2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Kizlar napiyosunuz..giremedim ne zamandir..
Kizimin bir gozu kisik bakiyo diye dra gidicektik.benden haber bekleyenler vRdi.kusura bakmayin gec yaziyorum.
Muayene olduk.sorun yok dedi.ama hala kisik bir gozu.3 aylik oldugunda tekrar kontrole cagirdi.
Sizde nasil durumlar
Güneş çok alan yada çok aydınlık odadami kısık gozleri bende öyledir çünkü

Bizde iyiyiz şükür günler hızla akıyor

canım anason denedin mi uyku için
Canım sen biliyorsun diye sana soruyorum hep kusura bakma ama şey diycem mukuslu kaka demek nasıl bişiy yani gene sarı pütürlü bir kaka ama aynı zamanda yapış yapış uzuyor bezini açtığımda bu mukus demek mi

Canım cam biberon mu düştü geçmiş olsun uyanık tutsan iyi olur bir iki saat
Evet canım cam biberon elimden kayıverdi.kendi uyandı uyutmuyorum.çok Teşekkürler
Geçmiş olsun bence bi sıkıntı olmaz bu evrede bebeğe düşse bile bişey olmuyor kemikler yumuşak vücuttaki her şey taze, hücre yenilenmesi ve iyileşme hızları da çok yüksek 👍🏻
Teşekkür ederim canım eşimde öyle dedi kontrol etti eliyle ezilme falan yok dedi takip ediyorum şimdilik.
Canım benim kardeşim hiç durmazdı küçükken hatırlıyorum anason çayı çayıvermiştiler çok rahatlattı bellide sarhoş oldu ama etki etti 😀 şimdi 22 yaşında bir sıkıntısı yok 😀😀

Yaacanım geçmiş olsun buzu kafasına koyma kafası üşümesin derler hep. uyanık tutmaya çalış bişey olmaz inşallah iyi haberlerle dön
Sağol canım ince bir bezle koydum soğuk şeyleri seviyor zaten oyun zannetti. Uyandı tekrar. Normal tepkiler veriyor.takip ediyorum bakalım ona göre gideceğiz.

Ben bu sefer emzirmeyle veremiyorum kızımda 2 aya kadar çoğu gitmişti hele 11 aylıkken sadece emzirmeyle 25 kg vermiştim öyle olacak diye yemeden kesmedim ama 2 aylık oğlum ben 1 kg bile veremedim hem iki çocukla çok daha hareketli hayatım ne yapacağımı bilmiyorum tek bildiğim hep açım
Aynı durum bende de var. İki çocukla gider kilolar demiştim ama yapisti kaldı 1 kg bile gitmedi 2 ayda.
Benimde ilk doğumda 1 haftada gitmisti. 2. Ayda eskiye bile geçmişti

Güneş çok alan yada çok aydınlık odadami kısık gozleri bende öyledir çünkü

Bizde iyiyiz şükür günler hızla akıyor
Yok canim her zaman oyle isiktan dolayi degil..hafifte sis gibi.. dogumdan sonra cizdi sanmistim kirmizilik vardi.dra goturmustum hemanjiom demisti hatirlarmisin bilmiyorum..o gozu olunca ondanmi acaba dedim... onada damla vermisti..azalmaya basladi.zaten gecer demisti. 6 ay 1 seneye kadar..ama cabuk.gecsin diye iste damla kullaniyorum..
Ama bu goz kisikliginida kafama takiyorum. :(
Goz druna bisey yok dedi.baska.kime gotursem..intden baktim tabi tam karsiligini bulamadim..goz yasi.kanali tikali olabilir yaziyo..ust solunum yolu tikaliysa olabilir diyo..vs

Ek gıdalardan bahsetmişsiniz kızlar ya böyle bi kitap var mı nasıl başlayacağız ilk neyi ne kadar verelim gibi atıyorum 1. Gün, 2. Gün gibi anlatan
Ben kizimda ilk yogurtlw başlamıştım, sonra seftali puresu yaptım ama kizim öyle sevmeyince mamanin içine katip yedirdum.daha sonra patates puresu , et suyu. tabi kizim kolay alışamadı ek gıdaya cik zorlandım ha bide sebzeli çorba.

