2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
S Sevimlipanduf yikama yikama sakin. Benim 40ziyaretlerinden biri oyle soguk bir evdi bide kusmus yine hanimefendi icindeki zibina dek. Mecbur soydum ustunu hala endiseliyim hasta olcak mi diye. Guzel haberlerle gel insallah❤

Bu topige yazmayı hep hayal ettim benim kızım da doğsa 41 günlük olacaktı. 39+5 te kaybettim maalesef :KK43:
Allah hepinize sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah.
Çok üzüldüm Allah sabır versin inşallah seninde yarım kalan mutluluğun tamamlanır hayırlısı ile

Canım ben bu kadar detaylı bilmiyorum ama benim kızında sol böbrek büyük, hamilelikte detaylı ultrason da göründü sonrs bebek doğunca 40 günlükken gene ultrason çekildi hala büyük dediler, idrar kültürü ve tahlili yapıldı temiz çıktı onlar, 2-3 ayda bir ultrason idrar kültürü tahlili tekrarlanacakmış şimdilik yapılacak bişiy yok kendiliğinden normale dönmesindeki bekleyeceğiz dediler, allahım şifa versin size de inşaallah oyle üzülüyorum ki bebekler hasta olmasın :KK43:
Canım bizde de dün batın ultrasonuna girdiğinde sol böbrekte genişleme görüldü. 2 farklı hastaneye gittik idrar falan istemediler. Bebeğindeki büyüme kaç mm biliyor musun? Bizim 5.6mm. 6-11mm arası 1. Evre(hafif) yazıyor nette. Biz de 1 ay sonra tekrar ultrasona gireceğiz. Tekrar gittiğinde sonuçları banada yazar mısın küçülme olmuş mu diye.

Bebeğim geceleri artık bıraksam 4 saatten fazla uyuyacak. Az önce zorla uyandırmaya çalıştım uyanmadı, ağzını da kenetliyor. Sonra göğsümü açıp oraya koydum kokusundan mıdır nedir birden yapıştı memeye emdi 5-10 dk kadar. Ama bunu yaparken de uyuyor. Altını açtım, değiştim yok bebe bayıldı sanki. Normal heralde artık uyuma saatlerinin uzaması değil mi? İlk kez bu gece böyle oldu bıraksam daha emmeden uyurdu
rahatsız etme canım bızımkı de öyle kokudan yapısıyor gece uykusunu yavas yavas one cekyorum aksam 2saat erken uyuttm suan hala uyuyoruz 3kez memeye kalktı 12saat oldu hala kalkası yok:)

Ya kızlar aranızda tera d3 kullanan varmı bana sağlık ocagı 15 günlükken vermişti bende 1 aylıkken baslarım dedim bugun verdim 3 damla verdigimden beri ıkınıyo ayaklarını karnına cekip duruyo meme veriyorum mememde ağlıyo sanki canı acıyo başka alıcam d3 siz ne kullsnıyorsunuz

Canım devletin verdiği devit laçları paraben içeriyor bu nedenle doktor özel D vitamini ilaç yazdı ben multitabs kullanıyorum

burda sabaha kadar uyuyan bebekleri okudukça benim oğlanda bi sorın mu var diye düşünöekten alıkoyamıyorum kendimi maksimum uyku 3 saat bazen 2 hatta saat başı bile kalktığı oluyor hep ni ıkınma kıvranma aglama
Bende öyle maşallah kuzulara ama benimki 2 -3 saatte bir emmek istiyor yada ikinma kivranma halinde

İlk kızım 3.5 yaşında olacak.
Sen o çevreye bakma 3 yaş çok zorluyor beni bittim pestilim çıktı

Bende anlamıyorum 2.çok güzel büyüyor ilkinden çok rahat olursun dediler biz daha kötü olduk hangi kafayla söylüyorlar bilmem ama yanında annesi kaynanası varsa tabi kolay olur kendi bakmayana çocuk yapmak kolay

Oglumla kizimmin yas farki 6 ama ne rahat ti simdi kizimla suankinin arasi 3 yas anam agkilyor en az 4 yas olmali noktaaaaaaaa..:KK43:(

aynen ilki en azımdan kreş veya anaokuluna başlayınca mantıklı en azından o yokken bebekle ilgilenirsin böyle büyüğün aklı eriyor diye o daha cok ilgi odağı olabiliyor bebegi anca emzir yatır oluyor ilki gibi çok bebege zaman ayıramıyorsun bu yüzden de vicdan yapıyor insan :KK43: bebekleyken de aynı sekilde diğeri ihmal ediliyor sanki

Ikinci bebekte annenin tecrübesi oluyor derdinden anliyorsun falan o acidan rahat ama bebegin azgin huysuzsa 2. Cocuk farketmiyorki rahatligi

ilk yavrumuz kesinlikle 5-6 yaş olmalı ve 2 bebeğimiz de uslu akıllı olursa o zaman 2. Çocuk sıkıntı olmuyor sanırım
benimkinin yaş aralığı çok yüksek Allah'a çok şükür büyük oğlum yormuyor ama küçük paşa çok gazlı o biraz yıpratıyor

Bizde birde egzama var, o geçmiyor.. Doktorla tekrar konuşacağım, kaçak yaptığım için mi geçmiyor diye.. Hoş olan egzamaya kortizonlu ilaç kullandım, söndü ama belli oluyordu, ilaç kullanmayınca tekrar beliriyor.. Onun dışında kusma 4. Ay gibi bitti çok şükür.. Kanlı kaka da 6. Aydan sonra görmedim.. 2.5 aylıkken başlamıştım.. Dediğim gibi bizim çoklu gıda alerjimiz var.. Ondan uzun sürdü.. Birden kesmedim ben, alerjik olabilecekleri sıra ile kestim.. Siz yine de doktorunuza sorun derim.. Emzirdiğiniz için diyet biraz zor oluyor, gereksiz olmasın..

