- 20 Ocak 2008
- 15.266
- 32.192
- 1.123
- Konu Sahibi perikanadi
-
- #5.121
Valla bana da doktor 1 ay once demisti, 6 kilo almis olman lazim maksimum diye ben de su an 10 kilo aldim; bana da fazla diyor ama ben de dikkat ediyorum daha ne yapabilirim bilmiyorum valla bu kadar oluyor...
Merhaba bende tek yumurta ikizlerine hamileyim, tek plesantadan besleniyorlar benimkilerde, şuana kadar kan çalma olayı olmadı çok şükür aralarında 1-2 günlük fark var.Merhaba canım, @Hulyaylmzalp ın da dediği gibi bende tek yumurta ikizleri ne hamileyim, aslında 2 embiriyo konuldu bana biri kayboldu, diğeri çok bölünerek ikiz oldu. 11.haftaya kadar tek kesedelerdi sonra aralarında zar oluştu 2 ayrı amniyon sıvısı içindeler ama tek plesantadan besleniyorlar. İlk peritanalog muayenesinde aralarında kan tranfizyonu olabilir, birinin lazerle kordonunu kesebilir aralarına çizik atılabilir vs tüm olumsuz konuşmalar banada sayıldı. Sükür Rabbim e 23.hatfama geldim şimdilik aralarında gr farkı gelişim farkı çok yok elbette sonradan bölünen 2.fetüs 2 gün geride ama bu normal ilerleyen zamanlarda kan çalmamaları gerekiyor birbirinden tek duam busağlıkla ilerlesin senin yavrucaklarımda
Merhabalar canım Allah sağlıkla ilerletsin tüm bebişlerimizi inşallah, risksiz ilerlesin hamileliklerimizMerhaba bende tek yumurta ikizlerine hamileyim, tek plesantadan besleniyorlar benimkilerde, şuana kadar kan çalma olayı olmadı çok şükür aralarında 1-2 günlük fark var.
15. Haftamdayım bende perşembe tekrar doktor kontrolum var bakalım ne durumdalar. Sağlıklı hamilelikler olsun hepimize
Günaydın anneler, hastane çantanıza neler koydunuz. Biz hazırladık ama hala eksik var gibi geliyor.
Tuo bebekte tek yumurta ikizi olabilecegini hic dusunmemistimBenim 3.gün embiriyosu 12.gün değeri 765 14.gün 2374 ti tek yumurta ikizleri ne hamileyim. Değerin epey yüksek ikiz olabilir elbette 20 25 gün sonra kese ve kalp atışı ile netleşir bu durum ama değerin gayet yüksek
Bende 12.haftalarda başladım düzenli olarak gitmeye, 15 günde bir gidiyoruz. Normal kadın doğumcudaki cihazdan daha üst düzey baktıkları cihaz, her gidişimde 40 45 dk her iki bebeğin o haftalarda ne ölçümü yapılması gerekiyor ise onları takip edip yapıyor, kan akışlarını,amniyon sıvıların, rahim ağzı uznunluğumu ölçüyor her seferinde cihazla yine. Belirlediği resimleri 4 boyutlu olarak gösteriyor sonlara doğru bebekler güzel poz verirse sarı olarak Herşeyi görebiliyoruz. Önemli olan riski takip etmesi, normal kadın doğumcu bu kadar vakit ayıramıyor ve cihazı gereği çok farklı oluyor bizim gördüklerimiz.Kızlar perinatalog a kaçıncı haftada başladınız. 12 haftadan sonra bakayım diyorum ben. Sizce nasıl olmalı ? Çok gerekli mi ? Ne gibi farkı oluyor muayenelerde ?
Allah ın mucizesi tek embiriyo çok hücrelenip bir bebiş oluşur oluşmaz bölünmeye devam etmişTuo bebekte tek yumurta ikizi olabilecegini hic dusunmemistim
Anladım canım peki muayene ücretleri çok farklı oluyor mu ?Bende 12.haftalarda başladım düzenli olarak gitmeye, 15 günde bir gidiyoruz. Normal kadın doğumcudaki cihazdan daha üst düzey baktıkları cihaz, her gidişimde 40 45 dk her iki bebeğin o haftalarda ne ölçümü yapılması gerekiyor ise onları takip edip yapıyor, kan akışlarını,amniyon sıvıların, rahim ağzı uznunluğumu ölçüyor her seferinde cihazla yine. Belirlediği resimleri 4 boyutlu olarak gösteriyor sonlara doğru bebekler güzel poz verirse sarı olarak Herşeyi görebiliyoruz. Önemli olan riski takip etmesi, normal kadın doğumcu bu kadar vakit ayıramıyor ve cihazı gereği çok farklı oluyor bizim gördüklerimiz.
