- Konu Sahibi perikanadi
-
Evet bende benzer seyleri okumustum. Tesekkur ederim canim sagolasin.Hacettepe capa ve cerrahpasada yapiliyormus diye okumustum ben internette. Oda kesin kurtarmiyor ikizleri. Bazen 1ini bazen 2inide kaybedebiliyorsun. Tabi basarili gecip 2 bebegin kurtuldugu durumlarda olmus. Benim 21. Haftada prrinatolog kontrolum var. Gidince ona sorarim. 12.haftada bahsetmisti bu risklerden ama 20. Haftadan sonra olur gibi bisi demedi.
Rahim ağzı kapalı bebekler iyi suları iyi sorun görünmüyor ama ani kanama oldu. Takip edelim dediler sadece. Bulantı 13-14 hafta aralığında kesildi ara ara oluyor mide küçüldü ondan diyorum iyiyim şimdi. Zayıf olmak ile hiç bir ilgisi yok benim kilom var çünkü. 72ile hamile kaldım 67ye indim hatta yarım kg daha indi ama sayniyorum top seviyesiydi. Şimdi 3kg aldım yeniden 70 oldum. Bazı arkadaşlarda hiç bulantı olmadı kişisel durum yani sizin ki size özel belki bitmek üzere belki bir süre daha devam edecek. İnşallah çabucak geçer. Zaten bir süre sonra bebekler hızlı büyüyor mide vs yukarı itiliyor ondan sonra da istesen de fazla yiyemiyorsun. Şişkinlik had safhada. Biri midemi tekmeliyor yer kalmadı diye şimdiden.Gecmis olsun canim hayirlisiyla sagliklariniza kavusun insaAllah. Gecmiste yazmissindir muhakkak kanamanin nedeni belli mi ? Rabbim sifa nasip etsin. Bende kilo verdim malesef dedigin gibi cok halsizim. Suan nasilsin bulantilarin devam ediyor mu azalma oluyor mu yarin 13.haftama girecegm.
Rabbim bir daha acılarını göstermesin inşallah bu sefer sağlıkla devam eder enfeksiyon için ayda bir mutlaka test yaptır sağlık ocağı da yapar kan idrar verirsin. İki kese görünüyor inşallah hayırla sağlıkla doğar minikler.Kızlar ben 2017eylülde ikizlerimi kaybettim yüksek enfeksiyon doğumu başlattı 22. Haftada erken doğumla kaybettim. 8 aylık tedaviden sonra hamileyim bugün iki kese gördük ama emin olamadık haftaya pazartesi tekrar gideceğiEki Görüntüle 2206915
Aynen canım enfeksiyon bize ders oldu başka hiçbir sorunumuz yoktu sadece enfeksiyon sebep oldu. Hayırlısıyla kavuşalım inşsllahRahim ağzı kapalı bebekler iyi suları iyi sorun görünmüyor ama ani kanama oldu. Takip edelim dediler sadece. Bulantı 13-14 hafta aralığında kesildi ara ara oluyor mide küçüldü ondan diyorum iyiyim şimdi. Zayıf olmak ile hiç bir ilgisi yok benim kilom var çünkü. 72ile hamile kaldım 67ye indim hatta yarım kg daha indi ama sayniyorum top seviyesiydi. Şimdi 3kg aldım yeniden 70 oldum. Bazı arkadaşlarda hiç bulantı olmadı kişisel durum yani sizin ki size özel belki bitmek üzere belki bir süre daha devam edecek. İnşallah çabucak geçer. Zaten bir süre sonra bebekler hızlı büyüyor mide vs yukarı itiliyor ondan sonra da istesen de fazla yiyemiyorsun. Şişkinlik had safhada. Biri midemi tekmeliyor yer kalmadı diye şimdiden.
Rabbim bir daha acılarını göstermesin inşallah bu sefer sağlıkla devam eder enfeksiyon için ayda bir mutlaka test yaptır sağlık ocağı da yapar kan idrar verirsin. İki kese görünüyor inşallah hayırla sağlıkla doğar minikler.
Canim ikizler 37haftaya kadar getirebilirse basarili diyor doktorum. Ama 35haftalikken hastane cantaniz hazir olsun diyor uzmanlar. Rahimlerimiz kac kg tasir bilemiyoruz bu noktada bireysel farkliliklar devreye giriyor. Allah korusun da en olumsuz durumlari simdiden goz onunde bulunduruyorsun . eltimin ankaranin en unlu ozel hastanelerden birinde takibi vs yapildi eltim de doktor bu arada . her sey mukemmel denildi. Ama bebegi kismi organ yetersizligi ile dunyaya geldi simdi bebegi 2gunlukken mide ameliyati gecirdi. Hic sut icemedi hayata tutunursa sirada baska ameliaytlatlari olacak. Bi de mesai arkdasim var yuksek riskli down sendrkmlu denildi bebeginden vazgecmedi . bebisi oldukca saglikli oldu. Tibba guvenelim tabiki ama sonuca gore ne karar vereceksin o da onemli . bizler ikiz annesi olacagiz nasipse ama kandan test yapilamiyor dogrulugu dusuk ciunku. Ultrasonda yaptiklari olcumlerle bi kanaate varmaya calisiyorlar. Sorunu da soyle bi aciklik getireyim ayri yumurta ikizi ise biri sonlandirilip digeri gelisimine devam edebiliyor. Bunu yasayan bir arkadasim da oldu. Ama tek pletesantali ise ikisi de riske girer diye dusunuyorum .Kızlar biz kaçıncı haftadan sonra ohh rahatladım artık diyebiliceğiz peki? Sonuçta erken doğum yapıp, kuvezde yaşayıp sağlıkla büyüyen çok çocuk var. İkiz bebek olduğuna sevinim mi, korkim mi anlayamadım valla
Bir de 4 hafta sonra, biliyosunuz bu amerikaya gönderilen testlerden yaptıracağım. Doktorlara sormaya korktum ama Allah korusu biri sağlıklı, biri down çıktı o zaman ne oluyor bilginiz var mı?
