- 4 Mayıs 2015
- 2.258
- 3.734
- 133
- 39
- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #43.641
Onuda denerizBenimki de kesintisiz uyumuyor o saatler arada kalkıyor emziriyorum. Bugünlerde meme reddi yaşadığımız için hep uyku aralarında emdi kuzum anca öyle beslendi yeni yeni emiyor beni. Meme reddi donemi geçince uyku eğitimi verilebilirmis.
Kurban olurum ona ben ya canı acımıştır annesi
Oyy kuzum yaa
Ay yazik kuzucuguma nasil kasinıyorsa artık,
Canlar ilk çocuğumda sadece bir kere zeytinyağı kullanmıştım, geçmişti konakları.
Bunda iki kere zeytinyağı kullandım geçmedi. Hatta birinin içine çok az karbonat kat dedi yengem çok iyi çıkarıyor dedi. Onu da yaptım lakin hala biraz var. Son çare Mustelanın konak şampuanını almayı düşünüyorum.
Aynen ya bizimkide öyle hiç rahatsız olmuyorum bu durumdan bebek dediğin azcık hissettiricek kendini ayol :) gündüz 30 dkdan fazla uyumaz . Yalnız değilsin yani arkadaşım. @nurok34
3 aya kadar gündüzleri de uzun uykuları olurdu ama 3 Aydan sonra gündüzleri maksimum 30 dakika uyuyor. Bir kere öğlen uykusunu ayağımdan hiç bırakmayıp sürekli sallayarak uzatmaya çalışıyorum. Geceleri uyanmazdı. Şimdi gece de uyanıp sallanmak istiyoArkadaslar bebeğim 3 ay 3 günlük ve gündüz uykuları 20 dk yi geçmiyor. Burada bebeği benim gibi uyuyamayan yok muherkesin bebeği gündüz saatlerce gece de kesintisiz mi yatıyor? Bizde bir anormallik var sanırım.
Benimki de yarın tam 4 aylık oluyor bir değişiklik yok bizdeKesinlikle var bence ya. Uykuya direnme, sık uyanma 3-4 gündür var oğlumda. 3 ay 8 günlük oldu. Arkadaşımın bebeği de 2-3 hafta bayağı zorladı. Benimkinden 4 hafta büyük.
İnşallah da olmaz.Benimki de yarın tam 4 aylık oluyor bir değişiklik yok bizde
Uyumayan bebe. Ne yaparsan yap yapıyor yapacağını ilk çocuğum çok uyurdu uyanır bir saat sonra tekrar uyurdu emmesi de gayet iyiydi ek gıda dönemi de hâlâ da akıllı bir çocuk çabuk uyum sağlar ama oğlum ablasınn tam tersi hiç bişey yapmadan uyuması mümkün değil belli bir süre böyle devam edecez artık çoğu şey annnin elinde olsa da çoğusu bebeyle alakalı :) senınnç bütün yazdıkların benim ilk çocuğum hep şaşırirdım çocuğum uyumuyor öyle yapmıyor böyle yapmıyor diyenler yeni doğan bebe uyumaz mı emzır at derdim kiiiiiiiiiii Umut'cum gelene kadar öyle emzir at olmuyor muşValla canım ben bir şey yapmıyorum şahsen, bebek uyuyor. Çünkü uyumayacağı zaman naparsam yapayım uyumuyor. Ben yanıma yatırarak emziriyorum ya da ayağımda sallıyorum. Uyuyunca da bırakıp çıkıyorum. 6 aylık olunca da uyku eğitimi vericem kendi kendine uyuması için. Bizimki desteksiz uyumuyor çünkü. Eğer uykuya çok direniyorsa uyku aralıklarını ve uyku işaretlerini takip edip anında uyutmaya çalış. Çok uzun uyumayan bebek, çok yorulduğu için de uyuyamıyor.
Insallah bundan kötü olmaz :)İnşallah da olmaz.
3 aya kadar gündüzleri de uzun uykuları olurdu ama 3 Aydan sonra gündüzleri maksimum 30 dakika uyuyor. Bir kere öğlen uykusunu ayağımdan hiç bırakmayıp sürekli sallayarak uzatmaya çalışıyorum. Geceleri uyanmazdı. Şimdi gece de uyanıp sallanmak istiyo
Özellikle tecrübeli annelere bir sorum var. Yazları bebeğin olduğu odada pencere açıyor musunuz? Klimalı odada vakit geçiriyor mu? Geçen bir doktor klima oda ısısı doğru ayarladığı ve temizliği yapıldığı sürece sizi de çocuğunuzu da hasta etmez dedi ama bilemedim
Sen bi dene bakalım ınsallah başarılı olursun ben Ağustos dan sonra başlarım die düşünüyorum yaylaya falan gidecez kv ye babbamlara falan düzen tutmaz en iyisi kendi evimize geçince hem bebe de biraz buyürKızlar biz 4 aylik olucaz 2 gün sonra ben uyku eğitimi vermeye başlıcam araştırmalarım sonucu 4.aydan sonra vermeye başlayanlar var hatta baya kolay olmuş erken başlamaları. 1 ayda sanirim düzen oluşur rahat ve temmuz bası memlekette rahat ederim diye düşünüyorum çünkü 6 ayı beklersem tatilde oluyoruz ve kendi evim gibi olmaz.
