2019'da ikiz annesi olacak anneler beni yalnız bırakmayın :)

İyi şimdilik biraz rahatsındır ölçüm yapmakta ayrı bir stres yüksek çıktı mı çıkacak mı.. Benim şükür iki gündür düzene girdi daha normal çıkıyor canım birkaç gün çok duygusaldım o da etkilemişti yüksek çıkıyordu sanırım. Akşam yemeğini 6 da yiyorum ertesi sabah 8de kahvaltı yapıyorum tüm enerjim tükenmiş ve açlıktan agresifleşmiş oluyorum buna rağmen sınıra çok yakın çıkıyor nasıl bir dertse, doğumdan sonra geçecek inş kurtuluruz

Bakalım benim ölçümler nasıl çıkacak benim diyetisyen baya katı diyet verdi. Ben normalde akşam yediden sonra bir şey yemiyordum perinatalog yasaklamıştı. Sabah 7:30 da troid ilacımı alıp 8:30 da kahvaltı yapıyorum.

Senin listeni görmüştüm canım ölçüm yapmaya başlayınca anlıyorsun zaten ağır gelen yiyecekleri anında yükseliyor değerler, misal bulguru bana yasaklamadı dr ama bulgur yükseltti ben birdaha yemedim.. insülin kullandığım için sabah ilk ölçümden sonra insülin yapıp hemen yemem gerekiyor yoksa hızla düşebilirmiş şeker

Merhaba kizlar,

Benim de tam tersi sekerim dusuk; benzer durum yasayan oldu mu?
Bir de ben 30-34. haftam arasi deniz kenarinda tatile gitmek istiyorum; kontrollere gelip geleyim sadece yaz tatili yapayim dogumdan once diye dusundum; sizce mantikli mi yoksa hayal mi kuruyorum?

Bana bulgur bile yok canım. Bakalım Çarşamba yada Perşembe başlarım ölçmeye. Karbonhidrat sabah kahvaltısında bir dilim ekmek var o kadar. Benim diyetisyende biraz olayı abarttı mı diyorum bilmiyorum ki
Merhaba. Yani ikiz gebelik be olacağı belli olmuyor özellikle son haftalarda. O dönem gelince karar vermek daha mantıklı. Birde tatil yapacağın yerde yeni doğan yoğun bakım galan olsun bence ne olur ne olmaz. Ben cesaret edemezdim sanırım. Şimdi bile ayağa kalkmak yasak zaten de

Neyse bakarız o zaman herhalde

Yok canım abartı değil gerçekten ölçmeye başlayınca anlayacaksın bir dilim beyaz ekmek bir anda şekeri fırlatıyor, ben bol bol yumurta çiğ sebze süt peynir balık tüketmeye çalışıyorum yarın kontrolüm var bebeklerin gelişimi ne durumda göreceğim inş diyet kilo alımlarını olumlu etkilemiştir

Onların gelişim konusunda sıkıntı çekeceğini sanmıyorum canım. Şöyleki zaten kıstığınız şey karbonhidrat. Bebeklerin ihtiyacı yok ki ona. Esasen sağlıklı olanı yiyip içiyoruz hiç sorun olmaz

Reactions: LaL
LaL Saye- arkadaşlar maalesef diyete göre yüksek. ama normalde hep tatlı yiyen ben hamileliğimde sürekli tuzlu, ekşi ile beslendim. ne zmaan şeker yüksek çıkmaya başladı canım deli gibi tatlı çekiyor. dün 164 çıktı ama tavan 220 leri gördüm. kime söylesem aman o herkeste çıkıyor bişey olmaz diyor. ama bişey olmasa ölçümü yapılmaz ve herkestede çıkmıyor. keşke çıkmasaydı canım tatlı istemezdi hiç.
dün sabah yumurta, peynir, roka ve 2 dilim tam buğday ekmeği yedim. öğlen sebze çorbası ve kuru fasülye yedim.
bugün sabah yulaf, çilek, süt ve 1 kaşık bal karıştırdım. öğlen sebze çorbası ve cevizli brüksel lahansı yicem.

zaten normalde de dikkat eden biriyim ama böyle zoraki olunca çıldırasım geliyor

bu arada hepimizin kandili mübarek olsun arkadaşlar. gönlümüzdne geçen tüm duaların hayırlısıyla kabul olması dileğiyle..