Onların kısmeti öyleymiş çok zor evet evlat kaybetmek ama Rabbim yeniden vermiş bak bunlara sağlık versin.Aynen canım enfeksiyon bize ders oldu başka hiçbir sorunumuz yoktu sadece enfeksiyon sebep oldu. Hayırlısıyla kavuşalım inşsllah
Ay insaAllah canim benim de gecer. Gozetim altinda olman iyidir. Hayirlisiyla saglikla evine gecersin insaAllah. Hastaneleri ben hic sevmiyorum ama yokluklarini Allah gostermesinRahim ağzı kapalı bebekler iyi suları iyi sorun görünmüyor ama ani kanama oldu. Takip edelim dediler sadece. Bulantı 13-14 hafta aralığında kesildi ara ara oluyor mide küçüldü ondan diyorum iyiyim şimdi. Zayıf olmak ile hiç bir ilgisi yok benim kilom var çünkü. 72ile hamile kaldım 67ye indim hatta yarım kg daha indi ama sayniyorum top seviyesiydi. Şimdi 3kg aldım yeniden 70 oldum. Bazı arkadaşlarda hiç bulantı olmadı kişisel durum yani sizin ki size özel belki bitmek üzere belki bir süre daha devam edecek. İnşallah çabucak geçer. Zaten bir süre sonra bebekler hızlı büyüyor mide vs yukarı itiliyor ondan sonra da istesen de fazla yiyemiyorsun. Şişkinlik had safhada. Biri midemi tekmeliyor yer kalmadı diye şimdiden.
.
Yatıyorum bir şey yapmıyorum sabahları bir usg yapılıyor bebekler iyi tamam yatış devam biraz durtukledim çıkış veriyorlar çok şükür.Ay insaAllah canim benim de gecer. Gozetim altinda olman iyidir. Hayirlisiyla saglikla evine gecersin insaAllah. Hastaneleri ben hic sevmiyorum ama yokluklarini Allah gostermesin
Amin canım amin seninki de ikiz mi cinsiyetlerşniz belli mi?? Kaybettiklerim bşri kız biri oğlandıOnların kısmeti öyleymiş çok zor evet evlat kaybetmek ama Rabbim yeniden vermiş bak bunlara sağlık versin.
Evet ikiz çok şükür biri kız biri erkek sağlıkla nasip ederse Rabbim.Amin canım amin seninki de ikiz mi cinsiyetlerşniz belli mi?? Kaybettiklerim bşri kız biri oğlandı
Yazdilarini okuduktan sonra daha midemden laf etmemeye karar verdim. Cok haklisin canim .Yatıyorum bir şey yapmıyorum sabahları bir usg yapılıyor bebekler iyi tamam yatış devam biraz durtukledim çıkış veriyorlar çok şükür.
İnsandan bulantı çok zor biliyorum ama bir süre sonra başka sorunlar olunca sürekli bulantıya bile razı oluyor insan yeter ki iyi olsunlar başka sıkıntı olmasın diyorum. Kanama yerine bulantı benim tercihim olur kilo vermeye de raziyim. Ki kemiklerim çıktı sırtımda bu kiloya rağmen yeterince beslenmekte zorlaniyorsun zaten bebekler inanılmaz hızlı büyüyor 18. Haftadan itibaren. ben inanamadim karnimda sürekli yukarı çıkmaya çalışıyorlar organlar kaburgama baskı yapıyor yer yok sanki oturamiyorsun sürekli sola yatmak isteği ancak öyle rahat ediyorum son bir haftadır. Yani hepsi geçer onlar iyi olsun biz ana olmanın verdiği fedakarlığı şimdiden göstermeye başlayalım diyorum ne diyim. Rabbim acılarını göstermesin zamanında sağlıkla doğsunlar.
Geçecek merak etme arada güzel rahat birkaç hafta görürsün sonra başka sıkıntılar ile devam. Rabbim hayırlısindan ayırmasın inşallah.Yazdilarini okuduktan sonra daha midemden laf etmemeye karar verdim. Cok haklisin canim .
