- 12 Ekim 2018
- 287
- 265
- 23
- 42
- Konu Sahibi perikanadi
-
Maşallah minik kızlara, rahim ağzı ölçümü unutmazsam pazartesi bende soracağım.Merhaba kizlar bugun benimde randevum vardi. Doktorum yuzde doksan ikisi de kiz dedi. :))
Bende servikal uzunlugumu olcmesini istedim. Olctu ve gayet iyi dedi. Kan hapi ve decavit kullaniyorum ama kan hapi bagirsaklarimi mahvediyor kullanmak istemedigimi soyledim o da en önemlisi o hap kullanmak zorundasın dedi.
İyiler maşallah inşallah diğerini de en kısa zamanda öğrenirsin, bana da bir kız bir erkek dedi ama kesin demedi pazartesi tekrar bakacak.Merhaba bugün bende kontrole gittim. Banada birine kız kesin dedi diğerini erkeğe benzetti ama bir ay sonra daha kesin söylerim dedi. Demirin düşük çıktı hapa yarin başliyacam ben. decavit te kullanıyorum. Yalnız benim midemde aşırı derecede yanma var. Insallah demir hapi daha kotu yapmaz. Sizde de mide yanmaai oluyor mu. Ne iyi gelir ne yapmalıyım bilmiyorum.
O haftalarda benimde sancı kasılma vardı yoğun sık olmasa sorun değil demişti dr hatta 15 haftada kanama başladı ama sorun yok dediler. On gün kadar sürdü geçti. Rapor ile yattim. O dönemlerde çok hızlı rahim büyümesi oluyor, bizim Rahimin göbek deliğine dayanması tekliye göre çok hızlı oluyor. Bebeklerin hızına yetişmesi için iki bebeğe yetecek alan açıyor sonuçta.Benimde bulantı ve yanma şikayetim devam ediyor. Guviscon şurup aldım iyi geliyor. İçmedigim zaman çok kötü oluyorum. Hanımlar benim 13+3 haftalık ikizlerim ama kasılma ve agrim oluyor. Kanama veya lekelenmem yok normal mi acaba bu ağrılar
Maşallah minik kızlara, rahim ağzı ölçümü unutmazsam pazartesi bende soracağım.
Kan hapı henüz başlamadım dr hiçbir şey demedi sadece decavit ve coraspin kullanıyorum.
İyiler maşallah inşallah diğerini de en kısa zamanda öğrenirsin, bana da bir kız bir erkek dedi ama kesin demedi pazartesi tekrar bakacak.
Bazı günler benimde midem kötü, gaviscon kullanıyorum bazen durumda göre renin.
O haftalarda benimde sancı kasılma vardı yoğun sık olmasa sorun değil demişti dr hatta 15 haftada kanama başladı ama sorun yok dediler. On gün kadar sürdü geçti. Rapor ile yattim. O dönemlerde çok hızlı rahim büyümesi oluyor, bizim Rahimin göbek deliğine dayanması tekliye göre çok hızlı oluyor. Bebeklerin hızına yetişmesi için iki bebeğe yetecek alan açıyor sonuçta.
arkadaslar hangi kan hapini kullaniyorsunuz? benim kayinvalidem gebeligim boyunca ferro sanol kullandim diye bana kutu kutu almis. ben henuz 5.haftamdayim 1 kasimda ilk ultrasonum var dr ne ilac soylerse onu kullancam ama korkuyorum bende mide yanmasi kabizlik vs.. hangi vakitte iciyosunuz hapi bir de?
Maşallah miniklere, ense kalınlıkları iyi çıkmış bak gözün aydın inşallah hiçbir sıkıntıları olmadan dünyaya gelirler.Benim de dün kontrolüm vardı, ikisini oğlana benzetti, biri kesin gördü ama diğeri de oğlan gibi dedi. Ense kalınlık ölçümümüz de yapıldı, çok şükür her şey yolunda.
Kan değerlerim iyi olduğu için bana elevit e devam edelim dedi. Önlem olarak progestan hap başladı, doğum geciktirici etkisi varmış.
Mide yanması en başından bu yana bende de hep oldu arkadaşlar, gaviscon şurup ya da çantada taşımak için rennie tablet, kana karışmadıkları için zararsızlarmış ben hep kullandım hala da kullanıyorum
Alltan muayene mi? Peki spekulum takıyor mu? En büyük kabusumCoraspin'i benim tup bebek doktorum 7. Haftada bırakıtirmisti. Alttan muayene ile olculuyor rahin agzi ama hic bir sıkıntı olmaz endiselenme bence yaptir unutma. Benim doktorum genelde 20. Haftada yapıyorum dedi ama ben isteyince yapti.
Ferrum fort kullaniyorum ben ac karnina sabahlari iciyorum.
İnşallah hepimiz sağlıkla kucaklarız bebişlerimiziMaşallah miniklere, ense kalınlıkları iyi çıkmış bak gözün aydın inşallah hiçbir sıkıntıları olmadan dünyaya gelirler.