Canım sana bu listeni diyetisyen mi verdi. Bana ekmek sadece bir dilim sabah kahvaltısında var. Sonrasında ne ekmek ne pilav yok. Meyve de ara öğünde var sadece. Bal , pekmez reçel gibi şeyler hiç yok. Benim sabah kahvaltım 2 dilim peynir,5 zeytin, yumurta, domates salatalık yeşillik bir ince dilim ekmek tam buğday. Yumurta ister omlet ister haşlama ister menemen olabilir dedi

Dediğin gibi yasaklanınca canımız istiyor galiba bende ne zaman tatlı yesem kusuyordum başlarda ve tiksinmiştim şimdi reçel istiyor canım hep senin değerlerin hep mi öyle yüksekti haftan ilerleyince mi yükseliyor? benim de aile hep tepkili şeker ölçmeme aman birşey olmaz herkeste vardır o kadar diyorlar ama dr un bir bildiği var ki bu kadar üstümüze düşüyorlar.. ben en yüksek 154 gördüm bir kez onda da maalesef dayanamayıp bir dilim pasta ve poaça yemiştim birdaha asla dedim dilim uyuştu gözümde kara sinekler dolanıyordu
bu arada hepimizin kandili mübarek olsun arkadaşlar. gönlümüzdne geçen tüm duaların hayırlısıyla kabul olması dileğiyle..
Aminn amin hepimizin kandili mübarek olsun en başta dileğimiz sağlıkla huzurla yavrularımıza kavuşalım
Aslında kendini daha iyi hisstmek için kesin yasakları bilip neyi neyle nasıl yiyeceğine kendin karar ver canım, ben öyle yapıyorum tüm yasaklar belli dra dedim ben doymuyorum dedim ara öğünümde olmadığı için, yasak olmayan herşeyden sınırsız beslenebilirsin tabakların dolu dolu olsun dedi yani peynir 2 dilim diye kısıtlama 3 dilim olsun kalsiyum sonuçta şekerini yükseltecek bir etkisi yok

yok canım dr dikkat et dedi. bende hemen diyet moduna geçtim. haftaya ptesi gidince illaki yönlendiricek ama

Canım bende aslında iki dilin diyor fazlasını yiyorum peynirin, zeytinin. Ama karbonhidrat ben tatlı konusunda dikkat ediyorum neyse o yemiyorum dediğin gibi. Bana endokrin dru beyaz ekmek de olur illa tam buğday olmasına gerek yok dedi misal ama içime sinmiyor. Şeker ölçümü be yeme içme konusunda da kim ne derse desin uymak lazım. Bizim için değilse de bebekler için önemli. Her türlü problem, aşırı kilo, erken Doğum bu riskleri göze almak gereksiz

yok canım dr dikkat et dedi. bende hemen diyet moduna geçtim. haftaya ptesi gidince illaki yönlendiricek ama
Canım ben sana listemi atayım bir bak fikir olsun. Ama bal, müsli gibi şeyleri çıkar bence beslenmenden.

ben şeker ölçümünden sonra şeker ölçmeye başladım o yüzden öncesini bilemiyorum. ama 50 gr yüklendiği gün 157 çıktı dr da önemli değil takip edelim dedi. ilk bikaç gün 110-112 falan çıkto sonra bi başladı 180,202,184 hep o civarlarda ben 167 görünce iyi az düşmüş gözüyle baktım ne yalan söylim. herkesin bedeni farklıdır ama benimkileri görünce senin 154 benş pek rahatsız etmedi ama yinede 140ı geçmemek laızm sanırım.

ve aminnnnnnnnnn kocaman duana :)

Canım ben sana listemi atayım bir bak fikir olsun. Ama bal, müsli gibi şeyleri çıkar bence beslenmenden.
olur tabiki. ama ben bal için baktım araştırmalara göre şeker hastalarında hergün 1 kaşık bal şekeri yükseltmek yerine dengeliyormuş. birde müsli asla yemem hamile olmasam bile içinde glikoz şurubu var sadece yulaf ezmesi benimki. yediklerime çok dikkat ediyorum. hamile olmadan öncede onda bu var bunda bu var diye içindekileri okumadan almam. ben ki şampuan bile alırken içindekileri okuyorum, araştırıyprum zararları ne diye

çocuklara bile deterjanı organik, şampuanı organik, kıyafeti organik seçiyorum..

Canım bende çok dikkat ediyorum inanki. Evde kullandığım deterjanlara bile dikkat ediyorum dediğin gibi. Ben listemi atıyorum sana bir bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…