2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Ya canım bilgi için teşekkür ederim. 2 kutu mamayı çöpe atmıştım çok yararlı bir bilgi.

Canım 3 ay kontrolümü. Doktor kilosuna azfalan dedi mi. Biz 2. Ayda 600 gr aldık 4300 olmuştuk . Bu ay kaç alacak merak ediyorum açıkcası 😔 bi ben 5000 gr mı göremedim grupda sanırım 😂

Canım. Öyle kafana göre alma aşıyı ya doktorunla yada sağlık ocağı ile görüş. Onlar sana bir tarih versinler ona göre al lütfen.

Canım az buldu ama 5700 Gr olması nedeniyle normalin bir tık altı dedi mama önermesi yapmadı senin kuzu kaç kilo doğdu

2 ay 19 gunluk canim. 18 gunde sadece 290gr almis galiba spiral ile alakali degil 1 hafta oldu cunku :( gece beslenmesi yapmiyoruz diye mi oysa ilk ay 1150 gr almisti ikinci ay 730 bu ay 500 u goremiycez galiba :/
Beninde ilk ay 1100 ikinci ay 660 a dustu kuzum. Dedim ya meme reddi var emmiyor aziciik emdiginide kusuyor hemen :( ins eskiye doner bebislerimiz

Cnm yaaa.
Sling kullanıyor musun. Evde kriz anında slinge takiyorum beraber sakinlesiyoruz. Sakinlesince de uyuyor hatun.

Dün uykuya dalamadi. Abisi gürültü yaptı benden bişey istedi fln derken bölündü hep uyku. Taktım slinge çıktık balkona. Abi çiçek suladi sakinlesti ben balkonu yıkadım bebe de slingde uyudu. Yarım saat içinde herkes mutluydu
Kanguruyu kullaniyorum bende.. hatta dun sitenin bahcesine de arabasiyla indirdim tur atalim uyusun diye. Soguk ve ruzgarli diye kanguruya cesaret edemedim. Yarim saat yurume sonucu 10dk uyudu araba durdugu gibi uyandi yine dalamadi bi daha

Aynen öyle 😲 zaten tutamıyorum ya valla anlamadım. Havalar güzelleşse yürüyüş yaparız en azından ya. Ya ben süt için yediklerimize inanmiyotum yani sağlıklı beslenmek önemli ama psikoloji ve su bence sütü yapan
kzuum tek kelimeyle katıldıgım bişey var ki *uyku* kızım ateslenınce gece uyumadım.gb bsy pek saat bası baktım atesıne ve o gun sütüm daha azdı. daha yumuşaktı göğüslerim uykuymuş ilk etapta süt yapan :( dedıgın gb su da çok mühim bence de evde, gittiğim yerlerde tupperla dolanıyorum su içmeyi çok sevıyorum Allahtan

Bizimki kucağımızdayken hastaneye göre yaklaşık 200gr eksik tartıyor bebişi.. acaba beni ne kadar eksik tartıyordur:KK43: doğumdan sonra 1buçuk kilom kalmıştı şimdiyse hızla artıyor kilocuklarım😕 ne kadar yersem yiyeyim sanki hiç doymuyor gibiyim sizde öyle misiniz. Hamileyken 1kase çorbaydı sadece akşam yemeklerim.. özüme geri döndüm galiba :KK70:
Hamileyken hic istahim yoktu benimde. Onvesinde de frenlemistim kendimi zaten. Ben 70kiloya cikmistim kpss ye hazirlanirken sonra 55e indim. Yuruyus ekmekgi azaltarak abur cuburu birakarak. Hamile kaldigimda 59 kusurdum iste simdi 66yim. Bogazim durmuyo doymuyorum bende. Zaten boga burvuyum normalde de musaitim hep kiloya

sizin kusma gecmedi mi canım ben yıldım bu kusmadan uyku egitimine gelince anneye rahatlık elbet ama zaten kaç yıl koynımuzda kokumuzla biz onun kokusuyla uyuycaz hiç kasmaya gerek yok ister memeyle uyusun ister sallanarak bebek bunlar robot degil güvenli baglanma için zaten 2 yasa kadar anneyle olmasını öneriyor adem güneş ben de katılıyorum :KK66:
Kesinlikle ben de katılıyorum. Adem Güneş önemli olan bebeğe ya da çocuğa davranış kazandırmak değil onu zaten zamanı geldiğinde ogrenecek, önemli olan duygusal dünyası diyor. Bir şeyler ogretmek adına iç dünyasına zarar vermeyin diyor. Nasıl mutluysa öyle.. Onlar mutlu olunca zaten biz de mutluyuz.

Gunaydin kizlar hayirli cumalar :KK200:
Pamuk Panda Pamuk Panda benim kirmizi degil normal rengine döndü. ama kırmızı olmasida normaldir daha com olmadi dogum yapali

Kizz sana var ya ne deyim bilemedim 38 bedenim diye üzülüyor🤨
Ben ne halt yiyim acaba 🙄🙄
Ben cok ugrastum zamaninda 15kilo verdim ama :) o yuzden. Bide benim yuzum kafam kucuk vucuduma gore boyumda uzun. İyice cikin bi goruntu oluyo bende :))

Suan 6010 gram. En son 60cmdi. Ayina gore kilosu cok iyi ama aylik almasi gereken kilonun en alt limitinde kaliyor bu ay. O canimi sikti :/ tarih hep tekrar ediyor oglumda yasadimlarim gozumun onune geldi emzirmek zor zanaat :/
Ama durun bize moral olacak bir haberi payalsacagim.