Her kafadan bir ses kısmı beynimde yankılandı resmen hiç yaşamadan bi gittim geldim o döneme :KK70:insanlar sağolsun, hiç çocuk doğurmayanı bakmayanı bile ahkam kesmeye pek meraklı

Her yeni döneminde konuşanlar olacak değil mi :olamaz:

Ben kizimda ilk yogurtlw başlamıştım, sonra seftali puresu yaptım ama kizim öyle sevmeyince mamanin içine katip yedirdum.daha sonra patates puresu , et suyu. tabi kizim kolay alışamadı ek gıdaya cik zorlandım ha bide sebzeli çorba.
Ya açıkcası ben her şeyi yiyen biri değilim meyvede sebzede çok seçerim yani oyle sebze olduğunu bile unuturum almadığım yemediğim için hani beni uyaran bişiy olsun ben yemiyorum ama kızım yesin bana hatırlatsın atıyorum çorbaya brokoli de eklenecek diye o yüzden kitap tarzı bişiy bana iyi gelir, bi de yoğurdu artık evde yapmaya başlamalıyım :)

benim kız 3-4 gündür emmek istemiyor emme için kucağıma aldığımda direk huzursuzlanıyor memeyi kavrayamıyor, ağzındaki memeyi deli gibi arıyor bulamıyor ağzını kapatsa ağzında olduğunu anlayacak, balık gibi kıvrılıyor kucağımda iki elimle zor tutuyorum, 10 dk içinde defalarca memeyi bırakıyor kafasını tutuyorum kendini geri atıp çıkmasın memeden diye bu kez memeye kafa atıyor, zorla iki damla içiriyorum emzireceğim derken ben ter içinde kalıyorum yoruluyorum, bunlar meme reddi anlamına mı geliyor :KK43:
Kuzum bugunnkontrole gittik pazartesi gidecektik sut icmedi icin one cekmis olduk doktor reflusu olabilir kusmasi yoksa bile mideden agzina asit gelir oda yakarbogazini oksurur yada yutkunurgibi hareket yapardedi besinalerjisindende suphelendi idrar kaka tahlili yaptiracak suann cok uzgunum kakasi lastikgibi uzuyordu
Korkarim alerjik olmaz sende ihmaletme bi git doktoruna meme reddi yaparmis bosuna alerji olan bebekler kilo alimi az olur demiyorlar emmiyorlar nasi kilo alsin suan doktorumuza okarar kizginimki insallah alerji falan degildir eger oyleyse birdaha bu doktora gitmem ben ona yesil kaka var besinalerjisi mi dedim bana kizdi o siteletden duyup geliyorsunuz bu cocuk saglikli birseyi yok dedi inslahda oyledir :-(

Günaydın kızlar, benim bebiste 5 6 kez sulu kaka oluyor. Su versem mi sizce ?
İshal kakada mukus ve bazen kan oluyor. Lokasit çıkıyor kakada. Süt alerjisi , laktoz intoleransi olabilir dedi doktor .Şimdi süt diyeti yapicam. Çok zor olacak zaten zar zor birşeyler hazırlıyordum. Bir sene en azindan böyle gidiyormuş sanırım.
Kuzum bizdede o suphe var sende meme reddi var demistin dimi alerjiden dolayi galiba bizimkide ikigundur yok denecek kadar az icti tahlil istendi

Merhaba kizlar, bu grubun ilk sunnetini benim oglan oldu galiba. Sabah ameliyathane onlugu fln giydirdiler ogluma aldilar iceri. Hem sunnet hem dil bagi vardi. 10 dk bile surmedi. Biraz agliordu annesi bi kucagina alsin dediler. Dil bagi yapilirken sinirlenmis agzini acmaya calismislar ona aglamis. Odaya cikinca daha anestezi etkisi gecmemisti ama uyurken inliyor, zipliyor tabi ki :KK43: 4 saatte bir calpol verecegiz, zeytinyagi surecegiz dedi doktor. Cisini yaparken tabi ki agliyor belli bir sure yaniyor buyuk ihtimal. T tanem-tane20 sen sormustun dil bagini sanirim canim. Ameliyattan cıktı. Hemen odaya gecip emzirdim o konuda bir sıkıntı olmadi çok sukur. Asagisinin acisinin yaninda orasi anlamsiz geldi herhalde :) doktora israrla agzi aciyordr dedigimde yemek yerken dudagini isirmak gibi düşün onu düşünme dedi. Boyle dilini disari cikartmaya calisiyor donduruyor o da bi değişiklik olduğunun farkinda sanirim :KK70:

Geçmiş olsun canım. Biz de sünneti yaza kalmadan düşünüyoruz

Ya açıkcası ben her şeyi yiyen biri değilim meyvede sebzede çok seçerim yani oyle sebze olduğunu bile unuturum almadığım yemediğim için hani beni uyaran bişiy olsun ben yemiyorum ama kızım yesin bana hatırlatsın atıyorum çorbaya brokoli de eklenecek diye o yüzden kitap tarzı bişiy bana iyi gelir, bi de yoğurdu artık evde yapmaya başlamalıyım :)
Her bebek farklıdır, kizim çok istahsiz bi çocuktu bevekliginden beri hatta memeyi bile bıraktı.ek gıda bizim için kabusa dönmüştü.umarim oglum iştahlı olur.yoksa benim için çok yıpratıcı bi süreç olucak.neyse saglikli olsun larda oyoe böyle buyuyecekl

