2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Bizimkide biraydan sonra cikarmaya basladi alttan ve ustten duzenli gaz damlasi kullan bagrsaklar tam gelisemedi icin cıkaramiyorlar usttende cikaramiyordu simdi omuza koyuyorum sıvazladimmi kıvraniyor oyuzden pat pat vuruyoruz daha sonra dekolteye aliyorum orda patpat ve cikiyor bacaklarida ileri geri yuzkere falan yap kastiginda bacakları biraz salla bacakları serbest birakiyor
Çok sağol canım önerilerin için. Gaz damlasi olarak ne kullanıyorsun. Nurse harveys colex ve vicol var elimde. Faydalarını göremedim düzenli kullanmadığım için sanırım.
O cok kötü birikmesi,cikarttir mutlaka ağzından canim ya
Asagiya dogru sivazlama sirtindan agzina dogru sivazla gazlari oraya itiyormuşuz oyle yapinca kuyruktan vura vura agiza dogru cikar pit pit oyle cikariyor ama hemen ama biraz ugrasinca ama cikiyor uyutma konusunda gazini cikarirken omzumda uyuyor genelde cok azdiginda sallayim dedim hic sevmedi sallanmayi sen nasil uyutuyorsun
Yukarı doğru sıvazlayıp pıtpıt yapıyorum canım. Bazen çıkıyor bazen çıkmıyor. Bazen de emerken kendi çıkarıyor.
Uyku konusunda belli bir metodumuz yok bizim de. Bazen kucakta bazen pusette bazen pışpışla ve pıtpıtla.

Bence en onemli konu bu. Uyumak !! Ben her yontemi denedim. Camasir makinasi, sallanan ana kucagi, beyaz gurultu, kundak. Hatta ayakta omzumda uyutup sonra ikimizde o sekilde koltukta uyuyorduk. Artik onuda istemiyor. Ilk zamanlari daha iyiydi. Memede uyuyor sonra hop yataga koyuyordum. Bir zamanda gozu kapandi hemen yatakta pış pış emzik uyuttuk. Bu en guzeli ama bebegin binbir problemi var. Gaz reflu artik oda olmuyor. Bazen de bilerek agllatiyoruz yorulsun uyusun diye. 1 2 gun altini bezlerken sakinlestigini fark ettim, ustunu giydirmeden hop pattaniye serip uyutum. En guzeli zaten yatginda bezliyorum. 1 2 gunde emzirip ayakta 5-10 dk gazi cikinca kendiliginden uyudugu oldu. En son ve caresiz olarak yaptigim yontem cunku artik belim cekmiyor. Reflu yatagina koyuyorum emzigi veriyorum ayagimda salliyorum. Uyudumu hop ayagi cek orda kalsin. Tabi dusmeyecek bir yerden. Yani benim hala gelistirebildigim bir metod yok. Sadece firsatlari degerlendirmek var. Ama varsa hala denenmemis bir yontem fikirlere acigim :)
Aynı durumdayız sanki beni tarif ettin :) siz kaç günlüksünüz ?

Omzumda sırtına dairesel masaj yapıyorum yada aşağıdan yukarı doğru pıt pıt vuruyorum çok uzun sürmüyor bizimki hatta bazen omzuma alırken kendi çıkıveriyor. Ama alttan pek kolay olmuyor. Karnına yukardan aşağı masaj, bacakları bisiklet falan yapıyorum.
Sütünü içerken yada sonrasında kucağımda piş pişle uyuyor. Yerine bırakıyorum. Ama 3-4 gündür gündüzleri bırakınca 15-20 dakka sonra uyanıyor. Ya göğsümde beraber yatıyoruz yada dizimde yatıyor. Öyle 1-2saat uyuyor. Gece yerinde uyuyor ama.
Canım o kadar çok masaj yapıyoruz ki biz de ama çıkmıyor nasıl bir gazsa. Yukarıdan aşağı sıvazlama , saat yönünde daire cizme, bisiklet, bacakları karna itme ve netten gördüğüm diğer masajlar. Hiç mi etki etmez? Etmiyor. En iyi gelen masaj diyorlar ama bize iyi gelmiyor. Yavrum mosmor oluyor ağlamaktan gözyaşiyla ağlıyor el kadar bebe. Ne yapsak sakinlestiremiyoruz o sancı anlarında.
Arkadaşın tavsiyesiyle bir damla aldık bugün. Bir saat boyunca gaz çıkardı dedi. Biz de tık yok yine hayal kırıklığı.

