• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Gene sabah sabah sinirlerim tepeme çıktı. Pazar günü Anneler Günü'ne Ben annemin yanına nasıl gideceğim sinir krizi geçirmeden çok merak ediyorum. Benim odamdaki Eşyalarımi yok annem almisda Yok o para vermis diye odamdan perdemi halimi almis. Babam ise evden cikinca kapiyi kilitliyormus annem odaya girip esyalarina dokunmasin diye. O odada benim kendi param ile aldigim televizyonum bilgisayarim ve baska esyalarim da var. Yazicim falan var. Kardesime gerekirse ne olacak peki? Onlarin keyfini mi bekleyecek. Tamam ben evlendim o evden çıktım ama bana alınan eşyalarının üstüne BENIM diye konmalarinini şu an yediremiyorum kendime

Çoook şükür gördük bebişi ayaklarını oynatıyordu. Parmak emiyodu 😍 hiiiç ama hiiç bulantı yok göğüslerim de ağrımıyor benim gibi panik anneler umut olsun
Kaç haftalık oldun sen canım ben 10+2 deyim birkaç gündür ne bulantı ne de herhnagi bir hissiyatim yok korkuyordum normal mıymış o zaman

Acısı ile bir şekilde başa çıkılabilir ama sonrasının artık sezeryan dan farkı yok dikiş ise yine dikiş atılabiliyor, normal doğum doğanın bi kuralı evet ama bazen bebeğin nasıl geleceği de önemli normal normal diye diretip kendine de bebeğe de zarar vermenin bir anlamı yok bence, insanoğlunun doğası normale yatkın ancak artık yaşam koşullarımız normali bile zorlaştırır hale geldi, artık evde tek başına normal doğurabilen kadınlar kadar güçlü değiliz ne yazık ki.
Epidural normal Doğum yaptım ben. Sancı falan hissetmiyorsun. Fakat epiduralin belli bi açıklıktan sonra vurulması gerekiyormuş sanırım ve bende erken vurmuşlar. Açılma olmadı. 15 dakikada Doğum yaptım. Dr 25 dk dikiş attı. Eğer sıkıntı yaşamasaydım ağrısız sızısız normal Doğum yapmış olacaktım. Dikişi falan da hissetmedim ama sonrası çok zordu. Şimdi yaşadıklarımdan dolayı normal Doğum düşünmüyorum. En azından kesi üstte, tuvalete rahat giderim. Eğer normal Doğum düşünüyorsanız epidural yapabilirsiniz, çok rahat oluyor. Acısız. Benim teknik hatadan dolayı sıkıntı oldu. Fakat ebe kuzenim bile normal doğurmadı. Artık kesisiz normal Doğum yok diye. Benden önce ayaklandı.

2019 Aralık annelerinin yazdıklarını okudum da doğum hikayelerini gözlerim doldu 😢 Bizde böyle olacak mıyız acaba kısmet olur mu, birçoğu normal doğum istemiş gördüğüm kadarıyla ama ben çok korkuyorum normal hiç yapamaz mışım gibi geliyor acı ağrı eşiğim çok düşük, kan bile aldırırken kötü oluyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
Ben normal doğum yaptım. Kendi sancım vardı ama açılma olmadı. Suni sancı ve açılma iğnesi çok zorladı. Çok bağırdım. Sancı kısmını düşününce bana doğum anı çok kolay geldi. Doğum yaptıktan sonra kesi dikiş falan hiç hatırlamıyorum. Kaç tane var onu da bilmiyorum. Hiçbir şey hissetmedim. Epidural almadım Normal yürüdüm bazen dikişleri hissettim.
Ama kişiden kişiye değişir tabi. Normal doğum yapıp çok zorlanan var yakınlarımda. 3 tane normal doğum yapıp 4. Doğumda sezaryen olup normal doğum çok kolaymış diyende var.
Zaten ne dersek ne düşünsek doğum son ana kadar belli olmuyor sancı çekip sezaryenle de olabiliyor

tabiki saklamasi cok kolay biyere giderken al yaninda gotur ben katlayip yatak odasindaki bazamin altina koymustum besigin icine ince rahat bi yatak satiliyo olcusune gore ben muşambasini cikarmamistim yataginida yatak basliginin arkasina koymustum yuk olmamisti ama oglum cok sewmisti onu ❤❤
ben allah izin verirse ilk defa anne olucam alisveris sirasinda tecrubelerinizi isterm artk allah ogunleri gostersin de😊

