• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Ay şükür aman iyi olsunlar da.benim de 2 gün önde giderken başka doktor 10 gun sonra 1 hafta geri deyince paniklemistim.
Hadi ya demekki cihazdan cihaza farkediyor buradaki doktor öyle söyledi bana da ben bi mutlu oldun ara kapanıyor diye 😊 tahlil sonuçlarını bekliyorum çıksın birde onlara bakacaz

Ay ben de 3 tane sprey kullaniyordum.alerji yüzünden. Bazilari güçlü o spreylerin. Hamile olduğunu bilmeden baya kullandım 1 ay falan.🤭 ama hamilelikte ilk haftalar ya hep ya hiç kuralı varmış. Zarar verseydi şimdiye kadar verirdi dedi doktorum. Çok şükür .sen de akşamları öksürüyor musun peki 😔 ben öksürüyorum ve keci boynuzu özü falan içerek rahatlıyorum ancak.
Uzun bir süredir öksürüğüm olmuyor canım. Nefes darlığı varsa ventolini ihmal etme çünkü annenin oksijensiz kalması, bebeğinin de oksijensiz kalması demek. Sürekli gittiğin bir göğüs hastalıkları uzmanı ile bu konuyu gorusebilirsin canım.
Şimdi geldim üniversitenin ladin doğum servisine doktorun asistanları varmış falan işte baktılar bebekte bir sıkıntı görünmüyor dedi kan testleri yapılacak idrar falan sonrada duruma göre bakılacak kanama falan yoktu şükür
Çok şükür bebeğin iyiymiş canım.gecmis olsun
Kizlar benim nerdeyse saat basi karnim acikiyo bu normal mi agzimin hic tadi yok iki gündür mide bulantisini kafaya takmayin bu kadar elbette gececek cok nardir öyle dokuz ay bulantisi olan kisiden kisiye degisiyo. On haftada yavasladigini biliyorum.
Benim de çok sık acikiyor ve ağzımda demir gibi kötü bir tat oluyor.
10 / 6 canım normal cıktı
Canım normalde de tansiyonu düşük biri degilsrn eğer bu tansiyon bitme göre düşük yani. Mesela benim genelde de hep tansiyonum düşüktür 106 veya 11/6cikar hep ama 12/8 olunca ben kötü oluyorum başka insana göre normal ama benim tansiyon düşük olduğu için 12/8 beni sarsıyor.

Uzun bir süredir öksürüğüm olmuyor canım. Nefes darlığı varsa ventolini ihmal etme çünkü annenin oksijensiz kalması, bebeğinin de oksijensiz kalması demek. Sürekli gittiğin bir göğüs hastalıkları uzmanı ile bu konuyu gorusebilirsin canım.

Canım normalde de tansiyonu düşük biri degilsrn eğer bu tansiyon bitme göre düşük yani. Mesela benim genelde de hep tansiyonum düşüktür 106 veya 11/6cikar hep ama 12/8 olunca ben kötü oluyorum başka insana göre normal ama benim tansiyon düşük olduğu için 12/8 beni sarsıyor.
Doktor normal dedi canım bilmiyorum ki ben acaba sayıyı mi yanlış hatırlıyorum acaba 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Cok tesekkur ederim âmin 🤲🏻🤲🏻

Kızlar bugün doktora gittim.Normalde pazartesi gidecektim ama doktor çarşambaya kadar müsait degildi.Pandemi olmayan bir tıp merkezine gittim doktordanda cok memnun kaldım.Cok şükür bir sıkıntı yokmuş yine aynı 3 gün ileri çıktı 9+3 cıktı :) Kalp atışları da hızlanmış kolları ayakları oluşmaya başlamış hareket ediyordu bir de cok tatlıydı 😍 Allah kucagımıza almayı nasip etsin inşallah 🙏
Çok sevindim canım amin inşallah sağlıkla alalım kucağımıza hepimiz 🤲

Evet bana da doktorum işin ciddiyetini anlattı. Hiçbir şekilde ilacı ve iğneyi aksatmamam gerektiğini söyledi. Bebeğe giden incecik bi damar tıkansa ALLAH korusun kötü olur dedi. Onu da şeyden söyledi ilaç çok ağır bi ilaç. Burnundan ya da vajinandan kan gelebilir dedi bu ilacı kullandığında ama kullanman lazım. Eğer kanama olursa mutlaka ara beni dedi. Şükür hiç olmadı
Canim evet öyle gerçekten.Ben ayrıca coraspin de kullanıyorum onu da verdi.Allaha emanet yavrularimiz. Aslında bana da doktor çok ağır değil dedi bu kan sulandiricilar için

Canim evet öyle gerçekten.Ben ayrıca coraspin de kullanıyorum onu da verdi.Allaha emanet yavrularimiz. Aslında bana da doktor çok ağır değil dedi bu kan sulandiricilar için
İğne ağır değil ama bana yazdığı ilaç çok etkili bir ilaç dedi. Senin pıhtılaşman üst düzeyde dedi kullanman lazım mecbur

