2019'da ikiz annesi olacak anneler beni yalnız bırakmayın :)

Arkadaşlar mide bulantılarınız ne kadar sürdü ,ben her gün hem kendim için hemdee bu zor günleri yaşayanlar için dua ediyorum
Canım çok geçmiş olsun, benim hiç olmuyor bulantım ama 2018 ikiz anneleri topiğinde bulantı için bitkisel bir ilaç tavsiye etmişlerdi, head stick diye bir şeymiş, eczanelerde satılıyormuş, aslında migren tipi ağrı içinmiş ama paylaşan arkadaş burnuna sürünce tüm bulantısının bittiğini rahatladığını söylemişti, bir sor doktoruna istersen

Çok teşekkür ederim canım,doktorum bana zofer adında ilaç verdi gün aşırı alıyorum bana çok iyi geliyor her gün almaya korkuyorum.Rabbim herkesin yardımcısı olsun

Arkadaşlar mide bulantılarınız ne kadar sürdü ,ben her gün hem kendim için hemdee bu zor günleri yaşayanlar için dua ediyorum
Seaband kullandım bulantı için, tam geçirmese de azaltıyo... ben daha çok hamile reflüsü ve gastritten çektiğim için bulantıyı düşünemedim bile. ama hepsi 11-12. haftaya doğru azaldı...

Kizlar benim keseler esitlenmis. 2. Keseninde kalp atisini duyduk. Enteresan olan doktor tek kese icinde 2 embriyo dedi aradaki zar cok ince, buyuk ihtimalle tek yumurta ikizi dedi. Anlamadigim 10 gun once diger kese yarisi kadar kucuktu ve farkli keseydi.

13. Haftada azaldı bulantı ama tamamen bitmedi, ara ara yine geliyor bugün yine var mesela. Herkeste farklı olabilir premesis kullandım ben vitamin takviyesi bulantı için kusma olmadığı için başka ilaç almadım.
Gözün aydın. Erken henüz anlaşılması için 9-11 haftalarda anlasıliyormuş tek mi çift mi kısmı. Sağlıklı olsunlar yeter inşallah.

Saol canim, aynen haklisin saglikli olsunlarda, saglikla kavusalimda yavrularimiza

Kizlar ozel hastanedeki küvöz ucretleri cok yuksek, ancak bazi kosullarda sgk karsiliyormus. Bu konuyla alakali bilginiz varmi?

Kizlar ozel hastanedeki küvöz ucretleri cok yuksek, ancak bazi kosullarda sgk karsiliyormus. Bu konuyla alakali bilginiz varmi?
Ben kendim araştırmadım henüz 9+2 yim inşallah sağlıkla o günleri görürüz ama 2018 ikiz annelerinin topiğini okuyorum tecrübe olması için, orada söylenen sgk ile anlaşmalı olan özel hastanelerden detaylı fatura istenmek suretiyle sgk dan küvöz ücreti talep edilebiliyormuş. Hatta bazı hastanelerin sırf bu yüzden detaylı fatura vermek istemediğini yazışmışlar. Sen ne kadarlıksın? yakın mı doğumun hangi ildesin arkadaşım?

Arkadaşlar hatırlarsanız tansiyonumun yüksekliğinden bahsetmiştim geçen gün, neyse ki 2 gün önce randevum vardı doktorumla, beni çok rahatlattı önemli bir tansiyon değil bu, sadece diyetle çözeceğimizi düşünüyorum dedi. Kilom çok diye doğuma kadar hiç kilo almanı istemiyorum dedi. Karbonhidrat tüketme, protein ağırlıklı beslen, sebze meyve ye bolca dedi, tabii şekeri düşük meyvelerden. Bir de şekerine bakalım dedi, hem genel gebelik tahlilleri verdi, hem de yükleme testi istedi. Dün yaptırdım, çok şükür şeker çıkmadı ama o yükleme testi korkunç bir şeymiş Fakat idrar tahlilimde nitrit çıktı, enfeksiyona işaret olabilirmiş sanırım doktorum kültür yaptırmamı istedi, bugün yaptıracağım. Çok şaşırdım açıkçası afedersiniz her gün iç çamaşırı değiştiriyorum, hijyene çok dikkat ediyorum ama yine de olabiliyor demek ki umarım kültür sonucu iyi çıkar

