- 8 Aralık 2014
- 1.735
- 2.292
- 333
- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #38.181
keşke emzik alsa .sende rahatlarsın .En azından gögüslerin dolar 2saatte bir emzirirsin.Sıpa bak sen .Canım gazdan yapıyor ya.Kuzum adam memeden ayrılmıyor ben düşünmemiştim bunu büyük ihtimal ondan. İlla meme agzinda olacak zaten saat basi bez değiştirir olduk. Memelerimi gorsen artik aglayarak emziriyorum kanlar akıyor şöyle 2 saate bir emse belki düzelecek. Bu emmeye güzel kilo alsa bari cok iyi olacak
canım kesinlikle desitin mor olan .Bizimli aşırı pişikti kanıodı.Sudocream halt etmiş bişeye yaramadı.Altını sildiğinde pamukla havayla kurusun hemen kapatma.bi de pisik kremi sorcam kizlar.bebisin poposu tam ic kismi baya kizardi ya kotu oldu. bepanthen ve sudocreme kullandim hani hala kizarik.bazen suyla siliyorum yag ile siliyorum ve gun asiri banyo yaptiriyorum.farkli krem kullanip memnun olaniniz var mi?
canım çok sık kaka yapması tetiklioyor. Kaka sayısı azaldığında daha iyi olacak .Ben sleepy kullandım molfix ve prima öok kötü bunun dokusu bile yumuşacık keainlikle tavsiye ederim.Benim ki ciddi bi pişikti her silmemde kan oluodu pamuk bide desitin tabi .Aynj sorun bizdede var 3 gündür geçmiyor 3 bez 2 pişik kremi mustela ve bepantol degistirdim sürdüğüm zeytinyağı ve kantoron yagini soylemiyorum bile banyo yaptiramasam bile poposunu yıkıyorum günde 1 kez ve saatte bir alt degistiriryorum kötü olmasin diye. Bu arada 3 marka bez değiştim aceba bezden mi diye prima pempers molfix ama bana misin demedi hala bende kara kara düşünüyorum ne yapsam diye. Çözüm bulursan yaz banada
yaa insanlar azcık bilinçli olsa.Eşimin akrabası bebeğe nefes bile vermezler kayınvalidem hele çok hassas .Su gibi bebekler der.Yani koklamıo bile nefesim gelecek diye yüzüne .Biz ama bayagı agzını burnunu yalaıyoruzdirek öpmemi diyeceksin canm ben çekiniyorum birşey demeye şimdi eşiimle payalştım oda bana kızıyo nedemek çekinmek bebekten önemli mi nasıl öptürüyorsun diyo,haberlerde görmüş bi bebek öpülmekten dolayı engelli olmuş,off ya insanlar az düşünceli olsada biz düşünmesek bu kadar
Ay canim uykusuzluk bi yandan 5 yasinda oglum kiskanclik bi yandan isguc eklenince yanlis yazmisim:)
valla doğru demişsin neyini hoplatıyorsun bu eski kadınlarında ayarlarının bozulduğunu düşünüyorum artık,benim kv deyi de yazsam iyi olurda anam okurlar falan diye korkuyorum kv delere bi ayar oldum ki sormaSöz konusu bebeğim olunca asla taviz veremem kim olursa olsun. Hele o kadının yaptığı tam terbiyesizlik baska birsey değil. Kesin bir hışımla kadının üstüne hoplarmışım yani.ki düşün kp sevecek baba ellerini yıkadın mi diyorum yika öyle al çocuğu diyorum birşey diyemiyor. Düşün kv benle konusmuyor dün kızdım kendisine bebeği alıp hoplatiyor o hoplatilacak cocuk mu dedim beyni tam gelismedi nazik davran dedim. Konusmazsa konusmasin bebeğimden önemli degil kaldi ki ben opmeye dokunmaya kıyamıyorum. Valla ben gibi relax birisi annelik piskolojisiyle böyle korumacı olduysa diyorum.