Bu kadin 42 yasinda ve tam 10 cocugu var bizimki de ne ki :KK70: sonuncusunuda emziriyor :KK70:
Canım bu kadının beli göbeği falan nerde :skandal:10çocukta böyle olunuyorsa bana 5te yeter başlayayım ben çalışmalara :KK70:

Kizlar biz kalca ult yaptik temiz bobrrklerdr hamileyken sikinti vardi oda temiz ama karaciger yaglanmasi cikti , 2 tup kan alindi 😟 cok agladi cocuk gastr. Diye bi bolume sira alip goturmemo istedi boyle bi durumla karsilasan var mi

dogru ya bu aralar burnu da hep tıkalı oluyor deneyeyim dediğini buhar makinası var aslında o da iyi oluyor onla da büyük paşa oynuyor 😕
Buhar makinası önermedi bize doktor. Alistirin öyle rahata kötü ortamlarda illeride sıkıntı çeksin dedi.saglik ocağındaki hemşire de önermedi.

Benimkode kirmizi hala canim

Sanırım normal 😀 bir an önce geçse bari ya canım sen Bursa’da mısın

Gunaydin kizlar hayirli cumalar :KK200:
Pamuk Panda Pamuk Panda benim kirmizi degil normal rengine döndü. ama kırmızı olmasida normaldir daha com olmadi dogum yapali

Kizz sana var ya ne deyim bilemedim 38 bedenim diye üzülüyor🤨
Ben ne halt yiyim acaba 🙄🙄

Ya canım sen şanslısın benim o çizgi kırmızı hala 😀 yaza kadar iyileşse bari

Sanırım günde 1 ekmekten fazla yiyorum 😂 4 öğün yemek atıştırdıklarımı saymıyorum bile 😀

Hamilelik öncesi kilomdan 2 kiloda verdim. Emzirdikten kilo veriyorum sanırım kuzenimde böyle çünkü oda emziriyor

Evet canım kırmızı benimkide hatta uyuşukluk devam ediyor ne zaman geçer bir fikrim yok bakamıyorum ben birde yaraya falan ilk 15. Gün bakmıştım mesela pansumanı falan eşim yaptı hep:)

Uyuşukluk yomda kırmızı durması hala biraz sıkıcı tabi normal mi değil mi bilmiyorum ama insan bi üzülüyor görünce canım

Canım az buldu ama 5700 Gr olması nedeniyle normalin bir tık altı dedi mama önermesi yapmadı senin kuzu kaç kilo doğdu

Canım benim kuzu 2990 doğdu 4. Gün 2700 oldu onu baz aldılar. İlk ay 1 kilo alıp 3700 oldu. 2 ay 600 gr alıp 4300 oldu.3. Ayı merakla bekliyorum canım.

Mama önermediyse iyi demek değil mi ki canın

Kiymetini bil canim valla eminim sende boyle biri oldugun icin esinde sana karsi naif ama bazi erkeklere ne yapsan bos. O yuzden dedim ya sabrini asla azaltma sana karsi ufak seyler icin. Ins Duan kabul olur :)
aynwn canım doğru dıyorsun yaş olarak da daha tecrübelisin benden tavsıyelerını dıkkate alıcam😍 yerim oğluşunu ya çok güzel amaa ben erkek çocuk cok severım yıllardır hayalımdı hep nedense oğlum olcak dıye hayaller kurdum odasını bıle secmiştim.ısım vs ama kızım oldu dıye de çok mutluyum şimdi tabi ılk ne duyarsan duy zaten eşit sevınırmıs ınsan 😍

Kizlar biz kalca ult yaptik temiz bobrrklerdr hamileyken sikinti vardi oda temiz ama karaciger yaglanmasi cikti , 2 tup kan alindi 😟 cok agladi cocuk gastr. Diye bi bolume sira alip goturmemo istedi boyle bi durumla karsilasan var mi
Küçücük bebebkte ne karaciger yaglanmasiymis ya ilk duydum gecmis olsun canim vardir bir çözümü illaki sıkma canini

Geçmiş olsun canım. İnşallah ciddi bir şey değildir çabucak geçer.

Oğlum kesinlikle sallanmadan uyumuyor ya. Yani ilk uykuya geçişte değil sadece nerdeyse tüm uyku boyunca hafif sallanmak istiyor. Durunca hemen uyanıyor uyusa da başından ayrilamiyorum büyük oğlum da oyun istiyor. Yetişemiyorum çocuklarıma yetemıyorum :/

Hanimlar size sutum konusunda danismak istiyorum. Benim kizim gun icinde cok emen gece pek kalkmayan bir bebek. Kendi uyku duzenini kendi olusturdu bidik. Kilo alimi 2 ay cok iyiydi sonra hiç tartmadim benim tartim var bugun tartacagim. Ama gun icinde cisli kakali bez 6 falan oluyor ortalama. aksama dogru huysuzlugu acaba sutun eskisi gibi tazikli gelmemesindenmi? Cunku hep oyle bol geliyordu. Simdi aksamlari biraz azaliyor hem mirena taktirdim hemde hafif hafif kanamalarim var. Regl donemindede sut miktarinda azalma olur diye biliyorum asamlarida zaten gunduz gibi olmuyor.sizce Bir iki gun daha beklesem mi spirali cikartmak icin?
Bence gazdandir. Akşam üzeri gaz kaka sıkıştırıyor benimkinide
Benimde gevşemişti göğüsler iki gündür ıspanak yemeği yiyorum çok iyi geldi. Dene istersen.

Back
X