Epidural normal Doğum yaptım ben. Sancı falan hissetmiyorsun. Fakat epiduralin belli bi açıklıktan sonra vurulması gerekiyormuş sanırım ve bende erken vurmuşlar. Açılma olmadı. 15 dakikada Doğum yaptım. Dr 25 dk dikiş attı. Eğer sıkıntı yaşamasaydım ağrısız sızısız normal Doğum yapmış olacaktım. Dikişi falan da hissetmedim ama sonrası çok zordu. Şimdi yaşadıklarımdan dolayı normal Doğum düşünmüyorum. En azından kesi üstte, tuvalete rahat giderim. Eğer normal Doğum düşünüyorsanız epidural yapabilirsiniz, çok rahat oluyor. Acısız. Benim teknik hatadan dolayı sıkıntı oldu. Fakat ebe kuzenim bile normal doğurmadı. Artık kesisiz normal Doğum yok diye. Benden önce ayaklandı.
Yaa değil mi artık gerçekten NORMAL normal doğum yok , üstelik vajinaya dikiş atılması karniında dikiş olması birbirinden az korkutucu değil dediğin gibi tuvaletini yapmak normal hayatına dönmek (cinsel fiziksel vs) her ikisinde de verilen süre aynı, eee sezeryan yapıp ertesi gün hastaneden çıkarıyorlarsa normal doğumun benim için bir avantajı kalmıyor ki? Herkesin tercihine saygı duyarım elbette ama sezeryan ve normal doğum ile ilgili bebeğin bağ kurması iletişim konusunda bi fark yok, tek fark bebek sezeryan doğumda bir yoldan geçmeyip doğrudan olduğu ortamdan alındığı için bir şok etkisi yaratabiliyormuş ama bunu hatırlayıp travmaya dönüştürecek bir bebek olamaz 😀

Gene sabah sabah sinirlerim tepeme çıktı. Pazar günü Anneler Günü'ne Ben annemin yanına nasıl gideceğim sinir krizi geçirmeden çok merak ediyorum. Benim odamdaki Eşyalarımi yok annem almisda Yok o para vermis diye odamdan perdemi halimi almis. Babam ise evden cikinca kapiyi kilitliyormus annem odaya girip esyalarina dokunmasin diye. O odada benim kendi param ile aldigim televizyonum bilgisayarim ve baska esyalarim da var. Yazicim falan var. Kardesime gerekirse ne olacak peki? Onlarin keyfini mi bekleyecek. Tamam ben evlendim o evden çıktım ama bana alınan eşyalarının üstüne BENIM diye konmalarinini şu an yediremiyorum kendime
Pardon ama ben konuyu anlamadım, eminim benim gibi bir sürü kişi konuyu anlamamıştır, yani gerçekten devrik cümlelerden dolayı anlamadım konunun ne olduğunu ve neye kızdığınızı, eski evinizdeki eşyaları mı anneniz kullanmasın sorun bu mu?

