• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
İlk çocukta bende oyleydim. Anneler gelmezse hem çocuğa bakıp hem yemek yapamıyordum dışarıdan soyluyorduk. Banyo günün kabusuydu. Suyunu hazırla yıka malzemeleri topla. Gün bitiyordu. Hep uyumak istiyordum.

Şimdi iki çocuklu hayatta gündüz uykusuna ihtiyaç duymuyorum. İkisi de uyuyunca kahve keyfi yapmak oturup sessizliği dinlemek uykudan daha çok dinlendiriyor. Birisi büyüğü parka fln götürünce küçüğü slinge takıp evi süpurüyorum , yemek yapıyorum, çamaşır aşıp topluyorum bu arada ufaklık da uyuyor. Sonra da kendime kahve yapıyorum.

Bünye uykusuzluga ve ağırlık kaldırmaya bağışıklık kazandığı için yapabiliyorum tüm bunları.
maşallah canım düzeniniz bozulmasın hıc bizde ılk anneler olarak lohusa psıkolojısı var ılk deneyım vb şeyler. Sen tecrübelisin herşeye karsı temkinlisin neguzel. Benim kızım da uykuları cok fazla hiç uykusuzluk çekmiyorum şükür uyuyunca yemegımı yapıp kahvemı ıcıyorum gunduzlerı. Aksamları da en gec 9da yatıyor kızım eşimle film izliyoruz balkonumuza çıkıp çay kahve ıcıyoruz sohbet edıyoruz sonra sarılarak yatıyoruz bazen diyoruz çok şanslıyız özellikle yenidoğan döneminde uykusuzluk çekmemem büyük avantaj oldu bana. Eşim de çok fazla destek sağolsun bana hep şey der. Senin moralin yerınde olsun dınlenebıl ki kızımız da hissetsin mutlu ol. Sütün eksilmesin. Her akşam gel çıkalım arabayla gezelim en kötü.. kızımızı annem bekler kafeye gıdelım yuruyuse gıdelım der ama heraksam bırakmaya kıyamıyorum anne yüreği💘 kv altkatımda olması buyönden çok iyi.Çokşükür halimize. arada gelgitli oluyorum ama bu lohusalık dönemınden dolayı. Ki kaldıki bana göre lohusalık psikolojik anlamda 40gün degıl en az 6ay...

Bir tek onu yapıyor arada denk gelirse alt değiştirme onlarıda kız neşeleniyor diye yapıyor. biberonu eline almıyor gece zaten duymuyor uyutma yok doğursam yine benim kucağımda olacak:)
Olsun bana gore saydiklarin bile cok
Ne diyorum yerdeki degismis bezi ellemem ben diyor cisli bezi :-)

Bizde ateş yok arada sırada ağlıyor sebepsizce canım

Tabiki vaktim bol oluyor haber veririm hatta istersen görüşebiliriz ❤ Sanırım bizimki de kusmadan dolayı az kilo alıyor canım. İnşallah enfeksiyon çıkmaz canım

Anladım canım tabi riske atma

Teşekkür ederim canım bilgi için rotaya doktor 3. Ay dedi bakalım

Ya bunu bana bir doktor daha söyledi ama ben almadım 🤔 sen deneyecekmisin canım. Sütü midede muhallebi kıvamına getiriyormuş

Maşallah yakışıklıya 🧿

Dr brown kullanıyorum gerektikçe canım

Ben kavgadan beri 3 gündür yemek yapmıyorum ohhh rahatlık valla. Geliyor işten ekmek arası yiyor ağzını da açamıyor paşam hatasını biliyor Allah’dan. Sende biraz kendine mola ver herşeye koşamayız canım

Rapor al biraz uzat canım

Canım kıyafetleri ne marka alıyorsunuz ya 😀 ben ilk kıyafetlerini kitikate den almıştım küçüldüler. Bende yeni kıyafetler istiyorum h&m var bi aklımda. Burda e bebek ve çivili var hiç hoşuma giden bişey yok. Kitikateninde malları güzel fakat pijama gibi modelleri 😀 Yalova’da fazla bebek mağazası yok da.
Canim heryeree ayni burdada yok bebek kiyafeti satan yer lcw danda bakabilirsin biz kot mont hirka ust alt gomlek takim ceket aldik ucgun once buyuk olan magzasina git ama

