- Konu Sahibi perikanadi
-
Her gebe bulantı çekmez her ikiz annesi de bulantı çekmiyor ama bulantısı varsa diğerlerine göre biraz iki kat oluyor hormonlar daha yoğun olduğundan. Geçecek merak etmeyin -5kg ile bitirdim bulantı sürecini hala arada oluyor ama daha hafif geçiyor.Merhaba arkadaşlar sizde durum nasıl merak ettim. Ben hamileden ziyade hasta gibiyim dayanılmaz bir mide bulantısı, sürekli halsizlik başağrısı , bazen nefes alamıyorum gibi geliyo . Kullandigim tüp bebek ilaçlarından mi yoksa ikiz olduğu icin mi merak ettim. Inanin çok mutsuzum kendimi aciz gibi hissediyorum .cevremde yiyip icip gezen hamileleri görünce imreniyorum inanin
İkiye katlanacak illa diye bir kural yok 1,5 kat 2 kat bazen 3 kat artar çok mühim değil önemli olan kesenin yolk sacının görünmesi su an alttan usg ile görünür muhtemelen. Bu şekilde kan sonucu ile ddıs gebelik anlaşılmaz. En doğru cevabı dr verir ve i izin verin alttan bakılsın ve biraz sabredin beklemek zor biliyorum ama yapacak pek bir şey yok. Bazende Bebek çok geç oluşuyor boş gebelik sanılıyor ama Bebek yeterince beklenir ise oluşuyor. Yani sabırla bekleyin hızlı karar vermeyin gerekirse farklı birkaç doktora görünün. Rabbim şifa versinKızlar banada bir yardımcı olursanız çok sevinirim 4+4 haftalık hamileyim kan değerim 10.042 çıktı bu haftaya göre çok yüksek ve ona rağmen kese gözükmedi. İki günde artış 2 ye katlanması gerekirken 3.2 ye filan katlamış benim değerler. Benim korkum ya dış gebelik yada çoğul gebelik. Siz ikiz annesi olarak bu haftalarda değeriniz kaçtı ve keseyi nezaman gördünüz acaba.
Ben alttan bakmasını istedim ama kendisi bakmadı beğenmedim zaten değiştireceğim doktoru.niye bakmadı onuda anlamış değilimİkiye katlanacak illa diye bir kural yok 1,5 kat 2 kat bazen 3 kat artar çok mühim değil önemli olan kesenin yolk sacının görünmesi su an alttan usg ile görünür muhtemelen. Bu şekilde kan sonucu ile ddıs gebelik anlaşılmaz. En doğru cevabı dr verir ve i izin verin alttan bakılsın ve biraz sabredin beklemek zor biliyorum ama yapacak pek bir şey yok. Bazende Bebek çok geç oluşuyor boş gebelik sanılıyor ama Bebek yeterince beklenir ise oluşuyor. Yani sabırla bekleyin hızlı karar vermeyin gerekirse farklı birkaç doktora görünün. Rabbim şifa versin
Değiştirin o zaman iyi olur.Ben alttan bakmasını istedim ama kendisi bakmadı beğenmedim zaten değiştireceğim doktoru.niye bakmadı onuda anlamış değilim
Canım nasıl oldu kanaman.aspirine başladım mı bana plt değerin 122 çıkınca başlatmadı doktor.Her gebe bulantı çekmez her ikiz annesi de bulantı çekmiyor ama bulantısı varsa diğerlerine göre biraz iki kat oluyor hormonlar daha yoğun olduğundan. Geçecek merak etmeyin -5kg ile bitirdim bulantı sürecini hala arada oluyor ama daha hafif geçiyor.
Progestan ağız yolu ile alınıyorsa o da bulantıyi artırır. Fitil olarak kullandım ben.
Geçmiş olsun az daha sabredin
İyiyim epey oldu kanama kesileli çok şükür. Kanama bitince başba demişti hastane çıkışı asistan ama dr a gittiğimde hala kanama vardı başlama dedi bende kontrole kadar başlamadım. Benimde yüksek değildi plt değeri o yüzden çok takılmadim. Sen nasılsın.Canım nasıl oldu kanaman.aspirine başladım mı bana plt değerin 122 çıkınca başlatmadı doktor.
