- Konu Sahibi perikanadi
-
- #5.021
Bunun anormal bir durum oldugundan emin misiniz? Bende de oluyor ama rahatsiz eden bir sey gibi degil, ben hala normal oldugunu dusunuyorum sanki...Karnimdaki toplanma,sertlesme surekli olmaya basladi.Yarin doktora gidiyorum.Nst de bir bakalim dediler.Insallah onemli birsey yoktur kizlar.
Bunun anormal bir durum oldugundan emin misiniz? Bende de oluyor ama rahatsiz eden bir sey gibi degil, ben hala normal oldugunu dusunuyorum sanki...
Günde kaç kez kadar oluyor sizde . Benim dün 20 kez olsu mesela. Beraberinde hafif bir ağrı da olunca insan normal birşeymiş gibi hissetmiyor.belki de ilk gebeliğim olduğundandır bilemiyorumBunun anormal bir durum oldugundan emin misiniz? Bende de oluyor ama rahatsiz eden bir sey gibi degil, ben hala normal oldugunu dusunuyorum sanki...
Kasılmaları kesinlikle ciddiye almalısın, rahim ağzını kısaltıp açılmaya kadar gider erken doğum sebebi Allah korusun, günde 20 kez 30 haftadan sonra normal ama öncesi erkenGünde kaç kez kadar oluyor sizde . Benim dün 20 kez olsu mesela. Beraberinde hafif bir ağrı da olunca insan normal birşeymiş gibi hissetmiyor.belki de ilk gebeliğim olduğundandır bilemiyorum
Teşekkürler lal. Ilk yaşadığımdan beri ciddiye alıyorum ama nst ye girdiğinde yüksek kasılma degerleri çıkmıyor 30 falan çıkıyor . Öyle olunca doktorlar serviks uzunluğunu ölçüp gönderiyolar . Yalancı kasılmalara adalat nidicard baslanmiyormusKasılmaları kesinlikle ciddiye almalısın, rahim ağzını kısaltıp açılmaya kadar gider erken doğum sebebi Allah korusun, günde 20 kez 30 haftadan sonra normal ama öncesi erken
Rica ederim bütün hamileliğim boyunca kasılmalarla savaştım resmen, seninde hissettiklerin kasılma yüksek olmasada düzenli takip edildiği zaman kontrol altında oluyor önemli olan rahim ağzının etkilenmemesi kısalmaya başlarsa tedavi başlanıyorTeşekkürler lal. Ilk yaşadığımdan beri ciddiye alıyorum ama nst ye girdiğinde yüksek kasılma degerleri çıkmıyor 30 falan çıkıyor . Öyle olunca doktorlar serviks uzunluğunu ölçüp gönderiyolar . Yalancı kasılmalara adalat nidicard baslanmiyormus
Rica ederim bütün hamileliğim boyunca kasılmalarla savaştım resmen, seninde hissettiklerin kasılma yüksek olmasada düzenli takip edildiği zaman kontrol altında oluyor önemli olan rahim ağzının etkilenmemesi kısalmaya başlarsa tedavi başlanıyor
Burdan da paylaş olur mu. Serviks de normalse sende benim gibi yalancı kontraksiyonlsr yaşıyorsun muhtemelen. Benim doktorum mutlak yatak isitrahati onermişti onu da sor istersen doktoruna .Benim bu kasilmalar yurudukce devamli olmaya basladi.Uzanirken yatarken birsey yok.Serviks uzunlugu normal olcildu.Bugun oglen nst ye giricem bakalim.Ne diyecek.
Ben de sanırım dogurana kadar yaşayacağım o zaman. Zor olan kismi su ku ilerleyen zamanlarda bunu gercek kasilmalardsn ayurt edebeilecek miyiz ? Onun icin aralik ve sure takibi yapmak lazim surekli sanirim.Rica ederim bütün hamileliğim boyunca kasılmalarla savaştım resmen, seninde hissettiklerin kasılma yüksek olmasada düzenli takip edildiği zaman kontrol altında oluyor önemli olan rahim ağzının etkilenmemesi kısalmaya başlarsa tedavi başlanıyor
Burdan da paylaş olur mu. Serviks de normalse sende benim gibi yalancı kontraksiyonlsr yaşıyorsun muhtemelen. Benim doktorum mutlak yatak isitrahati onermişti onu da sor istersen doktoruna .
Merak etme bisey cikmayacak Allahin izniyle .Aynen yatarız doğurana kadar yeter ki iyi olsunlar . Bana ekstradan en az 3 litre su içeceksin dedi kasılmaları azaltiyormus.2 gun once baska bir doktordan randevu alip gitmistim.Uzunlugu normal buldu.Saglik ocagindaki aile hekimim cok birikimli bir doktor.Kendisi de oyle dedi.Muhtemelen yatak istirahati gorunuyor dedi.Bakalim artik.12 bucukta gidecegim.Yatmaya raziyim yeterki iyi olsunlar bebekler.
İyi olmaya çalışıyorum şu günler tam Doğum günlerim olduğu için biraz zor geçiyor ama yapacak bişey Yok Allahtan gelinceMerhaba canım. Nasılsın? Allah kollarını bir an önce sağlıkla doldursun inşallah. Sakın pes etme, umudu olmayınca hiç birşeyi kalmaz insanın. Umut et hayal et dua et. Doğumumda sana bol bol dua edeceğim söz.
