- 20 Mart 2018
- 1.337
- 1.359
- 83
- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #38.221
Kaç dakika bekletiyorsun canımİster ayrı ayri ister bir arada yap canım ben 1 kupa için 1 cay kaşığı rezene 1 cay kaşığı kimyonu kaynamış suda bekletip iciyorum
canm gençler genellikle bilinçli hep bu kv de yaşlarından çıkıyor sıkıntı komşumda o yaşlarda zaten genç bi komşum var asla elini sürmez beşiğinden bakıp gider.Allah korusun yavrularımızı böyle dengesiz insanlardan bundan sonra kedi gibi tırnaklarımı çıkaracam :)Ay aman iyi bari. Emerken yapıyor onu zaten sadece. Özellikle de gece uykusunda, artık uykusuzluktan halsiz düşüp de birkaç saat kesintisiz uyuduysa çok acıkıyor. Hızlı hızlı çekiyor sütü, onu yutmaya yetişemiyor diye düşündük biz de.
Ben genelde biri gelince emzirmeye başlıyorum. Kimse kucağa istemiyor. Zaten yaşadığım şehirde kimsem yok. Gelen çok yakın arkadaşlarım da çocuğun öpülmemesini bilecek bilinçte çok şükür. Lakin kv sürekli öpülmemesi konusunda konuşmama rağmen pek hassas değil. Geçen gün çocuğun altını değiştirdim yatak odasında, çocuk yatağın üstünde, mutfağa gittim bir şey bırakmaya. Dönerken gördüm, bana göstermemek için ben yokken yapıyor onu da anladım, çocuğun suratının üstüne eğilmiş seviyordu, muhtemelen öpmüştür de. Suratı resmen yapışıktı yani. Ben bile öpmüyorum çocuğu yanaklarından, kırmızı kırmızı benekler dolu zaten. Boynundan ya da ensesinden öpüyorum daha güzel kokuyor zaten :)
Geçen gün aşıdan gelince 'hemşire yüzündeki kızarıklıklar için öpmeyin dedi' falan diye de bir şey uydurdum ama yok etki etmiyor. Bir de anlatıyor bana komşusunun çocuğu öpmekten sıkıntı yaşamış hastanede yatmış diye. Çok küçük onlar öpülmez ki onlar, çok hassas, hasta olur falan diyor. E be arkadaş madem sen niye nefesini soluyosun yavrumun üstüne anlamıyorum. Öyle düşüncesiz bir insan da değildir ama dayanamıyor herhalde. Sürekli de konuşuyoruz bu konuyu. 10 güne gidecek zaten hadi diyorum sabret. Bir şey olmadan yollasak herkesi evine de rahatlasak.
Allah bir daha böyle korkular yaşatmasın canım. Çok üzüldüm okurken. Evlatların ayağı taşa değmesin, insan ne çok yıpranıyor. Benim kızım da 3 yaşında geniz eti ve kulak tüpü ameliyatı olmuştu. 1 saat beklemiştik çıkmasını ve 1 saat benim ömrümden 10 yıl götürdü çok rahat. O kadar basit bir şey bile, adı ameliyat olduğu ve anestezi aldığı için bizi nasıl yıpratmıştı. Allah beteriyle sınamasın kimseyi.