Kanda IgE denilen bir değer var, kan alıp ona baktılar.. Kanda o değer pozitif çıkınca deri testi yaptılar.. En alerjik olabilecek 15 besin denendi.. Ancak hafif kızarmalar oldu ve alerjisine deri için negatif dendi.. Çoğu doktor bebeklere bu testleri yapmak istemiyorlar.. Çünkü alerjisi olsa dahi negatif çıkabiliyormuş.. Bizim, iki hafta diyet yapmama rağmen pozitif çıktı.. Yani iki haftalık süreç vücudu toparlamamıştı.. Grupta 2018 Haziran anneleri grubu :)
egzama da alerjik yapıyla alakalı inşallah geçer bize doktor kan testinde cıkmaz dedi sadece dışkı testinde reduktan diye bi madde cıktı ondan şüphelendi 3 haftadır diuetteyim kaçaksız bi değişiklik yok bakalım testte ne cıkacak immunolojiue de götürcez ama pek güvenmiyorum oglumun 1 yasında bile kan testi yanlış çıktı deri yapılırsa o daha güvenilir

Sana oyle mi dediler :KK70: yine insaflilarmis, bide bunun sen hamileyken ah vah edip,cooook zorlanacaksin hic kolay olmayacak,perisan olacaksin temali konusma yapan versiyonlarida var tum hamileligim sayelerinde endise icinde gecti :olamaz:
Banada öyle dediler rahata erdin vallahi iyi cesaret diyen çok oldu hala acıyarak bakan oluyor :işsiz:

Kizceler nasilsiniz coktandir giremiyorum.maalesef ozledim sizi :KK66:Vee dertlerime basliyim gazdi uykusuzlyktu demicem keske onlarla yakinsaydim size benim kuzumun bi bobreginde cift kanal var doktorlar olabilir hicbisikinti yapmazsa bu sorun degil fln dediler 1 ay ultrasonunda bi kanalda bi sislik var dende gittik voiding dmsa fln yaptirdik neyseki bobrekleri gayet iyi durumda ama kanalin birinde idrar kacagi var 4 derece onu bekliyecez 1 yasina kadr duzelebilirmis Allahim.ins duzelir her gun antibiyotik kullaniyoruz enfeksiyon yapmasin diye 1 yil boyinca dewam edecez ve bu beni cok yaraliyo ayrica o kanalin birinde sislik varmis onada 2 ay sonraya gun verdiler kapali gireceklermis kamerayla falan onu patlatcaz dediler cok uzuluyorum yakininizda falan bole durumda olan duydugunuz pozitif yonde bisi varsa kizlar morale cok ihtiyacim var dua edin kizlar lutfen
Allah sifa versin kuzumuza üzme kendini bacım sütünü etkilemisin cok gecmiş olsun allahM butun yavrularimizi korusun

ilk yavrumuz kesinlikle 5-6 yaş olmalı ve 2 bebeğimiz de uslu akıllı olursa o zaman 2. Çocuk sıkıntı olmuyor sanırım
benimkinin yaş aralığı çok yüksek Allah'a çok şükür büyük oğlum yormuyor ama küçük paşa çok gazlı o biraz yıpratıyor
canım yine iyisin bir de büyüğün kıskanclık triplrri olsa yanmıştın benim küçük zatem kusuyor yavrum emdikten sonra cok hareket etmemeli ama ne mümkün ne zaman emzirsem büyük oğlan ya acıkır y çişi gelir ya bi oyuncak tuttrur o garibim memeden cekerim agla agla bi hal olur sonra da hop kusar tabi :( sen şanslısın oglun belki sana yardım bile ediyordur

@cnmsncnm gecmis olsun kuzum Rabbim sifa versin insallah kendini uzmemeye calis cok bebisin icin sutun icin. İnsallah cok buyuk bir sikinti olmicak kendiliginden gecicek yasina kadar insallah❤

A anneveoglusu I ISIK27 benimki de ayni ilk defa dün gece 3 saat kesintisiz uyumusuz. Yoksa ikinmalar, keçi gibi sesler cikarmalar, bagrinmalar ohooo...O da bütün gün toplamda 2 saat uyumamistir onun için herhalde:)

A anneveoglusu I ISIK27 benimki de ayni ilk defa dün gece 3 saat kesintisiz uyumusuz. Yoksa ikinmalar, keçi gibi sesler cikarmalar, bagrinmalar ohooo...O da bütün gün toplamda 2 saat uyumamistir onun için herhalde:)
ay yavrum ya dün burda bir arkadaş yazmıştı karnını sıcak bezle sardım ayagının altına sıcak su torbası koydum rezene verdin 2 3 cay kaşığı sanki daha rahat cıkardo gazını tesadüf mü bilmiyorum ama artık hergün yapıcam bunları

Evet canim kaninda inek sütü alerjisi çıktı sütümden ona geciyor belirtileri dogdugundan beri sarı sulu mukuslu köpüklü kaka ve pisik hiriltili solunum huzursuz ve devamlı ağlaması düşük kilo alimi
Geçmiş olsun canım insaallah çabuk geçer.

Back
X