• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Gözün aydın canım çok iyi kilo alımı maşallah 🧿

Anladım canım bende alayım. Hamilelik ve öncesinde çok dinç bir insandım akşam yatar sabah 7 de kendim kalkardım. Şimdi hiç enerjim yok sürekli yorgunum ve sanki uyku yetmiyor gibi. O yüzden de denemek istiyorum.

Komedi ya gülsem mi ağlasam mı 😀 ben hiç sabırlı biri değilimdir. Herşey için olursa olur olmazsa olmaz mantıgındaydım. Ama kızımdan sonra sabrım çoştu ısrarla süt için herşeyi deniyorum kendime şaşıyorum
Benim de bu aralar sütüm azaldı nedenini anlamadım en azından kaliteli bi süt aldığından emin olmak istiyorum oğlumun o yüzden içim rahat. Doğumda çok kan kaybediyoruz üstüne uykusuzluk, yorgunluk eklenince kronik oluyor sanırım. Bir yerde okumuştum emziren annelerde süt üretimi de günde 1,5-2 saat spor yapılmış gibi kalori harcatıyormuş biraz da ondandır belki

Kızlar bebeğim bu hafta 2. ayını doldurucak. 2 gündür yeşil kaka yapıyor. Üşütme mi normal mi ki? Önceden de günde 1 kez az yapıyordu. Fazla emdiğinde olabilir normal diye biliyorum ama şimdi 2 gündür sürekli yeşil yapıyor. Böyle bir durum yaşayan var mı?
Yeşil kaka usutmeden veya alerjiden oluyormuş genelde. Bizde bir kaç gün yeşil çimensi kaka oldu sonra nokta kadar kan gördüm oyle başladı herşey .hiç ihtimal vermezdim ama alerjidenmis. İnşallah sizin ki daha hafif bir sebeptendir. Yeşil kaka çok oluyormuş çünkü doktor ilk etap da öyle söylemişti.sen bir takip et kakasını civiklasacak mi , kan olacak mı diye. Bir değişiklik olmazsa geçicidir muhtemelen

Yeşil kaka usutmeden veya alerjiden oluyormuş genelde. Bizde bir kaç gün yeşil çimensi kaka oldu sonra nokta kadar kan gördüm oyle başladı herşey .hiç ihtimal vermezdim ama alerjidenmis. İnşallah sizin ki daha hafif bir sebeptendir. Yeşil kaka çok oluyormuş çünkü doktor ilk etap da öyle söylemişti.sen bir takip et kakasını civiklasacak mi , kan olacak mı diye. Bir değişiklik olmazsa geçicidir muhtemelen
Bizde de ara ara yeşil oluyor kakası ama alerjide sürekli mi yeşil çıkıyor? Ben hep üşütmeye yoruyordum

Yani benim istahim hep acikti simdi de acik :)) kilo aliyorum canm ama pek etkisi yok sanirim hapın. 1 ay kullan bakalm farkedecek mi
benm de ıstah acık aslında kuzu ya zaten emzirdikce acıkmaamk ımkansız ama ıste belkı aldırma etkısı olur.dha da acar umudum o:(

Sabah 9’dan bu yana kızım toplasak 2 saat falan uyumuştur. Biraz gribal enfeksiyon başlangıcı demişti dün doktor.. Burnu tıkalı, ishali var :( sürekli ayaklarını karnına çekiyor, huzursuz ve arada ağlıyor. Gözünden uyku akıyor ama uyuyamıyor :( Doktor ilaca gerek yok, hafif boyutta anne sütü ile geçecektir dedi. Bebeğim de ben de çok yorulduk bugün :( Hala uyumadı ne yapmam lazım bilmiyorum yerine koyduğum an ağlamaya başlıyor

