2019'da ikiz annesi olacak anneler beni yalnız bırakmayın :)

Merhaba canim. Hangi doktora muayene oldun vr memnun kaldinmi? Bende kendime perinolog ariyorumda. Direk randevu alarak gidebiliyormuyuz yoksa sevk mi edilmemiz gerekiyor?

Merhaba bana ozeldeki doktorum bir kagit yazdi ikiz gebelik oldugu icin Cerrahpasa Perinatalojide muayenesi gerekmektedir diye. Bu sabah o kagitla gittim. Hemsire beklettirdi 1 saat kadar sonra hemen dosya acip muayene ettiler. Bolumdeki doktorlardan biri Mehmet Fatih Karsli muayene etti. Cok memnun kaldim neredeyse 40 dk boyunca ultrasonda her seyi inceledi ve devam eden surecte burada takipte olman lazim dedi. Muayene sonrası hemen profesor hocalarina bilgi verdi. Gitmek isteyene tavsiye ederim.

Siz kaçıncı haftada hissetmeye başladınız?
Ben 21. Haftada daha yeni yeni anlıyorum
Henüz geçen hafta oldu bu durum ama emin değilim dediğim gibi çok hafif bir histi. Yani olmayabilir.
Sizin ki artık normal benim için erken ama imkansız değil. Sizin biraz daha yoğun olmalı anlıyorsunuz di mi

Henüz geçen hafta oldu bu durum ama emin değilim dediğim gibi çok hafif bir histi. Yani olmayabilir.
Sizin ki artık normal benim için erken ama imkansız değil. Sizin biraz daha yoğun olmalı anlıyorsunuz di mi
Evet artık çok şükür anlıyorum, çoğu kişi 16-17. Haftadan hissetmeye başlıyormuş ama tekil gebeliklerde.. benimkilerde gaz kıpırtısı şeklinde başladı artık nihayet:)

Evet artık çok şükür anlıyorum, çoğu kişi 16-17. Haftadan hissetmeye başlıyormuş ama tekil gebeliklerde.. benimkilerde gaz kıpırtısı şeklinde başladı artık nihayet:)
Çoğul gebeliklerde alan dar aslında daha kolay hissedilmesi lazım ayrıca iki kıpırtı var sağlıklı olduklarını bilmek adına aslında hissetmek isteği. Yaşıyor mu endişesi azalacaktır biraz.

Arkadaşlar ikiz gebelikte ikili test yaptırmiyoruz değilmi ..dr um ense kalınlığı ölçümü için perinatologa gitmemi söyledi 12. Hafta da dedi siz ne zaman yaptırdınız ve perinotolga mi gittiniz .teşekkürler

Ben sürekli perinatolog a gidiyorum ikili test yapılmıyor evet sadece ense ve bütün kemiğine bakıyor. Eğer istersen fetal dna hasar testi var kanda bakılan pahalı. Ya da haftasını bekliyorsun amniyosentez yapılıyor. Aldırmayı düşünmüyorsan zaten dr gerek yok o vakit diyor.

Canım ne yaptın.nasılsın.arada beni etiketle.beni sorarsan hep yatıyorum.wc hariç kalkmıyorum.o yüzden artık vücudun ağrıyor

Canım ne yaptın.nasılsın.arada beni etiketle.beni sorarsan hep yatıyorum.wc hariç kalkmıyorum.o yüzden artık vücudun ağrıyor
İyiyim canım leke geçti bende istirahat ediyorum. Diğer grupta yazınca okuyorum seni.
Bu kadar yatman gerekiyor mu gerçekten sanki bu kadari zararlı olur gibi geldi bana. Yani Doktorlar hiç kalma mi diyorlar. Kızın haast olmuş geçmiş olsun.

Sağol canım.Evet gerçekten yatmam gerekiyormus.imam kemiklerim acıyor artık.birde hiçbirşey kendim yapamıyorum.daha evi sermedim.kadın gelecek haftaya mi bu haftamı alsam bilemedim.halıların yerini bari ayakta tarif etsem.inan ki canım yatmak çok zor.hele birde evladın varsa çok daha,zor.eşimde is yapmasın dan nefret ediyor.h.ici kadın var o da pek temizlikten işten anlamıyor ama güvenilir işte 8 5 geliyor benim biraz düzen takin tim var.artık koyverdim.arada temizlikçi kadın aLıyorum.aman canım başını ağrıttım

Allah kolaylık versin. Zor zamanlar çabuk geçer inşallah.

Merhaba ben triscreen trizomi testleri yaptırdım.

Merhaba ben triscreen trizomi testleri yaptırdım.
Benimde bebeklerin ense kalınlığı , burun kemigi vs gayet sağliklilar ama 39 yaşinda oldugumdan perinatologum kromozon dna testi yaptırmamı önerdi .Ama ben kararsızın hersey iyi görünüyorken bu testi yaptırmalımıyım Emin değilim
Bikaç yerden fiyat aldım.
.Siz ne kadara yaptırdınız testi?

Doktorumun anlaşmalı olduğu laboratuar aracılığıyla yaptırdım. 2350 tl. Fiyat araştırması yaparken daha uyguna 1 test buldum ama Hong Kong da yapılıyor ve süresi çok uzun. Açıkçası daha sonra doktorla konuştuğumda da bu testlerde önemli olan laboratuarın sonucun veya numunenin arkasında durup durmayacağı konusu dedi. Ben o yüzden Triscreen yaptırdım; şu an Türkiye'de Yedi Tepe Üni. de yapılıyor. Nifty'den farkı cinsiyet belirtmemesi; onu da süreç içinde öğreniyoruz zaten. Ben doğal yoldan ikiz gebelik yaşadığım için hiçbir test yaptırmamış olmak istemedim. Yaşım çok değil 33 ama yine de 20lerde değiliz sonuçta. Triscreen i tavsiye ederim.

Canım ben yatırmadım.sonuçta kötü birşey çıkarsa bebeğini aldırmayı düşünmüyorum.12 de ayrıntılı ya girdim.ense kalınlığı iyi.burun kemiği iyi.20 haftalarda sanırım bir daha ayrıntılı ya girecem .2 doktora gidiyorum.perinorolog ve kadın doğ.bakıyor.hayırlısı kuzum be

Merhaba kızlar. Benim yine kanamam geldi ve hala devam ediyor. Şu anda hastaneye yatıyorum. Moralim çok bozuldu. Ultrasonda kanamam büyük gözüküyor. Çok korkuyorum.Dr. vücut ya emer ya da düşük olur bilemeyiz diye söyledi.

Rabbim şifa versin inşallah geçer ikiz gebeliklerde biraz bu kanama durumu sık karşılaşılıyor. Sen dinlenmene bak bol bol dua et inşallah Rabbim bebeklerine sağlık verecek. Benimde 15. Haftam bittiğinde kanama olmuştu geçti çok şükür on günden az fazla sürdü.
Rabbime emanet bebeklerimiz inşallah ol derse hiçbir şey önünde engel olamaz. Dinlenmene bak ve pozitif olmaya çalış olur mu bebekler iyi ise geçecektir.

Canım Rabbim şifa versin.İnşallah geçer kanama alanında.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…