Canim.bizzat beni anlatablrsn daha oncede yazmstm ilk kizimda kimin oldgnu bilmedgmz.bir ucuklu . Gorunen ucuguda olmayablr bi hafta yumurtlama suresi varms ucuk virisnn buyukle ricin cok.basit bebekler icin cok vajim.bir tablo olustrabln viruslu biri benim ilk yavrumu opmus yada koklamisti ten temasi olmasi yeterli opmesi bile.sart degil bir aya yakin hastnede kaldik o kadr kotu seyler yasadik ki immun sistemi alt ust olmustu degil opmek ben ayni odada bile bulundrmuyorm.kimseyi. merk eden telden resmne bakablr ben.o zamanlar ne yasadgimi.unutmuyrm ve bu konuda cok.katiyim kimse yanasmiyor bu yuzden.en.mantklisi misafrnz kim olursa olsn yanina bebek.getrmeyn bebegnzi uzaktan besgndyken gorsnler yada teline baksnlarKızlar bebeğinizi öpenler oldu mu nasıl tepki veriyorsunuz dün den beri kendi kendimi yiyorum niye bişey diyemedim diye şöyle ki komşum güya bebeği sevmeye gelmiş yanağını öptü boynunu öptü tekrar tekrar tekrar defalarca hiç durmadan ben bebeğimi öpmeye kıyamzkenya anlamıyorum ben yeğenlerimi bile öpmeye çekinirim.bi başkasının değil bebeğini çocuğunu bile öpmem neden öpersiniz minicik bebeği,bana birşey deyin bidaha olursa ne diyeyim
helal olsun böyle bilinçli insanlara tebrik ederim ne kadar düşünceli bir davranış.Bende anne olarak tutamıyorum kendimi dişlerimi sıkıyorum artık öpmemk sıkmam için ama en fazla minik minik öpüyorum kafasındanyaa insanlar azcık bilinçli olsa.Eşimin akrabası bebeğe nefes bile vermezler kayınvalidem hele çok hassas .Su gibi bebekler der.Yani koklamıo bile nefesim gelecek diye yüzüne .Biz ama bayagı agzını burnunu yalaıyoruzçok tatlı öpmeden duramıyorum.
çok geçmiş olsun canm yazık ya kıyamam,valla kimsenin bebeğini ne alırım ne öperim bayanda sağolsun sevmeye gelmiş müsaitmisin bile demeden buyur etmeden girdi içeri kucağımdaydı zaten aman bunu sevmeye geldim diyerek aldı dengesiz ama artık tepkimi koyarım canm Allah korusun böyle bi durumu onlar kırılacak diye yaşamayalımCanim.bizzat beni anlatablrsn daha oncede yazmstm ilk kizimda kimin oldgnu bilmedgmz.bir ucuklu . Gorunen ucuguda olmayablr bi hafta yumurtlama suresi varms ucuk virisnn buyukle ricin cok.basit bebekler icin cok vajim.bir tablo olustrabln viruslu biri benim ilk yavrumu opmus yada koklamisti ten temasi olmasi yeterli opmesi bile.sart degil bir aya yakin hastnede kaldik o kadr kotu seyler yasadik ki immun sistemi alt ust olmustu degil opmek ben ayni odada bile bulundrmuyorm.kimseyi. merk eden telden resmne bakablr ben.o zamanlar ne yasadgimi.unutmuyrm ve bu konuda cok.katiyim kimse yanasmiyor bu yuzden.en.mantklisi misafrnz kim olursa olsn yanina bebek.getrmeyn bebegnzi uzaktan besgndyken gorsnler yada teline baksnlar
Aynen ya madem evlendirmesinler bence bunlar kocalarından değer görmedikleri için böyleler en azından benim kaynana. Yine görmüi bak eşin canım görüpte bişey demeyenlerde var. Keşke bize de vermeselerdi 5 kuruş ta karışmasalardı :))Oglunu paylasamiyorsa hic elin kapısına gidip kız istemeyecekler o zamn. Yok canım sansli falan değilim onunda illa gözüne sokulacak ki birşeyler ha tamam diyecek haklisin bizimki harbiden hic birseye karismadi hakkını yemiyeyim cebinden 1 krş çıkmasın diye:)) onuda çok gec anladim oda benim salakligim oldu ne yaparsın
