- Konu Sahibi perikanadi
-
- #4.061
su çok önemli zorla kendini derim. hele ki ikizlerde ekstra önemli :/
Merhaba canim. Seriklaj konusunu dusun istersen banada doktor yapalim demisti onlem amacli, seriklajli arkadaslarla konusmustum zormus dikkat etmek gerekiyormus. Bende herhangi bir erken dogum riskim acilmam vs olmadigi icin yaptirmadim, sorunda yasamadim cok sukur 36. Haftam doldugunda dogum yaptim. Benim doktorum bazrn hersey yolunda giderken 20. Haftalarda bebegini kaybedenler oluyormus buyuzden yapalim demisti ben risk aldim yaptirmadim, karar senin. Kasinti konusunu doktoruna soyle kan tahlili yapar karaciger enzimlerine bakar.Gunaydin kizlar.Bende buraya bayadir yazmiyordum.Bugun 14+0 olduk.Cuma gunu onlem amacli serklaj olucam.Doktor boyle uygun goruyor.Herha gi bir acilma,kanama yok ama ben onlem amacli yapiyorum dedi.
Cildi cok kuruyan var mi ? Goguslerim,sirtim,belim,gobegim heryerim kasiniyor benim.Nedendir acaba?Var mi bunu yasayaniniz?
En son kontrol 2 hafta onceydi.Birini erkek gibi goruyorum ama net birsey soylemicem dedi.Digeri icin bisey demedi.Onu da haftaya soyler heralde.Su kontrolleri. 1 aya cikmasi hic iyi olmadi.Ben cok evhamliyim.Keske 2 haftada 1 gorseydik
Merhaba canim. Seriklaj konusunu dusun istersen banada doktor yapalim demisti onlem amacli, seriklajli arkadaslarla konusmustum zormus dikkat etmek gerekiyormus. Bende herhangi bir erken dogum riskim acilmam vs olmadigi icin yaptirmadim, sorunda yasamadim cok sukur 36. Haftam doldugunda dogum yaptim. Benim doktorum bazrn hersey yolunda giderken 20. Haftalarda bebegini kaybedenler oluyormus buyuzden yapalim demisti ben risk aldim yaptirmadim, karar senin. Kasinti konusunu doktoruna soyle kan tahlili yapar karaciger enzimlerine bakar.
Ayda 1 kontrole cagirmasi ilginc ben hep 2 haftada 1gittim kontrollere 32.haftadan sonra herhafta, son haftalarda haftada 2 gun falan gittim.
Seriklaj icin en uygun zaman 12-14. Haftalarmis. 20. Haftalarda acilma oldugunda yapilirsa okadar etkili olmuyormus bana oyle demisti doktorum. Cok zor bir karar canim, benimde kafam allak bullak oluyuyordu, bende ya acilma okursa kaybedersem pisman olurum diyordum. Cok sukur saglikla dogdular benimkiler. Insallah sende zamani geldiginde saglikla kavusursun yavrucaklaraBende hala kararsizim.Yarin mesaj atip sali gunu gitmek istiyorum gorusmek istiyorum serklaj sonrasi olabilicek komplikasyonlar vs...Arkadasima 20.hafta acilmayla yapildi ve 37 .haftaya kadar ayaga kalkmadan yatti.Doktor eve geliyordu hatta.Boyle bir durum yasama ihtimalim olur mu diyorum.Sonradan pismanlik,vicdan azabj yasamak istemiyorum da.Ama yine de bilemiyorum.mm
Soyledim 3 haftada geleyim ya da ayni duzen 2 haftada bir seklinde ama ozaman gelisme yavas olunca morali bozuluyor dedi ama 3 haftaya indiricem cunku icim rahat etmiyor.
Kan tahlili yaptirayim aynen.Zaten zamani da gelmisti.
Canim bu arada ikiz bebeklerin takibi icin mutlaka iyi tecrubeli bir doktor kontrolunde ol. Benim basladigim doktorum hakkinda hep soru isaretleri vardi aklimda, elektrigimiz tutmuyordu hep sabrettim pimpiriklik yapmiim dedim ama en sonunda 22. Haftamda dayanamadim degistirdim. Zor oluyo ilerki zamanlarda degistirmek. Sonrasinda kendisininde ikizleri olan bir doktora gittim tesadufen, cokta memnun kaldim. Demek istedigim ayda 1 cagirmasi vs daha yolun basindayken takiplerini iyi yapabilen ikizlerde tecrubeli bir doktorla devam edersen daha iyi olur. Ikizlerin cift yumurta ikizlerimi? 12. Hafta perinatolog kontrolune yonlendirdimi doktorun?Bende hala kararsizim.Yarin mesaj atip sali gunu gitmek istiyorum gorusmek istiyorum serklaj sonrasi olabilicek komplikasyonlar vs...Arkadasima 20.hafta acilmayla yapildi ve 37 .haftaya kadar ayaga kalkmadan yatti.Doktor eve geliyordu hatta.Boyle bir durum yasama ihtimalim olur mu diyorum.Sonradan pismanlik,vicdan azabj yasamak istemiyorum da.Ama yine de bilemiyorum.mm
Soyledim 3 haftada geleyim ya da ayni duzen 2 haftada bir seklinde ama ozaman gelisme yavas olunca morali bozuluyor dedi ama 3 haftaya indiricem cunku icim rahat etmiyor.
Kan tahlili yaptirayim aynen.Zaten zamani da gelmisti.
