- 22 Ağustos 2017
- 1.075
- 2.752
- 133
- Konu Sahibi perikanadi
-
- #2.721
30.haftaya kadar yorulsamda dışarılarda geziyodum.Aynen valla 28 dedik şimdi 32 36 ları görmek istiyoruz Allahın izniyle Rabbim kimsenin kucagını bos bırakmasın hareket alanın nasıl ben cok yatamıyorum merdiven cıkıp iniyorum inş o haftaları görüp saglıkla kucagımıza alırız ama zormus gercekten tek bebege benzemiyor yiyorum sişkinilk yapıyor yemiyorum halsiz kalıyorum ne yapacagımı sasırdım inan
30.haftaya kadar yorulsamda dışarılarda geziyodum.
Ama 30.hafta itibari ile karnım okadar büyüdü ki.bi odadan digerine gitmek bile zorluyo.
yatakdan kalkmak.çorap vs hic egilip giyilinemiyo zaten.
Yerden egilip bisey almak dert.
baskı çok nefes almak güçleşti.
Tabi bunda hamilelikde alınan kilonun ve bebeklerinde besili olmasıylada ilgisi vardır.
Ellerim ve ayaklarım o kadar çok şişti ki tuzu kesmeme rağmen
üstüne basarken canım acıyo.
3 numara filan şişti sanırım.
Doktorum özellikle 10haftaya kadar kullanılacak dedi zaten diğer gitmeme 10.haftaya grmis oluruz inşallah.haftada bir defada proluton depot iğne kullaniyorumEstrofemi kisa sure icerisinde birakmalisiniz diye biliyorum. Pozitif sonuctan 1 hafta sonra birakmistim ben. Doktorunuza sorun bence .
Günlük 3kez cnm progestan fitil olarak.3kezde estrofem.yarim coraspin.haftada birde proluton Depo iğne.hâlbuki çok şükür düşük tehdidi filan var demedi nie bukadar kullaniyoruz anlmadim.Canım progestanı günde birkez mi yapıyorsun fitil olarak
Oo ben simdiden corap giyemiyorum cocuklar dan yardım alıyorum bu şimdilik Bi şişme olmadı ama daha so ra ne olur bilmem tuzu hayatımdan cıkardım ev dısında Bi yerde yemek zorunda kalırsam ancak o kdr benim biri kız biri oglan sGdaki erkek soldaki kız hareketleri hemen hemen aynı simdilik iki haftada Bi kontrole gidiyorum ama otuzdan sonra sanırım her hafta olacak. Peki nst falan cekildimi hiç sizin30.haftaya kadar yorulsamda dışarılarda geziyodum.
Ama 30.hafta itibari ile karnım okadar büyüdü ki.bi odadan digerine gitmek bile zorluyo.
yatakdan kalkmak.çorap vs hic egilip giyilinemiyo zaten.
Yerden egilip bisey almak dert.
baskı çok nefes almak güçleşti.
Tabi bunda hamilelikde alınan kilonun ve bebeklerinde besili olmasıylada ilgisi vardır.
Ellerim ve ayaklarım o kadar çok şişti ki tuzu kesmeme rağmen
üstüne basarken canım acıyo.
3 numara filan şişti sanırım.
Ben daha hareket hissetmiyorum ama ultrasondayken soldaki bebeğim daha hareketli kıpır kıpır en başından beri sağdaki elini kaldırıyor en fazla sanırım bu böyle devam edecekBenimkilerde ayni canim. Sagdaki daha fazla hareket ediyo soldakinin hareketlerini nerdeyse hic hissetmiyom. Ultrasonda gordugumdede aynilar. Sagdaki en basindan beri kipir kipirdi. Soldaki keyifci valla hic hareket etmiyo :)
Gwcms olsn canm bendede hasimeto vsr normlde ilac icick kadr kotu degldi kan degerm ancak gebelktr onemliyms en dusk dozda tiroit ilaci iciyorm sabahlari ihmal etmeMerhaba arkadaslar benimntsh degerim dusuk cikti ek tahlil yaptirdim ft3 ve ft4 yuksek cikti dahiliye bir sey olmayabilir ama yinede endokrine gitmen gerekli dedoli takip icin basina boyle bir sey gelen var mi tesekkurler
Canim ben cok gec hissettim hareketleri. 24. Haftamiydi 25. Haftamiydi neydi.Ben daha hareket hissetmiyorum ama ultrasondayken soldaki bebeğim daha hareketli kıpır kıpır en başından beri sağdaki elini kaldırıyor en fazla sanırım bu böyle devam edecekikizlerden biri illa biraz daha ağır başlı mülayim mi oluyor nedir ikinci hamileliğim benim erken hissedilir diyorlar ama ilk hareketleri ne zaman hissettiniz bazen acaba mı diyorum ama daha da çok küçükler
canım ben 16 haftada cok hafif sonraki haftalar baya Bayaa hissettim hatta su an hareketleri dısardan da belli oluyo canım yanıyor Bayaa siddetlendi hamdolsunBen daha hareket hissetmiyorum ama ultrasondayken soldaki bebeğim daha hareketli kıpır kıpır en başından beri sağdaki elini kaldırıyor en fazla sanırım bu böyle devam edecekikizlerden biri illa biraz daha ağır başlı mülayim mi oluyor nedir ikinci hamileliğim benim erken hissedilir diyorlar ama ilk hareketleri ne zaman hissettiniz bazen acaba mı diyorum ama daha da çok küçükler
İyi geceler kızlar bugün kontrolüm vardı ve doktorum dort doz ciğer geliştirici verdi. iki doz bugün yapıldı iki dozda de yarın yapilaçak. Benim haftama yakın arkadaşlar sizlerede onerdimi doktorunuz. 34. haftada tekrar 4 doz verecem dedi. internette biraz araştırınca doğuma yakın yapılması daha faydalı oluyormuş. Benimki sanki biraz erken oldu ama bişey diyemedim doktorum daha iyi biliyordur diye. Hepimiz gerçekten evhamlaniyoruz birçok konuda. Bu arada proluton iğneyi bende bayadır vuruluyorum dr doguma kadar vurulacaksin her hafta dedi. Kilo alamıyorum pek. Hatta biraz vermişimde. yiyip içip yattığım halde yetmiyor demekki. Neyse benden bu kadar. Allah hepimizin yardimcisi olsun. Hepiniz allaha emanet olun.