ay ben çekiniyorum ya kaç çocuk anası oldum hala bi çekingenlik var,yinede bir tanesini yazayım hadi. Her emzirmede yeter emzirme midesi büyümesin,kusar,çok emzirdiğin için kusuyor,bebeği şişirmeye mi çalışıyorsun,emzirme kusarsa üstü kirlenir diyo yani bir.iki gündür değil doğduğundan beri ki benim bebeği herkesten çok emzirmem gerektiğini düşünmesi lazım ona rağmen saat te yada 2 saatte emzirdiğim halde kadın resmen takmış bebeği emzirmeme,hiç karşılık vermiyorum ama içimden saydırıyorum hep açıklama yapardım anne çok emzirmiyorum diye en son hiç cevap vermedim anlasın diye,söyeceksen oğlana söylede az yesin 100 kilodan fazla eşim ve onada hep aman oğlumun tabağına şunu da koy bunuda ona ayır yemeğin yanına şunu koydun mu sakın ekmeksiz yeme kasların gider diyo offfd offf bunlar adama kafayı yedirtir en iyisi yurt dışında kimse olamadan büyütmekKiz ben kv ismini bile yazdım buraya okursa okusun belki kendine çeki-düzen verir. Hepsini bana verin cok gıcığım hepisine zaten
hahaha manyak karı onuda anlamış aslında ben olsam bidaha asla gelecem demezdimEn nefret ettiğim sey. Bende kimsenin bebeğini öpmedim hep kokladım. Ama millet cok anlayışsız. İçim gidiyor ama bir sey diyemedim lakin birinin kalbini kurcam ama bakalım kimin. Hele bi komsu hiç sevmiyorum kadını gelicem diye tutturdu hep bahane bulduk en son anneme demiş. Bende hastalık yok korkmayın uçuğum vardı gecti demiş. Ya kadın beni çıldırtacak sanki kucağına vericem de
En iyisi bizim gibi küsmek :) cok rahatım yeminle. İlkten cok üzülmüştüm şimdi oh misay ben çekiniyorum ya kaç çocuk anası oldum hala bi çekingenlik var,yinede bir tanesini yazayım hadi. Her emzirmede yeter emzirme midesi büyümesin,kusar,çok emzirdiğin için kusuyor,bebeği şişirmeye mi çalışıyorsun,emzirme kusarsa üstü kirlenir diyo yani bir.iki gündür değil doğduğundan beri ki benim bebeği herkesten çok emzirmem gerektiğini düşünmesi lazım ona rağmen saat te yada 2 saatte emzirdiğim halde kadın resmen takmış bebeği emzirmeme,hiç karşılık vermiyorum ama içimden saydırıyorum hep açıklama yapardım anne çok emzirmiyorum diye en son hiç cevap vermedim anlasın diye,söyeceksen oğlana söylede az yesin 100 kilodan fazla eşim ve onada hep aman oğlumun tabağına şunu da koy bunuda ona ayır yemeğin yanına şunu koydun mu sakın ekmeksiz yeme kasların gider diyo offfd offf bunlar adama kafayı yedirtir en iyisi yurt dışında kimse olamadan büyütmek
İnsan yüzsüz olunca böyle oluyor iştehahaha manyak karı onuda anlamış aslında ben olsam bidaha asla gelecem demezdim
Bende akşamları ayakta sallıyorum kolumda derman kalmıyor çünkü üzülme yalnız değilsin:) yapmak bişey yok bi süre sallanacak sırf biraz uyusun diye
03.42 bu saate kadar uyumuş olmanın sevincini yaşayıp bir yandan da bebe beşiği saklarken(sallamaya karşı biri ben ) birden ahh canıımm diyip sevincim yarım kaldı Allah kolaylık versin kelin ilacı olsa kendi başına sürermş susacaksa ayakta bile sallarm şükür ki iki gecenin ardından bugün iyiyiz
Allah kolaylik versin baska caren kalmamış nr yaparsın hafif hafif sallarsan birsey olmaz inşallah canım. Ki sende bilinçli annesin nazik nazik salıyorsundur. Benimki memeyle bir sure cebellessede canımı baya acitsada bir süre sonra sakinliyor Allahtan. Hic birşey yapmadsn uyumak bizdede mümkün değil sakinken bile bende cok ozeniyorum kendj kendine besiginde yatan pışpışlama ile yatan bebelere
Ah canım ya vicdan yapma lütfen kolik bebekler gerçekten çok zor oluyorlar hele o krizler insanı mahvediyor o anki çaresizlik insana her şeyi yaptırıyor bende sallıyorum krizlere girdiği zaman normalde emzirir pışpışlar yatağına koyarım ama bazen de sallamak durumunda kalıyorum çünkü ağlamaktan kıpkırmızı oluyor sesi içine kaçıyor resmen o öyle heder edince kendini her şeyi yapıyorum mecbur o yüzden hiç üzülme bi 3 aylık olsunlar yaz gelsin hallederiz bu işi de şimdilik böyle idare edeceğiz artık :))
Amin canm.cumlemzn evltrninrbbm.korusun iyi insanlrla karsilastrsnAy aman iyi bari. Emerken yapıyor onu zaten sadece. Özellikle de gece uykusunda, artık uykusuzluktan halsiz düşüp de birkaç saat kesintisiz uyuduysa çok acıkıyor. Hızlı hızlı çekiyor sütü, onu yutmaya yetişemiyor diye düşündük biz de.
