malesef buyudukce nasıl uyuturum onu düşünuyorum ınsallah yanılırım uyur yıne emdıkten sonra ama aksı cok zor olur sallamak da ıstemıyorum bazen bazı ortamlarda sallamak avantaj ama büyüyünce sıkıntı.. bılsem 1yasında vazgecıcek hıc sorun degıl ama en kotu kısmı alıskanlıga dönmesı

kızlar ya sızın de bebeklerınız kahkaha atıyor mu uyku gecıslerınde:) gecelerı genelde dalarken ard arda katılmaları oluyor gülerek :) bır de hı hı hııı dıye ıc cekısı :) tarıf etmeye calıstım :KK48:
Bizimki de oyle gülüyor Ya bazen emme bitince hele her gülüşünü o zaman yakalıyorum bak profilime orada sesli gülüyordu nasıl hoşuma gidiyor bi bilsen :))

Bizimki de oyle gülüyor Ya bazen emme bitince hele her gülüşünü o zaman yakalıyorum bak profilime orada sesli gülüyordu nasıl hoşuma gidiyor bi bilsen :))
evet ya masallah prensessss ❤ baby rapunzel koydum senin kızının ısmınııı :KK49::KK48:

Yok canim baska doktora gitmedik ama instagramdan bi çocuk doktoruna durumu anlattim. O da kendiliginden uyanmiyoraa gece 4 saatte bir emzirebilirsiniz dedi

Doyduguna emin olamiyorum ki tas catlasa 10 dk emiyor. 10 gunlukken o seker dusmesinden bayilmasini yasadik cok kotuydu ama 38 gumluk oldu ne biliim iste:)

Yarin esim de evde bu gece bir deneyeyim bakiim kac saate kde uyuma kapasitesi var acaba:)
Guzel emdiyse hic takılma bence senin dr biraz tuhafmis cogu dr 1 aydan sonra bırakın kendi kalksin açlıktan kendi uyanir zaten diyor bence bebegin kendisini uyandiracak kalkacak zaten 2 saat kisa artik bu aya göre

bızım şükür daha gecelerı ıkınma gaz olmyo masallah kasıyım.kızımn bıyerlerını :) mesela tam dalıyor ya heh dıyoruz artk sabah 10a dek rhatız 2kez memeye uyanıyor sonra uyuyor yne babası gb uykuyu sevıyor cekmıs ona:) aksam esımn kuzenındeydık kızımla cok usluca durdu ama artk baska evde uyumuyor pek kv.lerin evı harıc. geldık anca 12ye dogru esım uyuttu ama tokoldugu halde memede uyumak ıcın uyandı oyle uyudu yıne yatagıma gecıyoruz yatarak emzırıyorum emerek dalıyor sonra besıge koyuyorum ama büyüdükce boyle de uyumıcak muhtemelen okadar kıtap vs arastırıyorum okuyorm bu uyku egıtımlerı her bebege ıslemıyor malesef buyudukce nasıl uyuturum onu düşünuyorum ınsallah yanılırım uyur yıne emdıkten sonra ama aksı cok zor olur sallamak da ıstemıyorum bazen bazı ortamlarda sallamak avantaj ama büyüyünce sıkıntı.. bılsem 1yasında vazgecıcek hıc sorun degıl ama en kotu kısmı alıskanlıga dönmesı
Aynen başka bi yere gidince kesinlikle duzen bozuluyor annemlerde kaldım ya bir hafta ne kadar olsa kendi evimiz düzenimiz gibi olmuyor ne kadar bozuldu uykusu en azından geceleri 3-4 saat kesintisiz uykumuz vardı, ama benimki de memede uyku modu alacak sonrs kucakta gazını çıkarıp uykuya daldıktan sonra yatağına bırakıyorum kendiliğinden uyumuyor tabi

ondan mı bazen yapamıyor kuzucum:KK43: ben artık azaldıgı ıcın sanıyorum yanı oyle dendı hep. ıkınıyor yapana dek bazen. ama kakası katı degıl herzamankı kıvamda buarada kabız olsa katı olmaz mı aynızamanda. dr.a danısayım ben de bılgılendırdıgın ıcın sagol canım. ya maşallah dyeym sutum cok ya emıyor mesela 2saat uyusun hemen akıyor yıne kalkanı bırakamıyorum oyuzden peynır gb derken kuruynca katman oluyor kalkanın kenarları her saatte ykamaya fırsatm olmuyor. bu yaglı olması kotü mu acaba. olmaması ıcın napmak lazm kı
Senin vucudunla ilgili bisey yagli bebegine iyi kilo aldirir birak bunu da dert etme bende süt mayalamak icin tencereye koyup beklettigimde ustunde pihti gibi yagi kaliyor seninkide oyle biseydir birikince yagi katilasir :)

Benimki de oyle bi ara çok azalmıştı gaz kaka sorunumuz neredeyse hiç böyle ıkınmakarı olmamıştı şimdi yeniden başladı göbek fıtığımız da var kocaman oldu iyice korkuyorum inmeyecek o ameliyat diyecekler diye :KK43:
korkma canım inşallah gerek kalmaz öyle bi şeye ıkınmaktan aglamaktan bizim de göbek fırladı inş fıtık falan olmaz

Kızlar hala bacaklarım ağrıyor, özellikle sol bacağım . Pazartesi 40'ımız dolacak daha ne kadar sürer bu durum?

Senin vucudunla ilgili bisey yagli bebegine iyi kilo aldirir birak bunu da dert etme bende süt mayalamak icin tencereye koyup beklettigimde ustunde pihti gibi yagi kaliyor seninkide oyle biseydir birikince yagi katilasir :)
canım azönce kv.m cıktı ona sordum o yaglı süt ıyıdır kılo aldırır bebege daha ne dedı ay nebıleyim ınsan deneyımsız tecrubesız olunca acaba bısorun mu var dıyor kabız olsa da zamanla duzelır herlde dmı tesekkır ederm❤

korkma canım inşallah gerek kalmaz öyle bi şeye ıkınmaktan aglamaktan bizim de göbek fırladı inş fıtık falan olmaz
Ay olmasın ya :/ ya tabi allah dermansız dert vermesin fıtık da basit bişiymiş aslında 2-3 ayda bir kontrol edilecek, ama bu çocuk böyle ıkındıkça geçmeyecek diye korkuyorum

Back
X