2019'da ikiz annesi olacak anneler beni yalnız bırakmayın :)

Moralinizi bozmayın bu forumda kaç tek yumurta ikizi var 35 leri 36 leri gördüler. Her doktor riskleri anlatmak zorunda haberiniz olması için . O kadar umutsuzluğa kapıldıysanız bi.perinatolağa daha gidin fikir alın.

Kızlar perinatalog a kaçıncı haftada başladınız. 12 haftadan sonra bakayım diyorum ben. Sizce nasıl olmalı ? Çok gerekli mi ? Ne gibi farkı oluyor muayenelerde ?
Benim takip doktorum perinatolog zaten, ben sadece ona gidiyorum mesela; gayet memnunum, ilk hamileligim ve hic normal doktora gitmedim, farki soyleyemeyecegim, fakat ikiz gebesiniz, otomatik riskli gebelik kategorisine giriyorsunuz, yerinizde olsam perinatolog tercih ederdim.

Bulunduğum şehirde düzgün bir perinatolog yok malesef. Başka bir şehire gitmem gerekecek ve rutin kontroller için bu durum zorlaşacak. Bakalım biraz daha araştırayım bu konuyu. Sağ olun

Sakin kalayım diyorum pek başaramıyorum malesef. 12. Haftayı bekleyeyim dedim gitmek için. Biraz daha netleşir o zamana diye. Haftaya çarşamba muayenem var doktoruma bir sorayım.

Sakin kalayım diyorum pek başaramıyorum malesef. 12. Haftayı bekleyeyim dedim gitmek için. Biraz daha netleşir o zamana diye. Haftaya çarşamba muayenem var doktoruma bir sorayım.
Once Allaha sonra doktoruna emanetler canim .inan stres bebekleri daha olumsuz etkiliyor .12.hafta ilk perinatalog muayenesi için iyi bi hafta sanki tek yumurta ikizleri daha iyi bilir gerçi .Hem en yakın perinatalog çok uzak da deilse hem ona hem kadın doğumcuya gidersiniz en kötü. Ayda 1 kez birine 1 kez birine gibi.

Bir de söyle bir şey yaşadım. 5.hafta ilk kese görmek için dr çağırdığında bir tane normal ebatlarda bir tane de daha küçük bir kese gördü. Bu belki gelişmez kaybolur gelişirse ikiz dedi. Benim tüp bebek ve tek embriyo transferi oldu. 6.haftada daha yakında bir dr rapor almak maksatlı gittim gerçi ekranda bariz gördük ama bir umut diyorum. Önce kese baya iyi dedi. Sonra başka bir şey dedi mi doktorun dedi. Bir kese daha var dedi ama beklemeliyiz dedi. Aynen var ama baya baskılanmış artık dedi. Sonra normal keseye bakarken iki kalp atışı gördük. Yani bana da gösterdi bariz vardı. Dinledikte küçük olanın daha zayıftı ama 2 gün var görünüyor aralarında dedi. Ama o arada bütün olumsuzlukları anlatıyor ben şok. Eski ultrasonu gösterdim evet iki kese görünüyor bunda vajinal baksak daha net şeyler söylerim ama gerek yok. Kanama yapabilir bekleyip takip edelim dedi. Tamam dedim. Bu çarşamba tedavimi yapan dr randevum var. Acaba diyorum bebekler altlı üstlü idi ama bir kese daha duruyorken bir ihtimal en azından ayrı keselerde olabilirler mi ? Kafam çok karışık ilk ultrasonda da gayet net iki ayrı kese vardı. Evet biri küçüktü ama. Iki ayrı kese varken niye ikisi tek kese için de ki.

