2019'da ikiz annesi olacak anneler beni yalnız bırakmayın :)

Kızlar yardım eder misiniz?

Kalp atışı için gittiğimde ikizlerden birinin kalp atışı 105 ti. Doktor normalden az dedi. 110 un altına inince kalbinin durma ihtimali var dedi.
Bir hafta sonra kontrole çağırdı. Kalp atışı 150 ve Normale yaklaşmış dedi.
Bir hafta sonra yani bugün yine kontrolde kalp atışı 90 kusur çıktı. Kalbi durabilir mis. 10 günde bir ultrasonda bakılıp durup durmadigi kontrol edilecekmis.

Benim durumunda olan var mı? İkizlerin birinin kalp atışı duran. Böyle devam ederse de sağlıklı bebek olmadığı anlamına mı geliyor?

İstanbul'da onereceginiz bir doktor var mı?

Ben gitmedim henüz ama bir arkadaşım gitti. Bahçelievler'de Alkan Yildirim var prof. 600 civariymis sanirim.
Medipol Mega'da prof Olus Api. 500 tl muayene ucreti
Cerrahpasa'da prof Ali Benian. 122 tl (sgkli hastalar icin)
Araştırmalarimda bu kisileri cok onerdiklerini fark ettim. Perinatologa gitmiyorum henuz 10. Haftamdayim ama gerekirse buyuk ihtimalle Ali Benian'a gidecegim.

Teşekkürler

Ben de 17 haftadayım gitmiyorum perinatoloğa.dr um Prof kendisi yönlendirir zaten olmaması gereken birşey gördüğünde 2 hafta sonra ayrıntılı ultrasonum var inş

Başka bir konuda bir arkadaşın başına gelmişti ikizlerden birinin kalbi durdu diğeri sağlıkla devam ediyor 19. Haftada su anda. İnşallah ikisi de . Sağlıkla devam eder.

Bende hastanede yatıyorum pazartesi akşam kanama başladı idrar yolu enfeksiyonu var kanama Dursun diye bekliyoruz.
Bir an önce inşaallah durur kanaman arkadaşım.çok geçmiş olsun.benim de dün yyine lekelenmem başladı 14 mm kanama alanı var dedi evde yatıyorum.bir an önce atlatırız inşallah

Kızlar yardım eder misiniz?

Kalp atışı için gittiğimde ikizlerden birinin kalp atışı 105 ti. Doktor normalden az dedi. 110 un altına inince kalbinin durma ihtimali var dedi.
Bir hafta sonra kontrole çağırdı. Kalp atışı 150 ve Normale yaklaşmış dedi.
Bir hafta sonra yani bugün yine kontrolde kalp atışı 90 kusur çıktı. Kalbi durabilir mis. 10 günde bir ultrasonda bakılıp durup durmadigi kontrol edilecekmis.

Benim durumunda olan var mı? İkizlerin birinin kalp atışı duran. Böyle devam ederse de sağlıklı bebek olmadığı anlamına mı geliyor?

canım ben nerdeyse 6/7 doktora gittim bu zamana kadar.perinatologda dahil.hiç kalp atış sayısına takılan yada bunu benimle paylaşan doktora denk gelmedim ki 20gün kanamam olduğu zamanda bile.şimdi hala lekelenmem var.14 mm kanama alanı var diye detay veren doktor bile kalp atış sayısıyla ilgili bişey söylemedi.başka bir doktora daha mı gitsen acaba?

3. Kontrolde baska bir doktora gittim. Sayısal olarak söylememiş olsaydi bile kalp atışını dinlerken arada bariz fark olduğunu anladım. Diğerine göre biraz geriden geliyor bu çok önemli değil. Ama sağlıksız olmasından korkuyorum.
Kanama alanım var. Doktor bana da söylemedi kaç mm falan olduğunu.

kesenin neresinde kanama alanın bari onu söyledi mi, sakin olmaya çalış.Allah büyük verecekse her şekilde verecek.içimin rahatlaması için kendi kendime kurduğum tek cümle bu. sakin olmaya çalış lütfen.tedbir bizene takdir Rabbimden..

Kesenin üst tarafında gösterdi burası kanama alani diye. Tüp bebek tedavisinde sadece 2 yumurta vardı. Sayı azalınca kalite de azaliyormus. Hamileyim Allah'a şükür nasip etti. Ama içim bir türlü rahat olamıyor. Gebelik devam edecek mi, sağlıklı bebek doğurabilecek miyim diye içim içimi kemiriyor.

Bir an önce inşaallah durur kanaman arkadaşım.çok geçmiş olsun.benim de dün yyine lekelenmem başladı 14 mm kanama alanı var dedi evde yatıyorum.bir an önce atlatırız inşallah
Sağol canım sana da geçmiş olsun, dinlenmek dışında yapacak pek bir şey yok proluton iğne yapılıyor sonra yatıyoruz sağlıklı ise devam eder inşallah. Hayırlısı için dua edelim.
Allah yardımcın olsun Bu günleri de atlatacaksınız elbet bebeklerinle.
Sağol saçın Allah razı olsun inşallah geçecek. Eve çıktık. Kanama hala var ama hafif taburcu uygun görüldü.
Allah yardımcın olsun. İnsallah en yakın zamanda gecer

Geçmiş olsun. İnşallah iyi olursun.
İnşallah arkadaşlar çok sağolun eve çıktık kanama azaldı usg dde bebekler iyi dedi dr lar eve gönderdiler. On gün sonra kontrole gideceğiz

Aslında yaşım normal benim 27. ama sanırım tek yumurta sanırım sadece şans ile alakalıymış. 250 gebelikte 1 görülüyormuş

2li tarama neden doğru değil ikiz bebekte

Tam olarak doğru değil diyemeyiz.en azından benim karşılaştığım bikaç doktor yanlış sonuç veriyor ikizlerde tarama diye yapılmadığını söyledi ama gittiğim perinatalog 11+1 iken yaptı. biri öyle derken biri böyle diyor bende anlamadım.

Canim bundan onceki gebeligimde ikizdi 11 haftada birinin kalp atışı durdu.diger bebegim sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi.bu ikizlerde çok karsilasilan bir sorun.bende senin gibi çok korkmuştum ama çok şükür kızım vaktinde sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi simdi 2 yasinda. Bu hamilegimde ikiz ve kesenin biri küçük ve kalp atışı zayif .geçen sefer sorun yaşadığım için bu sefer hazırlıklıyim digerinde çok üzülmüştüm ama rabbimin bi bildiği vardır diye kabullendik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…