2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
oh maşallah bız de 9dan sonra rahatız eşimle. rahatlık derken dınlenme amaclı tabi. bu konuda çok şükrediyorum alıştı diye. bu duzen hep boyle gitmez bozulur dıyor cok kişi. Neden bozulsın kı ben elımden gelenı yaptım kızıma gece gündüzü öğrettim o da ınsan ve gece uykusuna ihtiyacı var sımdıden de farkında. bu ınsanları anlamıyorum moral vereceklerıne köstek oluyorlar. tamam hasta olur diş cıkarma donemı olur uyumayabılır cok normal.ben bıle hastayken uyuyamam dogru duzgun. Ama sanmıyorum büyüüdükce hatta daha cok uyumayacakmı yanılıyor muyum canım
Benimki de 22.00-22.30 civari yatiyor gece uykusuna eger bi terslik yoksa. Ayni sekil benim cevremdekiler de 3 ayi bitsin degisecek gorceksin erken yatmayacak diip duruyorlar. Ben de senin onerdgn kitap dogrultusunda uykusunun arasinda bi sut veriyorum hix konusmuyorum vb. Niye degissin di mi. Dedigin gibi tabi ki dis cikaracaklar bi yerleri agriyacak o zamanlar bozukur ama sonucta tekrar eski duzenine doner iyilesince diye dusunuyorum

oh maşallah bız de 9dan sonra rahatız eşimle. rahatlık derken dınlenme amaclı tabi. bu konuda çok şükrediyorum alıştı diye. bu duzen hep boyle gitmez bozulur dıyor cok kişi. Neden bozulsın kı ben elımden gelenı yaptım kızıma gece gündüzü öğrettim o da ınsan ve gece uykusuna ihtiyacı var sımdıden de farkında. bu ınsanları anlamıyorum moral vereceklerıne köstek oluyorlar. tamam hasta olur diş cıkarma donemı olur uyumayabılır cok normal.ben bıle hastayken uyuyamam dogru duzgun. Ama sanmıyorum büyüüdükce hatta daha cok uyumayacakmı yanılıyor muyum canım
Doğru söylüyorsun canım kızım akşam 7 de uyurdu 2 yaşına kadar sonra 9 da uyumaya başladı 4 buçuk yaşında şuan 10 da uyuyor düzen kurarsan düzenli olur eleştirenler beceremeyenlerdir takma =)

bu kişiye gore degısıyo canım ozaman dogru veya yanlısı yok bence.. bnm malesef bır emzırmede bosalmıo 20,25dk emdıgı halde bde
Yani sutu az olan biri ikisinide verir yine yetmez mama vermek zorunda kalir sen tek gogsunle iki cocuk besleyebilirsin ama olmayincads olmuyor benim gogusler cok kucuk sutude pek yok gerci buyuklukle alakali degil diyorlar ama nerde kilolu iri gogsu olan bayan varsa masallah bebekleri tosun gibi istisnalar haric tabi :-)

evet canım seyde dıyordu kıtapta o bolume suan bakamıyrm ama ılk süt fazla alnca da karın agrısı olur djye ben degıstırmıyorum benım bıraz fazlaca gelıyor ya hemen bıtmıyor o bembeyaz olanı mecburr degıstırıyorum tracynın baska maddesıne uyuyorum ben de boylece galıba😋 ama o 3, 3,5saatte bır emzırmeyı onerıyor bn onu yapamyrm cunku kızım cokıctıgı halde emmek ıstıyor ve gercekten ac hıssedıyrm kusmuyor da fasla emse kusmaz mı. ben de o saat kısmnda uyamıyorum o kadına
Bi kaç gün uysan mesela 2 saatte emiyorsa önce 2 buçuk saatte sonra 3 saatte emzirebilirsin bi anda 3 saatte olmaz

Dogru yapiyorsun canim ebedemisti bir ogun sag diger ogun sol bile demedi bosaltana kadar emzir daha sonra diger gogse gec dedi tek seferdede doymazsa ki suan icin degil 6 7 aylik oldugunda iki gogsude vereceksin diye
Kalp kalp =)

Bi kaç gün uysan mesela 2 saatte emiyorsa önce 2 buçuk saatte sonra 3 saatte emzirebilirsin bi anda 3 saatte olmaz
denedım kuzum arkadasım dedı hatta bana aclıktan aglamaz artk dye ama kızım aglıyor zamnala yıne denerm bunu bazen duruyor 2saat sıkıntı olmuyor ama 3saatı hıc bulamadı

Yani sutu az olan biri ikisinide verir yine yetmez mama vermek zorunda kalir sen tek gogsunle iki cocuk besleyebilirsin ama olmayincads olmuyor benim gogusler cok kucuk sutude pek yok gerci buyuklukle alakali degil diyorlar ama nerde kilolu iri gogsu olan bayan varsa masallah bebekleri tosun gibi istisnalar haric tabi :-)
yok ben dr.larn onerdıgını soyluyorum mantıken olması gerekenı genelı de oyle yapıyor sen dogru olan demıssın ya 2kez veren yanlıs yapmyr onu demek ıstedım yetıp yetmemeyı demedım:))

denedım kuzum arkadasım dedı hatta bana aclıktan aglamaz artk dye ama kızım aglıyor zamnala yıne denerm bunu bazen duruyor 2saat sıkıntı olmuyor ama 3saatı hıc bulamadı
Bazı bebekler keyfini çıkara çıkara emermiş benim iki bebede cop cop emip bırakıyor hemen hiç öyle uzun emziremedim biraz emip biraz agulasa iyi olur aslında muhabbet etmiş oluruz

