- Konu Sahibi perikanadi
-
- #4.521
Rektalmiş canım, ama bu ilacı temin etmede sorun yaşandığını duymuştum, şimdi nasıldır bilmem.Hanimlar bu akşam karnimda bir toplanma sertlesme gibi birsey oldu. Ama 24 saattir bir sertlik vardı karnimdaama anlamamıştım. Acil gittim doktorum endol fitil önerdi .1 kereye mahsus. Aranızda kullananlar var mıydı kısa süreli bir ilaç mi bu? Bir de vajinal mi rektal mi Anlamadim ben bu ilacı
5 ve 6. Aylarımda benimde öyleydi hatta birkaç lokma yiyince dağ gibi şişiyordu ve çok sertti karnım sonra noldu ne zaman yumuşadı bilmem şimdi sadece kasılma olduğunda sertleşip sonra yumuşuyorSelamlar ikiz anniş adayları, iki kat endişe iki kat mutlulukla geçiyor benim günlerim, sizlerin ki nasıl geçiyor. Bir şey merak ediyorum benim karnım çok gergin ve sert, sanki çok yemek yemişim gibi. Minyonum ve iki bebiş sıgmaya çalışıyor diye mi böyle acaba. Yoksa bir sorun belirtisi midir
Evet kasılma sertliği değil, genel bir sertlik ve basketbol topu gibi gergin. Acaba suyu mu fazla şekerim sınırda çıkmıştı falan derken kafaya takmalık bir mevzu olup çıkıyor. Umarım benimde ilerde normalleşir.5 ve 6. Aylarımda benimde öyleydi hatta birkaç lokma yiyince dağ gibi şişiyordu ve çok sertti karnım sonra noldu ne zaman yumuşadı bilmem şimdi sadece kasılma olduğunda sertleşip sonra yumuşuyor
Hımm şekerden mi acaba ben 25. Haftada insülin kullanmaya başladım belki ondan sonra geçmeye başlamıştır şişkinlik bilemiyorum, seninde zamanla geçecektir mutlaka minyon da olsan Allah bebeklerine yer açacak karnına rahat rahat yerleşeceklerEvet kasılma sertliği değil, genel bir sertlik ve basketbol topu gibi gergin. Acaba suyu mu fazla şekerim sınırda çıkmıştı falan derken kafaya takmalık bir mevzu olup çıkıyor. Umarım benimde ilerde normalleşir.
Ben bi dahaki gidişimde daha bi adam akıllı sorayım doktora. Şekerim de açlık 90 ::: tokluk birinci saat 180 ::: tokluk ikinci saat 120 çıktı. 75 gramdı. 180 çıkan referansın üst sınırı. Nasıl sence, umarım bende senin haftalarına gelebilirim çünkü rahim agzı kısalığım da var(22mm)Hımm şekerden mi acaba ben 25. Haftada insülin kullanmaya başladım belki ondan sonra geçmeye başlamıştır şişkinlik bilemiyorum, seninde zamanla geçecektir mutlaka minyon da olsan Allah bebeklerine yer açacak karnına rahat rahat yerleşecekler
Ben kullandım rectal kullanacaksın ilacı. Uzun süreli vermiyorlar drunun önerdiği dozda kullanHanimlar bu akşam karnimda bir toplanma sertlesme gibi birsey oldu. Ama 24 saattir bir sertlik vardı karnimdaama anlamamıştım. Acil gittim doktorum endol fitil önerdi .1 kereye mahsus. Aranızda kullananlar var mıydı kısa süreli bir ilaç mi bu? Bir de vajinal mi rektal mi Anlamadim ben bu ilacı
İnşallah hepimiz sağlıkla alalım evlatlarımızıBen bi dahaki gidişimde daha bi adam akıllı sorayım doktora. Şekerim de açlık 90 ::: tokluk birinci saat 180 ::: tokluk ikinci saat 120 çıktı. 75 gramdı. 180 çıkan referansın üst sınırı. Nasıl sence, umarım bende senin haftalarına gelebilirim çünkü rahim agzı kısalığım da var(22mm)
İnşallah sağlıcakla gelir bebişlerin kucağına.