Hiç bilmiyorum bende ama Hacettepe düşündüğüm için sorun olmaz sanırım.
Yeni doğan sorunlarında bütün hastaneler ücretsiz değil mi ben mi yanlış hatırlıyorum sgk ddan görüş sorulabilir keyfi değil ise yeni doğan acil ameliyatları da ücretsiz oluyordu hatırladığım kadarıyla

Geçmiş olsun, hamile hastalığı gibi idrar yolu enfeksiyonu her durumda biraz da olsa çıkar zaten. İdrar yapma ihtiyacı hissettiğinde bekleme tuvalete git özellikle idrarın uzun süre beklemesi enfeksiyonu artiriyormus. İnşallah sorunsuz geçer.
Tansiyon kilo şeker bunlar gebelik için risk artıyor dikkat edersen bence de sorun olmadan atlatirsin ama hiç kilo almadan ikiz doğurmak çok zor. Rabbim hepimize yardım etsin inşallah

Çok güzel bişey tek yumurta ikiz anneliği umarım tek yumurtadır çok özel bir gebelik. Sonraki haftalarda belli olmuştu benimde. Benimde iki kese vardı öteki gelişmeyip kendiliğinden kayboldu. Diğerinde de yumurta ikiye bölündü tamamen mucizevi bi olay tıp bile açıklık getiremiyor neden bölündüğüne bir anda. Allahın takdiri tamamen. Şükretmek lazım böyle mucizevi bir durumu sana layık gördüğü için. İnşaallah sağlıcakla kucağımıza da alabiliriz.

Amin inşallah sağlıkla kucağımıza alalım hepimiz

Merhaba canim. Benim daha 7+1 im. Ikiz olunca ihtimalleri de dusunmek zorunda kaliyor insan. Acibademle konustum pazartesi, 1 bebegin 1 gecelik kuvozu 2500 tl dediler, 2 cocuk 5000. Sgk ile de anlasmalasida yokmus. Bunlari gozonunde bulundurup ona gore takip doktorumu basindan secmek istiyorum. Sonradan bir sıkinti yasamayayim veya doktor degistirmek zorunda kalmayim diye.

Çok haklısın, çok ciddi bir para bu

Merhaba arkadaslar

9. Haftamdayim tup bebek doktorum takibimi yapıyor. Cleaxane igneyi biraktirdi doktorum. Biraktim ama tedirginim. Daha önce bir kimyasal gebelik oldu. Gebetik test sonucum 2 gende heterozigot taşıyiciyim. Doktor bu cok ciddi bir durum degil bu zamana kadar kullanman yeterli dedi. Igneyi birakmak sorun olur mu ?

Açıkçası bir fikrim yok canım, ben de tüp bebekle ikiz bekliyorum, ben de 10. Haftamdayım ve cleaxane kullanıyorum. Bana tüp bebek merkezim 12. Haftaya kadar devam et demişti, şu anda gittiğim takip doktorum da ilaç tablomun çok iyi olduğunu söyledi. Benim her hangi bir rahatsızlığım yok önlem amaçlı verilmişti. Eğer kafana takılıyorsa bir doktordan daha fikir al istersen.

Merhabalar sevgili ikiz anneleri. Dünkü doktor kontrolumde 9+3 luk bebegimin yanında7+4 e uyumlu bir kese daha gördü doktorum. Şokunu üstümden hala atabilmis değilim. Durumu ile ilgili önümüzdeki haftalarda konuşacağız dedi ve 3 hafta sonrası için randevu verdi doktorum. Aralarında 2 hafta var ve çok korkuyorum. Benzer durum yaşayan var mı acaba aranızda

Hiç bilgim yok canım ama bazen ölçümler çok net olmuyor mm cinsinden ölçüm. Birini biraz büyük birini biraz küçük ölçtü ise ondan uzaklaşmıştır, inşallah ikisi de sağlıklıdır. Perinatolog a göründün mu daha detaylı bir şey söyledi belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…