47 gunluk canim suan kendime nekadar eziyet etmisim onu anladim canimin gercekten degeri yokmus sabaha kadar ellerim kirec bagladı gunduz bile uyuyamiyorum sut sag isit makina yika saat geciyor uykusuz kaldimami yanayim sutun sagarken uzerime dökuldugune mi aglayasim geldi suan gercekten Z zeLina
Bak elektrikli ile daha fazla çıkar sütün büyük ihtimal cnm

Cok gecmis olsun canim bizim sipa emmiyorda 47 gundur parmaklarim kirec toplayacak :-) allahtan kurtuldum elektrikli aldik geldik sutlerim dokule dokule bebege 40 50 anca kaliyordu cok rahatmis boyle yorulmadan bastirmadan
Kiz tanem esine karsi olan sabrini biliyordum da herseye sabirliymişsin masallah
Bebegin kac hafta emmedi sen o kadar manuel sagmakla ugrastin yani pes
hani emdiginden artani sagsan onla neysede hepsi gercekten cok yorucu
Senin tembel teneke madem emiyor gogsunden emsin zorda kalmadikca sagma bence

Canım o kadar çok masaj yapıyoruz ki biz de ama çıkmıyor nasıl bir gazsa. Yukarıdan aşağı sıvazlama , saat yönünde daire cizme, bisiklet, bacakları karna itme ve netten gördüğüm diğer masajlar. Hiç mi etki etmez? Etmiyor. En iyi gelen masaj diyorlar ama bize iyi gelmiyor. Yavrum mosmor oluyor ağlamaktan gözyaşiyla ağlıyor el kadar bebe. Ne yapsak sakinlestiremiyoruz o sancı anlarında.
Arkadaşın tavsiyesiyle bir damla aldık bugün. Bir saat boyunca gaz çıkardı dedi. Biz de tık yok yine hayal kırıklığı.
Cogu Damla duzenli kullanimda etkisini gosteriyor ve asagi yukari bir hafta kullaninca

Bizim o kadar sıkıntı vermiyor demekki cnm çünkü doğru düzgün ağlamıyor bile ıkınıyor sadece ben rahat etsin diye yardımcı oluyorum. Siz damlayı düzenli kullanın belki uzun vadede gösterir etkisini.

Kızlar kakada kan goreniniz oldu mu. Bebegim yeşil kaka yaptı üç dört kez birde biraz sulu geldi arada kakası. Sabahtan beri yaptıklarında da nokta gibi kan var. Doktora gittik. Test istedi ama pazartesi yaptirabilcez. Eşim yarın gece geliyor işten , evde tekim havada soğuk çıkamayız diye
Neyseki doktorda acil demedi o yüzden içimi rahat tutmaya çalışıyorum .umarım önemli birşey cikmaZ

Kızlar kakada kan goreniniz oldu mu. Bebegim yeşil kaka yaptı üç dört kez birde biraz sulu geldi arada kakası. Sabahtan beri yaptıklarında da nokta gibi kan var. Doktora gittik. Test istedi ama pazartesi yaptirabilcez. Eşim yarın gece geliyor işten , evde tekim havada soğuk çıkamayız diye
Neyseki doktorda acil demedi o yüzden içimi rahat tutmaya çalışıyorum .umarım önemli birşey cikmaZ
Benim büyük oğlumda 4 aylıkken oldu.Dizanteri demişti. Mikrobik bir hastalık. Sadece anne sütü aldığı ıçin suçu emzikte bulup emziği atmıştım. Ateş yoksa korkma ama takip et devamlı. Inşallah önemli bir durum değildir.

Ben bu zamana kadar heder olmusum ya gercekten okadar rahatmiski elektrikli esim eve gelince hemen gittik aldik geldik tavsiyelerin icin saol kuzum :KK200:
canım basta bılmıyor muydun denk gelmedın mi kıyamam gözunaydın kuzumm yorma kendını artık bırak hemen sagsın:) ❤

Plus ne farkı var acaba nette baktım ben maflor damla bide maflor plus damla var ikisi farklimi
Ben doktordan gaz icin famla istedigimde maflor plus verdi plus olmasina dikkat edin onu alin dedi canim. Ben hic kullanmadim yalniz net bilgim yok

Benim kizinda persembe yapilmisti 11 cikmis total direkt olan 0.48 idrar veremedik tiroidleri de normal sinirlarda baska kanda bakilmamis biseye dr a sonuclari msj attim bu sonuclara gore sorun yok demis ama bilmiyorum artik

Şu lanet sarılık iyicebela oldu bir an önce geçer inşallah

Internetten baktim canim. 6 kusur cikmis sariligi.