Herkese günaydıın :) @Ytmz T tanem-tane20 kızlar ben de aşırı düşkün oldum tatlıya normalde hiç aramam ama sanki bu ara her gelenle tatlı yiye yiye bağımlılık gibi bişey oldu sürekli canım istemeye başladı, şimdilik meyveyle idare etmeye çalışıyorum belki biraz baskılarım siz neler yapıyorsunuz iştahı kesmek için
Ben kendimi hic engel olmuyorum canbogazdan gelir yiyorum sadece cikolatadan uzak durmak koyuyor gaz yapmasin bebise diye onuda pekmezli su ictigimr canim istemiyor gunluk birbucuklitre pekmezli su iciyorum ben hic sevmezdim
Pekmezi sulandirilmisi guzel oluyormus denemek istersen hem sut yapar hem kan

Kuzum bugunnkontrole gittik pazartesi gidecektik sut icmedi icin one cekmis olduk doktor reflusu olabilir kusmasi yoksa bile mideden agzina asit gelir oda yakarbogazini oksurur yada yutkunurgibi hareket yapardedi besinalerjisindende suphelendi idrar kaka tahlili yaptiracak suann cok uzgunum kakasi lastikgibi uzuyordu
Korkarim alerjik olmaz sende ihmaletme bi git doktoruna meme reddi yaparmis bosuna alerji olan bebekler kilo alimi az olur demiyorlar emmiyorlar nasi kilo alsin suan doktorumuza okarar kizginimki insallah alerji falan degildir eger oyleyse birdaha bu doktora gitmem ben ona yesil kaka var besinalerjisi mi dedim bana kizdi o siteletden duyup geliyorsunuz bu cocuk saglikli birseyi yok dedi inslahda oyledir :-(
Ya benim bebenin kakası da uzuyor :( takip edeceğim götüreceğim bende doktora duruma göre :( Ne zorlandık ya reflüsü meme reddi sütümüz yetiyor mu sorunu ve bizim geçmeyen sarılığımız :( allah dermansız dert vermesin tabi de zorlanıyorum ben cidden :/

Her yeni döneminde konuşanlar olacak değil mi :olamaz:
Aynen öyle.. bilimsel bilgiyle gelenleri yine dinliyorum ama batıl ya da geleneksel şeyleri yaptırmaya çalışıyor bazısı o zaman deliye dönüyorum. Sanki amaç çocuk büyütmek değil çocuğun üstünde bişeyler denemek.. kendi çocuklarında olmadıysa seninkinde de bişey olmaz sanıyorlar

Ya benim bebenin kakası da uzuyor :KK43: takip edeceğim götüreceğim bende doktora duruma göre :KK43: Ne zorlandık ya reflüsü meme reddi sütümüz yetiyor mu sorunu ve bizim geçmeyen sarılığımız :KK43: allah dermansız dert vermesin tabi de zorlanıyorum ben cidden :/
Daha hamilelikte basladi dimi kuzum dertler benim bel oldurdu cocugun kalbinin teklemesi senin yukselen degerler ben sasirdim dun kaka yapti uzuyorgibiydi daha once yoktu boyle bisey dedim sacmalama yok diyor doktor bugun alttan ilac verdiler ben sok oldum kasikla alirken erimis sakiz gibiydi

Ben kendimi hic engel olmuyorum canbogazdan gelir yiyorum sadece cikolatadan uzak durmak koyuyor gaz yapmasin bebise diye onuda pekmezli su ictigimr canim istemiyor gunluk birbucuklitre pekmezli su iciyorum ben hic sevmezdim
Pekmezi sulandirilmisi guzel oluyormus denemek istersen hem sut yapar hem kan
Yengem söylemişti onu süt yapar diye ama pekmez de çok şeker diye boğazımı yakıyor benim :( tahinle karıştırıp ancak yiyebiliyorm yine de az miktarda denemeye çalışırım bakalm

Dido44 Dido44 cnim sen nasil oldun?
umarim toparlanmisssindir. maşallah senin pasa ya sarışın kel, çok tatlı:)
Iyiyim canım toparlamaya çalışıyorum oğlumun gaz sancıları bitti 3. Aya girdik bıçak kesiği gibi gitti hepsi ama en ufak bir süt ürünü yesem çıldırıyoruz onun için dikkat ediyorum senin minnoş nasıl olsu toparladimigaz sancıları ne alemde

Back
X