23 haftadan sonra ölçülmüştü galiba benim, karından ultrasonla da aşağıdan da bakılabiliyorKızlar bu rahim ağzı uzunluğu nasıl ölçülüyor? Ben sürekli okuyorum bir yerlerde ama benim doktorum bana hiç bu konuda bilgi vermedi.Bir sonraki kontrolde soracağım ama merak ettim
Aslında benim şeker yüksek, ama hastane referans sınırının tam aynısı olunca, karşısında da normal yazınca doktor takip edelim dedi geçti sanki. Ray yüzünden 23. Haftadan beri yatıyorum. Hep 40 mmydi. Bi anda 28e sonra 22ye düştü. Benim doktorum ikizlerde serklaj tehlikeli, nidicard tehlikeli, endol tehlikeli diye diye hiç bir şey kullandırmıyor hala. Bi pruloton depot yazdı onuda yeni bulduk. Pazartesi yaptıracağım ilk iğnemi. Onun dışında günde iki kere progesteron fitil kullanıyorum. İnşallah yanlış yapmıyordur.İnşallah hepimiz sağlıkla alalım evlatlarımızıben şeker yüklemesi yaptırmadım kanda açlık şekeri 95 çıktı diye hemen kan ölçümüne başlandı, endokrin drumun bana verdiği sınır açlık 95- tokluk ikinci saat 120 olmalı.. diyetle düzelmedikçe insülin kullandım değerlerim aşırı yüksek değildi ama sınırı az geçiyordu şimdi oldukça düştü açlık 69- tokluk 89 civarı bugünlerde.. rahim ağzı için doktorun ne diyor herhangi bir önlem alındı mı çok dinlenmen ve olabildiğince yatman gerekiyor
Aslında benim şeker yüksek, ama hastane referans sınırının tam aynısı olunca, karşısında da normal yazınca doktor takip edelim dedi geçti sanki. Ray yüzünden 23. Haftadan beri yatıyorum. Hep 40 mmydi. Bi anda 28e sonra 22ye düştü. Benim doktorum ikizlerde serklaj tehlikeli, nidicard tehlikeli, endol tehlikeli diye diye hiç bir şey kullandırmıyor hala. Bi pruloton depot yazdı onuda yeni bulduk. Pazartesi yaptıracağım ilk iğnemi. Onun dışında günde iki kere progesteron fitil kullanıyorum. İnşallah yanlış yapmıyordur.
Teşekkür ederim23 haftadan sonra ölçülmüştü galiba benim, karından ultrasonla da aşağıdan da bakılabiliyor
Bu bi andaki hızlı kısalıştan sonra özelde devlette baya bir doktor gezdim. Ortak görüşleri tek bebek olsaydı 24. Haftada dikiş atalım ama ikiz için 24.hafta geç dediler. Bebekler altlı üstlü bide. Yenidoğan yoğun bakım ünitesi olan hastane tercihinde bulunmuştum ama zaman zaman sorguluyorum. Yada şikayetlerimi daha net ve sert anlatmam gerekiyor.başka bir doktora yada hastaneye gitmeyi düşündün mü, çok hızlı kısalmış inşallah daha kısalmaz.. ikizlerde serklaj yapılanları da okudum burada her dr aynı düşünmüyor
Bende de.dunden beri sertlik arttı.gerginlik de var basket topu gibi oldu resmen. Bu aksam dayanamayıp acile gittim herşey normal cikti cok sukur . Sanırım lal in dediği gibi onumUdeki 2 ay boyle olacak.Selamlar ikiz anniş adayları, iki kat endişe iki kat mutlulukla geçiyor benim günlerim, sizlerin ki nasıl geçiyor. Bir şey merak ediyorum benim karnım çok gergin ve sert, sanki çok yemek yemişim gibi. Minyonum ve iki bebiş sıgmaya çalışıyor diye mi böyle acaba. Yoksa bir sorun belirtisi midir
Teşekkür ederim :) şimdiden iyi geldi hafif bir ağrı ve gerginlik vardı geçti.Ben kullandım rectal kullanacaksın ilacı. Uzun süreli vermiyorlar drunun önerdiği dozda kullan
Aman normal olsunda biz her türlü top olmaya razıyız.Bende de.dunden beri sertlik arttı.gerginlik de var basket topu gibi oldu resmen. Bu aksam dayanamayıp acile gittim herşey normal cikti cok sukur . Sanırım lal in dediği gibi onumUdeki 2 ay boyle olacak.
Bu bi andaki hızlı kısalıştan sonra özelde devlette baya bir doktor gezdim. Ortak görüşleri tek bebek olsaydı 24. Haftada dikiş atalım ama ikiz için 24.hafta geç dediler. Bebekler altlı üstlü bide. Yenidoğan yoğun bakım ünitesi olan hastane tercihinde bulunmuştum ama zaman zaman sorguluyorum. Yada şikayetlerimi daha net ve sert anlatmam gerekiyor.
Bende de ray var. 23. Haftada 2.2 ile ortaya çıktı. Ama ikiz gebelikte serklaj kesinlikle önerilmiyor. Hem perinatalog hem kadın Doğum takibindeyim ikisi de kesinlikle Doğumu tetikler serklaj tehlikeli diyorBu bi andaki hızlı kısalıştan sonra özelde devlette baya bir doktor gezdim. Ortak görüşleri tek bebek olsaydı 24. Haftada dikiş atalım ama ikiz için 24.hafta geç dediler. Bebekler altlı üstlü bide. Yenidoğan yoğun bakım ünitesi olan hastane tercihinde bulunmuştum ama zaman zaman sorguluyorum. Yada şikayetlerimi daha net ve sert anlatmam gerekiyor.
Evet canım 28 haftayı görürmüyüm derken 33 olduk şükür. Yattım genel olarak her işimi eşim ve annem yaptı şurda iki haftadır kendime kahvaltıfaşan hazırlıyorum. İlaç olarak adalat 2*1 kullandım bu hafta bıraktım onu. Proluton haftada bir, magnezyum günde iki, progestan 200 mg vajinal günde üç kullanıyorumSaye- arkadaşımda haftalardır kısalma sebebiyle yatarak geçiriyor günlerini ama tedavi olarak ne uygulanıyor bilmiyorum, benim şuan 22mmde son 1 ayda 4cmden indi, serumla tedavi gördüm sancılar kesildi daha kısalma olmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?