2019'da ikiz annesi olacak anneler beni yalnız bırakmayın :)

Ben bugun biruni hastanesine gittim. Doktor mono mono ikiz gebeligim oldugunu ve bazi riskli durumlar nedeniyle ayni zamanda Cerrahpasa Perinatoloji bolumune de devam etmemi soyledi. Riza Madazli'yi onerdi. Bu doktor hakkinda bilgisi olan var mi ? Benim gibi mono mono ikiz gebeligi olan var mi ?

Canım tek yumurta ikizlerinin aynı plasenta ve amniyon zarı paylasmasi demek oluyormuş. Ben yeni öğrendim çift yumurta ikizlerine göre azıcık daha riskli oluyormuş ama sıkı takip ile iyi bir gebelik geçirebilirmissin. İnşallah sağlıkla doğarlar canım stres bebeklerin için iyi değil rahat olmaya çalış.

Elimden geldigince olmaya calisiyorum ama iste tup bebek olunca zar zor oldu diye korkuyorum ama Allah ne takdir ederse o. Insallah hepimiz hayirlisiyla kucagimiza aliriz bebislerimizi.

Merhaba arkadaşlar! Bizim bebeler için bir site oluşturdum. Gebelik maceralarımız var :) İsteyenler takip edebilir ve yazıları kaçırmamak için üye olabilir.
Link:

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimden geldigince olmaya calisiyorum ama iste tup bebek olunca zar zor oldu diye korkuyorum ama Allah ne takdir ederse o. Insallah hepimiz hayirlisiyla kucagimiza aliriz bebislerimizi.
Rabbim derdi verir şifasını da verir olacak olana çare yok ama illa olacak diye bir şey de yok yani olmadan canını sıkma her gebelikte risk vardır bazen milyonda bir olur ama o bir birine denk gelir. Ne gelirse Rabbimden inşallah sağlıklı olacak pozitif olmak bebeklerine iyi gelecek.

Arkadaşlar bugün doktorumla randevum vardı sizlerle paylaşmak istiyorum kontrolleri. Siz de paylaşın lütfen hepimize deneyim olur. 15 gün önceki kontrolde tansiyonum yüksekti o yüzden günlük ölçüm yapıp liste hazırlamamı istemişti. Bugün listeye baktı, aslında 15 gün önceye göre epey düştü tuzsuz beslenmeye dikkat ettiğim için ama yine de ara ara küçük tansiyonun 9 olduğu olmuştu. Bir de ara ara çarpıntım oluyor. Bu 2 sebepten beni kardiyolağa yönlendirdi. Holter takılsın ve bir ilaç başlansın daha iyi olacak dedi. Çok moralim bozuldu bugün. Benim hem yaşım var 45 yaşındayım hem de kilom var. Dolayısıyla çok dikkat etmeliyim. Bugün bir de beslenme uzmanına gittim, haftaya ölçümler vs yapılıp liste verecek. Umarım önümüzdeki haftadan itibaren daha sağlıklı bir süreç başlayacak. Aranızda tansiyon sorunu yaşayan oldu mu

Canım hiç canını sıkma, 2018 ikiz anneleri topiğini baştan sona okudum ben 1250 sayfa orada senin gibi tek yumurta ikizleri var ve gayet de sağlıklı doğdular. Daha yakın takip ediliyor ve belki biraz daha da erken doğuyorlar o kadar. Sağlıkla kucaklayalım inşallah hepimiz bebeklerimizi

Geçmiş olsun canım, yaş kilo ikiz bir araya gelince bunlar ihtimal dahilinde takipte olunca sorun olmaz inşallah sağlıkla doğar minikler.
Ben gebelikte birlikte 5kg verdim kilo sorunu bende de var biraz kilo verince tansiyonum genelde düşük çıkmaya başladı ile bir sorunum şu anda yok ama olmayacağı anlamına gelmez tabi. Rabbim şifa versin

Becidina çok ilginç kilosu olanlar genellikle kilo veriyormuş başta ama benim ne midem falan hiç bulanmadı dolayısıyla veremedim. İnşallah dediğin gibi olur ve sağlıkla doğar kuzular

Insallah bende onlar gibi sevinirim. Hepimiz icin amin.
Tansiyona dikkat ederseniz düşer insallah. Stres daha çok etkiler sakin olun. Bence doktorunuz tedbirli davranmak istemis.

200 tl canım muayene ücreti ama adam çok yoğun randevu almak gerçekten zor 3 ay sonrasına kadar atabiliyorlar randevu tarihini

Becidina çok ilginç kilosu olanlar genellikle kilo veriyormuş başta ama benim ne midem falan hiç bulanmadı dolayısıyla veremedim. İnşallah dediğin gibi olur ve sağlıkla doğar kuzular
Canım kilo ile ilgisi yoktur aslında bulantıya nasıl tepki verdiğin ile alakalı. Çok bulantı yaşadım hiç kusmadim neredeyse sadece karbonhidrat ve meyve tükettim yattım ama 72 kilodan 67e indim. Sadece biraz ekmek yiyip ilaç alıyordum midemi tutsun diye her şey çok kötü kokuyordu .Kişisel bir şey olsun zor bir süreç iyi geçirmişsin. Sağlıkla olacak inşallah inan.

İnşallah

Merhaba kizlar
Bugun Cerrahpasa Perinatalojide muayene oldum. Bebislerimin monokoryonik diamniyotik oldugunu ogrendim. Yani arada zar varmis cok sukur. Tabi farkli riskler olabilir dediler ve artik takibime burada devam edilecek.
Riskin biraz daha azaldı bak iyi geçer kalan günlerinde inşallah.

Merhaba kizlar
Bugun Cerrahpasa Perinatalojide muayene oldum. Bebislerimin monokoryonik diamniyotik oldugunu ogrendim. Yani arada zar varmis cok sukur. Tabi farkli riskler olabilir dediler ve artik takibime burada devam edilecek.
Merhaba canim. Hangi doktora muayene oldun vr memnun kaldinmi? Bende kendime perinolog ariyorumda. Direk randevu alarak gidebiliyormuyuz yoksa sevk mi edilmemiz gerekiyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…