• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Kizlar ayrica gastritim oldugu icin cok zorlandim ne yesem gegirti oluyo sanirim yine kuscam doktorami gitsem bilemedim bi sonraki randevum ayin 1 de su bile icemiyorum midem calkalaniyo aniden mide bulantim basladi cok yogun bi sekilde
Canım doktora gittiğinde söyle istersen ilaç verir bir sonraki kontrolün ne zaman ki?

Kizlar ayrica gastritim oldugu icin cok zorlandim ne yesem gegirti oluyo sanirim yine kuscam doktorami gitsem bilemedim bi sonraki randevum ayin 1 de su bile icemiyorum midem calkalaniyo aniden mide bulantim basladi cok yogun bi sekilde
Ya o gegirti bende de var. Ve ben niyeyse onu yapınca acayip rahatlıyorum. Mide bulantim oldug u zaman o hareket beni müthiş rahatlatıyor. Bildiğin erkekler gibi geyiriyorum 😂 galiba gebelik reflüsü bu. Daha önce olmuyordu çünkü. Doktorun bulantı için ilaç vericek mutlaka kullan .

Yooo iç çamaşırıma bişi gelmedi ultrasonda gördü. Sata göre 8+3 orda 7+2 çıktı dün.
Benim de 10 gün arayla 5+3 çıkmıştı. 2 defa 5 haftalık çıkınca gelişmemiş mi diye telaş yapmıştım...Ama Sonra haftasını yakaladi zaten. Sende görünen bir leke bir şey yok. O protestan da önlem amaclı. Rahat ol 😇

Canım serum rahatlatabilir. Benim bı arkadasim hamileliklerinde çok kusar hiç bişey yiyemez 9 ay boyunca o da serum taktirirdi surekli

Canım serum rahatlatabilir. Benim bı arkadasim hamileliklerinde çok kusar hiç bişey yiyemez 9 ay boyunca o da serum taktirirdi surekli
Benimde arkadaşım öyle olmuştu umarım arkadaş o kadar uzun süreli mide bulantısı yaşamaz 🥺

Yooo iç çamaşırıma bişi gelmedi ultrasonda gördü. Sata göre 8+3 orda 7+2 çıktı dün.
Bir çok insanın gebeliğinde oluyor kanama alanı ilerleyen haftalar da yok oluyor genellikle korkma 🙏
Ultrasondan ultrasona da gebelik günü değişebiliyor sonradan kendi haftanı yakalıyorsun korkma 😘

Bayanlar aranızda toz hassasiyeti olanlar var mı. Yani tozlu bir odada otursam hemen hapşurma çok tozluysa boğazımda gıcıklama yapıyor. Odanın havasını temizleyen makineler oluyormuş acaba onlardan mı kullansak diye düşünüyorum ama tecrübeli birileri varsa fikrini alırım
Benim çocukluğumdan beri alerjim var canım. Bahar aylarında ilacsız duramam mesela ama hamile kalmadan önce doktor bana gebelik döneminde kullanmam sakıncalı olduğu için alerji ilacımı biraktirmisti. Arada hapsirmalarim oluyor ama önceki kadar çok sıkıntı yaşamıyorum çok şükür. Normalde alerji dönemlerinde nefes darlığı, gözlerde burunda kaşıntı, öksürük gibi şikayetlerim de olurdu şuan bunlar yok Allah'a şükür. Bahsettigin makina sanırım ozon jeneratoru, eşimin işyerinde 9-10 tane var kullanıyorlar gerçekten çok etkili demişti. Biz de almak istemistik ama bu Corona döneminde piyasada kalmamış sanırım bulamamıştık.