Mantikli bende belki eylülde veririm:))) valla cnm benim bebe isilik olmus 2 gündür çok sıcak burası kollar hep benek benek uzun giydirmistim ben bu giydirme olayını anlamadim ya şuan sadece askılı zibinla duruyor ama ben üşüyor mu diye düşünüyorumSen bi dene bakalım ınsallah başarılı olursun ben Ağustos dan sonra başlarım die düşünüyorum yaylaya falan gidecez kv ye babbamlara falan düzen tutmaz en iyisi kendi evimize geçince hem bebe de biraz buyür
Kilolu bir bebek ve daha şimdiden bacaklarımda derman kalmadı salla salla... Önce kendimi inandırıp bayram sonrası bu işi bi düzene sokmam ve sallama işinden gerçekten kurtulmam gerek galibaSallama işi beni bir ara sakat bırakacak seviyelere geldiği için bıraktım. Şu an gündüz sadece memede uyuyor, çok nadiren kucakta da daldığı oluyor gezerken falan. En azından sallamaktan kurtuldum. Eğer uzun süre böyle olmasını istemiyorum diyorsan sana da çok geç olmadan bırakmanı tavsiye ederim. Ne kadar küçükse o kadar çabuk unutuyorlar çünkü.
Klimalı oda veya klimalı arabada illa ki bulunuyoruz. Çok soğuk değilse ve çocuk terli değilse sorun olmuyor.
Cam açma konusunu da dert etmiyorum sadece tek dikkat ettiğim şey hava akımında kalmaması.
Benim ki canım anca 20 dk uyuyor gece uykusu 11 de başlar bir kaç defa uyanır 6 da uyanır 8 de geri uyur bal az önce uyandı belki 20 dk bile uyumamıştır şimdi huysuz çünkü uykuyu alamıyor hep böyle yanında yatar da uyandığı an kucagımda sallarsam falan vıeaz daha uzun uyurArkadaslar bebeğim 3 ay 3 günlük ve gündüz uykuları 20 dk yi geçmiyor. Burada bebeği benim gibi uyuyamayan yok muherkesin bebeği gündüz saatlerce gece de kesintisiz mi yatıyor? Bizde bir anormallik var sanırım.
Üşümez canım korkma ben bir atletle durduruyorum öğle saatlerinde aksam üstü tşhort Alta bazen uzun ince pijama bazen short şuan kısa kol ve sort var mesela günlük banyo yaptırıyorum ben henüz pişik veya isilik olmadı ınsallah olmaz öğlene kadar revık içi iyi aksamüstü de balkon serin oluyor belki de ondanMantikli bende belki eylülde veririm:))) valla cnm benim bebe isilik olmus 2 gündür çok sıcak burası kollar hep benek benek uzun giydirmistim ben bu giydirme olayını anlamadim ya şuan sadece askılı zibinla duruyor ama ben üşüyor mu diye düşünüyorum
Canım önden biraz sağ ondan sonra ver bebeğe düşünüyorsanGöğüslerim hiçbir zaman tam olarak boşalmıyor. Acaba bebeğim yağlı kısma tam olarak ulaşamıyor mu diyorum ya. Sıkınca da hep belli ki önsüt
Kilolu bir bebek ve daha şimdiden bacaklarımda derman kalmadı salla salla... Önce kendimi inandırıp bayram sonrası bu işi bi düzene sokmam ve sallama işinden gerçekten kurtulmam gerek galiba
Göğüslerim hiçbir zaman tam olarak boşalmıyor. Acaba bebeğim yağlı kısma tam olarak ulaşamıyor mu diyorum ya. Sıkınca da hep belli ki önsüt
Mantikli bende belki eylülde veririm:))) valla cnm benim bebe isilik olmus 2 gündür çok sıcak burası kollar hep benek benek uzun giydirmistim ben bu giydirme olayını anlamadim ya şuan sadece askılı zibinla duruyor ama ben üşüyor mu diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?