Kirilan kirilsn canm ya kimse evlatlardn degerli.degil allah korusun hastalansa bisiy olsa sen cekiyosun kimseden fayda gelmiyor biz oyle seyler yasadikki esime sat evi bul artik su hastalgn caresni nerde hangi doktr varsa oraya gidelm diye cok agladgimi biliyorm adini sanini bilmedgmz hastaliklarla bogustk.elhamdullilh kizimn bagisikligi guclu cikti hepsini atlattik ama her gun diken ustndeydi bign beynibe bakarlar virus zrr vermis mi bi gun ic organlarna cnku surekli savas hucreleri artyrdu ve saglikli olan yerlere saldrma ihtimali cok yuksekti. Losemiden suphelenildi ummin yetmezlgnden suphelnldi hergun baska bi rahatszlk olablr mi diye gelip kan alindi.arastrldi hic unutmuyrm hastneden yarn cikablrsn eger cikmazsanz basindan serum icin damar yolu acicz dediler kol bacak ayak bilekler tum damar yollarni kullanilmisti artk kullanlck damar yolu kalmamsti sabh taburcusnz dediler son tahlili temz cikinca dunyalar bizim olmustu rabbim kimseyi korktklariyla sinamasnçok geçmiş olsun canm yazık ya kıyamam,valla kimsenin bebeğini ne alırım ne öperim bayanda sağolsun sevmeye gelmiş müsaitmisin bile demeden buyur etmeden girdi içeri kucağımdaydı zaten aman bunu sevmeye geldim diyerek aldı dengesiz ama artık tepkimi koyarım canm Allah korusun böyle bi durumu onlar kırılacak diye yaşamayalım
@engteacher86 Canım çıkardığı sesin sürekli olması lazım aralıksız.Öyleyse şüphe edebilirsin.Değil se önemli bişey değildir yenidoğan acayip sesler çıkartır.Bizimki durmuo şuan bile aşırı sesle uyumaya çalışıyorz
çok geçmiş olsun canm yazık ya kıyamam,valla kimsenin bebeğini ne alırım ne öperim bayanda sağolsun sevmeye gelmiş müsaitmisin bile demeden buyur etmeden girdi içeri kucağımdaydı zaten aman bunu sevmeye geldim diyerek aldı dengesiz ama artık tepkimi koyarım canm Allah korusun böyle bi durumu onlar kırılacak diye yaşamayalım
Kirilan kirilsn canm ya kimse evlatlardn degerli.degil allah korusun hastalansa bisiy olsa sen cekiyosun kimseden fayda gelmiyor biz oyle seyler yasadikki esime sat evi bul artik su hastalgn caresni nerde hangi doktr varsa oraya gidelm diye cok agladgimi biliyorm adini sanini bilmedgmz hastaliklarla bogustk.elhamdullilh kizimn bagisikligi guclu cikti hepsini atlattik ama her gun diken ustndeydi bign beynibe bakarlar virus zrr vermis mi bi gun ic organlarna cnku surekli savas hucreleri artyrdu ve saglikli olan yerlere saldrma ihtimali cok yuksekti. Losemiden suphelenildi ummin yetmezlgnden suphelnldi hergun baska bi rahatszlk olablr mi diye gelip kan alindi.arastrldi hic unutmuyrm hastneden yarn cikablrsn eger cikmazsanz basindan serum icin damar yolu acicz dediler kol bacak ayak bilekler tum damar yollarni kullanilmisti artk kullanlck damar yolu kalmamsti sabh taburcusnz dediler son tahlili temz cikinca dunyalar bizim olmustu rabbim kimseyi korktklariyla sinamasn
Bende akşamları ayakta sallıyorum kolumda derman kalmıyor çünkü üzülme yalnız değilsin:) yapmak bişey yok bi süre sallanacak sırf biraz uyusun diyeBir şey itiraf edeceğim açılın
Saat 2.36 ve ben şu an kızımın krizi tutmasın diye koydum ayağıma sallıyorum
Biliyorum güzel bir şey yapmıyorum ama ağlamaya başlayınca saatlerce susmadan ağlıyor. Emmiyor, kucakta durmuyor, kendini arkaya arkaya atıyor, sesi kısılıyor ve çatallaşıyor bağırmaktan. Çok hırpalıyor kendini diye deneyeyim dedim ve şu an tıslaya tıslaya hafif uyuyor gibi ama en azından ağlamıyor.
Günlük belli bir kriz süresi var ve genelde akşam 9-12 arası geliyor ama bu akşam ara ara emzirerek-az ayakta-çoğunlukla kucakta hafif pışpışlayarak uyuttum ve ağlamadan atlattırdım o saati. 2'ye çeyrek kala uyandı emdi, uyur dedim uyumadı 2 dk pıs pıs kundağını çözmeye çalıştı ve bastı yaygarayı. Eyvah dedim uyumayacak. Kucağıma yatırmaya çalıştım, ayakta gezdireyim dedim olmadı çığlık kıyamet bağırınca en son dedim dur bakalım sallayınca susacak mı. 5 dk kadar direndi uyumamak için ama şu an sakin sakin yatıyor.
Evet ayakta sallamak iyi değil ama napim kızlar akıl verin, o öyle sesi kısılana kadar bağırınca inanın amuda kalk evi gez deseler yapacağım, öyle çaresiz bırakıyor. Hiçbir şey susturmuyor saatlerce bağırıyor hiç kesilmeden.
