2019'da ikiz annesi olacak anneler beni yalnız bırakmayın :)

İnternette yazılan şeylere kalsa biz her defasında ölür diriliriz. Bebeğin sıvısı her zaman aynı olmuyor bol sıvı tüket bir sonraki kontrolde normale döner inşallah. Bunun için yapılabilecek ekstra çok bir şey yok, amniyon sıvısi sızıntısı yok ise tabi. Bir dr dan daha fikir alabilirsin böyle durumlarda tek dra bağlı kalmamak gerekir diye düşünüyorum.

bende de aynı sıkıntı var canım pazartesi kontrolde birinin sıvısı az çıktı doktor ayrıntılı için haftaya tekrar çağırdı. arkadaşların tavsiyeleri ve netten araştırmalarıma göre bol su içmek ve havuç suyu içmek iyi geliyormuş. ben 3 gündür havuç suyu içiyorum günde bir bardak. biraz daha fazla su içmeye çalışıyorum. hayırlısı artık canım Allah yardımcımız olsun..

Canım okuduklarım beni çok üzdü onlara artık kavuşma umidim azaldi. Havuç suyunu taze kendin mi sıktın ..birde ne kadar az cıktı. Bebegin kesesi ve duruşu normal mi benim iki büklüm duruyo bebek ..ben hindistan cevizi suyu ve armut ta duydum sıvı arttırmak için ..beni gelişmelerden haberdar edermisin rabbim evlatlarımıza kavuşmayı nasip etsin sag salim inşallah

Canım 12. Hafta perinotolgda aynısını söyledi sınırın altındaymış .. bebekte anomali varsa az olur genelde dedi ve ben sonrasını hatirlamiyorum

öncelikle geçmiş olsun. ama ben bu deidklerinizden hiçbişey anlamadım. benimkiler böyle ölçümlr için henüz çok küçükler. mesela bizde 2li 3lü test neden olmuyor? sıvılar az çıkarsa ne oluyormuş?

evet canım taze kendim sıkıyorum her gün. kesesi normal şimdilik ama doktor amniyon sıvısı az görünüyor bi de 3-4 gün geriden geliyor benim gelişimi sıkıntı olabilir dedi korktum ben de. cuma normal doktoruma pazartesi de perinatolaga gidicem tekrar seni de haberdar ederim durumdan. yalnız ümitsizliğe kapılma Rabbim büyük biz elimizden geleni yapalım önce.

Canım 12. Hafta perinotolgda aynısını söyledi sınırın altındaymış .. bebekte anomali varsa az olur genelde dedi ve ben sonrasını hatirlamiyorum
Bebegin böbreklerinde sorun olabilir bir ihtimal Allah korusun inşallah yoktur. Bebeğin sıvısı az olup sonradan düzeldi diyen de çok var. Stres yapmamaya çalış bebekleri de kötü etkiliyor. İnşallah sağlıkla kavuştursun Rabbim ona emanetiz hepimiz

Mono amniyotik mono kardiyotik ikiz mi sizin
Evet canim tek yumurta ikizi. Keseler ayri fakat plesanta ayni, yani mono karyonik diamniyonik. Digerlerinden bi tik daha riskliymis ayni plesanta oldugundan. Allah hepimize sorunsuz gebelik saglikli evlatlar nasip eder insallah

Evet canim tek yumurta ikizi. Keseler ayri fakat plesanta ayni, yani mono karyonik diamniyonik. Digerlerinden bi tik daha riskliymis ayni plesanta oldugundan. Allah hepimize sorunsuz gebelik saglikli evlatlar nasip eder insallah
Mono amniyotik mono kardiyotik ikizlerde iki ayri plasenta oluyor ve bebekleri ayıran bir zar bulunmuyor dedi doktorum. Tek amniyon sıvısı demek zaten yani bana böyle anlatıldı. Şeklinde tek plasenta var ama

Mono amniyotik mono kardiyotik ikizlerde iki ayri plasenta oluyor ve bebekleri ayıran bir zar bulunmuyor dedi doktorum. Tek amniyon sıvısı demek zaten yani bana böyle anlatıldı. Şeklinde tek plasenta var ama
Mono bir di iki anlamina geliyor. Senin mono mono tek kese tek plesanta demek. Eger ikizlerin ayri kese ve ayri plesanta ise di kardiyoti diamniyoniktir. Yani ben boyle biliyorum. Merak ettim simdi yanlismi biliyorum acaba. Nette bi arastirayim

Canım bende kanama alanı vardı mesela, o daha kötü dimi? O yüzden mi bana acaba düşük tehdidi dediler. Doktora gittiğimde aktik kanama yoktu, hatta acile gittiğimde de daha önce kanamış şimdi çıkıyor dediler

Mono amniyotik mono kardiyotik ikiz mi sizin
Canım kanama bölgesi vardı. İçimi temizlediler şuan yeni kanamam yok. Cuma kontrole gidicem, herhalde yeni kanama var mu diye bakacaklar. Kanama alanının diğer kanamalardanfarkı ne?
O dediklerinle ilgili birşey söylemediler, 2 embriyo transfer edildi tüp bebekte sanırım ikisi tuttu, iki ayrı kese var biri altta biri aşağıda

Mono bir di iki anlamina geliyor. Senin mono mono tek kese tek plesanta demek. Eger ikizlerin ayri kese ve ayri plesanta ise di kardiyoti diamniyoniktir. Yani ben boyle biliyorum. Merak ettim simdi yanlismi biliyorum acaba. Nette bi arastirayim
Bana 2 doktorum da açıkladı tek amniyon sıvısı içinde 2 bebek var ikizleriniz arasında olması gereken zar yok şeklinde aciklamisti

Senin çift yumurta ikisi o zaman
O zaman değil. Benimki tek embriyonun 2ye bölünmesi

Kanama alanını nasıl temizlediler.

Netten okuyorum erken dönemdeki sıvı azlığının nedeni bebekteki anomaliler olurmuş...bir kişi de çıkıp evet benimde hep sivim azdı ama bebeğim sağlıklı doğdu dese rahatlayacağım bir nebze olsun

Başka bir grupta var ilk bebeğinde sıvısı daha önce az olup yatarak geçiren doğum yapan yeniden hamile birilerini okudum. Ama sıvı azalıp böbreği çalışmayan kaybedilen bebeğide biliyorum. Kısmet işi biraz açıkçası çok araştırma canınızı sıkar ancak biraz tevekkül etmek lazım. Rabbim inşallah sağlıkla nasip edecek diye düşün bol bol dua et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…