Ben genelde biri gelince emzirmeye başlıyorum. Kimse kucağa istemiyor. Zaten yaşadığım şehirde kimsem yok. Gelen çok yakın arkadaşlarım da çocuğun öpülmemesini bilecek bilinçte çok şükür. Lakin kv sürekli öpülmemesi konusunda konuşmama rağmen pek hassas değil. Geçen gün çocuğun altını değiştirdim yatak odasında, çocuk yatağın üstünde, mutfağa gittim bir şey bırakmaya. Dönerken gördüm, bana göstermemek için ben yokken yapıyor onu da anladım, çocuğun suratının üstüne eğilmiş seviyordu, muhtemelen öpmüştür de. Suratı resmen yapışıktı yani. Ben bile öpmüyorum çocuğu yanaklarından, kırmızı kırmızı benekler dolu zaten. Boynundan ya da ensesinden öpüyorum daha güzel kokuyor zaten :)
Geçen gün aşıdan gelince 'hemşire yüzündeki kızarıklıklar için öpmeyin dedi' falan diye de bir şey uydurdum ama yok etki etmiyor. Bir de anlatıyor bana komşusunun çocuğu öpmekten sıkıntı yaşamış hastanede yatmış diye. Çok küçük onlar öpülmez ki onlar, çok hassas, hasta olur falan diyor. E be arkadaş madem sen niye nefesini soluyosun yavrumun üstüne anlamıyorum. Öyle düşüncesiz bir insan da değildir ama dayanamıyor herhalde. Sürekli de konuşuyoruz bu konuyu. 10 güne gidecek zaten hadi diyorum sabret. Bir şey olmadan yollasak herkesi evine de rahatlasak.
Allah bir daha böyle korkular yaşatmasın canım. Çok üzüldüm okurken. Evlatların ayağı taşa değmesin, insan ne çok yıpranıyor. Benim kızım da 3 yaşında geniz eti ve kulak tüpü ameliyatı olmuştu. 1 saat beklemiştik çıkmasını ve 1 saat benim ömrümden 10 yıl götürdü çok rahat. O kadar basit bir şey bile, adı ameliyat olduğu ve anestezi aldığı için bizi nasıl yıpratmıştı. Allah beteriyle sınamasın kimseyi.
Bnde pusetinde salliyrm.haff haff olmadi salincgmz vr onda salliyrm olmadi ana dizi vr onda olmadi besgnde besik moblya birz agr geliyo en son care beskde salliyrm kizimda sallma isini bir yasnda birktk esim sagolsn uyku egtmi vermsti ondan umitliym bi yasna kadar sallaruk ne edek cocuklr cigirmasndaBir şey itiraf edeceğim açılın
Saat 2.36 ve ben şu an kızımın krizi tutmasın diye koydum ayağıma sallıyorum
Biliyorum güzel bir şey yapmıyorum ama ağlamaya başlayınca saatlerce susmadan ağlıyor. Emmiyor, kucakta durmuyor, kendini arkaya arkaya atıyor, sesi kısılıyor ve çatallaşıyor bağırmaktan. Çok hırpalıyor kendini diye deneyeyim dedim ve şu an tıslaya tıslaya hafif uyuyor gibi ama en azından ağlamıyor.
