2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Kızlar nasılsınız, bir süresir giremedim buraya, kusuruma bakmayın. Ama geldim tekrar. Elimden geldiğince tüm yazıları okumaya çalışacagım, bakalım kim neler yapmış neler yaşamış :) bebişlerimiz nasıllar acaba ? İnşallah herşeyleri yolundadır

Ay kıyamam alerji gibi sanki geçmiş olsun canım. Güneş kremi olabilir yada güneş alerjisi olabilir bence. Kuzenimde var benim gunes alerjisi , güneşe çıkınca sıcak vakitte güneşin değdiği heryerı böyle kabarıyordu. Doktorunuza sordunuz mu peki ?
Sabah kızla yazarken atlamışım çok teşekkür ederim

Kızlar bizde ilk dişimizi çıkarttık 🤗 bulduğu her şeyi ısırıyor diz parmak çene yastık oyuncak 😁 allahtan emerken yapmıyor yoksa işimiz iş valla🤗 ayrica ilkadım ayakkabılarını kullandığımızdan beri kucak istemiyor yürümek istiyor , bugün sokakta 3 tur attırdı istediği yöne çekeleştiriyor yorulmakta bilmiyor velet sonuç belim koptu eğilmekten 😐 evde de aynı durum yürümenin zevkini aldı emeklemek istemiyor elimden tutup ayağı kalkıp gitmek istediği yöne çekiyor 😥
Hayırlı olsun ilk dişiniz sağlıkla büyüsün inci taneleri bizde gruba göre geç çıkaranlardanız baya yavaş büyüyor dişimiz 😊. Bir an önce ayaklansınlar istiyoruz da gittikçe yükümüz artacak. Büyüdükçe nasıl kucakta taşırım seni diyordum hala taşıyorum bakalım daha neler neler yaptıracaklar bize.
Bizde hiç emekleme çabası yok sürekli ayakta olmak istiyor karşısında ben olursam ya da ilgisini çeken bir şey hemen adım adım geliyor. Oturduğu yerden de kalkmaya başladı sürekli gözüm üzerinde bir an düşer başını bir yerlere vurursa diye 😳. Sehpalar çok ilgisini çekiyor boyuna göre olduğu için sanırım

Dilko Dilko gece sürekli uyanan bebek zor oluyor ya bende de var bir tane 🙄 artık sabaha doğru hayal meyal alıyorum emiyor uyuyoruz yanımda yatıyorsa istasyon gibi arada uğruyor emip uyuyor büyüdükçe düzelir mi diyorum ama artık ben kanıksadım. Ya kucakta ya memede uyuyor. 1 yılı tamamlasın emzirmeyi bırakmak istiyorum demiştin sanki özellikle gece uykusu için mi düşünüyorsun 🤔. Arada deniyorum yan yana yatıyoruz uyku gözünden akıyor ama uyumuyor üstüme üstüme geliyor. İlk yılın dolmasına az kaldı illa ki epey yol katettik her konuda sağlıklı olsun da napalım alıştım ne de olsa diyorum evde olduğum için bu kadar rahat konuşuyorum tabi 2 yaşını tamamladıktan sonra işe başlayacağım. Allah sizlerin yardımcısı olsun hem ev hem çocuk hem iş zor oluyordur.

Tabi herkesin bünyesi farklı

Ben de yağ ve losyon kullanıyordum vucuduna mustelanın herhangi bir sıkıntı yoktu..
bugün oldukça azaldı Eki Görüntüle 2846434
Çabucak iyileşmiş iyi ki maşallah kuzucuğa kollarıni bacaklarını yiyesim geliyor arada sıkıştırıyorum oğluşumu 😃 neyse ki o da seviyor mıncıklanmayı

Hayırlı olsun ilk dişiniz sağlıkla büyüsün inci taneleri bizde gruba göre geç çıkaranlardanız baya yavaş büyüyor dişimiz 😊. Bir an önce ayaklansınlar istiyoruz da gittikçe yükümüz artacak. Büyüdükçe nasıl kucakta taşırım seni diyordum hala taşıyorum bakalım daha neler neler yaptıracaklar bize.
Bizde hiç emekleme çabası yok sürekli ayakta olmak istiyor karşısında ben olursam ya da ilgisini çeken bir şey hemen adım adım geliyor. Oturduğu yerden de kalkmaya başladı sürekli gözüm üzerinde bir an düşer başını bir yerlere vurursa diye 😳. Sehpalar çok ilgisini çekiyor boyuna göre olduğu için sanırım
Biz sürekli ayaktayız, böyle giderse yakın zamanda yürür diyorum , emekleme bizde yok komando gibi sürünüyor 😂😂 yürümek için ilgi çekmeye bile gerek kalmiyorki koltuk kenarına tutunup kaldırıyor kendini elimi tutup çekeleştiriyor hep. Birde bazen koşuyor pıtır pıtır çok komik 😄😂 sonra kahkaha atıp yere oturup el çırpıyor 😂

Çabucak iyileşmiş iyi ki maşallah kuzucuğa kollarıni bacaklarını yiyesim geliyor arada sıkıştırıyorum oğluşumu 😃 neyse ki o da seviyor mıncıklanmayı
Ah çok teşekkür ederim cnm yarım kolunun bir yerine süreceğim yine emin olmak için...