Olsun bana gore saydiklarin bile cok
Ne diyorum yerdeki degismis bezi ellemem ben diyor cisli bezi :-)
Allah erkeklerin eline düşürmesin valla ne bizi ne yavrularımızı :) benciller tek kendileri için yaşasınlar çok sinirliyim zaten daha fazla konuşursam kötü olacak 😂

Kızlar bebegim soğuk algınlığı olmuş.sürekli burnu tıkanıyor.aspiratorle sık sık açıyorum.çok iştahlı bi bebek değildi zaten iyice istahsizlasti.doktora da götürdüm.bebeklere özel sprey verdi.şuan endişeliyim ne yapmam lazım bilmiyirum.

Geçmiş olsun canım

Pamuk Panda Pamuk Panda e bebek kiyafetlerini ben de sevemedim canim. Civil i denemedim. Biz zibinlari, takimlari hep lcw ve koton dan aldiklarimizi kullandik rahat rahat. Hem fiyat acisindan da daha uygun . O yuzden 3-6 ayliklari yine lcw ve kotonun bebek kismindan bakarim diye dusunuyorum:)

Benim aklıma hiç gelmedi bakayım bende canım çok teşekkür ederim ☺️ İlk başta çok kaliteli doğal olsun dedim ama gerek yokmuş hemen küçülüyor bide sürekli kusuyor bazen kakası falan çıkıyor onun lekesi hiç çıkmıyor uygun fiyat dahamantıklı canım

Aslında düşünürsek devletin de bize yaptığı haksızlıklar var. Mesela kamu çalışanına süt izni ilk 6 ay 3 saat iken bize (özel) 1.5 saat. Haksızlığa haksızlık ile karşılık verelim ozaman değil mi 😂 Şaka bir yana el kadar bebek en azından katı gıdaya başlayana kadar bırakılmamalı bence, keyfi de almıyoruz ya raporu napalım..

Valla benim raporluk durumum yok ama elinizden geleni yapın rapor falan alın canım yazık bebeklerimize 2 -3 aylık bebek anneye muhtaç. Bide yok şu kadar çocuk yapın bilmem ne diyor Cumhurbaşkanı. Tamam yapalımda izin vermiyorsun kim emzircek bu çocuğu. Çalışmasan tek maaşla da bakamazsın çocuğa. Çok anlamsız söylenenler ve uygulananlar, herkes heyet raporu vs alıp 1 yıla kadar işe gitmiyor. Çalışanlar alsın raporunu hak falan değil duyar kasılmamalı bence.

Pamuk Panda Pamuk Panda ben bebek alışverişinde 3-6da almıştım bibaby bebetto ve caramell in ürünlerinden çok memnun kaldım 3üde özdilekte vardı yalovadakinde de vardır büyük ihtimalle pijama gibi durmuyorlar :))

Ayy canım Özdilek var burda ve ben yıllardır gitmedim 😀 hiçde aklıma gelmedi hafta sonu orayada bakayım çokiyi oldu söylediğin 🤗

Canim heryeree ayni burdada yok bebek kiyafeti satan yer lcw danda bakabilirsin biz kot mont hirka ust alt gomlek takim ceket aldik ucgun once buyuk olan magzasina git ama

Bakacağım canım çok teşekkür ederim bilgi için 😀

Ayy canım Özdilek var burda ve ben yıllardır gitmedim 😀 hiçde aklıma gelmedi hafta sonu orayada bakayım çokiyi oldu söylediğin
Benim kendimi kaybedip ilk bebek alışverişimi yaptığım yerdir😀ordakide büyük vardır bence nette de oluyorda mağazada çeşit daha çok.. bende uğrayacam yakın zamanda.. fiyatlar biraz kitikate gibi ama dışarı çıkarken giyeceklerini alıyorum ben pijamalarda genelde lcw ve e bebek falan civili bende beğenmedim.