Günlük belli bir kriz süresi var ve genelde akşam 9-12 arası geliyor ama bu akşam ara ara emzirerek-az ayakta-çoğunlukla kucakta hafif pışpışlayarak uyuttum ve ağlamadan atlattırdım o saati. 2'ye çeyrek kala uyandı emdi, uyur dedim uyumadı 2 dk pıs pıs kundağını çözmeye çalıştı ve bastı yaygarayı. Eyvah dedim uyumayacak. Kucağıma yatırmaya çalıştım, ayakta gezdireyim dedim olmadı çığlık kıyamet bağırınca en son dedim dur bakalım sallayınca susacak mı. 5 dk kadar direndi uyumamak için ama şu an sakin sakin yatıyor.
Evet ayakta sallamak iyi değil ama napim kızlar akıl verin, o öyle sesi kısılana kadar bağırınca inanın amuda kalk evi gez deseler yapacağım, öyle çaresiz bırakıyor. Hiçbir şey susturmuyor saatlerce bağırıyor hiç kesilmeden.
Aramızda hiç sallamadan yatağında (emzirmeden hatta) uyutmayı başaranlar var, onları tüm samimiyetim ile gönülden tebrik ediyorum ama benim çocuklar 4 ay kolik krizleri ile beni bitiriyor, yaşam enerjim sönüyor valla çaresizlikten. Ne işe yararsa onu yapmak zorundayım şu an, kendini hırpalarken onu izleyemiyorum karşıdan. İlk kızım da bir süre kendini böyle ayakta sallatmıştı, sonra kendi istemedi, bıraktık. Hiçbir bebek sonsuza kadar kendini sallatmaz herhalde, şu ilk 3-4 ayı atlatsak sonrası daha kolay olacak inşallah.
Evet şimdi ayakta sallayan varsa itiraf etsin ve beni bu doğruyu yapmıyor olmanın verdiği vicdan azabı ile yalnız bırakmasın. Varsa bunun yerine yapabileceğim kriz anı kurtarıcısı, onu da diyebilirsiniz. Hazır daha alışmamışken ayakta sallanmaya, onu koyalım yerine.
Çenem düştü evet gece gece, bitti bu kadar
Bnde pusetinde salliyrm.haff haff olmadi salincgmz vr onda salliyrm olmadi ana dizi vr onda olmadi besgnde besik moblya birz agr geliyo en son care beskde salliyrm kizimda sallma isini bir yasnda birktk esim sagolsn uyku egtmi vermsti ondan umitliym bi yasna kadar sallaruk ne edek cocuklr cigirmasnda
5-6 dk ama bazen 10 dkya buluyor birseylere dalıncaKaç dakika bekletiyorsun canım
Manyak kadın ac burakacak çocuğu kendiyle bir tutuyor çocuğu. Bu bnm kpin bebek sürekli mi emiyor demesi olayina dönmüş. Kesinlikle herkesten uzak olacaksin ki kafan her acidan rahatlayacak.ay ben çekiniyorum ya kaç çocuk anası oldum hala bi çekingenlik var,yinede bir tanesini yazayım hadi. Her emzirmede yeter emzirme midesi büyümesin,kusar,çok emzirdiğin için kusuyor,bebeği şişirmeye mi çalışıyorsun,emzirme kusarsa üstü kirlenir diyo yani bir.iki gündür değil doğduğundan beri ki benim bebeği herkesten çok emzirmem gerektiğini düşünmesi lazım ona rağmen saat te yada 2 saatte emzirdiğim halde kadın resmen takmış bebeği emzirmeme,hiç karşılık vermiyorum ama içimden saydırıyorum hep açıklama yapardım anne çok emzirmiyorum diye en son hiç cevap vermedim anlasın diye,söyeceksen oğlana söylede az yesin 100 kilodan fazla eşim ve onada hep aman oğlumun tabağına şunu da koy bunuda ona ayır yemeğin yanına şunu koydun mu sakın ekmeksiz yeme kasların gider diyo offfd offf bunlar adama kafayı yedirtir en iyisi yurt dışında kimse olamadan büyütmek
