2019'da ikiz annesi olacak anneler beni yalnız bırakmayın :)

Ben henüz çanta hazırlamadım. Nasipse 30 da düşünüyorum. Erken Doğum riskim var. İndirimde bulduğum ürünlerden yavaş yavaş alıyorum. Hayırlısıyla kullanmak nasip etsin inşallah rabbim
Canım Cumartesi normal kadın doğumcu kontrolüm var bakalım o ne diyecek. Perinatalog 6 haftada bir çağırıyor

Merhaba arkadaşlar,
Ben kendi hastane pijamalarımı, bebeklerin tüm hastane ihtiyaçlarını aldım yıkadım ütüleyip valize koymak kaldı. Biberonları emzikleri bez ıslak mendil, 8er takım hazırladım pijamalı tulumlu çıtçıtlı atletli, muslin bezleri havluları uyku tulumları hazır, burda yenidoğana triko ceketler de istiyorlar annem ördü minicik yumuşacık 4 hırka o da ananeleri gelince gelecek inşallah.. hastanede uzun kalıyoruz hergün banyo yaptırıp değiştiriyoruz yetmezse eve göndericem yıkanıp gelir kıyafetler
Doğum yapan bebeklerini emziren annelerden bilgi istiyorum emzirme yastığı aldınız mı kullanışı nasıl? Tek çocukta ihtiyaç duymamıştım ama ikizleri aynı anda emzirmek istiyorum inşallah yastık faydalı olur diye düşünüyorum

Güzel günlerde kullanmak nasip etsin canım rabbim. 8 er takım mı koydun ben sayı olarak kaç koyalım bilemedim. Bizde annemle müslin battaniye ve pazen battaniye için kumaş aldık annem dikecek. İki tane de pamuklu battaniye almıştım ebebekten yeterli sanırım

Amin canım hepimiz huzurla kullanalım inşallah aldıklarımızı.. ben tüm aldığım yenidoğanları hastane çantasına koyacağım çünkü kullanıyoruz eksik bile gelebiliyor, pazen battaniye çok kullanışlı oluyor ama hastanede battaniye kullandırmıyorlar boğulma riskine karşı sadece uyku tulumu olabiliyor.. evde kullanıcaz bizde inş, benim muslinlerim hazır dikilmiş ama boyutları biraz küçük geldi bana oto koltuğuna sermeye yüz örtüsü vs gibi kullanmaya sanki daha elverişli olacak

Hazır müslin bende aldım dediğin gibi o kadar küçük ki. O sebeple anneme diktireceğim nasipse. Sen yurt dışında mıydın. Burda hastanede anne en fazla iki gün kalır. İnşallah bebeklerle sorun olmadan taburcu oluruz.

Reactions: LaL
Ben fransadayım canım tek çocukla 5 gün kalıyoruz ikiz ve sezeryan 10 güne çıkabiliyor.. iki gün kalacaksan banyo vs de yaptırmıyorlarsa bebeklere çok fazla kıyafet ihtiyacınız olmaz, siz şanslısınız ne arasan rahat bulunuyor memleketimde :) tesettüre uygun pijama ve üst bulmak çok zorluyor beni

Amiin amiin canm ☺

Emzirme yastigi benim pek isime yaramadi arkadaslar. Ilk zaman zaten sut gelmedi. Hastanedeyken sadece temas olsun diye memeye verdiler surekli. Sut gelmedigi icin mecburen mama baslandi. Eve ciktik sutum hala yoktu. Cok uzuldum cok agladim. Sanki bir boslukta gibi hissettim kendimi. Bebeklerimin yuzune bakamiyordum sanki onlari ac bırakmışım gibi sucluluk duydum.
Sonra cevremdekilerin desteğiyle toparladım biraz hic emziremeyen bircok anne varmis etrafimda bana moral vermeye başladılar. Bu arada bende beslenmeme dikkat ettim. Bol su, tahin helvasi, pekmez, komposto suyu, dut pekmezi, incir suyu iciyorum her gun. Bugun 17. Gunumuz ve 3 - 4 gundur emzirme duzene girmeye başladı emmeye başladılar sukur. Bu arada medela hastane tipi sut sagim makinesi de kiraladim her gun sagdim. Onunda faydasi oluyor. Su an meme + mama beslenmesiyle devam ediyoruz. Aptamil 1 numara kullaniyoruz.