Sizleri de haberdar ederim

ben ayak parmaklarından ısırıyorm bazen çok hoşlanıyor😅😅

Canım irmik ve bulgur süt üretimini arttırıyor bende. dene istersen
Dun sütlü irmik tatlısı yaptım bakalım bugün belki biraz fayda sağlar
ve beklenen gerçekleşti kreşe başlayan yavrum hasta oldu. pazar sabah 4'te ateşiyle uyandık. Öğlen gibi doktora gittik, iki kulağı da kızarmış dedi. Burnu zaten 10 gündür tıkalıydı. Burnu tıkalı olunca mukus öztaki borusunu tıkayarak kulağın hava almasını engellemiş. kısacası orta kulak iltihabı. antibiyotik ve balgam mukus çözücü doğal dediği (?) bir şurup verdi. 5 buçuk saatte bir calpol veriyorum, ateşi diğer türlü inmiyor. hatta hem calpol hem ılık duş yaptırıyorum. ılık duş tek başına yeterli gelmiyor. 38.5'e çıkıyor ateşi. antibiyotik kullanmayı hiç istemiyordum keşke mecbur kalmasaydım ama en azından 9 aylık oldu bugün. içimi bir nebze bu rahatlatıyor.
Çok geçmiş olsun canım
Dilko Dilko gece sürekli uyanan bebek zor oluyor ya bende de var bir tane 🙄 artık sabaha doğru hayal meyal alıyorum emiyor uyuyoruz yanımda yatıyorsa istasyon gibi arada uğruyor emip uyuyor büyüdükçe düzelir mi diyorum ama artık ben kanıksadım. Ya kucakta ya memede uyuyor. 1 yılı tamamlasın emzirmeyi bırakmak istiyorum demiştin sanki özellikle gece uykusu için mi düşünüyorsun 🤔. Arada deniyorum yan yana yatıyoruz uyku gözünden akıyor ama uyumuyor üstüme üstüme geliyor. İlk yılın dolmasına az kaldı illa ki epey yol katettik her konuda sağlıklı olsun da napalım alıştım ne de olsa diyorum evde olduğum için bu kadar rahat konuşuyorum tabi 2 yaşını tamamladıktan sonra işe başlayacağım. Allah sizlerin yardımcısı olsun hem ev hem çocuk hem iş zor oluyordur.
Evet canım 1 yaş doldursun emzirmeyi kesmeyi düşünüyorum çünkü çok fazla kilo verdim ve artık saglik sorunlarim başladı bayram sonrası doktor a gidip detaylı bi tahlil yaptıracağım gece emmese belki bu kadar güçsüz düşmem ama hiç bırakacak gibi değil ya tam bir anne bağımlısı olduğu için ben uyutmasam uyumaz bir haftadir çok az emzirip sonra daldigini anladığım da ağzından çıkartıyorum poposnuna piş piş yapıp uyutuyorum salamadan uyumaya başladık darısı emmeyi kesmeye inşallah

Evet canım 1 yaş doldursun emzirmeyi kesmeyi düşünüyorum çünkü çok fazla kilo verdim ve artık saglik sorunlarim başladı bayram sonrası doktor a gidip detaylı bi tahlil yaptıracağım gece emmese belki bu kadar güçsüz düşmem ama hiç bırakacak gibi değil ya tam bir anne bağımlısı olduğu için ben uyutmasam uyumaz bir haftadir çok az emzirip sonra daldigini anladığım da ağzından çıkartıyorum poposnuna piş piş yapıp uyutuyorum salamadan uyumaya başladık darısı emmeyi kesmeye inşallah
Bende öyleyim canım baya kilo verdim ki hamilelikte de çok almamıştım zaten 😩. Kan tahlillerim iyi çıktı ama dişlerim iyi değil hamilelikte sinyal veriyordu tedaviye başladım artık 1 aydır uğraşıyorum. Beni gören herkes ne kadar zayıflamışsın diyor sağlık ocağındaki hemşire bile az görenlerden ama hemen farkediliyor. İnşallah tahlillerde ciddi sorunlar çıkmaz 😌. Oğlum da beni görsün yeter ki tutup çekiyor yakadan paçadan, kucağa gelince memeyle buluşması çok uzun sürmüyor bu aralar diş çıkardığı için kıyamıyorum bende ihtiyacı var demekki diyip ne zaman isterse emziriyorim. Hayaller 3 saatre bir beslemek o da bir anne sütü bir ek gıda; gerçekler neredeyse her saat meme 🙂 mama sandalyesinden kalkıp hemen emmeye yöneliyor

Ek gıda aşamasında ekmek veriyor musunuz? Hangi tür ekmeği tercih ediyorsunuz?
Ben ekmek vermedim çok nadir bazen kendi yesin diye ekmek koydum önüne ben birşeyler yedirirken arada ekmek yedi. Doktorumuz vermemi söylemişti ama ben tercih etmedim şimdilik. Evde tam buğday ya da çavdar tüketiriz o da sadece kahvaltıda belki de bu yüzden ekmeğe düşkün olmasını istemiyorum bir yandan da karbonhidrat ihtiyacı için biraz biraz versem mi diye düşünüyorum.