Alltan muayene mi? Peki spekulum takıyor mu? En büyük kabusum
Genetik inceleme yapılmıştı orada pıhtılaşma sorunu var biraz demişti tüp Bebek dr u o yüzden kullanıyorum coraspini, sadece kanama olduğu dönemde kesmiştik Bir süre de ben kullanmadım garantiye almak için birkaç gündür başladım tekrar.Coraspin'i benim tup bebek doktorum 7. Haftada bırakıtirmisti. Alttan muayene ile olculuyor rahin agzi ama hic bir sıkıntı olmaz endiselenme bence yaptir unutma. Benim doktorum genelde 20. Haftada yapıyorum dedi ama ben isteyince yapti.
Merhaba Ense kalınlıkları gayet güzel çıkmış. Bende ikiz gebeliklerde ikili tarama yada üçlü tarama yapılmıyor diye duymuştum yanlış sonuçlar çıktığından. Benim doktorumda perinatolog değil normal kadın doğum DrMerhaba kızlar. Yardım eder misiniz?
Dün ikili tarama için doktora gittim. Tüp bebek doktoruma devam ediyorum. Ense kalınlığı ölçümü yaptı. İkisinin de 1 mm olduğunu söyledi. Burun kemiği var dedi. Şimdilik problem yokmuş. Normal ölçümü kaç olmalı?
Burada öğrendiğim kadarıyla kan yanlış sonuç veriyor diye biliyorum. Ama doktor kan vermemi de istedi. 3-4 gun sonra sonuc ciktigi zaman konusuruz dedi. Siz de nasıl oldu? Doktorum perinatolog değil. Perinatolog doktora yada radyoloji uzmanına mi gitseydim acaba? Siz kime yaptırdınız? Bebekler cok hareketli olduğu için ölçümler için epey uğraştı. Yanlış ölçüm yapmış olabilir mi?
Bende onceki hamileligimde ferro sanol kullanmıştım. Bugün doktorum Vegaferon Fort yazmış. Sabahları aç karnına kullanacam. Nasil bir ilaç bilmiyorum. Demirim düşük çıktığından yazdı. Birde bende idrar yollarında enfesksiyon cikti bol bol su iç antibiyotik yazmiyacam dedi.arkadaslar hangi kan hapini kullaniyorsunuz? benim kayinvalidem gebeligim boyunca ferro sanol kullandim diye bana kutu kutu almis. ben henuz 5.haftamdayim 1 kasimda ilk ultrasonum var dr ne ilac soylerse onu kullancam ama korkuyorum bende mide yanmasi kabizlik vs.. hangi vakitte iciyosunuz hapi bir de?
anladim canim cok sagol. evet su cok ise yariyo. ins. bir an evvel atlatirsin.Bende onceki hamileligimde ferro sanol kullanmıştım. Bugün doktorum Vegaferon Fort yazmış. Sabahları aç karnına kullanacam. Nasil bir ilaç bilmiyorum. Demirim düşük çıktığından yazdı. Birde bende idrar yollarında enfesksiyon cikti bol bol su iç antibiyotik yazmiyacam dedi.
Ben de hiç sevmiyorumAlltan muayene mi? Peki spekulum takıyor mu? En büyük kabusum
Tek yumurta ikizlerinde birkaç cesit var ve bazıları biraz daha riskli ama sen canını sıkma inşallah bir sorun olmaz. 9-11 haftalarda sanırım plasenta inceleniyor ona göre karar veriyorlar türüne.Merhabalar
Bende dün öğrendim. 5.veya 6.haftayla uyumlu tek kesede iki bebek. Risklerden olasılıklardan o kadar ürktüm ki tüm gece uyuyamadım. Tam olarak ne sekilde bir ikiz gebelik oldugunu iki hafta sonra görebiliriz dedi dr.
Teşekkürler.insallah iyi our. Birebir aynı olmayacaklar, iki normal kardes kadar benzeyecekler dedi.Doktorlar ikiz gebelikte tum olasi riskleri sayiyor ama hepsi olacak degil. Bol dua et, dinlen, bol su ic. Insallah hamileliginiz iyi gecer.
Plesentaya bakilacak evetTek yumurta ikizlerinde birkaç cesit var ve bazıları biraz daha riskli ama sen canını sıkma inşallah bir sorun olmaz. 9-11 haftalarda sanırım plasenta inceleniyor ona göre karar veriyorlar türüne.
Sağlıcakla kucağına alırsın umarım.
saglikla kucaginiza alin ins.Merhabalar
Bende dün öğrendim. 5.veya 6.haftayla uyumlu tek kesede iki bebek. Risklerden olasılıklardan o kadar ürktüm ki tüm gece uyuyamadım. Tam olarak ne sekilde bir ikiz gebelik oldugunu iki hafta sonra görebiliriz dedi dr.
Teşekkürler.insallah iyi our. Birebir aynı olmayacaklar, iki normal kardes kadar benzeyecekler dedi.
Plesentaya bakilacak evet
Hayırlısı Allahtan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?