- Konu Sahibi perikanadi
-
Bende çok nadir oldu ya o da beklenemedik alakasız bir anda tutuveryordu. Sabahları hemen kahvaltı yapmasam aç karnına bulanıyordu ama dikkat ettiğim için kolay atlattım çok şükür. Amaç karnın aç kalmayacak azar azar ye bişeyler. Ben iyi aldım valla. Ama faydalı şeyler ağırlıklı tüketyorum ekmeği azalttım yine de alınıyor. İkiz diye belkide erkenden alınmaya başlandı kilo. Bulantıda çok olmayınca.Evet Amerika da besizler var program yapıyorlar çok tatlılar.
Bulantı epey oldu 5kg verdim ama son bir haftadır sanki biraz daha iyi yine bulantı oluyor kokulardan falan ama sabah bulantısı daha nadir olmaya başladı. Kusmadim hiç çok şükür. Öğürme oluyor arada. Senin nasıl geçti o dönem.
Hayırlı olsun öncelikle. İkiz diye farketmiyor yine bitane alınıyor folik asit ilk üç ay kullanılıyo. Ama ben daha öncesinden de baya kullandığım için 9. Haftada kesmişti doktor.Merhaba kızlar. Cuma günü doktor kontrolüne gittik. Tüp bebek tedavisi görmüştüm. Şuan 5+3 haftalık. İki tane kese gördük. 10 gün sonra da kalp atışını görmek için gideceğiz. Doktor bazı tahlilleri istedi rutinde yapılıyor sanırım. Prolutex ve estrofeme devam edecekmisim. Vitamin vb sormayı unuttum doktora. Siz neler kullanıyorsunuz?
Folik asit günde bir kez kullaniyordum. İkiz olunca gunde iki tane mi kullanılıyor?
Verdiğim iyi oldu ikiz olunca çok alırım diyorum ki çok dikkat etmek lazım aslında ama yapabilecek miyim bakalım. Kaç kilo aldın. Ben 10kg ile doğuma gidebilsem keşke diyorum bilemiyorum mümkün muBende çok nadir oldu ya o da beklenemedik alakasız bir anda tutuveryordu. Sabahları hemen kahvaltı yapmasam aç karnına bulanıyordu ama dikkat ettiğim için kolay atlattım çok şükür. Amaç karnın aç kalmayacak azar azar ye bişeyler. Ben iyi aldım valla. Ama faydalı şeyler ağırlıklı tüketyorum ekmeği azalttım yine de alınıyor. İkiz diye belkide erkenden alınmaya başlandı kilo. Bulantıda çok olmayınca.
Hayırlı olsun öncelikle. İkiz diye farketmiyor yine bitane alınıyor folik asit ilk üç ay kullanılıyo. Ama ben daha öncesinden de baya kullandığım için 9. Haftada kesmişti doktor.
Tüp bebeğe başlarken verdikleri vitamin oluyor ona devam ediyorsun aslında sağlık ocağında gidersen de decavit veriyorlar ücretsiz onu da kullanabilirsin ben şimdilik onu kullanıyorumTeşekkür ederim. Doktorum hiçbir şey söylemedi. Vitamin falan da vermedi. Şaşırdım.