Hmm benim 16. haftada basladi, gunde 3-4 defa oluyor simdilerde; ben bebek orada poposunu basini dayiyor gibi hissediyorum; karnim sekil degistiriyor yamuluyor buyuyor o tarafa dogru gozle gorulebilecek sekilde... Gecen hafta Amerika'da seyahatteydim; 2 hafta boyunca kaldik her gun en az 8-9 km yurudum yururken o toplanma biraz daha rahatsiz ediyordu, agri seklinde degil de daha ziyade hic tuvaletim yokken bir anda duramayacak duruma geliyordum. Fakat doktora hic sormadim, bana normal geliyor bebek buyuk hareketlerde bulunuyor gibi daha ziyade.Insallah degildir.Sabahtan pek olmuyor ama sonra ayaktayken ve yururken surekli toplanma ve sertlesme gibi oluyor.Bu durum oluyor mu sende de.Bilemedim ya.21.hafta bitiyor.Hic yoktu boyle birsey.Yarin bir nst ye gir dediler bakalim.
Dedigim gibi 3-4 defa, 20 degil kesinlikle; onu bilemiyorum. Dun burada sizinle konustuktan sonra biraz arastirdim, normal bir durum diyor internette; bebegin de yeri daraliyor ittiriyor diye yazilmis doktorlar tarafindan. Fakat agri diyorsunuz, agri cok normal olmayabilir; tabii ki mutlaka doktorunuza danisin ama cok da stres yapmayin derim; biliyorsunuz stres en cok zarar vereni...Günde kaç kez kadar oluyor sizde . Benim dün 20 kez olsu mesela. Beraberinde hafif bir ağrı da olunca insan normal birşeymiş gibi hissetmiyor.belki de ilk gebeliğim olduğundandır bilemiyorum
Evet ben 3-4 litre su icerim mesela, onceden de icerdim simdi hamilelikle beraber daha da cok su icmeye basladim; cunku belki mevsimden, belki de hamilelikten daha cok susuyorum. Bir de kizlar size onerim az az yiyin yemeklerde; ekstra siskin olmamaya calisin, cok fark ediyor... Ornegin beni de kizartma ve sekerli yiyeyecekler cok rahatsiz ediyor; daha sade seyler yemeye calisiyorum.Merak etme bisey cikmayacak Allahin izniyle .Aynen yatarız doğurana kadar yeter ki iyi olsunlar . Bana ekstradan en az 3 litre su içeceksin dedi kasılmaları azaltiyormus.
28den sonra haftada 1 çağıracak şimdilik 2 haftada 1 çağırıyor .Hmm benim 16. haftada basladi, gunde 3-4 defa oluyor simdilerde; ben bebek orada poposunu basini dayiyor gibi hissediyorum; karnim sekil degistiriyor yamuluyor buyuyor o tarafa dogru gozle gorulebilecek sekilde... Gecen hafta Amerika'da seyahatteydim; 2 hafta boyunca kaldik her gun en az 8-9 km yurudum yururken o toplanma biraz daha rahatsiz ediyordu, agri seklinde degil de daha ziyade hic tuvaletim yokken bir anda duramayacak duruma geliyordum. Fakat doktora hic sormadim, bana normal geliyor bebek buyuk hareketlerde bulunuyor gibi daha ziyade.
Dedigim gibi 3-4 defa, 20 degil kesinlikle; onu bilemiyorum. Dun burada sizinle konustuktan sonra biraz arastirdim, normal bir durum diyor internette; bebegin de yeri daraliyor ittiriyor diye yazilmis doktorlar tarafindan. Fakat agri diyorsunuz, agri cok normal olmayabilir; tabii ki mutlaka doktorunuza danisin ama cok da stres yapmayin derim; biliyorsunuz stres en cok zarar vereni...
Kizlar doktora ne siklikta gidiyorsunuz merak ettim, su an benim duzenim 2 haftada 1 oldu; ne zaman haftada 1'e cevirir sizce?
Evet çok yiyince extra bi gerginlik oluyor karında . Ben zaten diyabet tanısı aldim 21.haftadan beri insulin kullanıyorum diyet yapıyorum. Şişkinlik hissi kalmadı artikEvet ben 3-4 litre su icerim mesela, onceden de icerdim simdi hamilelikle beraber daha da cok su icmeye basladim; cunku belki mevsimden, belki de hamilelikten daha cok susuyorum. Bir de kizlar size onerim az az yiyin yemeklerde; ekstra siskin olmamaya calisin, cok fark ediyor... Ornegin beni de kizartma ve sekerli yiyeyecekler cok rahatsiz ediyor; daha sade seyler yemeye calisiyorum.
Hadi gözünaydın canım :)Kizlar ciktim nst 'den.5-6 dk yeterliyken 15 dk kaldim.Hic bir sorun cikmadi cok sukur.Normal oldugunu soylediler.
Hadi gözünaydın canım :)
Biraz erken canim senin icin de bence, endise etme; gercek degildir.28den sonra haftada 1 çağıracak şimdilik 2 haftada 1 çağırıyor .
Braxton hicks denilen yalancı kasılmalarmis benim yasadiklarim nst de bulgu vermiyor. Ama ya gerçeği ile ayırt edemezsem diye düşünüyorum ben de. Hakkımızda hayırlısı. Stres gerçekten daha kötü etkiliyor haklisin ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?