M Mirune çok çok geçmiş olsun, kıyamam hiç 😔 etrafımdaki tüm çocuklar kreş zamanı geldi mi hastalık geçirdi, bu kaçınılmaz bir şey sanırım.
Artık büyüdüler nispeten, antibiyotiğin zarardan çok faydası olacak eminim. İnşallah çabucak iyileşir.🙏🏽

yarın bebişlerimizle ilk bayramımız :) keşke virüs olmasada büyüklerin yanına götürsek, bayramlıklarını giydirip bayramlaşmaya götürsek, ne güzel olur degilmi. insanın içinde kalıyor. neyse çok şükür sağlıkları yerinde olsunda bir sonraki bayramlarda el öpmeye giderler.
herkese günaydın bu arada :)

Ben ekmek vermedim çok nadir bazen kendi yesin diye ekmek koydum önüne ben birşeyler yedirirken arada ekmek yedi. Doktorumuz vermemi söylemişti ama ben tercih etmedim şimdilik. Evde tam buğday ya da çavdar tüketiriz o da sadece kahvaltıda belki de bu yüzden ekmeğe düşkün olmasını istemiyorum bir yandan da karbonhidrat ihtiyacı için biraz biraz versem mi diye düşünüyorum.
benim doktor tam bugday ekmegi verin, mesela pekmezi ekmekle verin dedi. ama benim içimden gelmedi ekmek vermek, vermedim yani

keşke
Evde ayak numarasını ölçtüm emin olamadım diye 20 numara almıştım geldi ama büyük oldu ayağından çıkıyor. Iade etmedim zaten büyüyecek ayağı sonra kullanırım diye 😄 19 numara sipariş ettim kardeşimde sandalet aldı ikisini de çok severek giyiyor şuan 😁😊 alttaki 20 numara diğer ikisi 19.
keşke magazaya gidebilsekde ayagına giydirip olup olmadıgını görebilsek, elimizle seçerek alabilsek. ne zor degilmi bilmeden birşeyler almak. bizde geçen 2 ayakkabı sipariş ettik, biri 18 biri 19numara. ama belki markaların kendine göre numaralandırması farklıdır

Güneş kremi demişsiniz...
ah ya güneş kremi ya da lor peyniri diyorum ama dışarı çıkarken kollarına güneş kremi sürüyordum böyle olduğunu farkettim
Mustela +50...

Şimdi bir kaç gün sürmeyip yine tek kolunun bir bölgesine süreceğim...
lor peynirinden olduğunu düşünmüyorm. Peyniraltı suyu, yoğurt vs tüketiyordu bundan bir kaç ay öncede lorun tadına bakıp beğenmemişti ama o zaman öyle bir şey yoktu...

Güneş kremi ihtimali daha yüksek... Eki Görüntüle 2846134 Eki Görüntüle 2846135
çok geçmiş olsun, resimleri görğnce benim bebiştede geçen hafta benzeri şeyler oldu kol ve bacaklarında. ama benimki güneşten degil , isilik oldugunu tahmin ediyorum. çünkü 3 gün yıkayamamıştım ve çok terledigi zamanlar olmuştu. sonra 3-4 gün hergün yıkadım ve kendiliğinden geçti. ama resimleri görünce bizim yaşadıgımıza çok benziyordu.

ben de aldım o pançoyu
baktım annem de bi kaç şey atmış yaz için, A April wind sen de beğenmiştin ya hemen aldım.
ama indirimdeki ürün için nerdeyse ürün kadar kargo fiyatı vermeye gıcık oluyorum yaa, kargıyu bedavaya getirecek 2. ürün de bulamadım neyse sağlık olsun.
güzel bişeye benziyor güle güle kullanın

Aslında teoride verilebilir de korkuyorum ben boğazına takılır diye belki çorbasına koyabilirim. Sebze yediği için bizimki patates, kabak mesela karbonhidratı oradan aldığı kanaatindeyim. Tabi ekmeğe özellikle yutma için alışsa iyi olur.

benim doktor tam bugday ekmegi verin, mesela pekmezi ekmekle verin dedi. ama benim içimden gelmedi ekmek vermek, vermedim yani
Tek değilmişim sevşndim
Annem geldi geçen, tarhana çorbası yapmıştım niye kuru kuru veriyorsun doymaz ekmek doğrasana şuna diyor bana 😅 10. Aydan sonra geçeriz belki az az ekmeğe ama ekmeksiz doymayanlardan olsun istemiyorum. Onun yerine daha faydalı şeyler yiyebilir gibime geliyor benim ya.
Mesela ilk aylar içinde doktor bana çorba tercih etmeyelim midesi suyla dolmasın demişti son bir aydır yapıyorum çorba

Back
X