ALLAH KUCAĞINA ALMAYI NASİP ETSİN CANIM NELERE DİKKAT ETTİN BİRAZ TÜYO VERİR MİSİN BANA?Merhaba arkadaşlar ben de 2019 da ikizlerimi kucaklayacağım inşallah, çok heyecanlıyım tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım bugün tam 7 haftalık oldukdarısı hepimizin sağlıkla bebeklerimizi kucaklamamıza
Canım ben öyle olunca ayrı diye biliyordum ama burdaki arkadaşlar öyle olsada tek yumurta da olabilir diyolar.11.haftada tam belli oluyormuş sanırım.bende 10 hafta 5 günlük olucam haftaya salı o zaman iyice soracam doktoruma.bu arada hayırlı olsun canımMerhaba kızlar Rabbim hepimize bebislerimizi sağlıkla kucaklamayi nasip etsin inşallah. bende 7+2 inci haftamdayim. bugün öğrendim ikizim olacağını ve hala şoktayım. Eşimin ailesinde üç tane ikız var o yüzden benimki genetik sanırım. normalde özel Dr a gidiyorum kese ve kalp atışına alttan ultrasonla bakmisti ve bana hiç ikiz dememişti. Bugün devlet hastanesine gittim detaylı tahliller vermek için ve burda Dr ikiz olduğunu söyledi. ben o sokla tekmi ciftmi sormayı unuttum keseler ayrı ayrıydı benimki çift yumurtami oluyor kızlar.
Merhaba canım hoşgeldin sağlıkla gelsin inşallah bebeklerin. Benim de tüp Bebek Rabbim hepimizin evlatlarını korusun.Merhaba arkadaşlar ben de 2019 da ikizlerimi kucaklayacağım inşallah, çok heyecanlıyım tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım bugün tam 7 haftalık oldukdarısı hepimizin sağlıkla bebeklerimizi kucaklamamıza
Maşallah canım, bildiğim kadarıyla kadın tarafında ikiz varlığı genetik yatkınlık anlamına geliyor diye biliyorum. Ama yumurta geliştirici ilaç kullanımı, yaşın ilerlemesi vs gibi nedenlerle de çocuk gebelik olabilirmis. Sağlıkla doğsunlar inşallah. 9-14 hafta aralığında galiba tek mi çift mi belli oluyormuş galiba çok emin değilim ama dr a bir sonrakinde sorarsın.Merhaba kızlar Rabbim hepimize bebislerimizi sağlıkla kucaklamayi nasip etsin inşallah. bende 7+2 inci haftamdayim. bugün öğrendim ikizim olacağını ve hala şoktayım. Eşimin ailesinde üç tane ikız var o yüzden benimki genetik sanırım. normalde özel Dr a gidiyorum kese ve kalp atışına alttan ultrasonla bakmisti ve bana hiç ikiz dememişti. Bugün devlet hastanesine gittim detaylı tahliller vermek için ve burda Dr ikiz olduğunu söyledi. ben o sokla tekmi ciftmi sormayı unuttum keseler ayrı ayrıydı benimki çift yumurtami oluyor kızlar.
Sağol canım hepimizin hayırlı olsun inşallah. Senin öğrenmek için az kalmış öğrenince bizide bilgilendirirsin canim. Rabbim hepimize kolay gebelikler ve kolay doğumlar nasip etsin ikiz bebek ayrı bir heyecan ayrı bir duyguymusCanım ben öyle olunca ayrı diye biliyordum ama burdaki arkadaşlar öyle olsada tek yumurta da olabilir diyolar.11.haftada tam belli oluyormuş sanırım.bende 10 hafta 5 günlük olucam haftaya salı o zaman iyice soracam doktoruma.bu arada hayırlı olsun canım
Benim tarafta ikiz yok canım. Dediğin gibi yaşım ileri biraz ve 5 gün ilaç kullandım ondan oldu o zaman. Bende eşimin ailesinde var diye öyle oldu sanmıştım. :))Merhaba canım hoşgeldin sağlıkla gelsin inşallah bebeklerin. Benim de tüp Bebek Rabbim hepimizin evlatlarını korusun.
Maşallah canım, bildiğim kadarıyla kadın tarafında ikiz varlığı genetik yatkınlık anlamına geliyor diye biliyorum. Ama yumurta geliştirici ilaç kullanımı, yaşın ilerlemesi vs gibi nedenlerle de çocuk gebelik olabilirmis. Sağlıkla doğsunlar inşallah. 9-14 hafta aralığında galiba tek mi çift mi belli oluyormuş galiba çok emin değilim ama dr a bir sonrakinde sorarsın.