Doğru söylüyorsun canım kızım akşam 7 de uyurdu 2 yaşına kadar sonra 9 da uyumaya başladı 4 buçuk yaşında şuan 10 da uyuyor düzen kurarsan düzenli olur eleştirenler beceremeyenlerdir takma =)
çok canım sıkılıyorsürekli dıyorlar sımin kuzenının eşi kapıkomsum aıle apartmanıyız ya (!) bebegı dogdugundan berı uyumuyor sbahlara dek bunu dyenler onlar genelde ıster ıstemez annede kaygı yaratıyor bak neguzel sen ogretmıssın ve devam etmıs ınsallah bızım de devam eder aksı olsa da napalım banım canım o tabıkı uyumazsa uyımıcam dedıgın gb bunu bıle cekemeynler oluyor cevremızde

Kızlar bizim sonuçlarda alerji çıkmadı ama bizim şikayetleriniz hala aynı. Kakası yeşil, mukuslu bazen kanli ve ishal geliyor. Meme reddi kusma da var belirtileri alerji gibi ama alerji uzmanı alerji yok diyeti boz dedi. Bebeğim çok huzursuz dönemsel olabilirmiş ama çocuğun kakası normal gelmiyor ki . Başka bir doktora daha gidicem mecburen çok yoruldum ya bebisimi bir iyi görseydim :(

Bazı bebekler keyfini çıkara çıkara emermiş benim iki bebede cop cop emip bırakıyor hemen hiç öyle uzun emziremedim biraz emip biraz agulasa iyi olur aslında muhabbet etmiş oluruz
kız gecen gün ılkkez okdr net farkettıkı kızım benım onu besledıgımı vıdeoya aldım hemen allahım aav avv yapıp guluyor memeyı alıp bırakıyor dokunuyor ne kahkahalar ıcım gıtti eşime ızlettım gelınce o da cok duygulandı ıkıgundur bunu yapmadı ama hasta bıde keyfsız cokcok uzun emmedı bırkez uzun emdı bugun ben de hasta oldum basım catlıyor bogazım agrıyor burnum akıyor once kızımda basladı sonra bende ben yıne de sarılmamaya calısıyrm ona ama o hep gogsumu ıstıyor uyanıkken☹ gece gece dusa gırdım sacım tam kurumadan yattım sonunda olacagı buydu😅

çok canım sıkılıyorsürekli dıyorlar sımin kuzenının eşi kapıkomsum aıle apartmanıyız ya (!) bebegı dogdugundan berı uyumuyor sbahlara dek bunu dyenler onlar genelde ıster ıstemez annede kaygı yaratıyor bak neguzel sen ogretmıssın ve devam etmıs ınsallah bızım de devam eder aksı olsa da napalım banım canım o tabıkı uyumazsa uyımıcam dedıgın gb bunu bıle cekemeynler oluyor cevremızde
Benim en iyi yaptığım şey insanları takmamak eşim haricinde kimseyi duymam o da az konuşur zaten =)

kız gecen gün ılkkez okdr net farkettıkı kızım benım onu besledıgımı vıdeoya aldım hemen allahım aav avv yapıp guluyor memeyı alıp bırakıyor dokunuyor ne kahkahalar ıcım gıtti eşime ızlettım gelınce o da cok duygulandı ıkıgundur bunu yapmadı ama hasta bıde keyfsız cokcok uzun emmedı bırkez uzun emdı bugun ben de hasta oldum basım catlıyor bogazım agrıyor burnum akıyor once kızımda basladı sonra bende ben yıne de sarılmamaya calısıyrm ona ama o hep gogsumu ıstıyor uyanıkken☹ gece gece dusa gırdım sacım tam kurumadan yattım sonunda olacagı buydu😅
Biz daha banyolara geçmedik uykusuzluktan yıkılıyoruz akşamları =)

yok ben dr.larn onerdıgını soyluyorum mantıken olması gerekenı genelı de oyle yapıyor sen dogru olan demıssın ya 2kez veren yanlıs yapmyr onu demek ıstedım yetıp yetmemeyı demedım:))
Evet kuzumda bos memeyi versen ne olacak cenesi bosuna yorulacak herneyse emzirenler dusunsun benim cocuk makina :-) oldu

