2019'da ikiz annesi olacak anneler beni yalnız bırakmayın :)

Çok geçmiş olsun
Sağol canım, geçti çok şükür.
Kızlar ya ben otururken mesaneme çok baskı oluyor, batıyor, çok rahatsız oluyorum
Sizde var mı böyle bir durum?
Az önce wc de düşündüm ondan daha tuvaletten çıkmadan yeniden tuvaleti gelmiş hissi nasıl olur diye. Yani sürekli bir baskı var hep idrara sıkışık hissediyor insan, ikiz olunca çok daha yoğun baskı.
Cok gecmis olsun canim. Ne kadar korkmusundur kimbilir Rabbim yardimcin olsun insallah sagliklicakla kucagina alirsin evlatlarini
Sağol canım, Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Evet çok korkuttu canım ama şükür iyiler bebekler bizde çıktık eve geldik, bulamadılar nedenini. İnşallah hepimiz sağlıkla kavuşalim miniklere.
Kizlar bugun bebeklerimin mono kardiak diamn. Tek yum ikizi old ogrendim. Bi suru riski varmis bilgilendirdiler. Suan icin bir soru yok ama insallah ilerdede sıkınti olmaz
Tek yumurta ikizleri daha riskli ama canını sıkma böyle sağlıklı doğumlar oluyor. İkiz olunca hepimiz riskli grupta oluyoruz. Takibin iyi yapılır mutlaka perinatolog dr bul takibini ona yaptır inşallah sağlıkla doğar evlatların.

Senin bildigin tavsiye edebilecegin bi perinatolog varmi?

Bizim de bugun kontrolumuz vardi cok sukur kalp atislarini daha da kuvvetli duyduk. Gebeligimin 7.haftasindayim. Ama birinin gelisimi 7+2 digerinin 6+4 olarak goruluyo doktor bi sorun gormedi ama ben yine de tedirgin oldum. Bu durumu yasayan var mi? Sizce tedavimi normal bi kadin dogumcuda mi yoksa bi perinatologla mi devam ettirsem? Deneyimli arkadaslarim ne dersiniz?

Ben hem Cerrahpasa Perinatoloji bolumunde hemde bir ozel hastanenin kadin dogumcusunde takipliyim. Cerrahpasaya ayin basinda gidiyorum diğerine de ayin sonunda.

Aynen böyle bir sıkışıklık, tuvaletten bile çıkmadan hala sıkışık

Canim benimde birisi digerinden biraz daha iri ve gun farki var arada. Doktorum sadece biri daha iri dedi. Sıkintili bir durum gormedi. Cogu ikiz oyle oluyormus. Aradaki fark cok buyukse sıkintili goruyirlar sanirim

Ben hem Cerrahpasa Perinatoloji bolumunde hemde bir ozel hastanenin kadin dogumcusunde takipliyim. Cerrahpasaya ayin basinda gidiyorum diğerine de ayin sonunda.
Canim kadin dogumcumunmu sevk etmesi gerekiyor yoksa direkt randevu alip gidebiliyormuyum? Cerrahpasaya bende gidebilirsem cok iyi olur veya capaya.

Canim kadin dogumcumunmu sevk etmesi gerekiyor yoksa direkt randevu alip gidebiliyormuyum? Cerrahpasaya bende gidebilirsem cok iyi olur veya capaya.

Benim ozeldeki doktorum bir kagida monokoryonik diamniyotik ikiz gebelik nedeniyle sizde muayene edilmesi uygun olacaktir diye bir yazi yazip kaseledi. Cerrahpasaya gittim o kagitla hemen muayene ettiler ve dosya actilar. Sende kadin dogumcundan rica edebilirsin bunu ya da cerrahpasa kadin dogumdan randevu al ojlarda perinatolojiye yonlendiriyormus.