Bu atak haftasından mı nedir öğlen saat 1 den beri uyumadı bebeğim :110: Ben de hortlak gibi oldum uğraşmaktan bayılacağım :( Neden böyle oldu yaa

Kızlar bebegim soğuk algınlığı olmuş.sürekli burnu tıkanıyor.aspiratorle sık sık açıyorum.çok iştahlı bi bebek değildi zaten iyice istahsizlasti.doktora da götürdüm.bebeklere özel sprey verdi.şuan endişeliyim ne yapmam lazım bilmiyirum.
Geçmiş olsun kuzum ya :(

Bizde ateş yok arada sırada ağlıyor sebepsizce canım

Tabiki vaktim bol oluyor haber veririm hatta istersen görüşebiliriz ❤️ Sanırım bizimki de kusmadan dolayı az kilo alıyor canım. İnşallah enfeksiyon çıkmaz canım

Anladım canım tabi riske atma

Teşekkür ederim canım bilgi için rotaya doktor 3. Ay dedi bakalım

Ya bunu bana bir doktor daha söyledi ama ben almadım 🤔 sen deneyecekmisin canım. Sütü midede muhallebi kıvamına getiriyormuş

Maşallah yakışıklıya 🧿

Dr brown kullanıyorum gerektikçe canım

Ben kavgadan beri 3 gündür yemek yapmıyorum ohhh rahatlık valla. Geliyor işten ekmek arası yiyor ağzını da açamıyor paşam hatasını biliyor Allah’dan. Sende biraz kendine mola ver herşeye koşamayız canım

Rapor al biraz uzat canım

Canım kıyafetleri ne marka alıyorsunuz ya 😀 ben ilk kıyafetlerini kitikate den almıştım küçüldüler. Bende yeni kıyafetler istiyorum h&m var bi aklımda. Burda e bebek ve çivili var hiç hoşuma giden bişey yok. Kitikateninde malları güzel fakat pijama gibi modelleri 😀 Yalova’da fazla bebek mağazası yok da.
Evet evet görüşelim ❤ bende kararsızım almakta kuzum bakalum

Allah erkeklerin eline düşürmesin valla ne bizi ne yavrularımızı :) benciller tek kendileri için yaşasınlar çok sinirliyim zaten daha fazla konuşursam kötü olacak 😂
Aynen öyle asi olduk bugün adam su saatte kadar içerde dizi izlemiş ateşini olctun mu diyorum yok ne rde onu bile yapmamış. Koltuktan totosunu kaldırmamış

Arkadaşlar merhaba. Benim bebeğim 29 günlük oldu hala sarılık gecmedi. Sizler ne yaptınız. Birde bizim kilo alımı basta olmadı. 2 haftadır almaya bssladı. Anne sütü veriyorum gündr 120 cc civarı da mama veriyorum 3500 hastane cıkısımız su an 3860 daha yeni doğum kilosuna ulaştık. Sorun olur mu acaba.

Canm odayı da nemli tutmaya çalış, ağzından nefes alıyorsa kurumasın daha çok rahatsız olur

Bizim 2. Ay aşımız 20 martta olacaktı ama bugün sağlık ocağındaki hemşire arayıp gelmeyin o hafta aşı yok dedi :( bir an önce olsun bitsin isterken daha da bekleyecekmişiz.. ülkenin bi yerinde yapılırken başka yerinde neden aşı yok deniliyor bu ne saçma bi sistem insan sinir olmadan duramıyor

Aynen öyle asi olduk bugün adam su saatte kadar içerde dizi izlemiş ateşini olctun mu diyorum yok ne rde onu bile yapmamış. Koltuktan totosunu kaldırmamış
O ne ki bizim bu sabah kontrolümüz vardı beyefendi uyanmaya tenezzül edip de gelmedi. Niye çünkü dün arkadaşlarına gidip pes oynamaktan erken dönüp de uyuyamadı haliyle kalkamamış. Bir de utanmadan döndüğümde soruyor nasılmış bebek diye. Dedim sen ne işe yararsın ya bi söyler misin. Sanki bekar sanki çocuğu yok da gece yarılarına kadar pes oynayıp uyuyor. Çıldırmama ramak kaldı kafam atıp atıp duruyor zor sabrediyorum o da şu bebeğimin hatrına.

Back
X