Allah bir kapı açar inşallah benim de cuma bitiyor rapor heyet arıyoruz bulabilirsek cok stresli bi süreç
Aynen öyle çok stresli. Ben bugün ve yarın için aile hekiminden rapor aldım. Çarşamba da kadın doğumcuma gideceğim o da 10ar günlük olmak üzere 2 kere verebilirim dedi. 3 hafta öteledim şimdilik sonrasında heyet almaya çalışacağım bakalım. Ne zormuş ya hem çalışmak hem bebek sahibi olmak :( Ama günümüz şartları da maalesef kadınların da çalıştırmasını gerektiriyor iyi bir geçim için

Hadi gozun aydin canim besin alerjisi falan yok ozaman dimi
Bende acaba buyudude ondanmi eskiye nazaran sut icimi azaldi doydugunumu fark ediyor diyorum ama kafa salliyor gunduzde uc saat vermiyorum 60 cc bitiremiyor yeni dogduklarinda bile iki saate 60cc verin diyorlardi bilmiyorum bakalim kilomuz ne olacak ucuncu ayi bekliyorum

gece 00 den sonra saat 08:00 kadar neladar sut iciyor hic saydin mi yada gunluk
Nekadsr iciyor kac cc oluyor
Canım bizde yoktu alerji şüphesi zaten sizin tahliller için demiştim:) gündüz bilmiyorum cnm ama dün gece 10buçuk gibi 60cc içti 11 gibi uyudu sabah 5e kadar 70cc içti sonra tekrar uyudu 8i biraz geçmişti 90cc mama yaptım hepsini bitiremedi . 2 gündür böyle ama ondan önce gece bir tane 70lik daha içiyordu 2 kere kalkıyordum yani..
😀🤗
Canım bebek 2 aylık olmuşsa ve kilodu standartlar içerisinde ise gece 4-6 saat uyanmaması normal uyandırma eğer 6 saati geçerse uyandır dedi doktorum. Malum sarılığımız vardı iki saatte bir ezmiyordum. Şimdi 12 de yatıyoruz 3-4 gibi ve 6-7 gibi kendi uyanıyor canım. Doktorda gündüz 3 saati fazla geçirme demişti. Uyguluyorum şuan
Sağol cnm bende bırakayım uyusun ozaman kilosu falan iyi çünkü.. gündüzleri 2-2buçuk saate acıkıyor 3saat olmuyor zaten
bızım de aralıksız 6,7saat oluyor dr gerek yok demıstı artık canım. bıde şu var mesela coknadir bazen sabaha karsı 2.yatırısmdam sonra 2saat sonra uyandgı oluyor ac olmadıgını anlıyorum gazdan uyanıyor gazını cıkartıp yatırıyorum fazla ca süt verırsem hepten uyuyamıyor gaz yapıyor herzaman aclıktannuyanmyor bebısler ama uzunnuyudugunda hemen emzırıyorum
Biz 2 gündür böyleyiz daha ilk gün 7 2. Gün 6saat uyudu 3buçuk 4 saatte uyanırdı normalde hem çok sevindim hemde acaba aç kaldımı diye üzüldüm bilemedim bende bırakayım o zaman kuzumu uyuyarakta büyür:) benimkide tekrar 2-3saat sonra uyanıyor gazı o saatlerde oluyor bir tek ama sütü de içiyor mutlaka
ben alacağım uyku arkadaşı canım çokçok faydalı. odasına alıstırmaya baslayınca alacagım 4.ayda baslamayı düşünüyorum odasına alıstırmaya once öğle uykularımızı orada yapacagım beslenmemızı de emzirme koltugumuza oturup orada yapacagım odasına alışssın uyku arkadasına da alısır zamanla sonra da tum uykuları orada uyusun ıstıyorum ve kaldır yatır yöntemıne baslıcam. busürecte arkadası ıyı gelır
Nasıl bişey düşünüyorsun cnm müzikli mi normal mi bende denemek istiyorum belki uyur ama dikkatini dağıtırsa diye de emin olamadım benim kız
Ben o istisnalardanım 😀 ama bnm kızımda tosuncuk mamadan galiba

Benim meraklı kızım kesin oynamaktan uyuyamaz o zaman:)) canım sen doktora gece uyandırmalı mı diye soracaktın sanki sordun mu ben uyandırmıyordum normalde 3-4 saat uyuyor kendi kalkıyordu. 2 gecedir 6-7 saat uyumuşuz kaldırıp doyurmalı mıyım bilemedim kontrolümüzde haftaya
Doktorum 4 5saati asmamak kaydiyla sikinti olmaz dedi kuzum ama benim kimin emmesi azaldı kilo alımı ondan olabilir. Çünkü normalde kaldırmayin diyor herkes

Kızlar bizim sonuçlarda alerji çıkmadı ama bizim şikayetleriniz hala aynı. Kakası yeşil, mukuslu bazen kanli ve ishal geliyor. Meme reddi kusma da var belirtileri alerji gibi ama alerji uzmanı alerji yok diyeti boz dedi. Bebeğim çok huzursuz dönemsel olabilirmiş ama çocuğun kakası normal gelmiyor ki . Başka bir doktora daha gidicem mecburen çok yoruldum ya bebisimi bir iyi görseydim :KK43:
Süt tazyikli gelince de ayni belirtileri yasayanlar var canim. Boyle bir durum var mi?

Back
X