Kuzum bugün bir bunalımdaydım.biliyorsun sürekli yatıyorum paranoyak oldum.gebelikten 4 ay önce toxo rubella testlerini yatırmıştım.igg pozitif igm negatif çıktı.doktorda bağışıklığın var gerek yok tekrar yaptırmama dedi.ne hikmetse bugün aklıma geldi.acaba şuan geçiriyor miyim diye.Kuzum yine gebelikten 4 ay önce yaptırdıgim o testlerde pıhtılaşma negatif çıktı.yinede tedbir amaçlı vermişlerdi bana.ama biliyorsun kanama serklaj plt düşüklüğü derken 4 haftadır kullanmıyorum.perinotılog cepten aradım 2 hafta önce kullan plt düşük olsa bile dedi.ama kendi kadın doğumcu kes dedi.sen kaç gündür kullanmıyorsun kuzum.bak şimdi de kafayı buna taktım.perşembe kontrolde sorayım bakalım tekrar.Allah korusun bir sıkıntı olsa ultrasonda belli olur demi canım.ya kusura bakma çok soru sordum...İyiyim epey oldu kanama kesileli çok şükür. Kanama bitince başba demişti hastane çıkışı asistan ama dr a gittiğimde hala kanama vardı başlama dedi bende kontrole kadar başlamadım. Benimde yüksek değildi plt değeri o yüzden çok takılmadim. Sen nasılsın.
Bu kadar takmamalisin her şey için bu kadar canını sıkmak seni yattığın yerde daha çok bunalıma itiyor. Çok önemli bir durum olacak olsa zaten iki doktora birden gidiyorsun birinden biri önemser ve gerekeni yapmani ister. Benim pıhtılaşma genetik incelemede çıktı hafif derecede o da çok sorun edeceğim bir şey değil.Kuzum bugün bir bunalımdaydım.biliyorsun sürekli yatıyorum paranoyak oldum.gebelikten 4 ay önce toxo rubella testlerini yatırmıştım.igg pozitif igm negatif çıktı.doktorda bağışıklığın var gerek yok tekrar yaptırmama dedi.ne hikmetse bugün aklıma geldi.acaba şuan geçiriyor miyim diye.Kuzum yine gebelikten 4 ay önce yaptırdıgim o testlerde pıhtılaşma negatif çıktı.yinede tedbir amaçlı vermişlerdi bana.ama biliyorsun kanama serklaj plt düşüklüğü derken 4 haftadır kullanmıyorum.perinotılog cepten aradım 2 hafta önce kullan plt düşük olsa bile dedi.ama kendi kadın doğumcu kes dedi.sen kaç gündür kullanmıyorsun kuzum.bak şimdi de kafayı buna taktım.perşembe kontrolde sorayım bakalım tekrar.Allah korusun bir sıkıntı olsa ultrasonda belli olur demi canım.ya kusura bakma çok soru sordum...
:) Allah kolaylık versin, o kadar uzun zamandır uyuyorum ki artık doğsun bebeklerim uykusuz kalayim istiyorum. 9 yıl olacak neredeyse.4 aylık bir ikiz annesi olarak söylüyorum imkanınız varken uyuyun anam
Gözünüz aydın, sağlıkla gelsin inşallah minikler. Benim bulantılar 13. Hafta gibi azaldı ara ara yokluyor ama iyiyim.Bende ikiz annesi olacağım nasip olursa iki oglum var dogal yolla oldu hem saskınlık hem sevinç var içimde. Allah kolaylık sabır ve saglık versin. Bulantı lar benide cok rahatsız ediyor biran önce gecmesi için dua ediyorum
Rahimde gerilme kaynaklı sancı Ağrı saplanmaları evet oluyordu şimdi biraz daha az oluyor bunlar. Tekli gebelere göre rahim çok daha hızlı büyüyor, mesela benim rahim göbek deliğine dayanalı haftalar oldu normalde tekli gebelerde henüz bu durum olmamıştır. Sürekli olmuyorsa yani kesintisiz büyüme ağrısıdır. İnşallah iyidir bebekler.Benim de bir kaç gündür adet sancısı gibi sancım var bayağı ağrıyor, okuduğum kadarıyla rahim büyüdüğü için oluyormuş, siz de yaşıyor musunuz bunu?
