Cuma günü dersim yok, evde kaldığım için temizliği yapıyordum, hafta sonu vakit ailecek birbirimize kalsın diye. Geçen haftaya kadar böyleydi ama bir anda fiziksel olarak yorgun hissetmeye başladım kendimi ve geçen hafta yapmadım temizlik falan. Eşim de diyor yapma artık ben yaparım diye. Ufak tefek toz alma, mutfağı küçük baston tarzı süpürge ile süpürmek, ortalığı toplamak, lavabo ovalamak, çamaşır asıp toplamak ve ütü tarzı şeyleri yapıyorum. Ama süpürge ve vileda gibi sağlam temizliği eşim yapıyor artık. Biz eşimle temizliğe kadın alma konusunda aynı fikirdeyiz o yüzden sorun olmuyor. Kadının yaptığı temizliği ben de eşim de beğenmediğimiz için birimiz yapamazsa öbürü yapıyor bizim evde temizliği. Hatta eşim benden iyi yapar sağolsun
Olsun ben anladım canım mesajını :)
Bütün değerler önde gidiyorsa sorun yok. Genetik olarak boyu ve kilosu yüksek olabilir. Bu haftalara kadar böyle geldi, bir süre gelişimi durup haftası ile eşitleyebilir. Veya hep gelişimi önde de olabilir.Erken gelişti diye erken doğacağını düşünmek bence yanlış. 5 kilo doğan çocuklar niye bekliyor o zamana kadar anne karnında madem? Veya 2.5 kilo doğan çocuklar neden beklemiyor belli bir kiloya kadar?
Doğum zamanının kilo ile falan alakası yok. Doktorun keşke seni korkutmasaymış öyle. Sen sancılarını takip et de, erken müdahale gereken bir şey olursa sıkıntı olmasın. Gerisini boşver kafanı rahat tut. Stres zararlı.
Gözün aydın canım. Fiziksel olarak boyutu büyük bir bebeğin olacak demektir. Canını sıkacak bir şey yokmuş demek.
Belli bir haftaya kadar hızlı gelişen bebekler sonrasında duraklayıp haftasıyla uyumlu da doğabiliyor. Daha doğuma baya vakit var. Sağlıkla gelsinler inşallah hepsi.