Senin bildigin tavsiye edebilecegin bi perinatolog varmi?
Canım ben Ankara'dayım Hacettepe özgür özyüncü ye gidiyorum perinatolog başka bir dr da takip yaptirmiyorum kafa karışıklığı olmasın diye yetiyorda doktorunm. Arkadaşların tavsiyelerini düşünebilirsin sanırım.
Hiç canını sıkma çok normal bunlar zaman geçtikçe aradaki fark katlanır azalır değişir biraz aşağı yukarı oynar değerlerden. Dr sorun görürse söyler zaten. Ben perinatologda takip yaptırmayı tercih ettim her gidişimde neredeyse ayrıntılı bakıyor, çıktı falan vermiyor ama iyi olduklarını anlıyorum çok net oluyor, ayrıca gerçekten iyi bir perinatolog on kadın doğum uzmanına bedel bence. Tamamıyla riski var mi bir durum var mi bir şey yapılmalı mi kafası ile bakıyor. Bazı arkadaşlar iki dr birden devam ediyor benim kafam karışık olmasın diye güvendiğim bir dr ile devam etmeyi uygun buldum. Sen de kendi yolunu cizersin çok geç olmadan.

Bugün hastanede bir kadın vardı iki aydır hastanede yatıyor her hafta sivi aldırıyor. Takip yapılıyor sürekli. Bebeği erken doğumdan kurtarmış benim dr. Özel hastaneden buraya yollamışlar sen bizim burada yapamazsın bu dr a devam et demiş kendi doktoru. Almazsa kapısında yat demiş çok yoğun oluyor dr. Yani riskli gebelik ayrı bir mesele çok dikkat gerektiriyor. Rabbim sağlık versin bebeklerimize de bize de.

tesekkur ederim canim. Ben de simdi bi sıkıntı yok ama ilerisi icin dusunuyorum. Sonradan gitmektense en bastan uzman biriyle takip yapmak en dogrusu sanirim. Bizim burdaki universitedeki perinatoloji uzmani ozelde bakiyor 350-400 tl civari biraz maddi olarak kulfetli olacak ama sanirim en dogrusu onunla devam etmek. İnsallah Rabbim saglikli evlatlar saglikli hamilelik surecleri nasip etsin hepimize.

Cok tesekkur ederim canim. Kendi kadin dogumcumla konusayim olmazsa direkt cerrahpasaya kadin dogumcuya giderim

Canim benimde birisi digerinden biraz daha iri ve gun farki var arada. Doktorum sadece biri daha iri dedi. Sıkintili bir durum gormedi. Cogu ikiz oyle oluyormus. Aradaki fark cok buyukse sıkintili goruyirlar sanirim
saolasin canim icimi rahatlattin insallah saglikla devam ederler. Senin ne kadarliklar?

Rica ederim, iyice araştır bulursun birini, zaten ilk zamanlar ayda bir takibe çağırıyorlar genelde sonlara doğru sıklasir yada risk saptanır ise o zaman sık çağırır. Benim randevum dündu sonrakini bir ay sonraya aldık öyle istedi dr. Acil bir şey olursa gel diyor sadece.

Evet gerçekten doktorlar ikizi gorunce tum riskleri sayiyorlar. Moralimizi yuksek tutalim. Olumlu dusunup, tevekkul edelim.
benimde perinatologum cerrahpasa prof. Rıza madazlı. Çok bilgili bi hekim ama dedigin gibi o kadar riskleri anlattıki psikolojim bozuldu muayeneden çıkınca.
Dna kromozon testi yaptırmayı düşünmüyorum diyince bayağ bi tersledi beni.Ben onun ilk başta özel muayenesine gitmiştir orada çok daha babacandı.Sanırım cerrahpaşada yanında öğrencileri olunca farklı bi psikolojiye bürünüyor.

Kizlar ben sabah biraz fazla ogurdum. Midem bos olunca çıkacak bisey yoktu tabi afedersiniz tukurukle beraber biraz kan geldi. Bogazim tahris oldugu icindir degil mi? Biraz tedirgin oldum.

Simdi de peceteye silince kahverengi leke geliyo. Dr devlet hastanesi dr u arayamiyorumda ne yapsam bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…