Canım geçmiş olsun iyisindir inşallah 🙏 valla ben süt arttırmak uğraşıp beceremiyorum 😀 onunla uğraşıyorum. Bebeğim ikinci ayında 600 gr almış onu dert ettim de. Bide akşamları sütüm yetmiyor. Böyle bi kısır döngü işte anne olmaya çalışıyorum 😂
Süt çayı içiyomusun canım humana?? Bir de booool yeşillik salata. Konuşmuşsunuzdur da fikrimi söyleyeyim dedim :) 2. Ayda benimki kaç aldı bilmiyorum açıya gidemedik, çarş gidicez inş ben de merak ediyorum

Benim de bu aralar sütüm azaldı nedenini anlamadım en azından kaliteli bi süt aldığından emin olmak istiyorum oğlumun o yüzden içim rahat. Doğumda çok kan kaybediyoruz üstüne uykusuzluk, yorgunluk eklenince kronik oluyor sanırım. Bir yerde okumuştum emziren annelerde süt üretimi de günde 1,5-2 saat spor yapılmış gibi kalori harcatıyormuş biraz da ondandır belki

Belki de dediklerin etkiliyordur beni canım. Hiç memnun değilim şu halimden 😢

Sabah 9’dan bu yana kızım toplasak 2 saat falan uyumuştur. Biraz gribal enfeksiyon başlangıcı demişti dün doktor.. Burnu tıkalı, ishali var :KK43: sürekli ayaklarını karnına çekiyor, huzursuz ve arada ağlıyor. Gözünden uyku akıyor ama uyuyamıyor :KK43: Doktor ilaca gerek yok, hafif boyutta anne sütü ile geçecektir dedi. Bebeğim de ben de çok yorulduk bugün :KK43: Hala uyumadı ne yapmam lazım bilmiyorum yerine koyduğum an ağlamaya başlıyor

Geçmiş olsun canım. Geçer inşallah

Süt çayı içiyomusun canım humana?? Bir de booool yeşillik salata. Konuşmuşsunuzdur da fikrimi söyleyeyim dedim :) 2. Ayda benimki kaç aldı bilmiyorum açıya gidemedik, çarş gidicez inş ben de merak ediyorum

Ay canım neler neler yiyorum içiyorum 😀 bi gün oluyor bigün olmuyor aradaki sıkıntıyı çözemedim henüz 😢

S skelebeks cok gecmis olsun
Pamuk Panda Pamuk Panda cocuk dr u dogumda bana demisti ki protein agirlikli beslen sütün kaliteli olur güzel kilo alir bebegin
Kaldi ki kilo alimi iyi demis sanirim dr sen niye kötü enerjiyle yok yetmiyor diyorsun sütünü

Ya bilmiyorum ki canım cahillik sanırım bi toparlayamadım kendimi. Protein almaya çalışıyorum ama yeteri kadar değil eti tavuğu balığı seven biri değilim çünkü 😢

benm de ıstah acık aslında kuzu ya zaten emzirdikce acıkmaamk ımkansız ama ıste belkı aldırma etkısı olur.dha da acar umudum o:KK43:
Zaten 60 adet var bi kutuda sanırım benim aldığım öyleydi her gece yatmadan önce bi tane içiyorum. Belki gece içtiğim için etkisini çok hissetmiyorumdur. Gece içmeye de hamilelikten alıştım çünkü gündüz içtiğimde kusuyordum hapın kokusundan. Şimdi öyle bir etkisi yok tabi almıyorum artık kokusunu o kadar ama iştah açıcıymış gibi gelmiyor bana pek :( sen gündüz dene istersen iştah açıyorsa uykuya denk gelmesin diye

Zaten 60 adet var bi kutuda sanırım benim aldığım öyleydi her gece yatmadan önce bi tane içiyorum. Belki gece içtiğim için etkisini çok hissetmiyorumdur. Gece içmeye de hamilelikten alıştım çünkü gündüz içtiğimde kusuyordum hapın kokusundan. Şimdi öyle bir etkisi yok tabi almıyorum artık kokusunu o kadar ama iştah açıcıymış gibi gelmiyor bana pek :KK43: sen gündüz dene istersen iştah açıyorsa uykuya denk gelmesin diye
Bende kullaniyorum gece aliyorum dedigin gibi aliskanliktan ama istah acmaz ya sanmam ben diyetisyene sormustum b12 istah acarmis var mi onun icinde var sanirim ama oyle sadece b12 ilaci gibi de degildir oranu