Aramızda hiç sallamadan yatağında (emzirmeden hatta) uyutmayı başaranlar var, onları tüm samimiyetim ile gönülden tebrik ediyorum ama benim çocuklar 4 ay kolik krizleri ile beni bitiriyor, yaşam enerjim sönüyor valla çaresizlikten. Ne işe yararsa onu yapmak zorundayım şu an, kendini hırpalarken onu izleyemiyorum karşıdan. İlk kızım da bir süre kendini böyle ayakta sallatmıştı, sonra kendi istemedi, bıraktık. Hiçbir bebek sonsuza kadar kendini sallatmaz herhalde, şu ilk 3-4 ayı atlatsak sonrası daha kolay olacak inşallah.
Evet şimdi ayakta sallayan varsa itiraf etsin ve beni bu doğruyu yapmıyor olmanın verdiği vicdan azabı ile yalnız bırakmasın. Varsa bunun yerine yapabileceğim kriz anı kurtarıcısı, onu da diyebilirsiniz. Hazır daha alışmamışken ayakta sallanmaya, onu koyalım yerine.
Çenem düştü evet gece gece, bitti bu kadar
03.42 bu saate kadar uyumuş olmanın sevincini yaşayıp bir yandan da bebe beşiği saklarken(sallamaya karşı biri ben ) birden ahh canıımm diyip sevincim yarım kaldı Allah kolaylık versin kelin ilacı olsa kendi başına sürermş susacaksa ayakta bile sallarm şükür ki iki gecenin ardından bugün iyiyizBir şey itiraf edeceğim açılın
Saat 2.36 ve ben şu an kızımın krizi tutmasın diye koydum ayağıma sallıyorum
Biliyorum güzel bir şey yapmıyorum ama ağlamaya başlayınca saatlerce susmadan ağlıyor. Emmiyor, kucakta durmuyor, kendini arkaya arkaya atıyor, sesi kısılıyor ve çatallaşıyor bağırmaktan. Çok hırpalıyor kendini diye deneyeyim dedim ve şu an tıslaya tıslaya hafif uyuyor gibi ama en azından ağlamıyor.
Günlük belli bir kriz süresi var ve genelde akşam 9-12 arası geliyor ama bu akşam ara ara emzirerek-az ayakta-çoğunlukla kucakta hafif pışpışlayarak uyuttum ve ağlamadan atlattırdım o saati. 2'ye çeyrek kala uyandı emdi, uyur dedim uyumadı 2 dk pıs pıs kundağını çözmeye çalıştı ve bastı yaygarayı. Eyvah dedim uyumayacak. Kucağıma yatırmaya çalıştım, ayakta gezdireyim dedim olmadı çığlık kıyamet bağırınca en son dedim dur bakalım sallayınca susacak mı. 5 dk kadar direndi uyumamak için ama şu an sakin sakin yatıyor.
Evet ayakta sallamak iyi değil ama napim kızlar akıl verin, o öyle sesi kısılana kadar bağırınca inanın amuda kalk evi gez deseler yapacağım, öyle çaresiz bırakıyor. Hiçbir şey susturmuyor saatlerce bağırıyor hiç kesilmeden.
Aramızda hiç sallamadan yatağında (emzirmeden hatta) uyutmayı başaranlar var, onları tüm samimiyetim ile gönülden tebrik ediyorum ama benim çocuklar 4 ay kolik krizleri ile beni bitiriyor, yaşam enerjim sönüyor valla çaresizlikten. Ne işe yararsa onu yapmak zorundayım şu an, kendini hırpalarken onu izleyemiyorum karşıdan. İlk kızım da bir süre kendini böyle ayakta sallatmıştı, sonra kendi istemedi, bıraktık. Hiçbir bebek sonsuza kadar kendini sallatmaz herhalde, şu ilk 3-4 ayı atlatsak sonrası daha kolay olacak inşallah.
Evet şimdi ayakta sallayan varsa itiraf etsin ve beni bu doğruyu yapmıyor olmanın verdiği vicdan azabı ile yalnız bırakmasın. Varsa bunun yerine yapabileceğim kriz anı kurtarıcısı, onu da diyebilirsiniz. Hazır daha alışmamışken ayakta sallanmaya, onu koyalım yerine.
Çenem düştü evet gece gece, bitti bu kadar
Hadi ya unutmaya meyilli o zaman memeyiArada avent biberon kullanıyordum bazen de kasık la veriyordım ama meme istemiyor cocuk bugün iki sefer gönüllü aldı onun dışında hop zıp yaparak aldırdım
Sagol canım biz nobete devam:)Çok şükür Rabbimmm nasıl uykumu almişim bebe uyudu bugün
Biraz önce uyandı gönül rızası ile emiştik çiş kaçrmş sıpacım üzerini degiştm ve inanılmazzz geri uyuduHade ben kaçar uyuycamm ayakta kalanlar kolay gelsin canımlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?