Ikinci gebeliği olanlar nasil geçiriyor kızlar.Ben ilkinde çok rahat gecrmstm ilk aylri şimdi rahat geçmiyor.Gecen hafta epey rajatszlndm bi yemek dokundu sabaha kadar mide ağrısı, gastrit azdı 12 kere kustm..Hala tam toplnms değilm.Belirgin bi sırt agrim var calsyrm aynı zamanda...:olamaz:
Benim de ikinci gebelik. İlkinde çok enerjik ve çok iyi hissediyordum [gerci o zaman farklı sıkıntım vardı ki o hiç olmasın kanamam oluyordu ara ara] ve calısıyordum da. Şimdi evdeyim bulantılar felaket zorla yiyorum az ama çıkarmadım henüz hiç. Naneli sakız normal sakız çubuk kraker ekşi elma sürekli agzımda birşeyler var:KK70: Uyku halim var devamlı. İnşallah gecici bir dönem. Allah kolaylık versin sana da:KK200:

Evlendiğin zaman neden eşyalarını almadın. Neyin varsa çeyizinde götürecektin.
Orda kalırsa sahiplenirler ama.

Pardon ama ben konuyu anlamadım, eminim benim gibi bir sürü kişi konuyu anlamamıştır, yani gerçekten devrik cümlelerden dolayı anlamadım konunun ne olduğunu ve neye kızdığınızı, eski evinizdeki eşyaları mı anneniz kullanmasın sorun bu mu?
Evet bende öyle anladım. Çeyizinde götürmesi gerekiyordu. Ve hala götürmemişse kullanmaları bence doğal.
Yada onları bir kutuya koyacak bu eşyalarımı alacağım dokunmayın derdi.

Ben normal doğum yaptım. Kendi sancım vardı ama açılma olmadı. Suni sancı ve açılma iğnesi çok zorladı. Çok bağırdım. Sancı kısmını düşününce bana doğum anı çok kolay geldi. Doğum yaptıktan sonra kesi dikiş falan hiç hatırlamıyorum. Kaç tane var onu da bilmiyorum. Hiçbir şey hissetmedim. Epidural almadım Normal yürüdüm bazen dikişleri hissettim.
Ama kişiden kişiye değişir tabi. Normal doğum yapıp çok zorlanan var yakınlarımda. 3 tane normal doğum yapıp 4. Doğumda sezaryen olup normal doğum çok kolaymış diyende var.
Zaten ne dersek ne düşünsek doğum son ana kadar belli olmuyor sancı çekip sezaryenle de olabiliyor
Mesela ben 12 saat suni sancı çektim en son çatıda takildi oğlum kalp atışı düştü ani sezeryana alındım. Suni sancı çok berbat birsey ya..

Benim de lekenmelerim oluyor canım ama doktorlar içerde bşe göremedi kese etrafı da temiz görünüyor diyorlar iki üç doktora gittim farklı hepsi aynı şeyi söyledi kanama neden oluyor bilmiyorum artık psikolojim bozuldu benim de artık
benımde oluyordu adet ağrısı gibi ağrıyla beraber. proluton depot progestan verdiler.

Evet bende öyle anladım. Çeyizinde götürmesi gerekiyordu. Ve hala götürmemişse kullanmaları bence doğal.
Yada onları bir kutuya koyacak bu eşyalarımı alacağım dokunmayın derdi.
Yahu zaten eşya dediğin nedir ki mal mülk çok mu önemli? Önemli ise yanında getirseydi madem sinir yapacak konuyu anlamadım ben de. Benim evimde kalan ne var ne yok anneme helal olsun babama da kardeşime de isterse parçalasınlar bana ne. Eşyaya kıymet verip kafamı yoramam.

anneniz o kadar doğurmuş büyütmüş bunlar için ne onu ne kendizi ne bebeğinizi üzün. daha önce kazandınız yine kazanırsınız . ama şu salgın dönemi birine zeval gelse dönüşü yok. benim annem dünyadaki herşeyin en iyisine layık eminim sizinkide öyledir :)

Mesela ben 12 saat suni sancı çektim en son çatıda takildi oğlum kalp atışı düştü ani sezeryana alındım. Suni sancı çok berbat birsey ya..
Aynen normal sancı çekmek çok kolaymış suni sancı çok zordu. Sen normal sancıyı da sezaryeni de yaşamışsın

Back
X