2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
E Erganun
Canım çok geçmiş olsun.
Kizimin da ilk geçirdiği hastalıklardan 6. Hastalık.
Ateşi akşamüstü çıkmaya başladı, üç gün boyunca aynen dediğin gibi 40 i buldu.
Ama sadece gece artardı.
Hatta bi üçüncü gün dr a gittik, gündüz gittiğimizde ateşi bile yoktu.
Ertesi gün dokuntulenince anladık 6. Hastalık olduğunu.

Ama çok şükür bizimki, elini sallasayarak atlattı desem yeri.
Evet ateş çıktı ama düştü de, hatta sadece iki kere sanırım calpol vermiştim.
Ateşe savaş açma taraftarı değilim pek, çocuk dayanabiliyorsa tabi.

Her hastalıktan daha güçlü çıkıyorlar inşallah :)
Gelmiş geçmiş olsun tekrar.
Antibiyotik niye verdiler canım, başka bir hastalığı daha mi vardı.
6. Hastalığa bisey verilmez dedi dr bana da.

kızlar 1 yaş aşılarımızı olduk. hemşire hanım kan alınıp kan değerlerine bakılsa iyi olur dedi. Size de böyle bir tavsiyede bulunuldu mu? evet ise nereye götürdünüz kan tahlili için Ankara’da?

Teşekkürler bakayım becerebilecekmiyim. 3 öğün yapıyorum ki yesin sıklaşatiratim yeme zamanklarini

Çok geçmiş olsun çok üzüldüm umarım bebiş iyileşmiştir Her çocuk bir hastalık geçiriyor ama dediğin gibi bir şeyler hep farklı oluyor. Sonuç iyi olsun gerisi önemli değil. Oğlum ishal ve kusma hastalığından neredeyse 20 gün sonra tam olarak iştahını kazandı. Tabi dişleri de zorluyordu. Çok zor çok Bolca sabır diliyorum

Zor bir durumdur gerçekten, hem sizin için hem ufaklık için. Geçenlerde bir yerde okumuştum yol tutan bebeklerin göbek deliğine sirkeli pamuk koyup hava almayacak şekilde yara bandıyla kapatınca kusmasını engelliyormus, biri de sirke koymadan da göbek deliğine hava almayacak sekilde yara bandıyla da kapatinca etkili oluyor yazmıştı. İlaçsız bir yöntem olduğundan belki deneyebilirsiniz yada denediniz mi bilemiyorum. Umarım yakın zamanda düzelir bu durum..

Kek kısmında sorun yok ta bu ara katlara muhallebimsi bisi olmaz mı acaba labne+ bal güzel oluyordur da bizde bir besine alerji çıktı ve ne olduğunu bir türlü bulamadık hala. Sırtında göğsünde ensesinde kabarık beneklerimiz hala var ve çok kaşınıyor. Doktor 12ay kan testiyle birlikte alerji testi de yapacak. O zamana kadar 1.yasinda serbest besinlere geçmek yok. E doğum gününden sonra doktor kontrolü o yüzden bal alerji testi sonuçlarına kadar kullanmayacağım onun yerine alternatif ne olabilir acaba...

Pekmez olabilir bence.

Keçiboynuzu unuyla ne yapıyorsunuz. Süre karınca içmedi
Ben az tam bugday unu az keciboynuzu unu ve su karistirarak muhallebi yapiyorum. Muhallebi pisince icine ceyrek cay kasigindan bile daha az sade yag koyuyorum. Bir kasede yumurta sarisi ve azicik pekmezi karistiriyorum. 1 yemek kasigi kendi yaptigim labneden koyuyorum. Rondodan gecirilmis ceviz, gunkurusu, hurma karisimindan biraz ilave ediyorum. Bu karisimin icine en basta hazirladigin keciboynuzlu muhallebiyi koyuyorum. Muhallebi cok sicak degil de ilik oluyor. En son kayisi ya da muz gibi bi meyve ilave ediyorum. Genelde kahvaltida yediriyorum bu sekilde.

Deniycem teşekkürler. Kendi labnenizi nasıl yapıyorsunuz ?

Sanırım bizde hasta olduk gibi eve dönüş yolunu biraz uzatalım dedik yolda kustu yine çok çok kötü bir durum ya ardından biraz ateş yükseldi çok değil ama 37 5 ti en fazla. Bugünde ishal olmuş zaten gevşek kakaydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…