- Konu Sahibi perikanadi
-
- #3.761
14. Haftadayım su an -5 ile devam ediyorum . Bebekler iyiymiş dün gittik doktora . Az kilo olunca insan panik oluyor bebek nerde kilo alıyor mu diye doktor gayet iyiler dedi 74/76 gr larmış su an . Ben çalışıyorum okulda sürekli ayaktayım belki o sebepten almıyorumdur.Ben 14. haftamdayim hala eski enerjim yok; hep yorgunluk... Neyse ki mide bulantim hic olmadi; insallah sizde de olmaz :)
Aa nasil sadece 1 kilo almayi basardiniz? Ben 14. haftamdayim 3 kilo almisim bile; moralim bozuluyor cok mu aldim diye fakat karnim cok buyudu zaten... Seker de hamilelikten once de hic yemezdim hamile kaldigimdan beri belki 3-4 defa yemisimdir. Cok dikkat etmeme ragmen kilo aldim; cok da kendimi kisitlamak istemiyorum, vucut bir seylerden geri kalir vs diye. Lutfen basarinizin sirrini paylasin :)
Kızlar sizler kaç kilo almıştınız 14. haftada hatırlıyor musunuz? Ben endişelenmeye başladım kendi adıma... çok mu alıyorum acaba diye...
masallah çok sevindim . İkisi de sağlıklı tombul bebekler olsunlar inşallahDrdan geldim kızlar bebeklerim 1er kg olmuşlar şükürler olsun aradaki fark kapanmış gelişimleri aynı, benim kan değerlerim aşırı düşmüş şimdiye kadar hiçbir ilaç vitamin destek vermemişlerdi.. hafta içinde ikişer gün kan perfüzyonu yapılacak dedi dr aksi halde toparlanamazmışım zaten farkındaydım yürüyemiyordum bacaklarım titriyor sürekli market vs kısacık yürüyüşlerde bile destek arıyordum.. 4 gecedir ciddi sancıyla uyanıyordum bu kesin Doğum sancısı onu biliyorum 1 kez oluyor tekrarlamıyor Allahtan.. bunu da çok önemsedi dr kesinlikle tekrarlayan ağrı kasılma dikkate al tek bebeğe benzemez acile gitmekten çekinme sürekli gelebilirsin dedi. rahim ağzı uzunluğu normal sınırlarda, diyabet şimdilik kontrol altında insülin bebeklere kesinlikle geçmiyormuş sadece benim vücudumda kalıyormuş buna da sevindim içim hiç rahat değildi o yönden..
Benim kilo kaybım çok oldu bulantılardan beslenemedim, ayrıca diyabette sürekli diyet halindeyim hertürlü karbonhidrat yasak bu şekilde kilo kontrolü oluyor işteKizlar valla bravo size ya 20 kusur haftalarda 4 kilo 5 kilo diyorsunuz ben simdiden 3 kilo aldim :/ Salı diyetisyene başlıyorum... Ne yiyorsunuz böyle ya örnek verseniz...
Hayırlı akşamlar kızlar ins hepimizde sağlıkla kucagimiza alırız meleklerimizi benim ilk hamileliğim ve ne gerekli bebekler için hiç fikrim yok hele ikiz olunca iyice karıştı kafam hangi bebek arabasi iyidir nasil besik almali ne kıyafet almak gerekir neyi ne kdr almalı önerilerinizi fikirlerinizi paylasirsaniz çok sevinirim :)
Ya aslında 5 kilo aldım ama kendimi çoook şişmiş hissediyorum hiç hamilelik kıyafeti de almadım halbuki tüm tuniklerimi giyebiliyorum göbek kocaman olmasına rağmenIsinmasini bkliyorm yarin derece tukseliyorms bagciksz spor rahat seler giyerim babet faln dedgn gibivucudun degismediyse gobuse gitmstir canim bebislere yarasin da yeterki aldiklarimiz onmli olan o
İnşallah canım hepimizin bebekleri sağlıklı olsun, bizde o minik gramlarla başladık kilolara geçtik çok şükür14. Haftadayım su an -5 ile devam ediyorum . Bebekler iyiymiş dün gittik doktora . Az kilo olunca insan panik oluyor bebek nerde kilo alıyor mu diye doktor gayet iyiler dedi 74/76 gr larmış su an . Ben çalışıyorum okulda sürekli ayaktayım belki o sebepten almıyorumdur.
masallah çok sevindim . İkisi de sağlıklı tombul bebekler olsunlar inşallah
Tokluk 1. Saat mi 2 mi canım dr hangi sınırlarda verdi senin için değerleri?Ya bugün ilk defa şeker ölçmeye başladım. Tokluk şekerim 165 çıktı gebe ya yediğim bir şeyde yok
Canım birinci saat.140 olsa iyi olur demiştiTokluk 1. Saat mi 2 mi canım dr hangi sınırlarda verdi senin için değerleri?