Canim bu arada ikiz bebeklerin takibi icin mutlaka iyi tecrubeli bir doktor kontrolunde ol. Benim basladigim doktorum hakkinda hep soru isaretleri vardi aklimda, elektrigimiz tutmuyordu hep sabrettim pimpiriklik yapmiim dedim ama en sonunda 22. Haftamda dayanamadim degistirdim. Zor oluyo ilerki zamanlarda degistirmek. Sonrasinda kendisininde ikizleri olan bir doktora gittim tesadufen, cokta memnun kaldim. Demek istedigim ayda 1 cagirmasi vs daha yolun basindayken takiplerini iyi yapabilen ikizlerde tecrubeli bir doktorla devam edersen daha iyi olur. Ikizlerin cift yumurta ikizlerimi? 12. Hafta perinatolog kontrolune yonlendirdimi doktorun?
Canim ikizlerde 12. Hafta, 22. Hafta ve 32. Haftalarda perinatolog kontrolleri oluyo. Benim tek yumurta ikizleri oldugu dusunuldugu icin 32. Hafta dogum plani icin gitmistim. Cift yumurta ikizlerinde 32. Hafta gitmeye gerek yok sanirim. Canim daha once forumda tup bebek doktoruyla devam edenler gormustum, doktorlari dogumu ben yaptiramam demislerdi. Dogum konusunu konusmayi unutma. Acil dogum olursa mesai saatleri disinda da gelicekmi vb.Ben tedavi gorucektim.Oncesinde dogal yolla oldu.Gittigim doktor tup bebek uzmani.Hani ikiz gebelikle cokca karsilasmjs olmasi tek avuntum diyebilirim.12.haftada yonlendirmedi.Ikili test yapmadik.Onun yerine.Genetik testi y.disina gonderdik.Sonucu bekliyoruz.Cift yumurta benimkiler.Yarin mesaj atip gidip konusmak istiyorum cunku rahat,huzurlu degilim kafa olarak su anda.
Canim ikizlerde 12. Hafta, 22. Hafta ve 32. Haftalarda perinatolog kontrolleri oluyo. Benim tek yumurta ikizleri oldugu dusunuldugu icin 32. Hafta dogum plani icin gitmistim. Cift yumurta ikizlerinde 32. Hafta gitmeye gerek yok sanirim. Canim daha once forumda tup bebek doktoruyla devam edenler gormustum, doktorlari dogumu ben yaptiramam demislerdi. Dogum konusunu konusmayi unutma. Acil dogum olursa mesai saatleri disinda da gelicekmi vb.
Bu baktıklarım doğumdan itibaren kullanımlı tam yatar sadece içi biraz dar diğerlerine göre 3,5 yaşında 16 kilo oğlumu oturttum gayet rahat sığdı tam geldi yani ikizler de 3 yaşına kadar rahat kullanılır diye düşünüyrm ztn 3 yaş 15 er kilo diyo araba içindecanım baston olanlar yeni doğan için uygun mu ki?
TeşekkürlerEczaneden mustela’nin catlak oncesi kremini aldim, ben cok memnun kaldim, zaten guzel yorumlar da okumustum; hic catlamadim. Ayrica her dus banyodan sonra bebe yagi suruyorum vucuduma nemli kaliyor; zaten cildim kurudur iyice kurulasti hamilelikten sonra... Her zaman nemli olmasina dikkat et :)
Teşekkürler canımcanım en çok mustela öneriliyor. ama ben zeytinyağlı kremle ovuyorum. cildin çatlayacaksa çatlıyor önlemenin bir yolu yok maalesef yatkınlıkla alakalı birşey o.
Çok geçmiş olsun Allah acil şifa versın canımvalla ben iyiyim demeyi çok isterdim ama kötüyüm. geçen hafta ayağım kırıldı ve yatıyorum sürekli. ağrı sızı bir yandan gebelik bir yandan. çok zorlanıyorum... eşim de çalışıyor yalnızım
Canim bende lireac kullandim ama doktor ne kullanirsan kullan cildin catlamaya yatkinsa catlar demisti.bu arada çatlak konusu konuşulmuş. 3.aydan beri lierac kullandım ama maalesef çatlaklarım oldu. şimdide tatlı badem yağı ve sarı kantaron yağı kullanıyorum. ne kullaırsak kullanalım bazı bünyelerde illaki oluyormuş.
Canım ben bugün Doğum iznine ayrıldım zorlamaya erke yok bence rahat değilsen ayrıl sende. Gerçi ben bu haftaya da heyet raporuyla geldimarkadaşlar ben çok ağırlaştım sanırım 1 hafta daha işe gelemeyeceğim. bu haftayı çıkartabilsem şükredicem. sizde durumlar nasıl?
valla haftaya kesin gelmeyeceğim de çıkartabilirsem bu haftaya çıkartayım diyorum. bakalım akşam dr kontrolüm var. dr ne diyecek. hiç kalkamıyorum bugün yerimden ağrım sızım çok fazla..Canım ben bugün Doğum iznine ayrıldım zorlamaya erke yok bence rahat değilsen ayrıl sende. Gerçi ben bu haftaya da heyet raporuyla geldim
Canim hic zorlama kendini is icin. Zaten yasal hakkinda baslamis. Allah korusun ikizlerde hep erken dogum riski var zaten.valla haftaya kesin gelmeyeceğim de çıkartabilirsem bu haftaya çıkartayım diyorum. bakalım akşam dr kontrolüm var. dr ne diyecek. hiç kalkamıyorum bugün yerimden ağrım sızım çok fazla..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?