Size tavsiyem sakin benim gibi hemen kendinizi heder etmeyin. Tamam emzirmek cok guzel bir sey anne sutu cok degerli ama sartlarin uymadigi ve ememeyen bir suru bebek var. Sabirli olun, olumsuz konusmalari duymayin, bebekleriniz saglikli dogup yanınızda olduğu icin sukredin.

Su anda da once birini emziriyorum ustune mama veriyorum sonra digerine geçiyorum. Ayni anda emzirmek ve emzirme yastigi kullanmak bende mumkun olmadi. En azindan baslangicta kucuk olduklari icin ayni anda emzirmek zor olue gibi geliyor.

BolSekerli öncelik tabiki anne ve bebeklerin sağlığı canım emzirmek nasip işi nasibi kadar süt gelecek yada gelmeyecek herşey annenin elinde değil ki, Allah kolaylıklar versin ne güzel düzene girmeye başlamışsınız devamı daha güzel olur inş

Baya uzun yatırıyorlarmış canım orda. Evet çok şükür herşeye ulaşılıyor artık. Bende tesettür işin pijama arıyorum ya bakalım
Merhaba kizlar,

Geceleri pek rahat uyuyamamaya basladim; hamile yastigi onerilerinizi alabilir miyimv
Ben hiç almadım canım bir fikrim yok
Su anda da once birini emziriyorum ustune mama veriyorum sonra digerine geçiyorum. Ayni anda emzirmek ve emzirme yastigi kullanmak bende mumkun olmadi. En azindan baslangicta kucuk olduklari icin ayni anda emzirmek zor olue gibi geliyor.
Canım çok şükür yavaş yavaş düzene girmiş. İlk günler zaten zor oluyor süt olayı. İkisini birden emzirmek bencede zordur ama bilmem ilerleyen zamanlarda olur mu

Ben de aynı anda emzirmeyi denicem, umarım başarılı olurum. Olmazsa da napalım denedik en azından deriz.. ben annemin sütü bol olduğu halde sadece 2 ay emmişim, gayette sağlıklı yaşayıp gidiyorum. Dert etmemeye çalışmalıyız, gücümüz yettiğince.. mamayı bebeklere neyle verdiniz?

Reactions: LaL
Bende çak çabuk yoruluyrm iki adım arıyrm taş kesiliyor karnım erken doğum riskim var Dr 26 hf çantan hazır olsun ondan sonra rahat rahat bekle alışveriş yapamazsın dedi bende çoğunu aldım haftaya yıkayıp ütüleyip hazırlamayı düşünüyrm bugün kontrolüm var bakalım ne diyecek merak ediyrm

Bende çak çabuk yoruluyrm iki adım arıyrm taş kesiliyor karnım erken doğum riskim var Dr 26 hf çantan hazır olsun ondan sonra rahat rahat bekle alışveriş yapamazsın dedi bende çoğunu aldım haftaya yıkayıp ütüleyip hazırlamayı düşünüyrm bugün kontrolüm var bakalım ne diyecek merak ediyrm

günaydın arkadaşlar bende bu haftasonu son alışverişlerimi yapıcam biberon pişik kremi falan. sonra çantamı hazırlamaya koyulucam aslında 32. haftada doğum iznine ayrılıcam o zamn yaparım diye düşünüyordum ama bu aralar kasılma ve ağrı olmaya başladı bu da beni korkutuyor açıkçası o yüzden annemi çağırdım. hem yıkar ütüler hem evi bi toparlar temizler. Allah onardan razı olsun..

Allah anneleri başımızdan eksik etmesin inşallah

Bende indirimde buldukça alıyorum bir şeyler. Dün akşam mothercare internet sitesinde üçlü prematüre tulum aldım 35 liraya düşmüş.gene mothercare 5 li uzun kollu zıbın aldım trendyoldan 0-1 ay 60 lira. Siz bebekler için nerelerden alıyorsunuz kızlar. Ben ilk etap için prematüre alayım diyorum benimkiler erken gelir büyük ihtimalle

İnsanın desteğe ihtiyacı oluyor çok dinlenmemiz gerekiyor, kasılmalar rahim ağzına etki ediyor doğumu çağırıyor maalesef
Aldıklarını güle güle kullanın canım ben h&m c&a dan aldım, benimkilerinde atletleri zıbınları hep 0 ay prematüre o kadar minik ki

Burda h&m nin internet sitesinde prematüre göremedim canım tekrar inceleyim. C@a burda yok sanırım. Hep 0-3 Aydan başlıyor bu kıyafetler çok büyük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…