Çok tuaflar yenidoğan bebek ne zaman isterse meme verilmeli sana emzir Kizim bebek doysun beslensin demesi gerek gerçekten tuaflar ya.ay ben çekiniyorum ya kaç çocuk anası oldum hala bi çekingenlik var,yinede bir tanesini yazayım hadi. Her emzirmede yeter emzirme midesi büyümesin,kusar,çok emzirdiğin için kusuyor,bebeği şişirmeye mi çalışıyorsun,emzirme kusarsa üstü kirlenir diyo yani bir.iki gündür değil doğduğundan beri ki benim bebeği herkesten çok emzirmem gerektiğini düşünmesi lazım ona rağmen saat te yada 2 saatte emzirdiğim halde kadın resmen takmış bebeği emzirmeme,hiç karşılık vermiyorum ama içimden saydırıyorum hep açıklama yapardım anne çok emzirmiyorum diye en son hiç cevap vermedim anlasın diye,söyeceksen oğlana söylede az yesin 100 kilodan fazla eşim ve onada hep aman oğlumun tabağına şunu da koy bunuda ona ayır yemeğin yanına şunu koydun mu sakın ekmeksiz yeme kasların gider diyo offfd offf bunlar adama kafayı yedirtir en iyisi yurt dışında kimse olamadan büyütmek
Canım ilk oğlumda asla sallamak yok fakan diyodum hiç sallamadım da .Ama öle zamanlar oluyordu ki uykuya geçemediği her seferinde kendime kızdım neden sallamadım diye.Bence sallamak çok iyi bunu sallıcam eskiden bizde öyle büyümüşüz boşver .Allahım yaşasın yalnız değilmişim
Çok sarsmıyorum zaten hafif hafif sallıyorum. Çocuğun kafasının hareket etmemesine dikkat ediyorum. İnşallah gazlar falan bitince rahatlarız.
Canım bebek emiyor ki boşalıyor gögüslerin.Dengesizlikler normal bukada takılma süt mevzusuna .Kızlar bu sütün bazen az bazen çok olmasının sebebi nedir. Dün ne kadar sevindim bol diye. Ben silikon uçla emzirdim ya içi ful dolıuordu emerken. Bugün süt dipte görünüyor niye acaba. Dün akşam yok gibi geldi korktum sağdım 70 ml çıktı. Acaba bana mı öyle geliyor. Bu arada daha sağsam vardı galiba. Anlamadım. Bebeğim de çok kuvvetli emmeye başladı. Göğüslerim acıyor dünden beri. Acaba hepsini içine mi çekiyor ben göremiyorum.
yalnız olduğuma çok sevindim şu anManyak kadın ac burakacak çocuğu kendiyle bir tutuyor çocuğu. Bu bnm kpin bebek sürekli mi emiyor demesi olayina dönmüş. Kesinlikle herkesten uzak olacaksin ki kafan her acidan rahatlayacak.
Canım dönem dönem değişiyor ya bende de aynı daha düne bir kaç gün sütüm var ama az dı aksam da bıranda cogaldi suan da iyi durumda bıraktı hafta güzel sütlü geziyoruz sonra 3/4 gün süt az az oluyor gögüs terbiye mi oluyor demişti burdakı bir arkadas galiba öyle bişey oluyorKızlar bu sütün bazen az bazen çok olmasının sebebi nedir. Dün ne kadar sevindim bol diye. Ben silikon uçla emzirdim ya içi ful dolıuordu emerken. Bugün süt dipte görünüyor niye acaba. Dün akşam yok gibi geldi korktum sağdım 70 ml çıktı. Acaba bana mı öyle geliyor. Bu arada daha sağsam vardı galiba. Anlamadım. Bebeğim de çok kuvvetli emmeye başladı. Göğüslerim acıyor dünden beri. Acaba hepsini içine mi çekiyor ben göremiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?