Hayırlı olsun canım kilo bünyeye göre çok değişen bir şey yeter ki bebeklerin gelişimi iyi olsun. Ben 61 ile hamile kaldım çift yumurta ikizi su an 14 oldu aldığım kilo. 3 hafta daha gecirirsek Allah'ın izniyle 3 kilo daha gelse 17 ile doğuma giderim gibiGünaydın arkadaşlar ben daha önce yazmıştım hatırlarsanız kilya arkadaşım gibi tek yumurta ikizlerine hamileyim 8 haftam bitti bugün şükür perşembe de kontrolüm var benim merak ettiğin ikizlere kac kilo ile hamile kaldınız hamileliginizde kaç kilo aldınız.. bide doğum yapan arkadaşlar hangi illerde hangi hastanede doğum yaptınız yapacak olanlar da hangi hastanede yapacak aynı illerdeysek bize de fikir olur hem
Bende tüp bebekle tek yumurta ikizlerime hamileyim cnm bende düşünmemiştim ama oluyormuşTuo bebekte tek yumurta ikizi olabilecegini hic dusunmemistim
Gecmis olsun Allah hayırlı evlat olmalarını nasıp etsin sabaha kdr aklım sendeydi ins kısa zmn da çıkarlar kuvezden normal doğum mu oldu ?Kızlar ben bugün doğum yaptım. Bebekler biraz aceleci çıktı. Küvözdeler ama hersey yolunda. Dualarınızı bekliyoruz. Allahım hayırlısıyla herkese zamanında ve sağlıklı doğum nasip etsin.
Rabbim sağlıkla yanına çıkmalarını da nasip etsin canım , sana da çok geçmiş olsunKızlar ben bugün doğum yaptım. Bebekler biraz aceleci çıktı. Küvözdeler ama hersey yolunda. Dualarınızı bekliyoruz. Allahım hayırlısıyla herkese zamanında ve sağlıklı doğum nasip etsin.
En kisa surede sağlıkla eve götürmeyi nasip etsin kuzularını RabbimKızlar ben bugün doğum yaptım. Bebekler biraz aceleci çıktı. Küvözdeler ama hersey yolunda. Dualarınızı bekliyoruz. Allahım hayırlısıyla herkese zamanında ve sağlıklı doğum nasip etsin.
İl bazında da muayene ücreti değişebiliyor İstanbul daha pahalıdır bu konuda, biz perinatolog muayenesine 250 TL veriyoruz normal kadın doğumcuma 150 TL muayene.Anladım canım peki muayene ücretleri çok farklı oluyor mu ?
Merhaba..Merhaba bende tek yumurta ikizlerine hamileyim, tek plesantadan besleniyorlar benimkilerde, şuana kadar kan çalma olayı olmadı çok şükür aralarında 1-2 günlük fark var.
15. Haftamdayım bende perşembe tekrar doktor kontrolum var bakalım ne durumdalar. Sağlıklı hamilelikler olsun hepimize
Merhaba canım aynı durumdayım. Moralim malesef bozuk. Daha çok başındayım tecrübe edemedim ama bir sürü olumsuzluktan bahsetti doktorum. Sanki hastalıkmış gibi. Bekleyip göreceğiz dedi. Öyle endişe ile bekliyorumKızlar Merhaba,
Ben ikizlere hamileyim tek yumurta ikizleri.. benim sorum şu, tek kese, tek plesanta...
Benim le aynı durumu yaşayanlar oldu mu ? Doktorum pek iç açıcı konuşmadı beni ne gibi zorluklar bekliyor..
Bilgi verebilecek.. aynı durumu yaşayan var mı ?
teşekkürler
Geçmiş olsun cnm inşallah kuzuların da bi an önce sağlıkla eve çıksınlar inşallah.. normal doğum mu olduKızlar ben bugün doğum yaptım. Bebekler biraz aceleci çıktı. Küvözdeler ama hersey yolunda. Dualarınızı bekliyoruz. Allahım hayırlısıyla herkese zamanında ve sağlıklı doğum nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?