2019'da ikiz annesi olacak anneler beni yalnız bırakmayın :)

Merhaba canım hoşbulduk teşekkür ederim amin inşallah cümlemizin bebekleri inşallah.

Benim de bulantılarım ve kusmalarım felaketti.bişey yiyemiyordum çok şükür kalmadı sadece kokular rahatsız ediyor o da geçer inşallah.tek tesellim iyi olduklarını bilmek.inşallah tez zamanda seninki de geçer

Bizim cinsiyet belli olmadığı için isim düşünmedik.ilk gebeliğim benim tecrübe sadece teyzelik boyutunda:)
Bu hafta Dr gideceğiz ikili test var demişti Dr son kontrolde.

Bende de oluyor çarpıntı, göz kararması, halsizlik. Gün içinde ara ara artıyor. Tansiyonumun düştüğünü anliyorum. Kullandığımız ilaclar mi yapıyor? Geçici bir durum mu ki?

Bende de oluyor çarpıntı, göz kararması, halsizlik. Gün içinde ara ara artıyor. Tansiyonumun düştüğünü anliyorum. Kullandığımız ilaclar mi yapıyor? Geçici bir durum mu ki?
Kan artıyor vücutta onun etkisi sanırım çarpıntı artan kanın vücutta dolanması için kalp daha hızlı çarpıyor bu da çarpıntı yapıyor. Yavaş kalkip birden hareket etmemek gerekiyor göz kararması oluyor yoksa. Dikkat edince daha az olur.

Bende de göz kararması olmuştu geçen hafta hatta tansiyonum düştü sanıp tuzlu ayran içtim. Eve gelip ölçünce yükseldiğini anladım. Ölçmeden güvenmeyin. Çarpıntı maalesef hep var. Sizin ne kadarlık

Kilom çok fazla, 20 kilo fazlam var ( biraz kilo zaten vardı ama 3 yıldır tedavilerle arttı. Bir de manen zor zamanlar da geçirdik son 3 yılda. Aslında bu kış ciddi diyet ve spora başladım ama endometriosis tedavisi için geçici menapoza sokulmuştum o yüzden mi bilmiyorum hiç kilo veremedim ve 20 kilo fazlayla kendimi hamile buldum (
Çok korkuyorum aslında bu yüzden. Hareketsizlik de var, bayramda biraz yürüdüm lekelenmeler oldu, doktorum yorma kendini dedi, zaten çok halim de yok tüm gün yatıyorum neredeyse. İnşallah 3 ayı doldurunca yürüyüş falan yapabilirsem daha iyi olacak

Canım kilo fazlası varmış tansiyon ve şekere çok dikkat et Allah korusun hem senin hem bebeklerin için risk büyük olur. Diyet beslenmekten başka çare yok benim de hala fazlam var ikiz olunca kilo alma ihtimali çok yukseliyor dikkat etmeye çalışıyorum sağlıksız şeylerden uzak durmaya çalışıyorum tup Bebek dr u zaten çok dikkat edeceksin demişti gebelikte 5 kilo verdim diye adam sevindi beter ol dedi yani bizim daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. İnşallah az kilo alır sağlıkla doğum yaparız.

Canım gerçekten bravo, nasıl başardın gebelikte kilo vermeyi? Nasıl besleniyorsun neler yiyorsun paylaşır mısın?

Canım gerçekten bravo, nasıl başardın gebelikte kilo vermeyi? Nasıl besleniyorsun neler yiyorsun paylaşır mısın?
Bulantı nedeniyle verdim kiloyu ekstra bir şey yapmadım hatta nerdeyse sadece karbonhidrat ile beslendim ama cok az yiyordum. Hala düzenli beslenmeye geçemedim.
Sebze yoğurt süt peynir zeytin et balık yumurta baklagiller gibi gıdalar tüket, meyve ve kuru yemişi biraz temkinli tüket, pilav makarna ekmek gibi karbonhidratlardan çok çok az tüket bence işe yarar.
Ben bu tip beslenme ile normalde de kilo veriyorum.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar,sizlerde sağlıkla kucağınıza alırsınız inş.Benim ikizler çift yumurta ikizleri olduğu için cinsiyetleri farklı olabilirmiş ilerleyen zamanlarda netlik kazanabilirmiş.Benim için hiç fark etmiyor cinsiyetleri sağlıklı sıhhatli olsunlar yeterli.

Arkadaşlar mide bulantılarınız ne kadar sürdü ,ben her gün hem kendim için hemdee bu zor günleri yaşayanlar için dua ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…