Of baş dönmesiini gebeliğim boyunca ilk kez yaşıyorum bence bu durum mide bulantisindan daha vahim
Mide ağrısından vahim olamaz canım. Bulantı ve baş dönmesine razıyım. Mide ağrım çok fenaydı dün. Ufaktan yine başlıyor şimdi. Bişeyler yemeyi deniycem inşallah. Pirinç lapası yapıyorum. Onu yiyip yatmayı düşünüyorum inşallah geçer

Sabah 10'da uyandım aslında ama yataktan çıkamıyorum. Sabahları afedersiniz mesanem aşırı dolu uyanıyorum hatta agri yaacak derecede ve gün içinde de sık gidiyorum tuvalete. Dün savah bulantım yok gibiydi ama bu sabah daha fazla var maalesef. İlacimi içip yeniden uzandım, sonra kalkıp birşeyler yedim midem bulaninca yeniden yattım. Kalkıp iş yapmam lazım ama hiç enerjim yok

İğne ağır değil ama bana yazdığı ilaç çok etkili bir ilaç dedi. Senin pıhtılaşman üst düzeyde dedi kullanman lazım mecbur
Bir şey sormak istiyorum. Burdaki pek çok arkadaşımız pıhtılaşma ile ilgili iğne ilaç kullanıyor. Bunu doktor neye gore veriyor acaba ?yani önceki gebeliklere gore mi yoksa kan tahlili istiyor da orda bir şey görüyor falan mi.

Bir şey sormak istiyorum. Burdaki pek çok arkadaşımız pıhtılaşma ile ilgili iğne ilaç kullanıyor. Bunu doktor neye gore veriyor acaba ?yani önceki gebeliklere gore mi yoksa kan tahlili istiyor da orda bir şey görüyor falan mi.
Genellikle düşük yapan veya aşılama/ tüp bebek tedavisi ile hamile kalmaya calisan kisilerden genetik test isteniyor ve orada belli oluyor pıhtılaşma sorunu olup olmadığı. Bu testi sadece belli hastanelerde genetik uzmanları yapıyor ve sonucu yaklaşık 1 buçuk - 2 ay sonra çıkıyor.

Merhaba guzel anneler❤ Malesef cogunuz cok tedirgin bebislere bisey olcak diye.. bende cok tedirginim yasadiklarimdan dolayi.. ama inanin bebegimizin alacagi nefesi varsa sagsaglim dogar iyi dusunun iyi olsun.. ben 2 tane melegimi erken dogumla kaybettim. Bu 5. Hamileligim... hic bir hamileligimde migde bulantisi yasamadim. O
Yuzden boyle seylerle caninizi skmayin lutfen❤ Bol
Bol dua edin dinlenin uyuyusun eger risk grubuNda degilseniz normal gununuze devam edin kendinizi birakmayin❤ Yine diyorum migdem bulanmadi gibi kucuk seylerle caninizi skmayin hep positif dusunun ❤ Ben okdr kotu seyler yasadimki en son hamileligimde 17 haftalikken lavaboya giderken birden tum suyum kanla birlikte bosaldi.. hastahenede lavaboya giderken bebegimin geldigini hissettim ve o an dogum gerceklesti kaybettim kuzumu zaten suyumun hepsi bosaldigi icin yasama sansi yoktu. Ilk bebegimi 23 haftalikken idrar yolu iltihapi yuzunden kaybettim. Ama bu hamileligimde positif dusunmeye calisiyorum 2 kizimla zaman gecirip kotu seyleri aklima bile getirmiyorum. Kanamaniz azda olsa cokta olsa lutfen doktorunuza gidin .. kanamaniz acik pembe kirmizi oldumu
Normal olarak sayilmiyor cunku. Kahverengi oldumu korkmayin diyorlar belcikada. Sagsaglim bebislerimize kavusmamiz nasip olsun insallah
Rabbim evladını sana bağışlasın inşallah

Cnm kan tahlillerine baktırdın mi...diyabet şeker falan. Çok çabuk karın acikmasi belki şeker ile ilgilidir
Degerlermin hepsi normal canim istahim mi acildi anlamadim ki normalde fazla bisey yemem yada psikolojik suan ne yesem bebis icin diyorum ama bunun icinde suam erken depolar bolsalcakmis gibi hissediyorum 😂

Haaa ilacı diyorsun anladim canım e o zaman sen genetik test de yaptirmissindir gerçi zaten ağır piht ilaçları vermiş iyi korur onlar

Canım ultrason kağıdında kaç mm yazıyor bebiş benimde 8+6 olması lazımdı şimdi 9+4 Cıktı 27 mm seninde 9 hafta ya merak ettim benim geriden geliyordu sanırım kapatıyor arayı
Bebiş 9+3 boyu 26.3 mm yazıyor canım doktora sordum normal dedi merak etme.

Back
X