Merhaba teşekkür ederim. Dediğin. gibi her gebenin durumu farklı. Bende ınternetten arastirdigimda senin doktrunun dediği gibi yaziyordu. Geçerliliği 1 haftaymis. Doğuma yakın yapılmasında fayda sagliyormus. Biraz benim doktorun pinpirikligi heralde bana gereksiz yere yapıldı. Öyle erken doguma isaret edecek sikayetim falan da yoktu. Herşey yolunda gözüküyor dediği halde yapılınca ona kafayı taktım işte vücuduma bosyere kortizon girmiş oldu. İnşallah çocuklara bir faydası vardır herşeye onlar için katlanıyoruz. İnşallah hepimiz sağlıcakla vakti zamanında kucaklariz bebeklerimizi.Merhaba gecmis olsun. Insallah faydali olur igneler. Her gebenin durumu farkli o yuzden doktorun dogru olani biliyordur bence.
Internetten cok bilgi okuyoruz hepimiz ama kişiden kisiye degisiyor her sey.
Ben doktoruma sordum ciger gelistirici yapip yapmayacagini. Yapmam gerekmiyor su an icin dusunmuyorum. Igneyi yaptirdiktan sonra 10 gun icinde dogum yapilmasi gerekiyor dedi. Ama bu durum benim icin gecerlidir tabi.
Hepimizin yavrulari vakti zamaninda sağlıkla gelir insallah.
Merhaba teşekkür ederim. Dediğin. gibi her gebenin durumu farklı. Bende ınternetten arastirdigimda senin doktrunun dediği gibi yaziyordu. Geçerliliği 1 haftaymis. Doğuma yakın yapılmasında fayda sagliyormus. Biraz benim doktorun pinpirikligi heralde bana gereksiz yere yapıldı. Öyle erken doguma isaret edecek sikayetim falan da yoktu. Herşey yolunda gözüküyor dediği halde yapılınca ona kafayı taktım işte vücuduma bosyere kortizon girmiş oldu. İnşallah çocuklara bir faydası vardır herşeye onlar için katlanıyoruz. İnşallah hepimiz sağlıcakla vakti zamanında kucaklariz bebeklerimizi.
Aynen dediğin gibi herseyin başı sağlık. Herşeyi de takmamamiz lazım ama diğer arkadaşlarında dediği gibi bu dönemde hepimiz ayrı bir evhamli olduk. Elimden geldiğince beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum ama fazla kilo alamıyorum hatta bayadır kilom sabit 4 kilo civarı aldım sadece. Bebeklerde burda takvimde yazan kadar değil. standarta yakın kiloları 1300 civarında onada üzülüyorum bir yandan. Anne olmak çok zor cok duygusal bir donem gebelik herşeyi kafaya takıyoruz böyle.Bu surecte iste hep boyle kaygilarimiz oluyor. Mesela bende acaba yapsa daha mi iyi olur diye düşünüyorum, takiyorum kafama. Dedigin gibi saglikla gelsinler gerisi onemli degil. Bu gunlerde beslenmemize daha cok dikkat edelim insallah.
Aynen dediğin gibi herseyin başı sağlık. Herşeyi de takmamamiz lazım ama diğer arkadaşlarında dediği gibi bu dönemde hepimiz ayrı bir evhamli olduk. Elimden geldiğince beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum ama fazla kilo alamıyorum hatta bayadır kilom sabit 4 kilo civarı aldım sadece. Bebeklerde burda takvimde yazan kadar değil. standarta yakın kiloları 1300 civarında onada üzülüyorum bir yandan. Anne olmak çok zor cok duygusal bir donem gebelik herşeyi kafaya takıyoruz böyle.
Benimkide 36. haftada alırız demişti. Keşke daha fazla kalabilseler. Ama o haftalara geldiğimiz de durumumuza göre tekrar bir değerlendirme yaparlar sanırım. Bizim ve çocukların durumu iyiyse erken almanında bir anlamı yok. benim şeker yükseldiğinden meyveyi sekeri ve karbonhidrati azalttım biraz. yine kiwi ve muz mutlaka yiyorum sütten ziyade yoğurt daha çok seviyorum proteinede dikkat ediyorum. inşallah bu son zamanlar daha çok kilo alıyorlarmış zatenInsallah bu haftadan itibaren gelisimleri devam eder. Pekmez, kasar, kivi, havuc, muz, sut bunlari duzenli ye.
Benim doktorum 36. Haftada alacagim sezeryana dedi. Seninki bisey soyledi mi doğumla ilgili ?
Benimkide 36. haftada alırız demişti. Keşke daha fazla kalabilseler. Ama o haftalara geldiğimiz de durumumuza göre tekrar bir değerlendirme yaparlar sanırım. Bizim ve çocukların durumu iyiyse erken almanında bir anlamı yok. benim şeker yükseldiğinden meyveyi sekeri ve karbonhidrati azalttım biraz. yine kiwi ve muz mutlaka yiyorum sütten ziyade yoğurt daha çok seviyorum proteinede dikkat ediyorum. inşallah bu son zamanlar daha çok kilo alıyorlarmış zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?