Sagol cnm sizde durumlar nasıl karnınız cıkmaya başlmıstır yavas yavas heralde bende hafif gerginlikler hissetmeye basladım özellikle aksamları görseler direkt dogum alırlar heralde cokca şişkinliğim oluyo hiç bisey yiyemedigim halde:) Allah kolaylık versin, o kadar uzun zamandır uyuyorum ki artık doğsun bebeklerim uykusuz kalayim istiyorum. 9 yıl olacak neredeyse.
Gözünüz aydın, sağlıkla gelsin inşallah minikler. Benim bulantılar 13. Hafta gibi azaldı ara ara yokluyor ama iyiyim.
Sağol kuzum dediğin gibi yatıyorum sürekli.inan lavaboya gitmek lüks benim için.o yüzden sürekli kafamda kuruyorum.artık için rahat etsin diye kontrolde sorarım.senin şuan kanamam nasıl canım.sen çalışıyor muydun.Bu kadar takmamalisin her şey için bu kadar canını sıkmak seni yattığın yerde daha çok bunalıma itiyor. Çok önemli bir durum olacak olsa zaten iki doktora birden gidiyorsun birinden biri önemser ve gerekeni yapmani ister. Benim pıhtılaşma genetik incelemede çıktı hafif derecede o da çok sorun edeceğim bir şey değil.
Ayrıca olacak olana çare yok, biz kendimizi her türlü korusakta Rabbim ne ol derse o olacak. Biraz rahat ol boşver bu kadar araştırma. Sen doktor değilsin Doktorlar kendi işini yapsın izin ver sen bebeklerinin tadını çıkar. Tavsiyem bu olabilir.
Bahsettiğin testler için sadece içine bakılmıştı sorun yok denmişti ki yaklaşık 2,5 yıl önce bu testleri tam kapsamlı yaptırmistim sorun yoktu o yüzden takılmadim.
Rabbim bize de bebeklerimize de sağlık versin. Güzel düşün pozitif ol ve oluruna bırak lütfen.
merhaba seninle günlerimiz aynı bende de zaman zaman oluyor böyle ağrılar kisa sureli. Dediğin gibi rahim büyümesi olduğunda bende önemsemedim.Benim de bir kaç gündür adet sancısı gibi sancım var bayağı ağrıyor, okuduğum kadarıyla rahim büyüdüğü için oluyormuş, siz de yaşıyor musunuz bunu?
Karnım vardı kilom var biraz diye ama bu dikine bir büyüme evet bol kıyafet yoksa üzerimde çok bariz belli 4 ayımiz bitmek üzere çok şükür. Şişkinlik akşamları çok yoğun, yemek yemek güçleşiyor göbek deliğini geçmeye başladı rahim.Sagol cnm sizde durumlar nasıl karnınız cıkmaya başlmıstır yavas yavas heralde bende hafif gerginlikler hissetmeye basladım özellikle aksamları görseler direkt dogum alırlar heralde cokca şişkinliğim oluyo hiç bisey yiyemedigim halde
Raporluyum canım çalışıyorum normalde. Kanama durdu çok şükür epey oldu.Sağol kuzum dediğin gibi yatıyorum sürekli.inan lavaboya gitmek lüks benim için.o yüzden sürekli kafamda kuruyorum.artık için rahat etsin diye kontrolde sorarım.senin şuan kanamam nasıl canım.sen çalışıyor muydun.
Çok şükür canımRaporluyum canım çalışıyorum normalde. Kanama durdu çok şükür epey oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?