Canım ben tüp bebekle hamile kaldım, aksini söylemedikleri için çift yumurta ikizi olduklarını tahmin ediyorum. Dediğin gibi hep en kötü senoryaları da öğrenmeye çalışıyorumCanim ikizler 37haftaya kadar getirebilirse basarili diyor doktorum. Ama 35haftalikken hastane cantaniz hazir olsun diyor uzmanlar. Rahimlerimiz kac kg tasir bilemiyoruz bu noktada bireysel farkliliklar devreye giriyor. Allah korusun da en olumsuz durumlari simdiden goz onunde bulunduruyorsun . eltimin ankaranin en unlu ozel hastanelerden birinde takibi vs yapildi eltim de doktor bu arada . her sey mukemmel denildi. Ama bebegi kismi organ yetersizligi ile dunyaya geldi simdi bebegi 2gunlukken mide ameliyati gecirdi. Hic sut icemedi hayata tutunursa sirada baska ameliaytlatlari olacak. Bi de mesai arkdasim var yuksek riskli down sendrkmlu denildi bebeginden vazgecmedi . bebisi oldukca saglikli oldu. Tibba guvenelim tabiki ama sonuca gore ne karar vereceksin o da onemli . bizler ikiz annesi olacagiz nasipse ama kandan test yapilamiyor dogrulugu dusuk ciunku. Ultrasonda yaptiklari olcumlerle bi kanaate varmaya calisiyorlar. Sorunu da soyle bi aciklik getireyim ayri yumurta ikizi ise biri sonlandirilip digeri gelisimine devam edebiliyor. Bunu yasayan bir arkadasim da oldu. Ama tek pletesantali ise ikisi de riske girer diye dusunuyorum .
Velhasil insaAllah bir sorunun veya sorunlarimiz olmadan sagljkla bebeklerimizi kucagimiza aliriz
Canim pgt e gondermedinmi embriyolari?Canım ben tüp bebekle hamile kaldım, aksini söylemedikleri için çift yumurta ikizi olduklarını tahmin ediyorum. Dediğin gibi hep en kötü senoryaları da öğrenmeye çalışıyorumbir tanr test varmış amerikaya yollanan, doğruluğu yzüde 99 dan fazla diyorlar buarada
Yok hayır canım yaCanim pgt e gondermedinmi embriyolari?
Pgt li olunca embriyo butur testlerin hicbirine gerek kalmiyomus, bende yeni ogrendim. ben 35 yas ustu oldugumdan gondermistim.Yok hayır canım yaöyle birşey önermedikleri için ben de extra istemedim. Sadece 5. Gün embriyosu.
Hıms keşke bana da söyleselerdi, mikro spermine kadar yaptırdık ama onu yaptırmadık.Pgt li olunca embriyo butur testlerin hicbirine gerek kalmiyomus, bende yeni ogrendim. ben 35 yas ustu oldugumdan gondermistim.
Canım ne yaptın.çıktım mi hastaneden.kanama nasıl oldu.beni sorarsan ayniyim o akıntı yine geliyor.eşim yarın öğleye kadar çalışıyor.öğleden sonra kan verecem sonuca alıp gircem doktora.Canım benim yavrular çok aşağıda hissediyorum resmen şeyimin üstünde sezeryan dikusumin bile altında .doktora çok mu aşağıda diye sorduğumda yok demişti.amaaaan vallaha petinotolog bile olsa kimseye güvenim kalmadı....Geçecek merak etme arada güzel rahat birkaç hafta görürsün sonra başka sıkıntılar ile devam. Rabbim hayırlısindan ayırmasın inşallah.
Dün akşama doğru çıktık canım. Çok şükür kanama kesildi, haftada bir proluton devam edeceğiz artık.Canım ne yaptın.çıktım mi hastaneden.kanama nasıl oldu.beni sorarsan ayniyim o akıntı yine geliyor.eşim yarın öğleye kadar çalışıyor.öğleden sonra kan verecem sonuca alıp gircem doktora.Canım benim yavrular çok aşağıda hissediyorum resmen şeyimin üstünde sezeryan dikusumin bile altında .doktora çok mu aşağıda diye sorduğumda yok demişti.amaaaan vallaha petinotolog bile olsa kimseye güvenim kalmadı....
Geçmiş olsun canım çok sevindimm kanamanın durmasına. Birdaha da olmaz inşallahhh! Nedenini bulabiliyorlar mıDün akşama doğru çıktık canım. Çok şükür kanama kesildi, haftada bir proluton devam edeceğiz artık.
Yerleşimleri biraz daha yukarıdadir ama belki hareket edince ayaklarını falan orada hissediyorsundur. Benim soldaki aşağıda tekme atınca arada kasıkta hissediliyor mesela her zaman değil ama.
İnşallah kan sonuçları iyi çıkar tekrar usg yapacaktır bebeğin suyu artmıştır inşallah. Zor biliyorum ama pozitif olmaya çalış vücudunu etkileyecektir. Kanseri bile yeniyor insanlar pozitif düşünce olumlu hisler ile. Sende güzel düşün olur mu inşallah sorun kalmayacak hepsi geçecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?