Merhaba..
Bende tek yumurta ikilerine hamileyim.. tek plesanta tek kese.. doktor bana pek iç açıcı konuşmadı..
sizin gebeliğiniz nasıl geçiyor.. bebekler ne durumda.. biraz bilgi verebilir misiniz rica etsem
Merhabalar
Bende şöyle bi durum oldu, ilk iki ay tek bebek sanıyorduk gittigim uzman doktor 6. Haftada tek bebek kalbi duymustu 9. Hafta gibi gittiğimde ikiz olduklarını farkettik, bu arada tüp bebek degil doğal yoldan oldular.
13. Haftamda perinatologa gitmemi soyledi doktorum,13. Hafta kontrolümde gelisimleri haftalarıyla uyumluydu tek plesentadan besleniyorlar ama kan çalma durumu olmamış gelişimleri haftasıyla uyumlu benim de suyum iyi rahim agzı uzunlugu iyi kan degerlerim vs hersey normaldi.
İkili test yaptırdım bu arada o da sorunsuz çıktı.
Şimdi yarın tekrar kontrolümüz var 15+5 olacagım bakalım bebişlrr ne durumdalar.
Sizinde sanırım 9. Haftanız bu haftaya kadar hersey normalse inşallah daha da sorun cıkmaz 12. Haftada da ayrıntılı ultrasona girersiniz daha da netleşir. Tek yumurta ikizlerinde olabilecek problemleri iki doktorumda aynı şekilde bana anlattı o yüzden endişelenmeyin bunu belirtmeleri gerekiyor
Yarın da tekrar bilgi veririm doktor randevumdan sonra. Bu arada sizin istanbul mu ? İstanbulsa hangi hastaneye gidiyorsunuz?

kalp atisi keseden 1 2 hafta sonra alınıyor. Ilk doktor o yüzden net bisey diyememistir. 12.haftaya kadar bu diamniyotik monoamniyotik olma durumu netlesir bence.

28 haftalık ikiz gebeyim 5.aydan itibaren karnımda kasılmalar oluyordu Bu ay cok sıklastı Nst baglandıgımda 40 dk da 3 tane 60 a kadar kasılma oldu Boyle durum yasayıp 36. Haftaya kadar grlen varmı acaba Cunku doktorum erken olur dıyor Daha 28 haftalıklar cok tedirginim

Maşallah peşpeşe doğurmuşuz. Hayırlı olsun sağlıcakla büyüt minnaklarını

Maşallah hayırlı evlatlar olsunlar ☺

Kızlar ben bugün doğum yaptım. Bebekler biraz aceleci çıktı. Küvözdeler ama hersey yolunda. Dualarınızı bekliyoruz. Allahım hayırlısıyla herkese zamanında ve sağlıklı doğum nasip etsin.
Çok geçmiş olsun inşaallah geçer bugünler de gönlünü ferah tut

Kızlar ben bugün doğum yaptım. Bebekler biraz aceleci çıktı. Küvözdeler ama hersey yolunda. Dualarınızı bekliyoruz. Allahım hayırlısıyla herkese zamanında ve sağlıklı doğum nasip etsin.
Hayırlı olsun kuzuların. Allah sağlıkla taburcu olmanızı nasip etsin.

Ilaç başladı mi doktorunuz

Merhaba ben de topiği bugün buldum daha doğrusu daha şaşkınlıktan bakmak aklıma gelmemişti benim de tüp bebek ile çift embriyo transferi olmuştu iki kalp atışı duyduk pazartesi günü. Bugün 7+0 ım ama çoğul gebelikler riskli gebelik statüsüne giriyormuş şimdi biraz araştırdım da ilk bebeğimde gittiğim doktora gidiyorum özelde ama galiba devlete de gideceğim perinatoloji takip ediyormuş

Evet Bastan berı progeston kullanıyordum Simdi nidicardda basladı
Orkide_sever 29 dan beri kullanıyor şimdi 36 haftalık oldular hala doğurmadı :) o da nidicard kullanıyor :) pozitif ornegimiz bizim o :)
Olumsuz dusunme benimde kasılmalarım var daha bu haftada. bende adalat kullanıyorum . Stres yapınca daha çok olduğunu farkettim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…