Sabah 9’dan bu yana kızım toplasak 2 saat falan uyumuştur. Biraz gribal enfeksiyon başlangıcı demişti dün doktor.. Burnu tıkalı, ishali var :KK43: sürekli ayaklarını karnına çekiyor, huzursuz ve arada ağlıyor. Gözünden uyku akıyor ama uyuyamıyor :KK43: Doktor ilaca gerek yok, hafif boyutta anne sütü ile geçecektir dedi. Bebeğim de ben de çok yorulduk bugün :KK43: Hala uyumadı ne yapmam lazım bilmiyorum yerine koyduğum an ağlamaya başlıyor
Çok geçmiş olsun :( kelin ilacı olsa başına sürermiş ya keşke bilsem nasıl uyutulduğunu, biz de işkence çektik bugün uyutana kadar, çok zor uyudu. Hemen atlatırsınız inşallah

Bende kullaniyorum gece aliyorum dedigin gibi aliskanliktan ama istah acmaz ya sanmam ben diyetisyene sormustum b12 istah acarmis var mi onun icinde var sanirim ama oyle sadece b12 ilaci gibi de degildir oranu
Evet ben de iştah konusunda bi farklılık hissetmedim ama belki gece aldığımız içindir. Benim tek başına b12 iğnesi kullandığım zamanlar da oldu da onda bile çok değişmemişti iştahım

İyi akşamlar kızlarrr lactamil ve imom latte kullanan Varmı bu ikisi vitamin desteği anladığım kadarıyla. Sütün kalitesini arttırıyormuş. Lactamilinde ayrıca çayı varmış sütü arttırıyormuş
İmom latte kullandim canim 60 adet oluyor icinde uc gundur kullanmiyorum bitti almadik daha

Acile gittigimde doktor cok sancisi oldugunda calpol ver agrisini alir dedi canim vermek istersen yarim olcek verebilirsin uyutur hem bu arada benimde sana tavsiyem battaniye icine yatir. Esinle sallayin cocuklari cok sakinlestiriyor normalde yapmani tavsiye etmem aliskanlik yapmamasi icin ama istisnai durumlarda birebir iyi geliyor

Bırakma steril etme işini ya kaynatacan ya da sterilizatöre girecek. Bize dr demişki içinde süt barındıran beslenme gereçleri risklidir mikroorganizma üremesi açısından.
İlk kızımda 15 ay biberon kullandım 15 ay steril ettim.
Süt pompası gereçleri kaynatınca bozuluyor evet ama makine bozmuyor ben hep koyuyorum
Kaynar suda bekletmek malesef steril etmiyor
Esim almaz artik birsey oldumu bizimde ondanimiz vardi bizimee bundanimiz vardi avent olmadan sut icmezdikvsvs laflar soyluyor simdi dersem bizde cok stiril ortamda buyuduk der :-)

Birde anne sutu bakteri uretmez saf suyla durulanmasi yeterli olacaktir dedi cogu kisi oyle biliyordumM ben

S skelebeks cok gecmis olsun
Pamuk Panda Pamuk Panda cocuk dr u dogumda bana demisti ki protein agirlikli beslen sütün kaliteli olur güzel kilo alir bebegin
Kaldi ki kilo alimi iyi demis sanirim dr sen niye kötü enerjiyle yok yetmiyor diyorsun sütünü
kuzum bence de bu dogru hersey gaz yapıyor dıye süreklı kırmızı et,tavuk balık vs yıyorum arada enerjı versın dıye pılav makarna bır de sebze yemekleri. Eşim ztn bahane arıyor hep mangal yapmaya et yemeklerı yapmaya fln benım de ısıme gelıyor tabı budurum. yani kısacası proteın kalıtesını artırıyor. yumurta da cok tüketıyorum

Back
X