Herkese merhaba bir aydır sizleri takip ediyorum ama hiç yazmadım bende nasip olursa sizler gibi Aralık annesi olacağım Allah bağışlarsa..
Neden yazmadım biraz içimi döküp anlatmak istiyorum 35 yasındayım sebepsiz interflite denildi durumumuza 8 yıllık evliyim bu yıllar içerisinde 6 yumurtlama takibi 3 aşılama 4 tüp bebek geçirdim son tüp bebek de Eylül 2019 da hamileydim ancak kalp atışını duyamadığımız için mecburi kürtaj oldum ağlaya ağlaya operasyona girdim, yıllarca beklediğimiz bebeğimize veda ettik çok zor günlerdi..
Pes etmeden yeni tedavi için toparlanmayı beklerken virüs olayları patladı ve çok üzüldüm ertelemek zorunda kaldığımız için tedaviyi ama Allah öyle büyük ki hiç beklemediğimiz bir zamanda tedavisiz doğal yolla hamile oldugumu öğrendim defalarca test yaptım kendimi zor inandırdım hamile olduguma simdi 9+2 olarak çok şükür devam ediyoruz ve ben her gün inşallah benimlesindir bebeğim diyerek güne başlıyorum Allah korusun yine aynı şeyleri yaşarım diye korkumdan kendi kendime bile söyleyemiyorum ben hamileyim diye ama artık üzerimde ki bu stresi atmak ve her hamile kadın gibi güzelliğini yaşamak istiyorum bunun için öncelikle birbirimizi hiç tanımasakda belki aynı yollardan geçtiğimiz arkadaşlarımız vardır diye içimi dökmek sıfırlamak istedim..
Çok uzun gelecek bu yazdıklarım ama inanın 8 yılımı anlatmanın en kısa halidir ne yaşadığını herkes kendisi bilir bebeğim için dualarınızı rica ediyorum hayırlı ve sağlıklısını istedik hep hayırlı ve sağlıklı ise Allahım mucizesini kucağımıza almayı nasip etsin inşallah 🙏
İyi akşamlar

Cok sevindim minik mucizenize ❣️ İnşallah hersey çok güzel olacak ve bebeğinize sağlık ve afiyetle kavuşacaksınız 🌷
Sizinle benzer yollardan geçtim. Başarısız tüp bebek denemesi sebepsiz infertilite vb.
Ama evliliğimin üçüncü yılında önce oğlum bizi hiç beklemediğimiz bir anda şaşırtıp gelmişti sizin gibi kaç kere test yaptım inanamadım ve şimdi oğlumun ikinci yaş gününde ikinci bebeğime hamile olduğumu öğrendim 😇
Hep ümitle kalın hayatta daha pek çok süprizle karşılaşabilirsiniz 🥰

Kızlar merhaba doktordan geldim.Cok şükür bir sıkıntı cıkmadı, burun kemiği olmuşmuş ense kalınlıgı 1.6 mm cıktı doktor 2.5in üstü riskli gayet iyi dedi.Bir de sürekli kıpır kıpırdı cok zor ölçtü :) 5,5 cm olmuş. 11+0 sata göre şuan normalde 3 gün ileri cıkıyordu 12+0 cıktı 1 hafta ileri.Kanımı da aldı ikili test için iyi oldu pandemi hastanesine göndermedi.Haftaya sonuç cıkacakmış inşallah temiz cıkar o da :) Detaylı inceledi bir sıkıntı yok dedi.Allah hepimize saglıkla kucagımıza almayı nasip etsin😍 Cinsiyetle ilgili birşey söylemedi 2 hafta sonra belli olur dedi. Bayagı zorladım ama yapmadı yorum. Kendi doktoruma gittiğimde ögrenirim inşallah 😍😍

Kızlar merhaba doktordan geldim.Cok şükür bir sıkıntı cıkmadı, burun kemiği olmuşmuş ense kalınlıgı 1.6 mm cıktı doktor 2.5in üstü riskli gayet iyi dedi.Bir de sürekli kıpır kıpırdı cok zor ölçtü :) 5,5 cm olmuş. 11+0 sata göre şuan normalde 3 gün ileri cıkıyordu 12+0 cıktı 1 hafta ileri.Kanımı da aldı ikili test için iyi oldu pandemi hastanesine göndermedi.Haftaya sonuç cıkacakmış inşallah temiz cıkar o da :) Detaylı inceledi bir sıkıntı yok dedi.Allah hepimize saglıkla kucagımıza almayı nasip etsin😍 Cinsiyetle ilgili birşey söylemedi 2 hafta sonra belli olur dedi. Bayagı zorladım ama yapmadı yorum. Kendi doktoruma gittiğimde ögrenirim inşallah 😍😍
Gözün aydın canım çok sevindim 🥰 darısı inşallah başımıza gerçekten şu 12 haftayı sağ salim bitirsem diye dört gözle bekliyorum 🥰
İnşallah sonuçların da güzel çıkacaktır bazı doktorlar cinsiyet de yanılma olmasın diye emin olmadan söylemek istemiyor 🤗