Aylik kontrolunde, buyuk ihtimal anne sutu sariligi ama gozlerindeki sarilik gecmezse 15 gün sonra gelin testlerini yapalim ne olur ne olmaz demisti. Gozleri tamamen beyazlamadi diye gittik bizde canim.

O konuda bir sey demedi canim yok sanirim. Esim 0 pozitif, ben A pozitif, bebek de A pozitig

Ben henuz gostermedim canim sorun yok demisse anne sutu sariligi diip emzirip durcaz gene :) Persembe günü dil bagi ve sunnet icin çocuk cerrahi ile gorusecegiz o gün gosteririz biz de

Baya düşmüş canım gözün aydın bunada şükür :)) bu düşüklüğe de 2 saatte bir emzirme derse iyice kafayı yerim ben.

Benimkinde de baya kusma oluyor ya :KK43: bende supheleniyorum refluden

Kusma bizde de var önümüzdeki hafta yeni bir doktora başlamayı düşünüyorum Çocuk Gastroenterolojisi doktoru baya iyiymiş kusma ile ilgili farklı bir bilgi alırsam size de söylerim. Emiyor gaz çıkartırken kusuyor. Okadar üzülüyorum ki süt boşa gidiyor diye. Binbir zorlukla çoğaltmaya çalışıyorum bide üstüne kusuyor tam kabus

Menenjit B aşısı geldi yeni 2.aya
Sağlık ocağı yapmıyor
Bizim doktorumuz yapacak önümüzdeki hafta
440 lira fiyatı var
bunu da eczaneye mi getirtiyoruz hastanelerde mi yapılıyor?doktorlar öneriyor mu biz de soralım rota asısını söyledi ama menenjiti söylemedi bizim doktor

Benim obur kizda.versem her dakka ister :KK48:
1 ayda 1 kg almis.cokmu bilmiyorum.dr bisey demedi ama.
Masallahi var.
normalmiş canım biz de 1kilo aldık fazlası iyi degil cok gazlı oluyorlar dedi doktor ama bizimki buna ragmen sürekli kıvranıyor gazdan

alerji belirtisi malesef süt alerjisi olabilir degilse cok üst üste sulu ishal gibi yaptıysa makatta çatlak olmuş olabilir ama bu ayda çatlak sanmam inşallah yoktur bişey

S Sevimlipanduf benim bebiş te gündüz uyumuyor . Akşam eşim erken gelirse ilgileniyor ben de evle ilgili bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ama asıl gece uyuyunca yapıyorum. Toparla, toz al, ufak tefek rütüşler, çamaşır , çöpü toparlama... Yeter bana bunlar. Bak 1 saat önce duştan çıktım , uykum kaçtı . Nasılsa kızım uyanacak diye nöbetteyim :halay: uyandı bak emzirdim , yatacam şimdi . Ev en azından gün aşırı beni süpür diyor ama nerdeeee.
Sessiz bir makina almak şart oldu
. Evde 2 makina var, eşim almam diyor. Valla paşa paşa alacaksın dedim. Yardımcı alıyorum bazen ama artık bunu devamlı yapacam. Ayda 2.keşke hergün alsam, belki bir gün o da olur:dua:
Senin eşin işlerde yardımcı ne güzel . Keşke benimki de öyle olsa :işsiz:

Şu lanet sarılık iyicebela oldu bir an önce geçer inşallah

Baya düşmüş canım gözün aydın bunada şükür :)) bu düşüklüğe de 2 saatte bir emzirme derse iyice kafayı yerim ben.

Kusma bizde de var önümüzdeki hafta yeni bir doktora başlamayı düşünüyorum Çocuk Gastroenterolojisi doktoru baya iyiymiş kusma ile ilgili farklı bir bilgi alırsam size de söylerim. Emiyor gaz çıkartırken kusuyor. Okadar üzülüyorum ki süt boşa gidiyor diye. Binbir zorlukla çoğaltmaya çalışıyorum bide üstüne kusuyor tam kabus
Aynen bizde de oyle. Gaz cikartirken veya ikinirken cok kusuyo. Arada durduk yere de kusuyo. Gecen emdi emdi dinlenmek icin durdu kucagimda bi anda bi fiskirtti oyle az buz da degil en ax bi 30ml gitmistir. Bende cok uzuluyorum sute

bunu da eczaneye mi getirtiyoruz hastanelerde mi yapılıyor?doktorlar öneriyor mu biz de soralım rota asısını söyledi ama menenjiti söylemedi bizim doktor
Benim doktorum soyledi ama o daha gec yapliyor demisti 9.ay mi ne yanlis hatirlamiyorsam tam emin degilin

Back
X