Ben 2. saat ölçüyorum canım 1. saat değerlerini bilmiyorum 120 benim için tokluk sınırı, o kadar dikkat etmeye rağmen yükselince insan sıkılıyor işteCanım birinci saat.140 olsa iyi olur demişti
Hayırlısı artık canım bu kadar dikkat etmeye hala yüksek devam ederse insülin kaçınılmaz. Endokrin uzmanı benden açlık ve 1. Saat tokluk istedi. 2. Saati istemedi ölçsem mi acabaBen 2. saat ölçüyorum canım 1. saat değerlerini bilmiyorum 120 benim için tokluk sınırı, o kadar dikkat etmeye rağmen yükselince insan sıkılıyor işte
Genelde 1.saat istiyormuş trde drlar canım sen doktoruna uy ama merak ediyorsan 2. saatte de ölç bakalım belki 120 seviyesine iner için rahatlarHayırlısı artık canım bu kadar dikkat etmeye hala yüksek devam ederse insülin kaçınılmaz. Endokrin uzmanı benden açlık ve 1. Saat tokluk istedi. 2. Saati istemedi ölçsem mi acaba
Bir bakayım canım bir defalık olmazsa.Genelde 1.saat istiyormuş trde drlar canım sen doktoruna uy ama merak ediyorsan 2. saatte de ölç bakalım belki 120 seviyesine iner için rahatlar
Evet normalBayanlar kontrolde herşey normal dendi ama biri 12 diğeri 10 mm yazdılar o biraz kafama takıldı . Normal mi farklı ölçüde olmaları ?
Gayet normal aralarında fark hep oluyorBayanlar kontrolde herşey normal dendi ama biri 12 diğeri 10 mm yazdılar o biraz kafama takıldı . Normal mi farklı ölçüde olmaları ?
Bizde gebelik diyabeti çıktığı için ölçüm yapıyoruz, hatta ben insülin kullanıyorum dengelenmesi için. Bana şeker yükleme yapılmadı direkt kanda açlık şekeri analiziyle endokrine yönlendirildimKizlar şeker ölçümleri konuşmuşsunuz ama doktorunuz mu istedi düzenli ölçüm bi problem yaşadığınız için mi iştendi yoksa kontrol önlem amaclı mi ölçüyorsunuz bide şeker yükleme testi hangi haftada yapılıyor
Geçmiş olsun ins sağ salim al bebislerini kucağına geçici bir durum mu bu gebelik diyabeti yani doğumdan sonra düzeliyor mu dengeleniyor mu değerlerBizde gebelik diyabeti çıktığı için ölçüm yapıyoruz, hatta ben insülin kullanıyorum dengelenmesi için. Bana şeker yükleme yapılmadı direkt kanda açlık şekeri analiziyle endokrine yönlendirildim
Amin canım hepimiz inşallah, geçici tabiki Doğumla birlikte geçiyor bırakıyoruz ilaçlarıGeçmiş olsun ins sağ salim al bebislerini kucağına geçici bir durum mu bu gebelik diyabeti yani doğumdan sonra düzeliyor mu dengeleniyor mu değerler
Aman iyi bari ilk defa ölçüm falan verdiler de merak ettim. SağolunGayet normal aralarında fark hep oluyor
24-28 haftalar arası şeker yükleme testi yapılıyor. Bende yüksek çıktı hem diyet yapıp hem ölçüm yapıyorumKizlar şeker ölçümleri konuşmuşsunuz ama doktorunuz mu istedi düzenli ölçüm bi problem yaşadığınız için mi iştendi yoksa kontrol önlem amaclı mi ölçüyorsunuz bide şeker yükleme testi hangi haftada yapılıyor
Ben günde 3 öğün yiyorum açlık tokluk 6 kez ölçüm yapıyorum, sınırı çok az geçtiğim için insüline başlandı her dr kendince yönlendiriyorMerhaba arkadaşlar ben de ikiz gebeyim 30 haftalık. Peki diyet yapmasına rağmen 2 saat tokluk şekeri 130, 140 larda olan var mı? Benim o şekilde yüksek ancak insülin de vermedi dahiliye uzmanı normal böyle dedi, aklıma takıldı 120 üstü fazla diye biliyorum. Ve sadece sabah mı ölçüm yapıyorsunuz, gün içinde de ölçüm yapmanız istendi mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?