İlaç kullandıran çift yumurta olma ihtimali yüksek ama olsun iki farklı karakter daha güzel değil mi hep tek yumurta biraz daha riskli oluyormuş okuduğuma göre. Sağlıkla gelsin tek çift gelsin sorun yok. Kadın tarafında da kadınlarda ikiz olacak yani dayı olmaz anne olur teyze olur anane olur. Kısmetmis olmuş diyelim canım.Benim tarafta ikiz yok canım. Dediğin gibi yaşım ileri biraz ve 5 gün ilaç kullandım ondan oldu o zaman. Bende eşimin ailesinde var diye öyle oldu sanmıştım. :))
Canım yarına transferin var inşallah okursun, benim bu son tedavimde moralim çok iyiydi, transfer sonrası da birkaç gün tatil yapmıştık eşimle o da iyi geldi. Sen de transfer sonrası hem ilaçlarına çok dikkat et, hem hiç yorma kendini hem de keyfine bak, hiç bir şey olmuyorsa aç konik filmler izle. Rabbim kucağını doldursun tez zamandaALLAH KUCAĞINA ALMAYI NASİP ETSİN CANIM NELERE DİKKAT ETTİN BİRAZ TÜYO VERİR MİSİN BANA?
Canım seninle doğum tarihlerimiz aynı görünüyorBenim tarafta ikiz yok canım. Dediğin gibi yaşım ileri biraz ve 5 gün ilaç kullandım ondan oldu o zaman. Bende eşimin ailesinde var diye öyle oldu sanmıştım. :))
Hayırlı olsun tatlım gebeliğin Allah kucağına Almayıda nasip etsin.. iki kese olması tek yumurta yada çift yumurta olduğunu göstermez kuzum, 9. Ve 14. Haftalarda ortak plesenta duvarını kullanıp kullanmadıklarına bakılarak anlaşılıyormuş.. 9+ 2 deyim bende hala kesin belli değil çift yumurta mı tek mi :) Allahım sağlıklı uzun ömürler versin, hayırlı evlatlar olsunlar inşallah..Merhaba kızlar Rabbim hepimize bebislerimizi sağlıkla kucaklamayi nasip etsin inşallah. bende 7+2 inci haftamdayim. bugün öğrendim ikizim olacağını ve hala şoktayım. Eşimin ailesinde üç tane ikız var o yüzden benimki genetik sanırım. normalde özel Dr a gidiyorum kese ve kalp atışına alttan ultrasonla bakmisti ve bana hiç ikiz dememişti. Bugün devlet hastanesine gittim detaylı tahliller vermek için ve burda Dr ikiz olduğunu söyledi. ben o sokla tekmi ciftmi sormayı unuttum keseler ayrı ayrıydı benimki çift yumurtami oluyor kızlar.
Evet canım ayni görünüyor. Bakalım ikiz gebelik olunca bu tarihe pek uymaz heralde. Sağlıklı gebelikler dilerim hepimizeCanım seninle doğum tarihlerimiz aynı görünüyor
Sağol canım hepimiz inşallah saglicakla kucağımıza alırız. Ben bugün öğrenince ikiz gebelik konusunda hiç araştırma yada bilgim yoktu. O soku atlatinca biraz bişeyler okudum. yavaş yavaş ogrenecez bişeyler hem gruptan birbirimizden hemde internetten artık. Sağlıcakla kal :))Hayırlı olsun tatlım gebeliğin Allah kucağına Almayıda nasip etsin.. iki kese olması tek yumurta yada çift yumurta olduğunu göstermez kuzum, 9. Ve 14. Haftalarda ortak plesenta duvarını kullanıp kullanmadıklarına bakılarak anlaşılıyormuş.. 9+ 2 deyim bende hala kesin belli değil çift yumurta mı tek mi :) Allahım sağlıklı uzun ömürler versin, hayırlı evlatlar olsunlar inşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?