Bu arada infertilitede aile baskısının büyük rol oynadığını düşünüyorum hem kendim hem bir kaç arkadaşımda gördüğüm kadarıyla...
3 aylık evliliğimden beri k.validem tarafından girdiğim her ortamda “gelinimin çocuğu olmuyor” cümlesine muhatap oldum...işi gücü ve kariyeri olan bir kişi olmama rağmen kendi edebimden taviz verip onu hiçbir zaman bozmadım...( mübarek günde gıybet olmasa daha neler anlatırım da..)
Ne zamanki eşimin ailesinden ve çevresinden uzaklaştım yurtdışına cıktım, rahata erdim ve üzerimdeki baskı kalktı Allah da o zaman nasip etti 🙃 Velhasıl psikoloji her konuda olduğu gibi bu konuda da başrol bence :)

Bu arada infertilitede aile baskısının büyük rol oynadığını düşünüyorum hem kendim hem bir kaç arkadaşımda gördüğüm kadarıyla...
3 aylık evliliğimden beri k.validem tarafından girdiğim her ortamda “gelinimin çocuğu olmuyor” cümlesine muhatap oldum...işi gücü ve kariyeri olan bir kişi olmama rağmen kendi edebimden taviz verip onu hiçbir zaman bozmadım...( mübarek günde gıybet olmasa daha neler anlatırım da..)
Ne zamanki eşimin ailesinden ve çevresinden uzaklaştım yurtdışına cıktım, rahata erdim ve üzerimdeki baskı kalktı Allah da o zaman nasip etti 🙃 Velhasıl psikoloji her konuda olduğu gibi bu konuda da başrol bence :)
Kayinvalidenin tutumu çok yanlış olmuş tabii... Neyse kulak ardı et artık bebisine odaklan,tadını çıkar 😉

Gözünüz aydın olsun Aralık anneleri olarak geç ogrenicez galiba 😃 heyecanla takip ediyorum cinsiyet söyleyen doktor varmi diye henüz yok galiba kaçırmadiysam😃

Stresin baskının yediğimiz besinler soluduğumuz havanın hepsinin çok etkisi var. Uzmanlar gelecek nesilin bu koşullar da normal yolla gebelik sağlayamayacağını söylüyor.

Cok sevindim canim , gözün aydin🤗

Benim çocukluğumdan beri alerjim var canım. Bahar aylarında ilacsız duramam mesela ama hamile kalmadan önce doktor bana gebelik döneminde kullanmam sakıncalı olduğu için alerji ilacımı biraktirmisti. Arada hapsirmalarim oluyor ama önceki kadar çok sıkıntı yaşamıyorum çok şükür. Normalde alerji dönemlerinde nefes darlığı, gözlerde burunda kaşıntı, öksürük gibi şikayetlerim de olurdu şuan bunlar yok Allah'a şükür. Bahsettigin makina sanırım ozon jeneratoru, eşimin işyerinde 9-10 tane var kullanıyorlar gerçekten çok etkili demişti. Biz de almak istemistik ama bu Corona döneminde piyasada kalmamış sanırım bulamamıştık.
Winix diye bir markayı çok övdüler canm onu aldık artık ozon olanlar ev için uygun olmaz dediler bu hepa filtreli polen akar hepsini topluyor temiz hava üfürüyormuş dün resmen nefes alamadım çok zorlandım. Bende hep alerjik yapılıydım ama Urfaya atandık çok arttı çöl fırtınaları filan oluyor insanı mahvediyor

Winix diye bir markayı çok övdüler canm onu aldık artık ozon olanlar ev için uygun olmaz dediler bu hepa filtreli polen akar hepsini topluyor temiz hava üfürüyormuş dün resmen nefes alamadım çok zorlandım. Bende hep alerjik yapılıydım ama Urfaya atandık çok arttı çöl fırtınaları filan oluyor insanı mahvediyor
Bunu araştırayım canım sağolasin.

Back
X